- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- uleFone Power
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- OnePlus One - Kína már itt One
- 69, 100, 200, 5000, 6000
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
válasz
Dr. Akula #87 üzenetére
Tervezni pedig annál is nehezebb. Hiába a gyártósor, mit csinálsz rajta tervrajzok nélkül?
- Már írtam, hogy a gyárakban ezek megtalálhatóak…A chiptervezés meg ennyiből ki se jön.
- De kijön: “ The price of a 3nm chip is expected to range from between $500M to $1.5B, with the latter figure reserved for a high-end GPU from Nvidia.” -> Google a barátod…De, pont az. Saját gyártósora az Intelnek is van, és hiába a nagyobb csíkszélesség, még azzal is versenyképes procikat tud gyártani.
- Nem. Ha az intel gyártósorait “versenyképesnek” tekintjük (amire gpu-t ki se mertek hozni inkább bérgyártatják) akkor egyrészt definiálni kell a “versenyképes” fogalmát, másrészt meg akkor nincsenek is “annyira” lemaradva a kínaiak…Megnézném viszont amint a tajvani melós kipattintja a bicskáját, és farag egy 5 nm-es RTX 5090-et...
- Én meg az amerikai melóst nézném meg, ahogy kipattintja a bicskát és farag egy 5 nm-es RTX 5090-et… De szerintem inkább hagyjuk az ilyen felesleges és értelmetlen vagdalkozást.Valójában min vagy mi ellen vitatkozol? Nem értem. Nyilván amíg olcsóbb volt készen megvenni és fizikailag is hozzáférhető (volt?) a késztermék addíg a kínaiak megvették és nem öltek dollár 10-100 milliárdokat a fejlesztésekbe. Ahogy pl. Európa is. Most ez már nem tűnik járható útnak, muszáj fejleszteniük. Dőreség azt hinni, hogy nem fognak sikerrel járni és mégegyszer az olló zárulni fog nem nyílni ahogy egyre nehezebb egy-egy sávszél váltás…
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az USA szankciói kényszerítik erre a céget, így jön a H800.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Honda topik
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- ÚJ /// ASUS ROG 5800x/32Gb/1+2Tb/RTX3070 -- BeszámítOK!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- Gamer PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest