- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
Még kicsit a DOM-nál maradva: egész sokat foglalkozok animációkkal és kellene egy sajat framework, mert hogy netem nem talaltam ami megkönnyíti a dolgom.
Az animacioim amiket hasznalok mindig a CSS-ben vannak, megirom a @keyframest aztan egy classt ami tartalmazza az adott animaciot idovel stb.
Pelda:.enter {
animation: enter 10s ease;
}
@keyframes enter {
0% {
transform: scale(.1);
}
100% {
transform: scale(1);
}
}Ezt a classt csak hozzacsapom ahhoz a dom elementhez amit animalni szeretnek es kesz.
Erre irtam egy nagyon egyszeru fuggvenyt:function classAnimator(dom,className) {
dom.classList.add(className);
dom.addEventListener("animationend", clearIt);
function clearIt(){
dom.classList.remove(className);
dom.removeEventListener("animationend", clearIt);
}
}Amit igy hivok meg:
const button = document.getElementById("testButton");
const box = document.getElementById("box");
button.addEventListener("click", ()=>{classAnimator(box, "enter")})Köv lépésben azt szeretném megcsinálni, hogy a
button-ról leveszem aclickevent listenert, tehat amig tart az animacio ne erdekelje, hogy nyomkodjak.
De elakadtam.Van egy csunya megoldas amiben egy glob valtozoban kellene tarlonom, hogy "clicked"-e a
buttones ha igen akkor instant returnol aclassAnimator. De ja ez csúnya.Próbáltam még klónozni az event.target-et ami ugye a
buttonjelen esetben, ez patentül működött is mert leszedte az eventListenert (bar az osszes gyerekerol leszedne de most ez még nem zavar), de utána nem tudtam értelmesen visszatenni rá mert valami para volt a masodik lefutastol a "parentNode"-valvar clone = event.target.cloneNode(true);
event.target.parentNode.replaceChild(clone, event.target);Ti hogyan oldanátok meg a problémát?
Tehat az a vegso cel, hogy egy gomb, kep, barmi eventlistenerbe belerakom a fuggvenyem, megadom neki mit animaljon, megcsinalja az animaciot, utana leszedi az animacio class-t, es az egesz kozben blokkolja az ujabb eventeket a gomb/kep/barmi -rol.
Új hozzászólás Aktív témák
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Core Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Thinkpad T14 GEN 4 FHD+ Core i5 1335U 32GB RAM 512GB NVME Lenov Garancia
- ELADÓ: Kolink Inspire K1 RGB plexi oldallapos fekete ATX számítógépház (+gari/számlás)
- TP-Link AX5400 - Archer AX73 - 4 év számlás garancia
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 192GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Book PRO 2 /i7-1260P/16GB/512SSD/AMOLED/13.3/Intel Iris Xe/Gari
- Dell Alienware AW2521HFLA 25" 240Hz Gamer Monitor 27% ÁFÁS - 0248BE
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Phantom Gaming RX 7900XTX 24GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest