- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay #5 üzenetére
Hm, tudtommal a ddr4-eknél a szerver ramok lehettek leginkább szenzorosak, de tévedhetek, főleg sodimmekkel találkoztam ebből a generációból. A gamer ramoknál is előfordult szenzor?
A körülményeknél inkább arra gondoltam, hogy nem a házba beépítve, ház és tápventi által biztosított légmozgással lehet másképp melegszik. A vízhűtéses procinál meg amúgy sem árt valami légmozgás (gondolom általában egy házventi esik mellé) az alaplapi alkatrészeknek is.#7 MasterDeeJay aham, akkor valsz azért voltak ilyen extra képességeik
A kínai beszerzés kapcsán én is úgy láttam, hogy nem nagyon éri meg ramot vagy ssd-t venni kintről, mert hasonlót itthon is megkapni garival, számlával sokszor. Régebbi notikba ddr3l és régi desktopba szerver ramchipből épített ("amd only") ddr2 modult vettem már olcsón kintről.
Meg van amit érdekes módon inkább ebay-en látni (kínából), alin meg alig. -
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay #2 üzenetére
Milyen körülmények közt volt 60-70 fok közt a ram?
Csak azért kérdem, mert sodimm ddr5-nél én is eljátszottam ezt minipécével, hogy jaj jaj forrósodik, ha nincs légmozgás. Viszont, ha már van egy kis áramlás (lassú, csendes venti fújja a ramot és ssd-t), akkor simán lemegy a hőmérséklet 80 fokról 50aláMeg valószínűleg maga a tény, hogy a ddr5-nél van hőmérséklet, így meg tudunk ijedni az értéktől. Közben lehet a ddr4-es is főtt a nem szellőző noti slotokban, csak nem volt róla visszajelzés
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összegezve: a kínai DDR5 is ajánlható (legalábbis ez a Puskill márka), de minden az ártól függ.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest