- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz Mr.Csizmás #12284 üzenetére
Szia!
A te K6-od az egyenes hajtókaros vagy még a hajlított? Nagy a hátránya az egyenesnek? Kinézni biztosan jobban néz ki a hajlított, meg ránézésre jobb is használni, de nemtudom…lehet tévedek.ˣ
-
tuzpenge
őstag
válasz Mr.Csizmás #12303 üzenetére
Nem is lehet hozzá beszerezni a hajlítottam ugye? Ezt valami commandante ügy miatt kellett megvariálni….
ˣ
-
dippe
tag
válasz Jamby18 #12300 üzenetére
A Szarvasitól a bármelyik Bialetti jobb lesz, ha megtanulsz vele főzni.
Nekem a 2 személyes Venus-om jobban bejön, mert acél, és 2 személyes, míg a Moka-m félig alu és 3 személyes. Mennyiségben a végén nincs nagy eltérés.
A Moka picit kesernyésebbet, erősebbet főz, de sok kávé is kell bele, kb. 1,5x mint a Venusba.
A crema felejtős szerintem, mert úgyis túl forró a kávé. Nekem pl. összeesik pár mp után. Ha nagyon kell, akkor kis elemes tejhabosítóval lehet kamu cremat csinálni ...
A főzés sebességét lehet változtatni egy indukciós főzőlappal. Az Ikea-ban vettem pár éve 15eft körül. Magas fokozaton már szerintem 80 fok körül keletkezik gőz, hamar megindul a kávé, és nem ég meg ha időben leveszem a főzőt. Ha lefőtt, azonnal ki kell tölteni a kávét, és akkor nem hevül túl ami miatt kesernyés lesz. Kb. ennyi a trükk. Egy átlag kávézó/automata gép szintet simán hoz az eredmény.
Egyébként kotyogós nem egy űrtechnika, de a Bialetti eléggé érzi mekkora talp, mekkora szűrőkosár milyen hosszú csővel kell egy karakteres ízhez. Az 1 személyes G.A.T főző is jó, abból mást sajna nem ismerek. Más, főleg noname/magyar kotyogósokból még nem ittam jó kávét.
Szóval részemről inkább olcsóbb főzőt javallanék nagy talppal + 1 indukciós lapot, ha még nincs, és beleférsz a 30-ba. Sajna Venus 2személyes nem minden indukcióssal működik.
+Ha alu főzőt veszel, ne nagyon rakd mosogatógépbe, ne súrold! Csak ki kell öblíteni. Az oxid réteg ne sérüljön az alun, mert nem túl egészséges. és szar a kávé íze is pár főzésig. -
Jamby18
senior tag
Valami hasonló választ vártam.
Közben most nézem el is írtam az árát mert nem 28e hanem 19.990Ft-ért már lehet venni.
Sőt 2 személyes nekem bőven elég lenne. [link]
Egyébként sima Indesit elektromos tűzhelyünk van. Meg gondolom a fülére kell vigyázni hogy meg ne olvadjon inkább a fűtőszál szélére kell tenni.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Jamby18 #12306 üzenetére
Brikkát akkor vegyél, ha ragaszkodnál az egyébként kamu presszóhoz, ami jön belőle. Moka (v. Moka induction) sokoldalúbb főző. Szilikon a füle, nem jellemző, hogy olvadna. Forró persze lehet. Mármint a Mokáé.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kchris78
veterán
válasz kmarci25 #12298 üzenetére
Köszönöm, úgy tűnik bejött, durvább őrlés, mennyiséget tartottam, tényleg csökkent az a testesség, földes érzés mintha kevesebb lenne benne a szárazanyag . Tényleg megéreztem ízre azt ami illatot éreztem mikor az őrlemény illatát éreztem .
Hát igen, én is vettem 2-3 éve capuccino duplafalút, azokkal semmi gond nincs. A hőhatást meg bírnia kell elvileg, hiszen majdnem 100 fokos a főzet .
-
Horvi
őstag
Home barista csoportba felkerült egy eladó K6 hátha érdekes lehet valakinek. Úgy láttam pont mostanában volt téma a K6 rendelés amazonról.
Hello darkness, my old friend...
-
fecke78
senior tag
Kb 1 hónapja írtam , hogy nem sikerülgetnek a kv lefőzések .Háll istenek azóta minden kisimúlt 18 kosárból 25-28 mp alatt fözök le 40 ml , illetve a tejhabósitás is tökéletes lett , eleinte volt , hogy csak a 2 ik habósitásom lett jó , de most már az első is . Sima 2.8% as tejből . Profitec go egyébként egykazános ,de vígan lefőzök vele egymás után 2 cappuccinot , nem gond a felmelegedés és a gőz re állás sem . Egyetlen furcsa dolog , bekapcsolásnál 110 körülre felmegy a hőfok , és átmosással át áll 93 fokra , ennyi ami furcsaság számomra . Daráló is tökéletes , egyelőre kimért adagokkal etettem . Nem bántam meg a gép megvásárlását , de mondjuk az is volt a cél . Amin még gondolkozok , hogy a csészemelegitő ami ugye rozsdamentes , és félek , hogy összekarcolódik , oda 3d nyomtatóval kéne valami tartót gyártatni . Tudtok valakit aki csinál ilyet a fórumon Bp -en
-
dippe
tag
válasz fecke78 #12313 üzenetére
Szerintem írd össze hogy mekkora, milyen kellene, és a 3d nyomtatós fórumban kérdezz rá. Segítőkészek.
Az anyagválasztás érdekes probléma lehet. Hővezetés szempontból kérdéses. Ami elsőre eszembe jut, a TPU ami gumi szerű, és jól bírja a hőt (80+fok). A hosszútávú tartósságról a fórumosokat kérdezd, én csak keveset nyomtattam ebből az anyagból. Pár példa: https://www.printables.com/search/models?q=cup+coaster
Elvileg a szilikon pohár stb. alátétek is megfelelhetnek mivel általában magas a hőtűrésük (100+fok). Ha szeretsz kreatívkodni, akkor léteznek öntőformák és lehet szilikont rendelni. pl. https://hobbiverzum.hu/Kor-alaku-poharalatet https://szilikonbolt.hu/
De biztosan lehet készen is kapni. -
RetepNyaraB
veterán
Amilyen ma a forint, sajnos ez meglátszik azon, mit lehet egyáltalán ajánlani 100 rugó alatt; nem sokat. Pl. sokat bizonyított beugró Dedica, egy jobb karral és szűrővel, mert a gyári gyász. Hófehérke és HiBrew csodák újak, a fene tud megbízható értékelést róluk. Nyilván a specifikációk az árukhoz jók, aztán ennyi a biztos összesen.
Egyébként meg átlag automatánál szinte minden jobb, a kotyogós konkrétan sokkal. Ott azzal kell barátkozni, hogy más az íz esztétika. Vagyis nem presszó.
Én inkább vennék egy levegőt és alap flair (neo), esetleg kicsit 100 felett egy nyomásmérős verzió (classic). Tejre számos lehetőség van a pár ezres teszkó frencspressztől a nyolcvanezres Nanofoamer Pro2-ig."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
skilleeer
csendes tag
válasz RetepNyaraB #12317 üzenetére
Dedica 51mm kompatiblis, igaz? Mennyi az ajánlott (ideális) be/ki kávémennyiség?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz skilleeer #12318 üzenetére
Dedica 51-es igen, de a kar fülei specifikusak, azt figyelni kell!
Asszem 14 grammos a gyári dupla kosara, de ez gyártótól és kosártól függően bármennyi lehet. Kimenet: 1:2 arány a klasszikus. 14g kv-ból 28-30g lé. 27-30mp alatt. Legalábbis kezdetnek."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
krono.
tag
válasz tailor #12320 üzenetére
Nekem is megjött, tényleg elég komoly cucc, ámbár összességében a C3 Esp Pro-t kívülről minőségibbnek tartom. De ugye a belső számít.
Nem annyira értem, hogy a fedélnek miért van egy O gyűrűje, miért kell légmentesen zárni az őrlő tetejét? Illetve mivel a kart a fedélhez egy másik O gyűrű rögzíti, mikor megpróbáltam a kart fogva leemelni a fedelet a tetejéről, kiugrott a gyűrű a helyéről, be a kések közé. Azóta csak ujjal alányúlva emelem le a tetejét, de filózom, hogy a nagy gyűrűt le is veszem róla, és akkor a karnál fogva is levehetem a fedőt. Lehet valami érdemi funkciója?
Egyébként így elsőre elégedett vagyok a teljesítményével, gyorsabb is az őrlés, a végeredmény nagyon egységesnek tűnik, szemcsemérettel majd még játszom. -
krono.
tag
válasz tuzpenge #12323 üzenetére
Kedd 11:26kor, ExpressOne hozta.
#12324 skilleeer: köszi, valóban így van. A paípírján volt egy leírás, hogy választ a fehér vagy fekete O ring-et, nem is értettem. Aztán meg megnyitottam a rendes leírást, de ezek szerint nem olvastam elég figyelmesen.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz skilleeer #12318 üzenetére
Igen, 51es, a gyári kosarakat nem tudom mennyit bírnak, azonnal nyitott kosárral használtam, de igény esetén megmérem, de kb 9 és 14g lehet.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tailor
őstag
válasz tuzpenge #12321 üzenetére
Igen, hétfőt írt nekem is, és tegnap este jött az értesítő.
krono. Na ezeket az o-gyűrűket én sem értettem Meg mi az a két kis fém u-alakú b@sz? De majd a YT-on kitanulom a know-howt.
#12324 skilleeer A kapott, qr-kód alatt elérhető leírásban nálam nem ír a tömítésekről semmit Ha letekerem az őrleménytartót, nekem az alján egy imbuszcsavarral rögzített fém valami van, nem az, ami a használatiban a képeken:
Na, tényleg tecsőzök inkább kicsit a témában[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
Hogyan kell kávégépet takarítani?
Most használok clean funkciót fejtisztító porral és vakszűrővel. Tehát nyomást ráadja majd elveszi és ismétli talán 5x.
Eddig durván 100 kávé főtt le a gépen. 2x csináltam meg szerrel és 2x szer nélkül csak simán vakszűrővel.
Ennyi elég neki vagy későbbiekben kell majd valami nagyobb tisztítás neki? Például van olyan hogy a vizes tartályba teszel valami szert és úgy ereszted át a rendszeren?
Tejhabosító rendszerét hogy kell például?
Napi szinten természetesen a fejet és a tejrudat vagy mit mindig takarítom ahogy kell. A gép minden használat után ragyog. Viszont nem tudom, hogy nagygenerál hogy néz ki. Ebben kérnék segítséget.[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
A vizes tartályba vizkőoldás gyanánt citromsavat rakhatsz , oszt ennyi.
Fejnél tudod még a felső szűrőt takarítani , leszeded megnézed retkes -e[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Én értelek és nem is mondtam , hogy kell csak kérdezték
" Például van olyan hogy a vizes tartályba teszel valami szert "
Erre válaszoltam . Ti miért csak belém tudtok bele állni a kérdezőnek miért nem válaszoltok
1 topik gazda
1 moderátor
Mit is csináltam rosszul ?
Ja semmit
NA szevasztok ...[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
válasz headhunter86 #12332 üzenetére
Ez milyen gép?
szerk.: AVX látom. Írnál róla pár szót?
errol esetleg vélemény valakinek: Lelit Anna PL41TEM
tovabbra is keresek karos gépet 160-300e Ft között. Vagy marad a robot …[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz Gergőke88 #12337 üzenetére
AVX Db1 Pro.
Amúgy szűrt vízzel használom plusz figyel benne egy vizlágyító párna is.
Citromsavat mondjuk nem tennék bele. Mi ajánlott ami kíméletes?Túl sok mindent nem tudok róla írni, talán annyit hogy rohadt jó és nem nagyon van negatív tapasztalatom vele. Király a duál bojler, hogy míg jön a shot tudom csinálni a tejkrémet. Kakaó is van benne bőven, csak úgy lövi a gőzt. 25mp egy cappuchino krém ami kb. 150ml. Míg K6-tal leőrlöm a 11.5g babot már 93 fokon figyel. Percek alatt bemelegszik. Brutál súlya van a gépnek, van benne anyag bőven. Pofon egyszerű a kezelés és a beállítási. Egyetlen negatívum talán, hogy az előáztatás idejét nem lehet állítani csak hogy mennyit várjon mielőtt jön a nyomás.
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
had pucólják, már leírtam párszor. lassan innét is lepattanok mint a hardkórról, uncsi már ez a szélmalomharc. még egyszer leírom, a rendszeres vakszűrőzés csodákra képes a forró vízzel. citromsav 1 évben 1-2szer max, ha necces a felhasznált kávévíz. vegyszerek is max ennyiszer.
-
iatti
aktív tag
válasz headhunter86 #12338 üzenetére
ha jól látom fél literes a bojler. amig darálsz, beáll 93fokra a víz?
-
headhunter86
senior tag
Aha. Előre ki vannak mérve a kávék. Szóval csak beleöntöm a K6-ba, letekerem, karba bele, WDT tool, disztribútor megteker, tamperolás és már 93 fokon áll a gép. Kicsit megengedem a vizet kar nélkül, ilyenkor 90 fokig visszahül. Mire felrakom a kart már 93 fok és mehet a shot. Lényegében nem kell várni a melegedésre mire végzek az előkészületekkel.
-
iatti
aktív tag
válasz headhunter86 #12345 üzenetére
akkor ez lenyomja a réztekercses gadzsát. ott a fél decis bojlernek kell 15-20perc. legalább is ezt mérte egyszer egy szaki...
-
iatti
aktív tag
válasz headhunter86 #12347 üzenetére
meg tudod mérni a kijövő vizet kar nélkül, amikor a kijelző 93c-t mutat?
-
senior tag
válasz headhunter86 #12347 üzenetére
Az, hogy 93 fokot ír, még közel sem jelenti azt, hogy minden ( fej, kar, stb ) rendesen át is van melegedve. Az bármilyen gépnél minimum 15 perc.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Mano66
senior tag
válasz Gergőke88 #12343 üzenetére
Maradj a Robot mellett. Vegyél mellé egy tejhabosítót.
A Robot fa ék egyszerű. Könnyű használni. Hátránya csak a gyári szett jó hozzá (kosár, tamper). Cserébe piszok jó kávét készít, ha rá jössz a technikára. Tudsz vele profilozni. (Előáztatás, nyomás). Nincs gőz. Kell hozzá egy jó vízforraló. Pl : [Timemore] .Igaz pont nincs készleten. Vagy innen olcsóbban pl : [ez] .Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
Új hozzászólás Aktív témák
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest