- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloo79
tag
válasz
hegedus001 #61 üzenetére
Én is várom, kíváncsi leszek rá.
Mondjuk nem magamnak venném, ez tény, de ettől még lehet jó. -
Razzul
őstag
válasz
markknight #56 üzenetére
A sima i14 nem is sikerült acélosan. Az i15 jó lett, de az új i16 mellett már az sem néz ki túl tetszetősen.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
hardver1985 #59 üzenetére
én pl érdeklődve várom az SE-t. ha méretben jó, akkor váltok. az 13 mini esetén is hiába van széles látószög. egy zoomot hasznélnék, de ezt a gyatra minőségű széleset kb soha, csak ha nagyon kell és nem fontos a minőség.
Én 1 kamerával az esetek 95%-ban ellennék pl. A méret száomra a legfontosabb, max sima vagy pro nagyságban maradjon meg. Nálam az a határ, pedig két lapáttal születtem a kezem helyén....
-
joey04
titán
válasz
hardver1985 #59 üzenetére
Nem kell megvenni, ha fontos a kamera.
-
hardver1985
tag
Ennyit tud csak az apple 48 megapixeles érzékelővel dolgozhat, mellette viszont nem lesz segédszenzor.Egy kamera majd a 2025 évben menjenek már a fra...
-
joey04
titán
válasz
markknight #57 üzenetére
Nem hinném, azért még egy 6,8 körüli telefon is sokkal kezesebb mint egy tablet.
-
markknight
veterán
válasz
Fancy-boy #34 üzenetére
Ezzel Jobs csak egy dolgot felejtett el, hogy a kis telefont is sokan két kézzel használták, nekik meg aztán teljesen mindegy mekkora a készülék. Akkoriban bontogatták a tabletek is a szárnyukat és hiába mantrázzák sokan ezt az egykezes dolgot, nyilván ez volt az indok arra, hogy eladják az ipadeket is.
-
markknight
veterán
Teljesen felesleges, azt sem tudom kiknek szánják meg miért. Raklap számra állnak mai napig az eladatlan 14-ek, 15-ök, áruk be van esve szépen.. érthetetlen.
-
judas13
addikt
Na most már erre tényleg kíváncsi leszek. Egy méret vagy két méret, ár, kijelző, lapka, kamera....anno volt (megvan ma is) tőlük egy 2020-asom, nem estem hanyatt tőle. Persze helyén kell kezelni a dolgokat, így alapból azért természetesen nem volt rossz az.
Kíváncsi leszek, hogy 2025-re szintet tudnak-e lépni ezen a belépő kategórián belül már. -
gusthy
veterán
Az SE Plus méretben kicsit olyan, mint a régi vicc, hogy itt látható a világ legnagyobb törpéje...
-
Gerybut
tag
válasz
janeszgol #47 üzenetére
SE 2020/2022: 138.4 x 67.3 x 7.3 mm (5.45 x 2.65 x 0.29 in) 4,7 colos egér mozi...
S24: 147 x 70.6 x 7.6 mm (5.79 x 2.78 x 0.30 in) 6,2 col, hatalmas méretek...
Iphone 16: 147.6 x 71.6 x 7.8 mm (5.81 x 2.82 x 0.31 in) 6,1 col, szintén szörnyen nagy..
13 minit le sem merem írni,
131.5 x 64.2 x 7.7 mm (5.18 x 2.53 x 0.30 in)Az iPhone SE széria a világ vicce volt eddig is, sajnálom ha megbàntok valakit,
-
-
scdlsc
senior tag
válasz
Luck Dragon #44 üzenetére
Hamar? Nézőpont kérdése. Én használtan vettem és ezt tudta nálam.
-
-
Amacs
aktív tag
13 mini méretben lenne jó, ha jönne az se4. Kár, hogy ennyire nem voltak kelendőek a mini-k, pedig mostanra és ilyen formában lenne nekik értelmük egyáltalán. Kisebb kitakart felület a kijelzőn. kisebb alaplap miatt nagyobb akku, egy kamera miatt nagyobb akku, még jobb lenne, mint az eredeti.
-
joey04
titán
válasz
Fancy-boy #34 üzenetére
A prada és az iPhone kb egyszerre jöttek, bár a hivatalos bemutatója hamarabb volt a szifonnak.
LG Prada: 2007. január 18.
iPhone: 2007. január 9.Meg hát a Prada szar volt.
Mérethez: egykezes használatra nekem a 4" is nagy volt már. Nekem teljesen mindegy, hogy egy telefon 5" körüli "kompakt", vagy 6.9" phablet. Mindkettő kétkezes bizonyos feladatokhoz. Akkor meg már inkább a tepsi, nagyobb telep, jobb kamerák, jobb a tartalomfogyasztás rajta. Szóval ha már elmentek ebbe az irányba, akkor legyen jó nagy.
-
janeszgol
félisten
válasz
Fancy-boy #34 üzenetére
Igen, csak 2007-ben még a mobilinternet eléggé gatya volt. Ma meg gyorsabb, mint bizonyos helyeket a vezetékes. A WAP uralkodott akkor. És szerintem a nagy kijelzőknek köszönhető, hogy ma asztali nézetet látsz telefonon. Vagy közel asztali nézetet.
Az LG Prada előbb volt, de ha nincs az iPhone, akkor szerintem a Windows Phone állapotnál tartanánk. Az LG tudta, hogy mi jön ki, és megelőzte az almát, akinek ugye kötött időpontban volt a rendezvénye.
-
Ricardo
titán
válasz
Fancy-boy #34 üzenetére
"Az egykezes használat fel lett úgymond áldozva a profitért.
"
A vásárlók döntenek.
Van azért most is kicsi telefon, de nem veszik elegen. Ezért szépen lassan elengedi minden gyártó."Ez meg nem teljesen igaz, mert az LG Prada hamarabb kijött a kapacitív telóval.
Valószínűleg ugyanúgy ebben az irányba mentek volna a dolgok az Apple nélkül is, csak nem olyan hirtelen."Az LG prada valóban kapacitív volt, de a kezelő felülete finoman szólva sem vot optimalizálva ehhez.
-
Fancy-boy
addikt
És?
Steve Jobs mondta akkoriban, hogy a nagyméretű telókat nem fogják megvenni, Hummernek csúfolva azokat.
De csak arra akartam rávilágítani, hogy attól még nem lett kényelmesebb ezeknek a telóknak a használata.
Az egykezes használat fel lett úgymond áldozva a profitért."Volt már jópár érintős kijelzős cucc, de azok rezisztívek voltak amiket ceruzával kellett böködni. Aztán jött az iphone amit ujjal lehetett böködni."
Ez meg nem teljesen igaz, mert az LG Prada hamarabb kijött a kapacitív telóval.
Valószínűleg ugyanúgy ebben az irányba mentek volna a dolgok az Apple nélkül is, csak nem olyan hirtelen. -
Nem csak a csatik, hanem előírják a PD használatát is (EU). Használhatnak saját szabványt is mellette, de a PD-t is tudnia kell.
Első fecskék egyike a Xiaomi 14T széria.
14T Pro már tud 100W-ot PD töltővel, persze a 120W csak a saját töltőjével megy.
Tech2 Laci videója: [link] -
PirosHello
senior tag
Szerintem az, hogy az eddigi 4,7"-ról 6,1"-ra emelik az új SE képátlóját, az már önmagában innovatív. Nem hiszem, hogy lenne értelme még ezt is megnövelni nagyobb képernyőre ugyanazon szérián belül, hacsak nem az Apple észrevett valamilyen piaci rést, vagy kivezeti valamelyik modelljét, ami helyett ez szükséges lépés.
Főleg az almák világhírű üzemideje mellett. Vagy csak folyosói pletyka.
-
-
oli83
tag
Ez jutott eszembe:
Kötelező a Type-C szabvány az EU-ban 2024 végétől - Mobilarena Okostelefon hír
Almának 15-től kezdve van USB-C portos telefonjai.
Szép lassan érdemes lesz a korábbi modeleket kiszedegetni.Ok tudom,azért valószinüleg 2025-ben is lehet majd még venni 14-et is....
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon #21 üzenetére
Mivel az iPad Mini 2024 is 8 GB ramnal jon, ezert az SE is azzal fog jonni. Ezzel gyakorlatilag megkonnyitik a programozok kesobbi munkajat.
En ugy gondolom, hogy jovore a sima alapmodell is 6.3 colos lesz. Ergo mar csak a SE lesz 6.1, illetve a regebbi modellekbol. A SE az nem egy evre lett tervezve, 2-3 evente van modell valtas. Ekozben hullanak ki hivatalos forgalmazasbol telefonok.
Nem csodalkoznek azok, ha 2025 őszén kiesne a sima 14 is. A Pro modellek folyamatosan esnek ki. -
janeszgol
félisten
Vagy megkérdezel bennünket.
200k alatt Redmi Note 13 Pro+ és a Xiaomi 13T a befutó. De ott a Poco X6 Pro is GSM-ből vagy külföldről. 200k felett van hangzavar: Xiaomi 13-14, Xiaomi 14T és 14T Pro.
Vannak ezek a Lite (12 Lite, 13 Lite) verziok. Nagyon szép kijelzővel, közepes kamerával és gyenge hardverrel. Azokat inkább ne! -
Úgy gondolom, hogy az alapmodellek alá fogják pozicionálni, részben az egykamerás megoldás miatt is. Valószínűleg lesznek olyan egyéb tényezők is, amelyekkel tovább csökkenthetik az árukat, például bizonyos funkciók vagy technológiák kihagyásával .
Azaz valamit nem fognak beépíteni ezekbe a modellekbe, vagy egyes funkciókat egyszerűsítenek, hogy lejjebb pozicionálhassák őket a piacon, PL anyag felhasználás a keretnél, nem lesz teljes értékű AI vagy egyáltalán nem lesz stb-stb.
-
dave987
aktív tag
válasz
csakany2001 #11 üzenetére
2018: Iphone XS.
Eléggé eltévedtél. -
Annyira azért nem bonyolult.
Pl Xiaomi számozott szériája (1x/1xT) simán értelmezhető, nincs belőle 1000+1 verzió, max sima, Pro és Ultra, ahogy minden más gyártónál.
Redmi Note/Poco vonal már gázosabb, de ott meg ha az ember jót akar, akkor azokból a legdrágább kell, azok amik jók és tudnak mindent is és akkor nincs mellényúlás. -
joey04
titán
wow most nézem az apple oldalán, még van SE?
Azt hittem már rég kukázták.
-
csakany2001
senior tag
Sok értelmét nem látom az SE szériának, ha valami néptelefont akarnak összehozni akkor gyakorlatilag elég a régi szériákat a kínálatban tartani. A raktár kiszórása is megoldódik ezzel, mivel párhuzamosan több régebbi telefon is aktív gyártásban van.
Ezzel szemben kiadnak most egy 2018-as telefont, az árához képest relatív fapadós és idejétmúlt. A cégek majd veszik, mint a cukrot, mert ez is megbízható és gyors telefon lesz, hosszú támogatással, de a funkciókat tekinktve igen csak szegényes, elég csak az 1 kamerára gondolni.(60HZ is nehezen megbocsátható, de fogjuk rá nem mindenkit érint, de az 1 kamera már tényleg nagyon kínós lenne, legyen bármilyen olcsó)
-
Ricardo
titán
"az Apple kínálata ezekkel együtt is jóval áttekinthetőbb, mint a példaként hozott Sáomié."
Ez így van. Teljesen követhető.
Egyébként valószínűleg az is marad, de azért szépen szélesedik a kínálat. Nekem ezzel nincs gondom, főleg ha nem megy a minőség rovására.
A Xiaomi a "hogyan keverjük össze a felhasználót" nevű játékban amúgy is verhetetlen
-
Zsolt,72
senior tag
Egyetértek, de az Apple kínálata ezekkel együtt is jóval áttekinthetőbb, mint a példaként hozott Sáomié.
Követem a Melyik okostelefont vegyem? című topikot, és örülök neki, hogy nekem milyen egyszerű dolgom van, amikor új Apple-telefont szeretnék vásárolni.Adott a gyártó kínálata, mely számomra jól áttekinthető, pontosan tudván, hogy azt fogom kapni tőlük, amit keresek.
Tehát most is az predesztinálható, hogy a kivezetni tervezett modell helyére érkezik egy újonnan bevezetendő. Nem lesz n+1 féle iPhone. Csak valamivel több, mint amivel kezdték a piac meghódítását. -
Ricardo
titán
Nem tudhatjuk, de én arra tippelek, hogy nem vitte volna el ilyen irányba a céget. Mindig különc volt. Pont abban volt a jó, hogy kitalált valamit, ami aztán siker lett.
Maga az első iphone is arról szólt. Volt már jópár érintős kijelzős cucc, de azok rezisztívek voltak amiket ceruzával kellett böködni. Aztán jött az iphone amit ujjal lehetett böködni.
Nem követte a trendeket, hanem diktálta. Kigondolta mit kell beletenni a következő kütyübe, hogy siker legyen. Neki anno a termék volt a fontos. Végigkövette a kezdetektől a fejlesztést. Nem akart megfelelni senkinek. Pont ezért lett akkra siker.
A mostani vezetésnek, a profit a fontos. A termék sokadlagos. A mostani vezér, volt hogy csak a bemutatón találkozott először a termékkel. Dől a lé, de már nincs "lélek" benne. Ez már nem az az Apple, ami anno volt. Már csak egy a sok közül. -
Fancy-boy
addikt
Steve Jobs vajon sodródott volna az árral, ahogy most teszi ezt az Apple ezzel a rengeteg változattal vagy maradt volna egyetlen modell, esetleg kettő?
Ő úgy álmodta meg a terméket, ahogy 2007-ben megjelent. Kicsi, kézreálló méret.
Aztán az 5-től, (amire neki gondolom már nem volt ráhatása?) elkezdték növelni a méretet.Az SE szériának volt/van valami retro bája is. Szerintem tévút amit a 4.generációval próbálnak eladni, ha valóban ilyen lesz.
-
Ricardo
titán
válasz
Luck Dragon #2 üzenetére
Lassan de biztosan "Xiaomi-sodik "az Apple.
Anno volt egy , aztán kettő....
Ha ez igaz, lesz 6.
Kíváncsian várom, mikor jönnek lite verziók (lehtne lite, plusz lite, pro lite, és pro max lite is) az éppen aktuális portfólióba. -
válasz
Luck Dragon #2 üzenetére
Én meg hogy hova szánják a palettában.
-Ha olcsóbb lesz mint a 14/15, akkor sok vevőt elszipkázik ezektől, -> kevesebb haszon az olcsóbb terméken, az Apple meg ilyet nem nagyon hagyna.
Én nehezen hiszem hogy Oleddel és A18-cal olcsóbb lesz mint a jelenlegi legolcsóbb 14.-Ha drágább lesz mint a fenti kettő, akkor elveszti az SE jelző az értelmét.Na meg gyakorlatilag 50e forintonként lépkednek felfelé a különböző szifonok, szóval elég zsúfolt már a paletta, nem nagyon látom hogy beférne a 14/15fölött bárhova is.
-Ha hasonló árra lövik be mint a fenti kettőt, akkor meg zsúfolt lesz a kategória, sokan az erősebbet fogják venni a széleslátó hiánya ellenére (azért csak 2 és 3 éves SoC-k vannak a 14/15-ben), ergo kannibalizálják a saját termékeiket.
Vagy esetleg kivezetik a 14/15 szériát és csak az SE marad a 16-os alatt?Ennek lenne csak értelme.
-
Kiváncsi leszek , hogy tényleg lesz-e két variáns belőle .
-
Ricardo
titán
Lesz SE, és SE plusz is?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest