- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
üzenetére
"Egyrészt szeretném a beérkezett értékeket validálni mielőtt tárolom.": egyrészt lehet shellben, awk-ban, bármiben validálni. de validálhatod az adatbázisban is. már ha a mysql alkalmas erre, sose próbáltam. postgresql alkalmas.
"esetleg tényleg a megoldás az lenne, hogy egy API-t csinálni java-ban, amit a kliensek hivogatnak és a már parse-olt adatokat azon keresztül tolnák befelé.": van ilyen api, a mysql hálózati apija, minek akarnál még egy újabb apit kitalálni?lyalyly curl... most eltekintve attól, hogy tök értelmetlen http-n csinálni ilyet, a curl-ben túl sok hiba van ahhoz, hogy komoly rendszeren használd.
ha mindenáron kell a wines kliens, akkor winre van sed, bash, mysql kliens, és ugyanaz, mint linuxon. hogy powershellben mekkora meló leprogramozni, nem tudom. de mivel úgysem tudod ugyanazt a szenzorprogramot futtatni, ezért a rendszer mindenképpen különbözni fog.de ha már itt tartunk: miért nem rakod bele a mysql klienst a szenzorokat kezelő programba?
persze elfelejtettem az alapvető kérdést feltenni: dolgozni akarsz vagy megoldani a problémát?
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Ez a formátum YAML-ként is értelmezhető, így egy YAML parser be tudja olvasni, és akkor nem egy igénytelenül gányolt shell-ninja szutyokkal oldod meg, amit 1 év múlva a saját szerzője sem tud már támogatni.
De van rá lényegében kész megoldás is: ELK stack. Azt pont ilyenekre találták ki. Logstash illesztőkön keresztül Elastic-ba tolja a szenzorok adatait, amit később Kibanával meg tudsz jeleníteni. Ezt a shelles babrálást meg felejtsd el
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ACEMAGIC F3A Mini PC 64GB RAM 1TB SSD AMD Ryzen AI 9 HX 370 + 2x LG 24" monitor, garanciával
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Dell latitude 7490 (i7-8650u)
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell WD19S USB-C Dokkoló állomás (Home office-hoz elengedhetetlen!)
- Licencek + laptopok + dokkolók
- 27% - Crucial 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CT48G56C46S5 Notebook RAM!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest