- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
#74220800 #9327 üzenetére
Argh, a megvan-os hsz-edet figyelmetlenul olvastam, azert benne hagyom mert ha ott insert-alsz, akkor talalsz me'g ebben hasznos infot.
En azt nem ertem, hogy miert veszed kulon a torlest es a heapify-t... torolsz az _elejerol_ (ami implementaciofuggo, de a vegerol torles csak olcsobb vagy ugyanannyi lehet, mint az elejerol), holott neked az elejen kell a hely, az utolso elemet kene csak odahelyezni es lekuldeni.
Bocs, java kodban nincs epp keznel, de pythonban ugyanez a kivetel (a tombindexeles ellenere az egy lista, a pop() meg az utolso elemet tavolitja el es adja ertekul):print mylist[0]
if cou==1: # itt van az aktualis meret
mylist=[]
cou=0
else:
act=mylist.pop()
cou-=1
tmp=0
while (tmp*2+1<cou and mylist[tmp*2+1]>act) or (tmp*2+2<cou and mylist[tmp*2+2]>act):
if tmp*2+2==cou or mylist[tmp*2+1]>mylist[tmp*2+2]:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+1]
tmp=tmp*2+1
else:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+2]
tmp=tmp*2+2
mylist[tmp]=actEgyebkent most hogy nezem a kodod, pont ez a baj! Hiszen az eltavolitas utan lesz egy olyan listad, ami az uj index miatt mar nem is heap! Ez szerintem egy erosen kerulendo koztes allapotkent is... Be kene elore szurni magat az utolso elemet, es arra hivni a heapify-t, de akkor mar egyszerubb ez az on-the-fly modszer (amig nem teszed be, addig csak orzod hasonlitasra, majd a vegleges helyen adod ertekul).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- ASUS notebook topic
- RAM topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest