Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y
    veterán

Sziasztok,

A nyers JS-tel való ismerkedés céljából szeretnék egy SPA-t csinálni és tanácsot szeretnék kérni a következő eset megoldására.

Szóval van egy linkem, amire ha a felhasználó rákattint, akkor a login div-et láthatóvá teszi. Ezt az onclick eventre teszi meg. A probléma akkor van ha nincs engedélyezve a javascript.

Erre azt gondoltam, hogy a link alapértelmezetten a /login oldalra mutat. (Így ha nincs engedélyezve a JS, akkor a szerver tud statikus HTML oldalt generálni neki) Ha az oldal betöltött, akkor a JS-ből, minden <a> elemre hozzáadok egy onclick event-et. Az event handlerben pedig megvizsgálom, hogy mire mutatott a link, és az alapján módosítom az oldal megjelenését (és végül elnyelem az eventet, hogy ne menjen kérés a szerverhez.)

Ez mennyire "best-practice"? Van jobb megoldás arra, hogy ha engedélyezve van a JS, akkor mindent helyeben oldok meg, ha nincs akkor meg a server oldalon statikus HTML oldalban az alapfunkciókat nyújtom.

Válaszokat előre is köszönöm.

Szerintem SPA-nál senki sem szokott foglalkozni azzal, hogy mi van ha nincs engedélyezve a js. Mint ahogy előttem is írták akkor megette az egészet a fene. Ha gyakorlás céljából csinálnád akkor én vmi olyasmit csinálnék hogy detektálnám hogy ki van kapcsolva a js, kitennék egy üzenetet, hogy engedélyezze a user, vagy ha nem akkor itt egy link egy másik alkalmazásra ami csökkentett funkcionalitással bír. Magyarán az SPA alkalmazásba nem tenném bele annak kezelését hogy mi van ha nincs js.

Új hozzászólás Aktív témák