Hirdetés
- Tömegterméket csinálna a Samsung az öreg tévés arányból
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- Két 200 megapixeles kamerát tesz a Xiaomi a 18-as szériába?
- Akciófigyelő: Ajándékok az új Redmi Note 15-ök mellé
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Még nem engedte el a Vivo az X200-as szériát
- Tömegterméket csinálna a Samsung az öreg tévés arányból
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Néhány Pixelnél Wi‑Fi és Bluetooth hibákat hozott a januári frissítés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs mit!
Ja, hát elsőre én is csodálkoztam rajta, én a Drupalból "loptam" az ötletet (itt a drupal.org-on láthatod a gyakorlatban, ha megkukkantod a forráskódját), ott alkalmazzák előszeretettel. Tulajdonképpen ez a dupla komment konkrétan nem tudom, melyik - régi - böngésző(k) miatt szükséges, de valószínű, hogy valami cross-browser hack-elés, ahogy Te is megsejtetted.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"- par egyeb aprosag, hogy valid legyen a kod (bar nem lett az, mert nem szereti a js-ben sem a & karaktert, de ezen csak az segitene, ha kiemelned kulon file-ba a script-et)"
Nem, van más megoldás is!
Hogy a Te kódod valid legyen, ahhoz csak jelezni kell a parser felé, hogy a JavaScript-kódot tartalmazó sorokat ne próbálja validálni, így:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<script type="text/javascript">
<!--//--><![CDATA[//><!--
function sendMail() {
var body = document.form1.s1.value;
body += "%0d%0a";
body += document.form1.s2.value;
body += "%0d%0a";
body += document.form1.s3.value
var link = "mailto:valaki@valami.hu?cc=valaki.mas@valami.mas.hu&subject=targy&body="+body;
window.location.href = link;
}
//--><!]]>
</script>
<title></title>
</head>
<body>
<form name="form1" action="">
<input size="49" name="s1" id="sz1" type="text"/><br/>
<input size="49" name="s2" id="sz2" type="text"/><br/>
<input size="49" name="s3" id="sz3" type="text"/><br/>
<br/>
<button onclick="sendMail(); return false;">Send</button>
</form>
</body>
</html>Egyébként annyit ehhez hozzátennék, hogy az ilyen document.form1 jellegű megoldásokat érdemes kerülni, inkább érdemes id szerint hivatkozni a mezőkre.
Szerk.: persze attól még érdemes a JavaScript-cuccokat is (ahogy a CSS-t is) külön fájlba rakni, hogy a böngésző szépen cache-elhesse az azt tartalmazó fájlt, ráadásul úgy egyébként is könnyebben karbantartható. Meg "szemantikailag" is szebb.
-
Oly
őstag
NEkem IE és Firefox alól sem megy az ékezet.
Eddig Excelből VB-vel oldottam ezt meg. Ott lehetett from-ot is csinálni.
Exchange szervert használunk, van lehetőség más (néhány) cím alól küldeni.Olvastam valahol, hogy a htmlben is lehet VBA kódot használni. Ez megodlás lenne?
Vagy PHP?
azzal csak az a baj, hogy nem tudom egyszerűen egy hálózati meghajtóra helyezni, mint a JS-et. A VBA-t igen? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Raspberry Pi
- Bittorrent topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Okos Otthon / Smart Home
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Akku: 97%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Dell Precision 3660 Workstation, i7-12700K,32GB DDR5,256 SSD,NVIDIA RTX A2000 6GB DDR6,WIN11
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB-1TB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- iPhone 11 Pro 256GB 100% (3Hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest