- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
mindenki el tudja dönteni, hogy mit csinál
Mondjuk nekem most 26 évesen ~8,5 éves "B" jogsival (igen, még 18 éves korom előtt levizsgáztam), nagyjából tökmindegy, hogy ki, hogyan dönt, csak nem akartam, hogy féligazságok maradjanak meg a fejekben, elvégre lehet, hogy valaki épp most csinálja a jogsit, és még nincs 18: nehogy ebből legyen gondja; de természetesen azt se gondolja, hogy legelőször csak 2 év múlva mehet külföldre, amikor már nem kezdő a jogsi, mivel ilyen korlátozás nincs.
Ha biztosra akar valaki menni, akkor legkorábban 18 évesen vezet először külföldön.
(Amúgy most csütörtökön KRESZ vizsgázom "A"-ra, be kéne már fejezni a könyv olvasását, még ha a tesztek rendszerint elég jól mennek annélkül is.
) L.T: mondjuk ez a linked egy kicsit félrevezetően fogalmaz, mert az nem igaz, hogy "csak belföldön történő járművezetésre jogosít", hiszen pl. ha kimész az USÁ-ba, stb. Amúgy meg 2006-os.
Szerk: ezt arra értem, hogy 3 év jogi körökben nagy idő lehet. (De legalábbis az apróbetűs részben eléggé mossák kezüket.
)
-
L.T.
tag
Jogosítvány az EU-ban
angolul isA tagállamok elutasíthatják, hogy a 18 év alatti korú vezetők számára kibocsátott vezetői engedélyeket elismerjék.
-
DigitXT
félisten
Utána kell nézni. De ha vkit megbüntet a rendőr, ne mondjátok, hogy nem szóltunk.
(Btw. ez olyan dolog, hogy "a kutyát nem érdekli, hogy 200-zal mész", ha épp senki nem látja, tehát "lehet menni 200-zal". Aztán, hogy "szabad-e", és elveszik-e utána a jogsidat, ha ott követted el, ahol nem - mielőtt belekötnél, tudom, hogy egyes német autópályákon szabad -, az más kérdés.) Btw. megnézem, hogy mikor ülsz be az autódba, és hagyod el Magyarországot akármelyik országúti határátkelőn úgy, hogy rögtön az USÁba juss.
(Környező országokról volt szó, ha nem tűnt volna fel.
) Az meg amúgy, hogy tanulhatsz hamarabb vezetni, semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy mikortól lehet jogsid. Nálunk is lehet tanulni 17 évesen vezetni, de jogsid legkorábban 17,5 évesen lehet.
Nem akarok senkit sem buzdítani, fél év nem sok.
Amennyiben nem ütközik a szabályokba, akkor egyáltalán nem számít (függetlenül attól, hogy sok vagy sem, ld. a 200-at az adott német autópályán), azonban ha szabályokba ütközik, akkor könnyen bünti lehet belőle*. De ha úgy értetted, hogy inkább érdemes azt a fél évet kivárni, akkor egyetértünk.*: 50-nel menni egyáltalán nem sok, de vasúti átjáróban 300K. Na az a sok.
-
djane
csendes tag
egyik osztrák ismerősöm azt magyarázta hogy ha pld apukád tanít téged vezetni a saját autótokkal asszem 300 ( vagy 3000? nem emlékszem ) km-ert kell vezetned annak a segítségével akit megnevezel ( lényeg h neki legyen jogsija ) és csak ugy vezethetsz ha ő is ott ül melletted. ez után mehetsz vizsgázni, ahol kiderülhet hogy kamu volt a levezett kilométer vagy tényleg vezettél.
szerintem ez amugy tök jó dolog, persze itt is be kell fizetni valamennyit - plusz te fizeted a benzint ... de kint ez az egész tök más rendszerben mükszik. csomó oktatónak van szponzor kocsija, pld bmw egyes - de szar. ezek is amolyan reklám autók
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest