Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
jumbo71
tag
-
kulerr
őstag
gizike-gőzeke...ez kb 1 az ezerből.. a másik 999-nek pedig tökéletesen jó a prime stabilitás után a rendszere, de mondtam nem érdekel a téma, használj amit akarsz én is azt használok amit akarok és engettessék meg, hogy a kérdező is megtehesse ugyanezt.
részemről az általad indított offlavina lezárva
-
Csorbi
addikt
Nem mindegy.
Épp az E6000-es topicban volt az egyik tagnak, hogy Prime-mal "stabil" volt neki a rendszer 3 óra után is, az Intel Burn Test 3 perc után kiírta hogy ez nem lesz stabil, és voilá, GTA4 alatt be is halt neki a gyakorlatban is.Ezenkívül az IBT legalább 10 fokkal jobban melegíti a procit. Most akkor végülis mi a cél? Hogy prím számokat számolgassunk, vagy hogy valóban stabil legyen a rendszer?

-
kulerr
őstag
válasz
jumbo71
üzenetére
CPU Voltage :1,35, PCIE :100 FSB/CPU Ratio: 333/9 ami 3 Ghz kezdésnek( mérések szerint ez a legjobb
), a ramokat osszd vissza (ha 1066-on hajtod adj nekik 2,2-2,3-at ) aztán teszt Prime-val (hőfokokat moitorozd én 70 főlé nem mennék)... ha 30-40 percig nem dob el győztél 
-
kulerr
őstag
válasz
jumbo71
üzenetére
az Al Suite elferdít, mert csak az FSB-t meg a feszt állítod rajta, így a ramjaid miatt hal be valószínű... a bios-ban a CPU V -t az FSB-t a DRAM V-t a PCIE-t és a ramok visszaosztását mindenképpen be kell állítanod addig nem lesz stabil!!
Egyébként simán meglesz vele a 3-3,2Ghz
-
jumbo71
tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni egy kis tuning ügyben.
Olyan gondom lenne,hogy csak az AI Suite progival tudok kicsikarni a prociból egy kis pluszt /11%/.
[AI Suite]
[Biosz-Suite]
[Biosz-Suite]Ha a Bioszban bármit állitok inditás után ez jelenik meg:
[link]
Szerintetek mit kellene állitani,hogy még tudjak kicsikarni valamit a kicsikéből???Ja igen.ha a progival többet adok neki 15% ot akkor is kidobja a hibaüzit.
Probáltam hogy adok még feszt a procinak,de hasztalan volt./1.2575V/Szeretném minimum 2.6 ra felhúzni,de igazából a 2.8 lenne a cél.....
Tudna nekem ebben segíteni egy hozzáértő???üdv:jumbó
-
Csorbi
addikt
Tudja valaki, hogy az Exxxx széria TJMax értékeit hol lehet fellelni? Kerestem már, de seholsem találtam olyan oldalt, ahol az összes fennvan. Vagy ha valaki tudja az E6320-ét, vagy az E4300-ét, ne tartsa magában

-
bpx
őstag
általában azt szokták mondani, hogy a gyári hűtő az alapfeszes "tuninghoz" még elég
próbáld ki meddig megy alapfeszen a proci
ha az nem elég, és feszt is akarsz emelni, akkor a gyári hűtőt érdemes lenne lecserélni szerintem (főleg hogy az 1.325V VID elég magas)ha meg mindenképp gyári hűtővel szeretnéd, hááát...
apró lépésekben próbálkozz, figyeld a hőmérsékletet ahogy emeled a feszültséget, és vigyázz, hogy ne lőjj túl a célon
-
gbal65
aktív tag
Sziasztok! Az lenne ,hogy van 1 e4600-as c2d-m. Na szal a VID-je 1,3250V (tom nemjó:S) és LOAD alatt a hőmérséklet CoreTemp szerint magok max hőm. 60 fok. A gyári hűtőm a feleakkora típus. Az lenne a kérdés mennyi feszt adhatnék a procinak, amit a hűtő még elbír?
-
K21_overlord
tag
Hellósztok
Olyan problémám lenne h: adott egy ga-965p-ds3 rev3.3 as alaplap benne egy e4400 -al. Lassan a 2 évébe lép a rendszer. Kezdetben felhúztam 300x10 re feszemelés nélkül és minden nagyon jól ment, de egy fél éve észrevettem h nem akar beindulni elsőre. Újraindításnál kell várni 2-3 percet míg életre tudom kelteni, és mintha egyre több idő kéne neki. A cpu nem melegszik egy ninja tartja hűsen tápom szerintem bírja (egy winchester + 1950pro van még a gépben) Nem tom h mit kéne csinálnom? -
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez a pin-mod működne egy E4500-ösnél is?
Azért lenne rá szükség mert DELL lapban van a proci és nincs lehetőség az FSB állítására...
-
csaky_87
csendes tag
Tudna valaki segíteni a kérdésben, akinek ilyen van?
Már mindent kipróbáltam...alacsony szorzó magas fsb, alacsony fsb magas szorzó, és sehogy se tok 3 ghz fölé menni, még akkorse ha rákötöm a procira az ipari áramot.
-
csaky_87
csendes tag
válasz
kicsigeri
üzenetére
Hát ugyebár tuning nélkül 800on mennek 5-5-5-8 időzíttésel, feszültség az normal-on van, a hw monitorom szerint 1.87voltot kap. Ha 800on hagyom 4-4-4-12vel is megy de fesz emelés nélkül nem stabil. Amúgy meg nem látok jelentős teljesítmény növekedést.
Ha húzom az fsb-t azzal 1ütt megy a memória is,szóval nem veszek vissza a mem szorzóból. Így 6-6-6-18-on mennek alapfeszen. HA nem 1oldalas ramok lennének akkor menne 5-5-5-18on is, de oyat nem tudtam szerezni.
A lényeg h a ramokkal nincs gond mivel semmiyne tuningon nem mennek keresztül, teljesen alap órajelen használom őket ezért sztem feszt is fölösleges adni neki. Itt a proci a ludas hogy iyen hamar megadja magát.
Amúgy továbbra is az lenne a kérdésem hogy sztetek hogy lehetne egy egészséges tuningot kihozni a cuccból, illetve még annyi hogy teljesen alapórajelen mennyi feszt érdems adni neki? csak azért mert a bios alapból 1.325öt ajánl...sztem fölösleges ennyit adni neki...sztetek?
-
csaky_87
csendes tag
Sziasztok!
Most szereztem egy E4600as procit és már nyektettem egy kicsit de gondoltam van aki már végigzongorázta hogy mit szeret
A cél annyi lenne hogy 3.2-3.4 en menyjen fesz emelés nélkül vagy max 1.35ig.
Eddig a legjobbnak a 11x266 tűnt de az meg picit kevés mert csak 2.97ghz. (1066os kingmax ramjaim vannak és egy gigabyte p35-ds3l lapom)
12x266on még 1.4v-on sem volt hajlandó elindulni.
A Hűtés nem gond. Arctic cooling freezer 7 pro-m van körbe ház coolerrel.
Előlre is köszi!
-
racis
tag
Az én mésfél éves 4300 procimat eddig max 2,8 GHz-ig toltam fel (tovább nem is próbálkoztam). Semmi fesz emelés, a memóriák is alapon járnak, a hőmérséklet játék alatt max 43 fokig ment fel. Úgyhogy elégedett vagyok
.
Az órajelet csak akkor emelem ha játszok, amúgy hagyom az alap 1,8 GHz-en. Játékon kívül mire nem elég ez! Sőt még arra is! -
Ronin-
senior tag
üdv.
nos, ismét eljutottam oda,hogy kénytelen vagyok ide beírni,mert már nem tudom mit csináljak..
az istenért se tudom felhúzni az e4300 -am.. most cseréltem lapot, a régivel ment még a 2,4ghz stabilan, de most egyszerűen nem értem mi van.. Ramok 1066 -os GeiL ramok, rátolok 2,2 v -ot ami elvileg szinte alap fesz neki, aztán 9x 366 -ra állítom, és a 4 giga ram-ból ilyen 1,8gb -ot "lát".. ez hogy lehet ?Aztán boot -nál fagyás. Persze hiába tolok feszt a procinak, ugyan ez a szitu.
Ha esetleg valakinek lenne türelme segíteni, az nyugodtan felvehet msn-re.. megköszönném..

(configom a profilomnál..)
-
krizo
csendes tag
-Giga p35c ds3
-C2D e4500 - Hyper TX2
-Asus en8800GT
-Corsair 450W
-Samsung 640GBkonfigom fogyasztását mérném...
A CPU-t 1200MHz-re állítottam [6x200] és adtam 1.075V feszt ami a 1.04V.
Ez amolyan töltögetös állapot...
A full-load pedig [8x400] 3.2GHz 1.525V feszen.
Prime95 szerint stabil mindkettő...
A másik pedig...
Van egy olyan problémám, hogy a gépet ha bekapcsolom [legyen ez bármikor, nem feltétlen több órás off után, akár egy kikapcs-bekapcs], nem bootol...
Egér, bill, USB, hűtők müködnek, de pl monitor nem kapcsol be [talán nincs miért?:/]
Ha várok 1 percet minimum és ekkor resetelek elindul, bootol, de lehet, hogy bejön
kékhalál [fizikai memoria ellenőrzése/listázása [?] címszóval]
Utána már működik...Hogyha pl. tuningolok és változtatások után kilépek, ugyebár leáll a gép, majd újraindul.
Namost, ekkor ha minden oké lenne, el kellene indulnia. De nálam NEM. Várnom kell amíg a bill, meg az egér "felvillan", utána resetelek és csak ekkor indul/bootol.Légyszíves segítsetek, hogy mi lehet a probléma, vagy irányítsatok másik topicba ahol segítenének.
Köszi, kriZo

-
krizo
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy programot, amivel a rendszer áramfogyasztását mérhetem?
Köszi, kriZo
-
bossvico
senior tag
Szasztok!
Szerintetek érdemes E2140-ről ami 3,2GHz-en megy 1,4V biosba, átváltani E4300-ra?
Persze ha tudja szintén ezt a sebességet.
Valaki aki váltott megosztaná észrevételeit?Dánke sör.
-
amerigo
aktív tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy szerintetek az miért lehet, hogy egy E4500 FSB-jét 200-ról 266-ra felemelve minden de minden tökéletesen fut vele, kivéve Orthos?
Ne foglalkozzak a teszttel, vagy valami tényleg nem frankó? -
dan390
aktív tag
hello
egy E4500 at gyari hütövel meddig lehet biztonsagosan huzni, ha jatszva lesz vele?
mennyi a max hö amit kibir? -
lordvico
csendes tag
SZiasztok!
Egy 4400as C2D procihoz milyen alaplapot javasoltok?
Azt kell tudni, hogy a gép középkategóriás, 8800gts és 2 giga van hozzá, tehát alaplapból is közép-alsó elegendő.
FOntos lenne a jó tuning bios. -
gV
őstag
válasz
Dominiator
üzenetére
3-3.3GHz benne van illetve még akár több is ha nem kell a gyári vcoret megemelni
-
szerintetek egy E4600 procit gyári intel hűtővel meddig lehet felhúzni?
-
pmheros
őstag
hi,
Giga p35 -ösöm mellett egy E4400 -est használok már másfél éve teljes megelégedéssel. Magvásárlás előtt tudtam hogy nem 2Gigaherten fogom használni. Még az előző lapomban belőttem neki a 10*300 -at, és ment is 3 héttel ezelőttig, Aztán olvastam itt a PH! -n hogy magasabb FSB alacsonyabb szorzó, meg strap, meg miegymás. Nosza fogtam belőttem 9*333 -ra, ki is teszteltem bőszen: 6,5 órát izzasztottam Orthos alatt. Hibázni nem hibázott, ezért örültem nagyon, mégiscsak tudományosan van már húzva a procim. Napokban újból eszembe jutott az a fránya "krázisz", hát nekikezdtem játszani vele. Furcsa megmagyarázhattalan dolgok történtek, pl leöltünk egy kisebb szörnyet, de az nem pukkant szét jó szokása szerint, hanem ott feküdt a levegőben. A társaimat kellett volna megvédenem ezektől, csak ezután adta volna a következő küldetést. Azonban a jószágok továbbra is ott voltak, és bár fenyegetést nem jelentettek, tovább mégsem küldtek a játékban. Próbáltam mindent: újra betöltöttem az uccsó mentést, újrakezdtem az egész szakaszt, a játékból is kiléptem , de még a gépet is újraindítottam. Ugyanaz.
Persze épp itt állt mögöttem a barátom, és ahogy ez egy baráttól elvárható, hangosan röhögöt kínomon. Na jó, gondolkozunk: mi változott ? Szoftveresen semmi, a hardveren finomítottam kicsit. Átnéztem mégegyszer a BIOS -t:feszültségek, sebességek rendben, memóriák visszaosztva, és az egész kitesztelve 9 -es prioritáson Orthos -al. Egy próbát megér,visszaállítottam 10*300 -ra, gép indul, játék töltődik, és máris minden rendben megy tovább, ahogy azt a fejlesztők leprogramozták. Ezek után nem tudom milyen teszteknek higgyek. -
kulerr
őstag
mivan??
mond meg a havernak h 2008...lassan 2009-et írunk..ne adagoljon már ilyeneket
(#1249) dawyd17: még ha nem is akarsz pluszt adni a procinak akkor is fixálnod kell. ..egyébként szokásos...pcie freki 100-ra Vcore biosban kb.1.36V és próbáld meg így a 9x333-at (ram 3x333). jó eséllyel meglesz ez így.

-
dawyd17
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném tuningolni a procimat, csak hát eléggé kezdő vagyok a témában és nem tudom mit, hogyan.Már átböngésztem a topicot.
Ha valaki le tudná írni részletesen, hogy mit mennyire állítsak, anélkül hogy feszt kellene emelnem. Gondolok itt az FSB-re, szorzóra, memória időzítésekre, stb.
Configom az adatlapomon.
Köszönöm a válaszokat.
-
pc-eye
tag
Hellosztok!Én allottam olyanról a windows csak a 256kbyte cash ismer fel a procikból mikor a proci több megás a memóriája.Ismerősőm szerint valamilyen registryvel lehet átirni az eredeti méretére.Nem tudna valaki segiteni?? Előre is kössz.
-
kulerr
őstag
az egyértelmű h segít nem is vitatom, de mint írtad nem sokat ellenben itt azért rizikózunk is már. Sajnos nem egy usernek halálozott el emmiatt a procija.(persze ha csak próba és az is mértékkel nincs gond, da ha valaki olyan elánnal emelgeti mint a Vcore-t 0,2-0,4V-al az kinyírhatja)
-
bpx
őstag
nem értem, ennyire antituning E4300-at fogtam volna ki
1.425 volton sem stabil a 9x333
pedig a 9x300 még alapfeszen (1.325) is megy
-
l_norbi
csendes tag
Sziasztok
Nekem is van egy E4500-as procim,de valamiért nem tudom 2.9Ghz-nél tovább emelni!
Alaplap Asus P5K Pro
Memória Geil 800Mhz-s vagy CSX 1066 Mhz-s
CMOS Setting 11
FSB freq. 280
a DRAM freq az az fsb hez idomul ennél a beállításnál 934mhz azt hiszem
DRAM timing 5 5 5 15
CPU Voltage 1.3500Vha minden igaz a memória nem lehet probléma!
ha efölé megyek akkor lefagy,ha sokkal fölé akkor a windows el se indul!
Valakinek ötlet?
Előre is köszsönöm! -
kulerr
őstag
válasz
SirKero
üzenetére
...A PCIe frekit fixáld 100-ra. A ramokat meg oszd vissza mert 1100Mhz alapon hagyva persze h nem tetszik neki...Az 1066-os kingmaxoknak ha 1050 körül akarod hajtani nem ritka h 2,2V adni kell nekik.
Szóval a procinak nyugodtan adhatsz bios 1,4-1,45-öt a ramokat osszd vissza és adhatsz is neki...ezzel indíthatsz és tesztelj.
-
killer76
csendes tag
Sziasztok!
Mennyiért tudnék eladni egy E4400-as 2,02Ghz-es procit, gyári hűtővel, van még rá gari! -
szkájvóker
csendes tag
válasz
szkájvóker
üzenetére
ORTHOS IDLE
ORTHOS GO
Szerintem elég jók a hőfokok is. -
válasz
szkájvóker
üzenetére
Jó az

-
válasz
szkájvóker
üzenetére
1.4V-t adhatsz tartós használatra. Az fsb mindegy, attól nem fog tönkremenni.
-
szkájvóker
csendes tag
Sziasztok E4500-ös procim van és az lenne a kérdésem, hogy 24/7-be mennyit érdemes neki beállítani amit még gond nélkül elvisel? Gondolok itt az fsb-re és a cpu feszre.
-
bpx
őstag
az alaplapot nem ismerem, de a topicjából nekem úgy tűnik, hogy alapból nem lehet szorzót állítani BIOS-ból
viszont ugyanabban a topicban az utolsó hozzászolásokban van a megoldás
-
PiE137
senior tag
Üdv.
Én a régi Athlon XP-met anno úgy húztam, hogy a BIOS--t hagytam teljesen auto-n, és az alaplap FSB jumperével "kényszerítettem" a BIOS-t fesz emelésre (feljebbi jumper állásba tettem, mint amennyi a tényleges proci FSB volt)! Teljesen jó volt, és stabilan működött minden...
Szerintetek ezt a mostani procikkal is meg lehet játszani? (E4500-ám van) -
Dashes
őstag
Új 24/7 beállítás:
idle: 6*415= 2490Mhz 1.136V
load: pic
Minden alapfeszen, kivétel a ram kap +0,5V-ot. -
N-vidi-A
őstag
Hali!
Pár napig van egy e4500-om, nem nagyon volt huzva, hat nekilattam!Gigabyte p35-ds3 lapom van, 4x1gb 1066mhz ddr2 kingmaxal!
11es szorzoval, 282-es FSB vel, 3100mhz alapfeszen, de a memokkal csak kb 970mhz-n vagyok, mert ha meg akarom kornyekezni az 1066mhz-s memoria orajalet, akkor mar 3300mhz korul vagyok a CPU-val es mivel nem adok plusz feszt (mert nem tudom mennyit adhatok) igy ujraindul...
Mennyi feszt adhatok neki?!
Bar eleg szep teljesitmeny alapfeszen 3100mhz, idle 40-45C-fokkal, de latok meg a CPU-ban lehetoseget!
ugyan csak leghutesem van, de abbol egy jofajta hyper tx2!
Varom a tanácsokat!
üdv

-
racis
tag
Már megvan a megoldás!

-
racis
tag
Az én 4300-asomat eddig 2.5 GHz-re tudtam felhúzni, magasabb órajelen már nem akart menni. Valami tipp, hogy mivel próbálkozzak még, vagy ennyi a max?
-
Karesz87
csendes tag
hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kezdő tuningos vagyok, e4500 proci és gigabyte p35 ds3 alaplapom van. Fesz emelés nélkül szeretném egy picit felhúzni, de az fsb minimális emelése után is újraindul és visszaállítja az alap 200ra.
Köszi
Karesz -
WesTM
őstag
Sziasztok!
Én mr régóta a 4000es szériát nyúzom,volt e4300-4400,és most egy 4500 am.
Én egy p5b-ben használom az e 4500 amat, jelenleg 3.2 ghz-en az e 6300 rézbetétes gyári hűtőével, 24/7 ben stabil 1.296!!!V on. (Biosbol 1.35 öt kell neki adni,de ugye elég sokat droppolnak a p5b-k. A memóriák, 717.2 MHZ-en mennek cl4 ben.)
Szerintetek állíthatnék még valamit hogy gyorsabb legyek,mert néztema memókat 850mhz-en cl5 ben,de nem voltam gyorsabb.
-
Sziasztok!
Mennyi lehet a még egészséges hőmérséklete egy E4300-nak? proci és mag hőre lennék kíváncsi. Meg ha van tapasztalat kinek mennyit ment?
-
MZsoltee
veterán
válasz
Joe fiú
üzenetére
A chipset támogatja csak a gyártók nme nagyon szeretnek 2vel ezelőtti generációs laphoz olyan biost írni ami viszi a legújabb procikat. (Ha már vesz a delikvens új procit vegyen lapot is...)
PL giga:[link]
És azért az abit is odavágott csak nem az AB9 hanem a quadnál:[link]
Amúgy meg játékhoz bőven elég plegy régebbi E6*** 3Ghz egy 48*0 mellé!pandemonius: Elég!
-
Joe fiú
senior tag
-
pandemonius
csendes tag
Üdv!
E4400-as, 10*280-on gyári hűtővel, alapfeszen 80fokig megy terhelés alatt (elég gyorsan felmegy odáig), szerintetek gázosan magas a hőmérséklet? A ház jól szellőzik (2 12-es ventilátor elöl hátul) Köszi a választ előre is. -
MZsoltee
veterán
válasz
Joe fiú
üzenetére
Egyenlőre nincs olyan VGA aminek kevés lenne a PCI-E 1.0, szóval tök mind, de valóban a lap lesz a korlátozó majd a későbbiekben, mert ugye az Abit kiszált az alappiacról és így nem lesznek új Boisok (vagy csak lassan és nem lesznek az igaziak) az új procikhoz. Ha játékra kell a gép akkor egy 4850 vagy akár 4870enet is kihajthat a konfig 3,3GHz környékén és ez jelentene előrelépést. Szóval a 3870et kellene cserélni 4850v70re, a procit meg felhúzni 3Ghz főlé picivel.
-
sNORh
addikt
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Srácok az alábbi konfigból melyik a gyenge láncszem a cpu vagy a vga?
Melyiket lenne érdemes elsőkörben jobbra cserélni?Alaplap: ABIT IB9
CPU: Dual Core intel core 2 duo E4600 2.4GHz
VGA: ASUS Extreme Radeon 3870 @ 512MBköszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 15 256GB Sárga Független Bontatlan / 27% áfás számla
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de csak bátorításképpen: a procid szinte biztos, hogy viszi gond nélkül a 3-3,2Ghz-et 

Azokat az Intel elvileg nem is hozza nyilvánosságra.
De jún.-ba veszek egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro-t 
.

Persze épp itt állt mögöttem a barátom, és ahogy ez egy baráttól elvárható, hangosan röhögöt kínomon. Na jó, gondolkozunk: mi változott ? Szoftveresen semmi, a hardveren finomítottam kicsit. Átnéztem mégegyszer a BIOS -t:feszültségek, sebességek rendben, memóriák visszaosztva, és az egész kitesztelve 9 -es prioritáson Orthos -al. Egy próbát megér,visszaállítottam 10*300 -ra, gép indul, játék töltődik, és máris minden rendben megy tovább, ahogy azt a fejlesztők leprogramozták. Ezek után nem tudom milyen teszteknek higgyek.