Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
Szia!
A hover css beállításaival kapcsolatban.....
99%-osan megoldottam a problámát....
A gépemen elindítva a html fájlt tökéletes, sőt szerveren is az, viszont én ezt egy joomla oldalon akarom használni.
Na most ha oda beillesztem a htm kódot a kép kicsit elcsúszik, és mint ha a joomla css beállításait is használná egy két helyen a szövegeknél veszem ezt észre.....!
Sima html:
Jomlla oldalba illesztve:
Köszönöm
-
honda 1993
senior tag
De milyen tényleges kódot?
Ez a tényleges... Ezt írtam
Én nem töltöttem fel sehova, nem is akarom.
Ahoz hogy megnézzem a böngészőben, nem kell feltölteni.
Viszont nem értem hogy milyen tényleges kódrol beszélsz
sajnos egyaltalan nem ertem hogy mirol beszelsz.
ezekszerint a 24 oras konyv nem is er semmit es lehetetlen tanulni belole
-
-
honda 1993
senior tag
igazad van
kijavitottam de igy sem mukodik.
a kep tovabbra sem mozdul.
es a p.subheader-bol a ''subheader'' piros szinu.
annak olyannak kell lennie ?mi lehet a gond ?
miert nem akar mukodni ?
mert amit irtam az megjelenik,de a css mintha ott sem lenne.
leht hogy rosszul kapcsoltam ossze a html-t es a css-t ?
vagy mi lehet a gond ?
a html kodot is lattad ?
-
wis
tag
Aki a proba.sulinet.hu aldomaint létrehozza annak kell hozzáférése legyen DNS-hez hiszen az aldomaint is fel kell vennie. A proba.hu rendszergazdáját meg kell kérni, hogy állítson be egy aliast (proba.sulinet.hu) a proba.hu-ra. PHP, MySQL irreleváns ebből a szempontból.
Az iframes megoldás is működhet ha elfogadjuk, hogy így az aloldalakra nem lehet könyvjelzőzni és linkelni más oldalakról. -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, hát így már mindjárt más.
Így meg is van a probléma, ebből ez a kettő a lényeg:
<link href="css/sajat4.css" rel="stylesheet">
a css/sajat4.css tartalma pedig:
.fejresz {
background-image:url('./images/slide1.jpg');
/* ... */
}Innentől kezdve a css/images/slide1.jpg elérési útvonalon próbálja megtalálni a képet, mivel a CSS-fájlhoz képest relatív útvonalon keresgéli az erőforrást. Ezért jelen esetben az elérési út nem jó: feltételezem, NEM a css könyvtárban van nálad az images alkönyvtár, hanem eggyel feljebb, az index.php-vel azonos könyvtárban (tehát egymással azonos szinten van a css és az images könyvtár).
A megoldás: itt a CSS-fájlhoz képest eggyel visszább keresed a képet:
.fejresz {
background-image:url('../images/slide1.jpg');
/* ... */
}Egyszerűen a pontot két pontra változtattam (vissza eggyel).
Szerk.:
egyébként jótanács, hogy szokj rá a webfejlesztő panel használatára (Ctrl+Shift+I vagy F12 segítségével elérhető), mert az ilyen hibák annak segítségével nagyon gyorsan kideríthetők: a konzolra, illetve a Network fülre ki szokta írni a hibákat, így a 404-es hibákat is, onnan meg egyértelműen kiderül, milyen útvonalon is próbál keresgélni (tehát melyik útvonalon nem találta meg az erőforrást). -
Sk8erPeter
nagyúr
Valami konkrét példát kellene mutatnod, felőlem jöhet egy valahova felrakott zip formájában is, mert így kód, meg bármi konkrétum nélkül nehéz segíteni, hogy mit rontasz el.
"A . .. meg még DOS-os időkből is ismerős lehet, ahol minden könyvtártartalom ezzel a kettővel kezdődött."
Ez most is így van, Windows-on és Linuxon egyaránt, ha az ember elővesz egy command promptot vagy épp terminált, akkor ez elég gyorsan látható.(#5669) DNReNTi :
Ezer éve így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Vivaldi (böngésző)
- Gyúrósok ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steam Deck
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest