Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destruktor nincs. Finalizálás van, de az a garbage collector futásához kapcsolódik, és nincs garancia arra, hogy egy adott objektum esetén valaha is lefut - program exit-kor meg pláne, hiszen akkor majd az oprendszer úgyis takarít...
Nem teljesen értem, hogy minek az exit hook. Egy java programnak jól meghatározott exit pontjai vannak: pl. a
main()return pontja, vagy aSystem.exit()hívás, ezért ha kilépéskor akarsz menteni, akkor ezek elé kell elhelyezni a megfelelő kódot. Ha a program interaktív, akkor nyilván lesz valahol egy "exit" menüpont, vagy window close hook, ahová a mentés ugyancsak beköthető. Ha valamilyen egyéb keretrendszert használsz (pl. servlet engine), ami saját maga intézi a startup és shutdown tevékenységet, akkor ott lesznek specifikus exit hook-ok (pl. a servletnek vaninit()megdestroy()eljárása, vagy ott aServletContextListener).Mint arra fentebb már felhívták a figyelmet, ha a program abnormális módon terminál (kilövik az oprendszerből, vagy pl.
OutOfMemoryErrorkivétel keletkezik), akkor semmilyen exit hook nem fog működni. Ha erre is fel szeretnél készülni, akkor érdemesebb inkább minden alkalommal automatikusan menteni, ha az ini fájlban tárolt adatok változnak. (És ebben az esetben a kilépéskori mentés eleve felesleges is.) Persze nem tudom mi lenne itt az adatkör: az inicializációs fájl mint fogalom, néhány kilobájtnyi ritkán változó adatot sugall.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest