Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz nymarti #3550 üzenetére

    "van valami tippetek, hogy mit ronthattam el?"
    Hát elég sok mindent.
    - nem raktad fel a kódodat jsFiddle-re, hogy könnyebben és gyorsabban tudjuk debuggolni :D
    - kezdjük ott, hogy a select15() és a magas() nem túl beszédes nevek, egy év múlva esélyes, hogy fogalmad sem lesz róla a kód megnézése nélkül, hogy az a két függvény mit csinál. Kerülendő. Inkább legyenek jó hosszú változó- és függvény-/metódusneveid, mint hogy később nehézkes legyen rájönni, mi a feladatuk (ahogy az a,b,c,s, x,y,z és hasonló nevek is kerülendők).
    - onChange="magas();" --> ezzel tehát azt mondtad, hogy a select listából való válogatás során, ha történik bármi változás, akkor a magas() függvény hívódjon meg; a select15() egyáltalán nem hívódik meg, szóval azt hiába is várod.
    - nem tudjuk, mi van a magas() függvényedben, de a disabled-re állítás amúgy sem történik meg, mivel a select15() nem hívódik meg
    - mi a frász az az s[16]? :D Egyáltalán hol van itt az az s tömb? Mondjuk feltételezem, azt gondoltad, hogy így eléred a következő select elemet, aminek sel16 az id-je, de így nem fog menni. Vannak ilyenek, mint a document.getElementById, nextElementSibling, children, és így tovább.
    - na, egyelőre elég infó.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák