- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Tothgera30 #10319 üzenetére
Nekem a tegnapi volt eddig a legsiralmasabb, nagyjából 10 percenként követtem el elég nagy hibákat, nem is tudom, mi volt, de valahogy nagyon nem ment... Remélem holnap nem lesznek gondok. Főleg azért zavaró, mert a múlthéten már-már úgy éreztem, hogy egész jól mennek a dolgok, sokat helyeselt, kevés baki volt. Elkönyvelem rossz napnak, aztán ez van, mindenesetre tanulhatok belőle.
Meg az a bajom, hogy úgy általában, kicsit gyorsabban megyek a kelleténél talán, vagy túl gyorsan akarok cselekedni, felvenni a forgalom tempóját, stb. Mármint még persze a szabályos határokon belül maradva, de tanulókocsihoz (és olykor a tudásomhoz) képest gyorsan, és ez nem jó. Csak hát, az ember ahhoz van szokva, ezt láttam, amikor utaztunk, ezt látom a többi kocsin is - tanulókocsit viszont még nem nagyon láttam testközelből, hogyan is kell annak közlekednie. Persze, mondja az oktató, hogy lassabban, de azt meg túl lassúnak érzem olykor, és kicsit félek ettől az indokolatlan lassú menettől (mint ez is esetleges hibalehetőség), vagy a forgalom feltartásától. Azt hiszem, erről gyorsan le kell szokni, szép nyugodt tempóban kell autókázni, időben lassítani, nem kapkodni a váltóval, és akkor nem lenne gond, jók lennének a kanyarok ívei, lenne időm mérlegelni a helyzeteket, stb. Csütörtökön megpróbálok erre jobban figyelni, jóformán direkt lassan menni (ismét csak értelmes keretek között, nyilván nem 30-cal 3 sávos főúton), aztán lesz, ami lesz, ha túl lassú, akkor passzolok
De hátha sikerül eltalálnom, amit mindig mondani szokott.
-
Oracle
senior tag
válasz
Tothgera30 #8480 üzenetére
Amikor én voltam vizsgázni KRESZ-ből utolsó előttiként végeztem (75/75-ös eredményem volt
) és szegény utolsó srác izzadt a gép előtt látszott hogy semmit nem tud, végül a vizsgabiztos állította le hogy fejezze be már úgy is annyit hibázott hogy nincs értelme folytatni. A vizsgalapja meg tele volt sokadszorra lehetett KRESZ vizsgán...
A forgalomban egyre jobban megy a vezetés, már csak a táblákra kell jobban figyelnem de olyan gyorsan zajlik minden hogy mire leesik mi van már rég elhagytuk
remélem majd idővel javul a helyzet.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30 #8455 üzenetére
Ha szabályosan tér le az útvonalról, az nem buktató ok.
Én is csináltam ilyet anno, nem is (azon) buktam meg. -
sagesz93
addikt
válasz
Az nem baj, hogyha pl egy kanyarodashoz sávot kell váltani és mondjuk ezt a forgalom miatt a vizsgázó nem tudja szabályosan végrehajtani. Vissza kell venni az indexet, majd menni amerre az út visz. Ritka eset, de előfordulhat. Én oktatóm mesélte olyan is volt hogy annyira beszélgettek a vizsgabiztossal hogy elfelejtette mondani merre kell menni es tök máshol kötöttek ki.
Egyik ismerősöm csinált olyat is hogy autópályás útvonalat húzott, és mivel nem szerette, "véletlenül" másfele ment és így más útvonalon mentek végig. -
raver
aktív tag
válasz
Tothgera30 #8457 üzenetére
Hát ha nem a piros lámpát, meg a záróvonalat nézi el akkor szerintem is meglesz
Amúgy nem kell túlmisztifikálni ezt a forgalmi vizsgát. Ismerek én olyant aki elsőre megkapta a jogsit, de huhh inkább nem is mondom -
raver
aktív tag
válasz
Azt nem merem mondani, hogy ez így működik, de az én oktatóm 4 éve azt mondta, hogy bármerre mehetek, csak legyek szabályos.
Azt nem tudom hogy a vb mit szólt volna hozzá, mert végül is arra mentem amerre mondták, de gondolom nem akart kitolni velem. amúgy is elég jó viszonyban voltunk. -
raver
aktív tag
válasz
Tothgera30 #8452 üzenetére
Jobbat pedig sajnos nem tudok. Emlékeim szerint, viszont nekem azt mondta az oktató, hogy ha a nagy idegeskedésben nem arra megyek amerre ő mondja az nem baj, csak szabályos legyek végig.
-
sagesz93
addikt
válasz
Tothgera30 #8452 üzenetére
Az én oktatóm megmutatta azt a lapot amin az összes útvonal fel volt sorolva.
Egyébként az oktató mondja meg merre kell menni vizsgán, legalábbis nekem mondta hogy mindig kihagyja a "nehezebb", jobbkezes utcákat ha lehetséges. Eddig csak 1-2x volt olyan hogy mondta neki a vb hogy másfele kéne menni.
Persze gyakorláson a "hivatalos" útvonalon mentünk mindig, szólt hogy mondjak egy számot és azon az útvonalon mentünk.
Hát ha ennyire nem bízik az oktatóban, akkor hogy tanul meg vezetni? Vagy csak én voltam nagyon jóban az oktatómmal? -
raver
aktív tag
válasz
Tothgera30 #8450 üzenetére
Amikor városban vezettem, az oktatóval a vizsga útvonalain is végigmentünk, és közölte is olyankor, hogy az lehet vizsgán is.
Szóval meg kell kérdezni az oktatót -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Tothgera30 #8166 üzenetére
Én mikor vizsgáztam rutinból, mondja a VB, hogy mondjak egy számot 1-5 között én meg rávágtam,hogy 7.
Mindenki röhögött, onnantól már nem volt vészes, csak hülyén éreztem magam.
-
blokad
senior tag
válasz
Tothgera30 #8168 üzenetére
I cross my fingers
-
blokad
senior tag
válasz
Tothgera30 #8166 üzenetére
Hát remélem nekem nem ilyen lesz azért. Nem bánnám, ha kevésbé emlékezetes lenne és csak annyira emlékeznék, hogy sikeres vizsga.
-
blokad
senior tag
válasz
Tothgera30 #8164 üzenetére
Az vicces lehett akkor, bár szerintem te nem így gondoltad ott
-
gamek!ller
őstag
válasz
Tothgera30 #8146 üzenetére
Akkor vak vagyok..
Ennyi.
Holnap Forgalom pótvizsga srácok! Tessék drukkolni! -
gamek!ller
őstag
válasz
Tothgera30 #8140 üzenetére
Octaviának látszik az orra meg a segge?
Hát akkor a miénkről hova tűnik ha beülök?
Na jó, a segge még csak csak..
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Tothgera30 #7335 üzenetére
Jah, hogy jogsi megszerzését nézzük?
Akkor nekem plusz 26k 12 hónap alatt még pluszba.
Három és fél éve vezetek, azóta sikerült ennyit mennem.
-
FF23
senior tag
válasz
Tothgera30 #7330 üzenetére
Pár éve volt nekem is egy emlékezetes. A lemenő nap fényében a zöldnek láttam a dolgot...... de nem az volt. Nem rajtam múlt.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Tothgera30 #7330 üzenetére
Én többször.
De csak kisebb kereszteződésekben, meg ahol nincs villamos. Szóval csak ésszel. Legalább, akkor utána zöld sávom lesz.
Egyébként csak így lehet közlekedni, én bevallom az ilyeneket,mert úgy vagyok vele,hogy ki mit szeret, azt igyekszik jól csinálni és tanulni a hibáiból.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Tothgera30 #7328 üzenetére
Áhh, figyelek azért. Bár volt még egy ilyen szitum a hungárián, akkor direkt nézek jobbra, semmi, index, húzom át, ekkor meglátom az anyosülés ablakában,hogy egy lexus félig már bent van, visszahúztam, előrenéztem és előttem állt a sor már.
Mindez másodpercek alatt persze...hát nem tettem volna be a kezem a két kocsi közé, ahogy megálltam. Rendesen fájt a talpam, ahogy beleálltam a fékbe. _
Áldásos ABS.
(Kivéve mikor olyan útfelületen fékezel, amikor az egyik kerék tapad, a másik mondjuk vízes részen van.)
-
Phvhun
őstag
válasz
Tothgera30 #7318 üzenetére
Jó mindegy, kötözködjetek még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest