Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android 16-ra nyitott az egyik legmenőbb csukható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
Üdv. Igazából programozási kérdésem lenne, nem kötődik a java nyelvhez.
Az a feladat, hogy ha van egy adott N természetes szám (ami egy derékszögű háromszög egyik befogójának a hossza) akkor határozzuk meg annak a derékszögű háromszögnek a másik befogójának a hosszát(egész számot), amelyiknek minimális a területe.
Ezt először úgy oldottam meg, hogy beolvasom az N számot, növelek egy c változót 1 től, összeadom a c*c + n*n - et ha ez négyzetszám(pitagorasz tétel) akkor a c megoldás. Utána úgy optimalizáltam rajta, hogy csak azokat az összegeket ellenőrzöm le ahol a c * n / 2 (terület) osztható hattal, mivel minden pitagoraszi számhármasból (3,4,5; 6,8,10) álló háromszög területe osztható hattal. Ezt még tovább optimalizáltam úgy, hogy a c - t kettővel, hárommal vagy hattal növeltem, attól függően, hogy az n mivel osztható, így csak olyan értékeket vizsgálok amelyek biztosan oszthatóak hattal. Sajnos ez nem elég, még így sem gyors a programom.
Nem házi feladat (csak agytorna miatt csinálom), igazából ötletet szeretnék kérni, mivel már nem tudom, hogy mivel próbálkozzak gyorsítani. Igazából inkább logikai gyorsításra törekednék, nem arra, hogy átírjam assemblyben
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- T14 Gen2i 14 FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Eladó Lenovo LOQ laptop I5, Rtx2050, 16gb ram, 512 m2 ssd. Garancia.
- LG 55" 4K UHD AI Smart tv GARANCIÁVAL
- Bontatlan Google Pixel 10, 12GB ram 256GB rom frost/lila
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő