Hirdetés
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem most egy nem szorosan Javához kapcsolódó, inkább általában vett objektumorientált tervezéshez kapcsolódó kérdésem lenne.
Tower Defense játékot tervezünk.
Van egy absztrakt Tower osztályom és ebből leszarmazik 3 különféle Tower.
Van egy absztakt entity osztály, amibol meg leszarmaznak a különféle ellenségek.KRITERIUM: Minden toronynak eltérő mennyiséggel kell sebeznie a különböző típusú ellenségeket.
Ugy van megtervezve a játék, hogy a tornyok ismerik a hatósugarukban lévő ellenségeket, es loveskor az egyiknek a doDamage metódusát hivja meg.
Hogyan lehetne megvalósítani a kritériumot getType() hivas nelkul? Most kulon kulcs-ertek parokban van tarolva a tornyokban, hogy mely tipusu ellenségeknek mely erteket kell átadni a doDamage metodusban. Ez nem valami szep megoldas, szeretném polimorfizmus segítségével megoldani, de nem tudom, hogy lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- Silvercrest Rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest