Hirdetés
- iPhone topik
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
Üdv. Igazából programozási kérdésem lenne, nem kötődik a java nyelvhez.
Az a feladat, hogy ha van egy adott N természetes szám (ami egy derékszögű háromszög egyik befogójának a hossza) akkor határozzuk meg annak a derékszögű háromszögnek a másik befogójának a hosszát(egész számot), amelyiknek minimális a területe.
Ezt először úgy oldottam meg, hogy beolvasom az N számot, növelek egy c változót 1 től, összeadom a c*c + n*n - et ha ez négyzetszám(pitagorasz tétel) akkor a c megoldás. Utána úgy optimalizáltam rajta, hogy csak azokat az összegeket ellenőrzöm le ahol a c * n / 2 (terület) osztható hattal, mivel minden pitagoraszi számhármasból (3,4,5; 6,8,10) álló háromszög területe osztható hattal. Ezt még tovább optimalizáltam úgy, hogy a c - t kettővel, hárommal vagy hattal növeltem, attól függően, hogy az n mivel osztható, így csak olyan értékeket vizsgálok amelyek biztosan oszthatóak hattal. Sajnos ez nem elég, még így sem gyors a programom.
Nem házi feladat (csak agytorna miatt csinálom), igazából ötletet szeretnék kérni, mivel már nem tudom, hogy mivel próbálkozzak gyorsítani. Igazából inkább logikai gyorsításra törekednék, nem arra, hogy átírjam assemblyben
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A5000 64GB 1TB SSD FHD (ELKELTEK)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest