- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
válasz
DigitXT #32832 üzenetére
Amit leírtál, teljesen egyetértek és jó lenne ha elgondolkodna rajta komolyan a fórumtárs, főleg ha van családja. Tényleg csak jót akarunk, én pl. túl vagyok kerékpáros, rolleres, robogós és nagymotoros bukásokon és ebből ha egyszer volt saját hibás. Egy márkás, fiatal kevés km-es robogóval boldog lehetne.
-
-
whbear
senior tag
válasz
vigyorgó #32623 üzenetére
Igaz nem tőlem kérdezted, de szerintem érdemes kipróbálni pár napig, hogy biztos minden rendben van vele mert a gari egyből ugrik. Esetleg nem lehet kihúzni a csatlakozóból az érintkező tüskét? Így vissza lehetne tenni anélkül, hogy észrevennék ha van garanciális probléma.
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32544 üzenetére
Köszi, köszi. Az, hogy kerestem az túlzás, szóba került a Mantis 10 ECO, az egymotoros. Ez mondjuk valóban jobban megéri, mert dual motoros és az a km nem sok benne. Árban pont annyi mint az egy motoros és hamar beleszalad 500 km. Mondjuk egy rollerért ennyit nem szívesen adnék ki. De ha közel 400k akkor inkább ez a dual motoros. Vagy egy Navee GT3 Pro és az KRESZ álló is talán és a fele. Mondjuk nem egy kategória.
Szerk: Indexszel teljesen egyetértek! Ma miközben hadonásztam irányjelző helyett majdnem pereceltem egyet. Alap kellene lennie a jól látható jelzőberendezésnek. -
whbear
senior tag
Navee S60
Ez beleférhet az új KRESZ-be és biztosítás sem kell talán. C futómű, igaz valami torziós megoldás, nem tudom milyen lehet. Peugeot szerette hátul a torziós rugókat anno, nem túl kellemes volt szerelni. -
whbear
senior tag
válasz
devast #32512 üzenetére
Nekem Budapest kertvárosi része, mellékutcák, de ha van az embernek egy rendes rollerje akkor messzebbre is elindul már vele, tapasztalatból mondom. Mikor megvettem az M365-öt, gondoltam csak munkába aztán a fél kerületben járok vele. Nagymotorozást már abbahagytam, robogó az van de elavultnak érzem és nem akarok már senki orra alá füstölni és azért hangja is van mégha teljesen gyári is. Ezért keresek valami erősebb rollert ami kompromisszumokkal is de részben kiváltaná a robogót. Súly nem számít, garázsban áll, néha kell autó csomagtartóba berakni ha esetleg munkába mentem vele de estére elered az eső és valaki hazavisz autóval. Szóval a súly nem lényeg, viszont az új KRESZ talán szempont. Igaz úgyis az úttesten járok most is. Szóval egyedül a bukó lehet a gond, amivel az a baj, hogy nem lesz jó az ilyen biciklis rolleres, hanem az E jelzésű rendes bukó ami 35 fokban nem kényelmes, így 40 év tapasztalat után. Szóval ezért a dilemma és köszönök minden segítő információt.
-
whbear
senior tag
válasz
devast #32507 üzenetére
Mantis 10 ECO
Ez majdnem annyi mint az F3 Pro. Persze túl van a kereten, de itt nem annyira kompromisszumos talán a kivitel. -
whbear
senior tag
válasz
devast #32507 üzenetére
Sajnos az olcsósítás igen látványos. Talán az a 200k még reális érte, azért rágódom a témán mert valahogy a műszaki tartalom nem áll arányban az árral. Azért kellene hamarosan döntenem, mert a jelenleg használt M365 akkuja már elég gyenge, de nem akarok már ebbe új akkura ennyit beletolni.
-
whbear
senior tag
Ez tűnik a legjobb ajánlatnak.
F3 Pro -
whbear
senior tag
F3 gázmarkolat az olyan mint a motorokon. Mert az előny lenne. Kényelmetlen állandóan nyomni a gázkart.
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32498 üzenetére
A tárcsafék az tetszik, sőt jobban is tetszik. Csak miért nem lehet úszó nyerget csinálni, nem egy nagy műszaki bravúr ez ma már. A tanácsoknak köszönhetően annyit sikerül már biztosan eldönteni, hogy vagy F3 Pro vagy 5 Max. Esetleg a 90 kilóm miatt jól jön az F3 Max kicsit erősebb motorja.
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32494 üzenetére
A másik az alu vs acél. Az acél olcsóbb, nehezebb, talán rugalmasabb és kevésbé törik egyből. Az alu könnyebb, sokáig bírja az erőhatást, de ha eléri a végét akkor egyből törik.
-
whbear
senior tag
válasz
Quent1n #32492 üzenetére
Az F3 úgy hallottam kerékcsapágy problémákkal küzd. Minden esetben tönkre megy, vagy csak ha vizet kap? Mondjuk ki lehet cserélni, főleg ha esetleg szabvány mért kell bele, ezt nem tudom.
Az egy tagos első felfüggesztés esetleg hamarabb lógósodik. A másik idegen dolog az F3-on, hogy ha jól láttam ilyen tárcsa hajlitós féknyereg van. Egy jó dobfék bőven tudja ezt a fékerőt, esetleg jobban visít. Viszont örök élet. Legalábbis az autók esetében,amivel naponta találkozok. Amúgy meg nekem is jobban tetszene az F3. -
whbear
senior tag
Ami sajnos nem fér bele a keretbe és a fórumban is kevés szó esik róla az a Kaabo. A Mantis 10 ECO annyival jobb lenne? Tényleg akkora a minőségi ugrás? Tudtok erről valamit?
-
whbear
senior tag
Eddig úgy tűnik, hogy Ninebot F3 Pro és Xiaomi 5 Max közül kellene választani. Ahogy látom ezektől a tárcsafékektől a dobfék is jobb és a Ninebot hátsó elasztomer rugózása az olyasmi lehet mint egy lengőkarban a nagy hátsó szilent vagy hidrocsapágy? Mert akkor az nem túl biztató hosszú távon.
-
whbear
senior tag
Elég elgondolkodtató amiket írtok. Köszönöm a figyelmeztetést.
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32329 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Olyan 300k max a keret. 50 éve kétkerekűzöm, pár éve egy M365-el jártam sokat. Autó helyett jó időben a robogót szeretném leváltani vele mert 40 fokban kényelmetlen a bukó, macerás benzinezni és a környezet védelem sem mindegy. Munkahely oda vissza, bolt, kisebb járatok hogy ne kelljen beindítani 3000 ccm dieselt.
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Hirtelen kellene vennem egy rollert, fő szempont hogy ne kelljen bukósisak. 90 kg vagyok, napi 2x5 km, rugózás jó lenne. Valami jobb pálcika, Ninebot, Xiaomi esetleg, mit tudnátok ajánlani?
-
whbear
senior tag
válasz
Miikee #21611 üzenetére
Igen, vékonyan meg kell. Attól függően hova kell beütni, lehet játszani a hőtágulással. Pl ha a keréktárcsába akkor pár órára be kell tenni a mélyhűtőbe a csapágyat egy zacskóban a, a kereket megmelegíteni kicsit hakszárítóval és ha gyors vagy akkor szinte bele esik magától.
-
whbear
senior tag
válasz
PociAti #21604 üzenetére
Azt tapasztalom, hogy a műanyag porvédős jobban ellenáll a szennyeződésnek. Talán vízzáróbb. Nagy csodák nincsenek, az a legfontosabb hogy bepréselés vagy beütés úgy történjen, hogy csak a nem teherviselő elem legyen nyomva. Tehát ha a külső futógyűrűt kell bepréselni akkor semmi esetre sem kaphat erőhatást a belső része és fordítva, mert különben a golyók megnyomják a hornyot és hamar tönkre megy. Végső esetben a régi csapággyal érdemes benyomni ha nincs csapágy szerelő szerszám.
Leginkább típus specifikus csapágyakkal dolgozom, de ha van INA az is jó minőség.
Szerk: A WD40 csak tisztításra jó, mert jól kioldja a maradék kenőanyagot és mikor kiszárad hamarosan akkor szárazon fut minden. Ha ilyen fújkálós kenőanyag kell akkor teflonos olaj vagy zsír spray. Bárdiban kapható. Szerintem csapágyat is meg lehetne nézni ott. Csak be kell sétálni, miután a webshopban megnézed a cikkszámot. -
whbear
senior tag
Én igaz mint autószerelő tudok nyilatkozni. A C3 az a lazább illesztésű nagyobb hőtűrésű kivitel, pl kardán függesztő csapágynak tesszük be. Kerékcsapágyhoz nem C3-mas, mindkét oldalon műanyag porvédős csapágyat tennék, SKF mostanában elég nagyot zuhant minőség terén. Inkább NTN-SNR vagy KOYO vonalon néznék körül. Ez csak az én véleményem.
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Valaki esetleg találkozott már ilyen hibával? Xiaomi m365 normál roller egy megállás után mikor ellököm és gázt ráhúzom akkor rángatva fékez jó erősen gyorsítás helyett. Pihen egy éjszakát és olyan 3-4 km-ig jól működik majd ismét gázadásra rázva fékez. Elölről csinálja a motor. Úgy kezdődött, hogy egy normál kigurulásos megállás után már nem gyorsított. Akku jó és fel is van töltve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged