Új hozzászólás Aktív témák
-
zmb668
újonc
válasz
Aethelstone #9739 üzenetére
Igy van. Viszont a kod valszeg ResourceBundle-t hasznal, az pedig iso-8859-1-ben olvassa a filet.
-
zmb668
újonc
válasz
gojko.m #9735 üzenetére
A properties filet ISO-8859-1 (latin1) karakter kodolassal kell kodolni. UTF8-at nem szereti. Ha olyan karaktert akarsz beirni a fileba, amit a latin1 nem ismer, akkor unicode escape szekvenciat kell hasznalni (\uHHHH, ahol HHHH egy negy szamjegyu hexa szam). Talan ezzel a legegyszerubb megcsinalni a konvertalast: https://native2ascii.net/
-
zmb668
újonc
Nem szünik meg sem a java 9, sem a java 10. Fél évente jön új verzió, és egy verziónak a támogatás fél évig tart. Tehát: java 9 kijött szeptemberben, és márciusig van hozzá támogatás. 10 jön márciusban, és annak szeptemberig van támogatása. Ezen felül 3 évent jönnek long term support releasek (az első a 11 lesz, 2018 szeptemberében), amihez hosszabb támogatást ígér az Oracle. 11 esetében ez 2023 szeptember.
Tehát, a LTS vonalon akarsz haladni, akkor most még maradsz java 8-on, és szeptemberben váltasz 11-re. Ha csillógó, színes változat kell, akkor most java 9, és márciusban 10.
Ennek köszönhetően remélhetőleg mindenki jól jár. A hisztis fejlesztő, aki mindig azon nyavajog, hogy nem jön új verzió a javaból, és a vállalat is, aki minden frissítést a megtestesült gonosznak tart, és rajta állna, akkor még mindig minden COBOLban, és Fortranban lenne írva.
Letölteni a javat én a java.oracle.com-ról szoktam. Jobb felül ott van, hogy Top downloads -> Java SE, és az egyből a Java 9-re visz. Java.com gondolom a otthoni felhasználókat célozza meg, és ha jól sejtem, akkor az Oracle itt az LTS változatokat próbálja nyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged