Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android szakmai topik
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Már mindegy elvileg, de azért tegyük tisztába, hogy nem a Derby használ JDBC-t, hanem a Java programod JDBC-t használva kapcsolódik a Derby adatbázishoz, már ha úgy írtad meg. A JPA (hibernate, eclipselink stb) leggyakoribb esetben egy relációs adatbázishoz való csatlakozáshoz a motorháztető alatt szintén JDBC-t használ, csak ezt magasabb absztrakció lévén elfedi előled.
Derby és JPA minden további nélkül összebarátkoztatható, egy ilyen egytáblás projekt összerakása egy tutorial alapján 10 percekben mérhető ([link]), legyen az akár standalone, vagy webes, konténeres megoldás.
Ha már telefonkönyv adatot tárolunk - nem konfigról volt szó, akkor nem látom értelmét (fájl alapon) JSON-nel vagy XML-lel szüttyögni, egy derby vagy akármilyen embedded sql/nosql megfelel a célra JPA-val kombinálva.szerk: Szvsz nincs baj az XML-lel sem, csak a megfelelő feladatra kell használni, ugyanúgy ahogy a JSON-t, Yaml, protobufot stb. Ilyen leegyszerűsítésnek, hogy XML-t úgy általában felejtsük el, szerintem nem sok értelme van, mint ahogy a 2000-es évek XML fetisizmusának se volt sok.
Ismerjük az eszközeinket és használjuk mindig a megfelelőt a megfelelő célra. [law of the instrument] -
E.Kaufmann
veterán
Én is inkább SQL párti vagyok, de pölö ez alapján nem akkora wasistdas egyszerű objektumok adat benyomni XML-be, de gondolom a kiolvasás se nehezebb: [link]
Nem tudom,mik a megkötések, én kezdéskor simán beolvasnám ArrayList-be a már létező adatokat, azt olvasnám/bővítgetném/módosítgatnám, szükség esetén meg a változásokat vagy akár az egészet visszaírnám. Ha nagyon szőrszálhasogató a tanárod, amúgy is biztos találhat valamit, amibe beleköthet, ha akar, ha meg nem, akkor szvsz az XML a legegyszerűbb út számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Razer Kraken Kitty USB Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Eladó Cooler Master MWE 750 GOLD V2 fully modular táp
- Razer Kaira for PlayStation Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Gtx 1660 Super/ i5 10400F/ 16GB Corsair/ 500GB M2 250GB SATA SSD/ WIN 11
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / 256GB / Voda függő ( függetlenités alatt ) / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest