Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- One mobilszolgáltatások
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kék, sárga, Swarovski, mindegy: csak hozd az Edge 70-et!
- Megtetszett a Xiaominak a TriFold kicsomagolása, hajlik a jövőre
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabi123
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Főleg 1600x1200-ban nem...

-
gabi123
senior tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
Akkor tesztelgesd azt! 
-
gabi123
senior tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
Oksa, érdekelne!

-
gabi123
senior tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
Én úgy fogalmaznék h ''reálisan jársz''. A 805D-k 15k körül mennek, a 915D-k 20k körül, szóval reális... amúgy mennyit megy most a 805D-d az AW8 lapban?

-
gabi123
senior tag
válasz
Jodanovich
üzenetére
Mire gondolsz?

2.8 Ghz, 2x2 MB cache, 800-as FSB, jó tuningpotenciál, 0.65 nm presler mag (hűvösebb kicsit a smithfieldnél)
65 nm-es Pentium D-ből ezt éri meg a legjobban venni manapság... -
gabi123
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Gondolom erre gondolsz: [link] Hát nemtudom, szerintem intelék itt ezt a táblázatot kicsit pontatlanul fogalmazték meg, én még ''nem láttam'' Preslert egyben 4 mega cachesel, a 915D-re is 4 megát írnak, nekem viszont az összes tesztprogram 2x2 megát ír rá...

-
gabi123
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
VGA-val szerintem nincsen gond, nem omlik össze a kép, egyszerűen újraindul a gép.
Hát ''ott'' az FSB termination voltage, de 1066 MHz ugye még megfelel a gyári speckónak, szal még az sem lehet gond, sztem a PEG sem. 533-at kipróbálhatom, dehát gyárilag 667-es a ram, és 800 felett is bőven bírja. Ok h mehetek 1.45 V fölé, de hogy 266-os FSB-n nem akar stabil lenni még 1.4 V-nál sem egy 915D, azt nem akarom elhinni, hogy az ő hibája, mikor P5WD2-ben és P5B-ben 300-as FSB-vel többen simán hajtják.
Szerintem egyszerűen nem igazán jó ez a P5LD2 SE+915D páros, ahogy nekem az IL8-805D sem volt nyerő...
-
gabi123
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Igazad volt, Mester vagy!
266-on és felette engedi fixálni a PCI-E órajelét. Viszont nem nagyon jutottam vele előrébb, mert a proci már 266-on sem akar stabil lenni, pedig egészen 1.4V-ig próbáltam feszttel. Hát nemtudom, vagy ez a legantituningabb 915D amit láttam, vagy a lap nem az igazi. Én az utóbbira gyanakszom, kíváncsi lennék mi történne ha ugyanezt a procit kipróbálnám egy P5WD2-ben...
-
gabi123
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Ok, köszi a tippet, amint hazaérek a suliból kirpóbálom!

Hát a VGA egy Galaxy 7300GT 128 MB Zalman Premium, úgyhogy nem örülnék neki ha ő lenne a ludas. Szerintem inkább a lap, IL8-al és 805D-vel is hasonló gondjaim voltak: amíg a fixálási gondok miatt IL8-ban max ~3.3 GHz-t tudtam elérni, addig ugyanaz a proci P5WD2-ben 100-ra fixálva alapfeszten ment 3,6 Ghz-t. -
gabi123
senior tag
Estét... Azt mondjátok meg nekem, hogy miért van az.... hogy először is 915-ös Presler procit vettem P5LD2 SE lappal (ez jött ki a pénzből), megkezdtem a tuningpróbálkozásokat. Egyből 250-es FSB-vel indítottam (ramot hagytam 667-en, nehogy bekavarjon, mivel még az sincs betesztelve), és 2.8-ról 3.5 GHz-n alapfeszten szépen megy is a procc. PCI fixálva 33 MHz-re, PCI-X auton, tehát még nincs fixálva. Igen ám, de ha feljebb megyek, valószínűleg a növekvő PCI-X órajel miatt nem látom a winyót, nem tudok bootolni róla.... A lényeg hogy 250-en még simán, alapfeszten megy a proci, szóval még bőven vannak benne tartalékok, mindez fixálatlan = auto PCI-X órajellel. Ha viszont beállítom 100 MHz-re, akkor restart után egyből meghal a gép, monitor IDLE-ben villog...

Ez a 22-es csapdája, mert ha nem fixálom le a PCI-X-et akkor ugyan tudok feljebb menni az FSB-vel (mert akkor bootol), de akkor a SATAII-es Seagate eltűnik (viszont a NEC írót továbbra is felismeri ilyenkor is
), ha viszont fixálom egyből kiüti a gépet...

Nah erre a helyzetre kéne vmi megoldást találni, mert nagyon kezd idegesíteni hogy itt a jó proci és a jó ram (utána leteszteltem, 833 MHz-en megy alapfeszten=1.8V eddig), és nem tudom őket kihajtani... (BIOS legújabb 605-ös)
Előre is köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mazda topik
- Battlefield 6
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest