Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Yettel topik
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Keresés eredményéhez akarom kijelölni a találatokon belül a keresett szavakat.
Erre a<mark>tag-et használom.function markText(textContainer, textToMark){return textContainer.replace(textToMark, "<mark>" + textToMark + "</mark>");}Így viszont nem tudom kezelni a kis- és nagybetűket.
Pl. arra keresek, hogy "máté". A szerver visszaadja találatnak a "Máté"-t (nagy kezdőbetűvel) tartalmazó találatokat is (ehhez kapcsolódóan amúgy a PHP topikban van egy nyitott kérdésem, és nagyon összezavarodtam vele, ha valakinek magabiztos tudása van a keresés mikéntjével PHP-ban/SQL-ben, kérem, nézzen majd rá), viszont a JS csak azokat jelöli be, amik pontosan megfelel a keresésnek.
És nem tudom, hogyan kellene úgy módosítanom a fenti függvényt, hogy ha a szövegben az van, hogy "Máté" (nagy kezdőbetű), a keresési szöveg az "máté" (kis kezdőbetű), a találatban lévő sztringben a nagy kezdőbetűs Mátét is vegye körbe <mark> taggel. (Ha csak a kezdőbetűt kellene figyelni, könnyű lenne, viszont ugye lehet olyan találat is, ahol csupa nagybetű, vagy csak a 3. karakter nagy stb. És nekem az kellene, hogy kijelölje, bárhogyan is találja meg a "máté"-t: máté, Máté, MÁTÉ, mÁtÉ, MáTé stb.)
Lehet, valami nagyon egyszerű, és amint elküldöm a hozzászólást, eszembe is jut - de egyelőre nem jövök rá.
Hátha ti már találkoztatok ilyen helyzettel.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Teljesen a játékosok szolgálatában
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nitrogénfelhőben született az új rekord
- E-roller topik
- Milyen program, ami...?
- Gitáros topic
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Eladó tökéletes állapotban lévő Nikon D3200
- PlayStation 5 Slim lemezes 1TB, makulátlan állapotban, 6 hó gyári garanciával, Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest