- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi jó lesz május 19-én? Google I/O
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nézd, nem akarok vitázni veled, de van egy-két dolog, amit nem ártana tisztázni...
1. Látszik, hogy halvány fogalmad sincs az MH (illetve a HM) költségvetéséről. Az tiszta sor, hogy valamilyen hadsereg minden országnak kell (bármilyen kicsi, rosszul felszerelt, de csak elrettentő hatású... A románokkal, szlovákokkal meg nem vagyunk túl jóba...A NATO-tagságnak is vannak feltételei). Két alternatíva van: hivatásos sereg, sorkatonákra épülő sereg. Előbbi esetben nem biztos hogy tudsz megfelelő létszámot mozgósítani, ilyen általam említett polgári célokra... Nem beszélve arról, hogy elég nehéz kötelezni egy dolgozót, ilyen melóra... Vagy írják bele a munkaköri leírásba?!?
2. A demokrácia nem azt jelenti, hogy azt csinálsz ami neked tetszik...Fogalomzavar ismét. Amire te gondolsz, az az anarchia... Demokrácia = többség akarata... Ezen nem ártana elgondolkodni...
3. Én voltam sorkatona (már több mint 10 éve), ráadásul 1 évig... Úgyhogy van rálátásom a dolgokra (ellentétben veled, aki valszeg még laktanyaközelben sem jártál). Az ''undorító szállás, kaja stb.'' kategóriát kb. az átlag magyar kolesz, illetve menza szintjére raknám - amit bizonyíthatóan szinte mindenki túlélt...
Ráadásul a seregben pont hízni szoktak, nem fogyni (én is felszedtem 7 kilót - aztán meg leadtam, miután leszereltem...). Ez több tényező együttes hatása szokott lenni: egyrészt az egységes időpontokban levő, rendszeres étkezés (manapság ki nem kajál rendszertelenül?!?), másrészt a friss levegő jótékony hatása az étvágyra (feltéve ha pl. irodában dolgoztál eddig), harmadrészt a sok kenyérfogyasztás (mert néha azért tud sz*r kaja lenni - akkor jön a sok kenyér...
).
4. Ezen túlmenően, egy sor hasznos hatása van a sorkatonaságnak (ha hiszed, ha nem). Néhány példa. Megismertem több embert, akiket másképp nem ismertem volna meg (és hát ebben az országban a jó kapcsolatépítésből igen sokat lehet profitálni). Másrészt - ha belegondolsz - te és én, meg a legtöbb ember be van határolva a saját kis mikroklímáján belül, korlátok közé szorítva, amit mindenki maga emel... Kivel találkozol, barátkozol? Földrajzilag szűk terület (lakhely), aztán az osztálytársak, hobbi/sporttevékenység stb. során megismert emberek... Magyarán egy kockafejű illető jó eséllyel a kockafejűek társaságát keresi - mással nem biztos hogy szót ért... Viszont, ha bevonulsz, ott jó eséllyel lesz egy statisztikailag is korrekt mintavétel: ''a vagány pestitől az utolsó tanyasi bunkóig'' (és itt kérek elnézést mindazoktól, akiket ez az idézet sért) mindenkivel találkozol - mi több, _kénytelen leszel_ közös nevezőre jutni velük... Ez pedig nem árt: az átlagos (burokban felnövő) egyetemista számára, aki esetleg egyből vezetőként kezd az első munkahelyén (ahol adott esetben több tucat, ''nyócáltalános'' végzettségű embert kellene irányítania...), ez fontos lehet...
Persze, valahol megértelek... Amikor én bevonultam (érettségi után bő félévvel), volt egy sz*r melóm, meg nem volt éppen tartós kapcsolatom... Szóval nem volt akkora gáz... A fentieket is inkább általánosságban írtam, nem rád vonatkoztatva... Attól még, hogy téged ez rosszul érint, nem biztos hogy ez általános... Amúgy meg, ha jó munkaerő vagy, a céged visszavár leszerelés után - vagy pikk-pakk találsz magadnak másik, jobb állást...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 3080 10GB GDDR6X Phoenix
- 256 GB mSATA SSD eladóak (Hynix, Sandisk, Samsung)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyarított vbill ujjolv IR kam gar
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD Nvme.
- Apple iPhone 12 Mini 64GB Fehér Színben Állapot: Újszerű Karcmentes állapot 6 Hónap Garanciával
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- HP Thunderbolt 4 kábel
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ráadásul a seregben pont hízni szoktak, nem fogyni (én is felszedtem 7 kilót - aztán meg leadtam, miután leszereltem...). Ez több tényező együttes hatása szokott lenni: egyrészt az egységes időpontokban levő, rendszeres étkezés (manapság ki nem kajál rendszertelenül?!?), másrészt a friss levegő jótékony hatása az étvágyra (feltéve ha pl. irodában dolgoztál eddig), harmadrészt a sok kenyérfogyasztás (mert néha azért tud sz*r kaja lenni - akkor jön a sok kenyér...
).