- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
pisti88+ #17116 üzenetére
A QX teljesítményéről meg annyit, bár nem tudom fsb-be mit tudnak 24/7 max.-ba de szvsz. annyit nem mint egy Kentsfield. Az én Q6600-om 478fsb-ig stabil.
A QX-el meg annyi a bajom hogy hiába lövöd be a 10x400-at ami kb. 180-200mhz-el több mint a 8x478, de 478-as fsb-n érezhetően is gyorsabb lesz a gép, mint 400-as fsb-n. Tudom mert kipróbáltam a Q6600-tal...és nem kicsit esik vissza a proci sebesség, és a ramsebesség ha visszaveszed az fsb-t. -
Beowulf_78
addikt
Nézd. Tehetsz elém bármilyen tesztet, túlságosan nem érdekel. Mert elég cikis hogy egy új techológiát a régi megelőz videókonvertálásban (dvd9 to dvd5 10 pass). És mint ismeretes ezek a procik ott mutatják meg igazából hogy mit tudnak. Tehát jöhet ez a sok szintetikus xar, ami a tesztekben szerepel a fele marketing, a másik fele meg elviekben olyan előny amitől a valós alkalmazásokban nem lesz gyorsabb a Q9300... a CCE 10 pass az meg a rideg valóság. Én ennek hiszek.
De még1x... nem a 45nm Yorkfield kontra Q6600-ról beszéltem ezért nem értem hogy mire jó hogy belinkeltél egy tesztet.Arról beszéltem hogy átlag 3,4-3,5ghz megy egy Q9450. A Q9300 meg gondolom olyan átlag 3,2ghz-et. Na már most a Q6600-ok legtöbbje 3,6ghz lazán viszik. A ritkább példányok meg a 3,7-3,8-at is. Tehát akkor melyik megy, és melyik éri meg jobban?
Meddő vita ez...kár mélyebben belemennünk.
Tök egyértelmű hogy a Yorkik technológiai előnye jóval kissebb mint amennyibe kerülnek, ráadásul kevésbé tuningosak mint a Kentsfield-ek. Innentől kezdve pedig igenis mondhatom hogy qurva nagy szakadék van Q9300@3,3ghz és a Q6600@3,7ghz között, persze a Q6600 javára. A takarékosságot meg hagyjuk.Többen kimérték mér az ismerőseim közül is...egy húzott yorki 10-15W fogyaszt kevesebbet azonos órajelen kb.
Ha ez meg számít a villanyszámlában ott már nagy bajok vannak és ebben az esetben downgradelni kell 2140-es procira..anyagi helyzethez megfelelően.Keldor: Oké! kíváncsi vagyok.
Ha lehet vedd vissza 3776mhz közelébe, és úgy nézd meg...nekem annyin ment.A ramot nem tudom, de szvsz. 4x1 gb ST 1000 4-4-4-12 946mhz ment.
-
Beowulf_78
addikt
Én nem is tudom mit vitáztok ezen...
A Q9300-nál sokkal jobb egy Q6600.Ez nem is vita tárgya. SimonYana Q9450@3700mhz + DDR3 konfigja lassabban kódolt CCE 10 pass-al, mint az én Q6600@3760mhz DDR2-es konfigom. neki 15-16x sebességgel, míg nálam 23-24x sebességgel ment.Ami azért csöppet se elhanyagolható különbség.
Ezek alapján még egy Q9450-el is pariban van a Q6600.Ennyit az összehasonlítgatásokról.
Szvsz. Q9450-ig jobb a Q6600....viszont 9550-től felfelé már nem hiszem. Azok lazán menni fognak 3,8-3,9-et 24/7-be. Míg a 9650 és a QX-ek 4ghz-et...
De ár/teljesítmény alapján jó darabig a Q6600 lesz még a best buy.Idén biztosan. -
Beowulf_78
addikt
Hát jah...a QX9650 jelenleg a legjobb. De ha azt vesszük hogy a Q6600-om tudja a 3,8ghz-et 1,47v-tal és ér kb. 45k-t...akkor 3x annyit semmiképp se ér egy QX9650 ami megy 4ghz-et. De szvsz. 400mhz-ért se érdemes ekkora költségbe vernie magát senkinek. Talán majd ha lemegy 70-80k-ra...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
C.Brigante #16723 üzenetére
Szvsz max. 1,4-1,45v-ig ha nincs sok eszközöd.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DeadMeat #16707 üzenetére
Hát...van szívás csak inkább a játékokkal.
Pl. Frontlines Fuel Of War senkinek nem megy Vista X64 alatt...az "exe leáll" hibaüzenettel amikor tölti be az első pályát. Ráadásul nekem még az SP1 is fent van.
Szóval globálisan nincs szívás, de sosem lehet tudni mikor üti fel a fejét valami megoldhatatlan anomália.XP SP3 még mindig univerzálisabb, ennyi idő után is.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
proci985 #16685 üzenetére
Tök egyszerű...nyáron kicsit visszább kell venni a tuningot, és a lehető legkevesebbet prime-olni, tesztelni. Vagy extra hűtést beszerezni, de a nagy melegben kissebb a hatásfok, mivel eleve meleg levegőt szív be a házba. Vagy megoldás lehet még az éjszakai tesztelés. 20 fokban már annyira nem gáz tesztelgetni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01 #16634 üzenetére
Én Enermax 460W cseréltem le egy Chieftec 850W modulárisra. Az Enermax kábel dzsungeles volt. Amióta a moduláris Chieftec van, ez megszünt, jobban szellőzik a toronyházam, és lényegesen könnyebb a szerelhetőség is. Én áldom az eszemet hogy ezt választottam.
Ezért az árért 600W Enermax-ot kaptam volna (33k) ill. ez drágább volt 2k-val (35k) mint a 600W Enermax.
Tápot nem 1-2 évre veszel...nekem a 460-as Enermax 5 évig teljesített hibátlanul, ezután pedig eladtam itt a PH-n, és a tulaj nem győzött utána hálálkodni hogy milyen jó kis tápot kapott.Akkor amikor a 460W Enermax-ot vettem az is túlzás volt egy kicsit, mint ahogy a 850W Chieftec is kicsit az jelenleg.De ez is megbízhatóan működik, remélem sok évig meg lesz. Ha minimum 5 évre veszel tápot, és nincs vele szopás, akkor elosztva 7k/év-re jön ki, ami sztem baráti, bár lehet tovább is elég lesz a 850W mint 5 év...
Hozzávetőleges adatként az én procim (VID: 1,2375v) a 3,2ghz-et 1,176v-vel tudja Prime stabilan.Ennyit tudnia kellene a tiednek is.
-
Beowulf_78
addikt
Basszus mennyi pénze lehet "Intel papának" ha egy 2,6 milliárd eurós bírságra azt mondják: "legfeljebb kitöltünk egy csekket".
[link] -
Beowulf_78
addikt
Jó lesz az...
Nekem is 1,2375 VID-es. Nekem is 1,35-1,36v tudja a 3,6ghz-t. Lejjebb nem hiszem hogy tudni fogja, bár sosem lehet tudni.Meg kell nézni.
Egyenlőre iszonyat sokat szívok a Vista alatti tuninggal, lehet el is fogom felejteni a Vista-t. Próbálkozom sok mindennel de egyenlőre eredménytelenül.
-
Beowulf_78
addikt
Egyszerűen nem tudom a Prime Blend-et stabillá tenni...
1024k faszán lemegy majd asszem 8k jön, és rendre ott hasal el, kb. a közepén. Kezdem azt hinni hogy valami Vista kompatibilitási gond lesz.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #16301 üzenetére
Nem követted az irományomat....ki beszélt itt a prociról?
Mert én nem...fsb szinten lett megemlítve de csak is RAM vonatkozásban.
A rammal volt a gond...és igen, Vista alatt azonos beállíás mellett csak 467fsb megy az az 1120mhz-en mennek a ramok.Ha már 1fsb-t növelek hibázik a ram 1123mhz-en.
Tehát ugyanezekkel a fesz beálltásokkal annyi különbséggel hogy csak az FSB-t állítom XP SP2 alatt 1133mhz-en is full meta stabilak a ramok. Még a programok is ugyanazok mint XP alatt. Minden u.a. De valamiért tényleg érzékenyebb a memókra a Vista. Ez most be is bizonyosodott.Bőven elég a 467fsb is, -40mhz a prociból és -13mhz a ramból nem fog földhöz verni, úgyse benchmarkolok túl sokat.
Max. a BIOS-ban 2 mentésem lesz...egy Xp-s beállíás és egy Vista-s beállíás is.
De azért köszönöm a segíséget mindenkinek!WiZARD: Jogos az észrevétel, de nagyon komoly a léghűtésem, a procin kívül is...kb. 4 fokot melegedett a procim.Van 5db 1200-4500rpm közötti házhűtőm.Ez a melegedés értelem szerűen Silence üzemmódban történt 1200rpm mellett. 2000-2500rpm-től aztán beindul a huzat...
Szóval a nyári melegedés minimálisan járhat kockázattal, egyébként első dolgom az volt hogy leellenőríztem everest-be a hőfokokat. Nem láttam nagy változást úgy hogy ezt ki is zártam.
De azért köszi neked is az észrevételt. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Beowulf_78 #16296 üzenetére
1100mhz-en mennek a ramok hiba nélkül (465fsb) win-es memtest alatt...de miért megy 33mhz-el jobban XP alatt?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #16259 üzenetére
Ezt remélem csak hsz gyüjtésnek szántad.
Igen jól le volt tesztelve XP-n, több linket is beszúrtam ide a Prime stabilitásról.
Win memtest,Prime95 Small FFT, és persze Blend is 1,5-2 óráig. Atom meta stabil volt 472x8-on, 1133mhz ramokkal. Vista alatt 470-et se megy (blend 5p belül kék halál), dobálja a win-es memtest a memo hibákat.
DOS-os mem tesztet is futtattam 4-5 órán keresztül 1133mhz-en de nem jelzett hibát.Tehát nem az történt hogy a 2 OP rendszer váltás között valami történt a ramokkal. Valamiért nem megy annyit Vista alatt...sztem a szuper qurva jó SP1 miatt, mert nem emlékszem hasonlóra amíg nem volt SP1.
De majd le fogom csekkolni.Felteszem az Xp SP3-at megnézem azzal is.Ha azzal is ez lesz akkor Sp2-vel és Vista-val SP nélkül. Ki fog derülni hol a hiba.
-
Beowulf_78
addikt
Feltettem a Vista X64-et + a hivatalos SP1-et.
Hihetetlen, hogy most már az lesz hogy kell egy XP alatti stabilitást mérni és Vista alatti stabilitást is mérni? Egész egyszerűen a Prime95 64bit blend teszt dobálja a kék halálokat, olyan beállításokkal amik XP alatt atom meta stabilak voltak.Már nagyon kezdem unni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Pubszon #15543 üzenetére
Én nem tudok hozzászólni....várom én is a screenshot-okat.
Nem feltételezem senkiről hogy hazudozik össze-vissza. Ez meg ha nem úgy lenne ahogy állítja nygma, nagy beégés lenne neki, és lejáratná magát mindenki előtt. Nem hiszem hogy ez megérné neki.
Bár tény, hogy az amit állít, elég nagy szám lenne, világ viszonylatban is.
Kíváncsi vagyok, remélem mielőbb elkészül a screenshot.ui: csak azt nem értem miért vette le az adatlapjáról a konfigot, és a csúcs procit...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303 #15516 üzenetére
Jó kis teszt...bár ha belegondolsz hogy TFT korszakban élünk, és 1-2 évvel ezelőtt minden kurva sokat fogyasztott...számold ki hogy egy 17-19-21 colos CRT monitor mennyit fogyasztott ha sokat volt használva a gép, pedig akkoriban az volt az alap, mert nem volt TFT.
Most van kis fogyasztású TFT és nagy fogyasztású 4 hengeres. Ott vagy ahol a part szakad.
Aki pedig Quad tuningba gondolkodik ne érdekelje a villanyszámla.Ha pedig érdekli akkor vegyen Wolfdale-t, vagy használja alapon a Q6600-ot. Ez olyan mintha Ferrari-val járnék és folyamatosan azért "sírnék" hogy 30L fogyaszt ha nyomom neki.Villanyszámla miatt tuti nem venném vissza a 24/7 stabil eredményemet.Sőt! Ha feljebb tudnék menni, mennék feljebb is.Ha nem túl melegek a magok miért ne?
Havi +500 vagy +1000ft számít a villanyszámlában, amikor 1-1 alkatrész cserén a 10-15x elbukod? Nem sokat. Akinek meg ennyi is számít az ne tuningoljon Q6600-ot. Ezt a villanyszámla dolgot frankón nem értem.
-
Beowulf_78
addikt
Lehet hogy nem az...de mivel friss teszt nem értem hol vannak belőle a friss játékok?
Csak erre tudok gondolni...megmutatták hogy felesleges a 4 mag.Mindenáron.Ez nem tetszett..csodálom hogy a Wolfenstein 3D nem szerepel a tesztben, meg persze a 2D Pac Man-t is hiányoltam.Az új Brothers In Arms is tuti ki fogja használni jobban...
Bár itt mindenki nagy részben "4 hengeres fan", felesleges bárkit is meggyőznöm a proci létjogosultságát illetően, de egy Wolfdale, ami átlag 4ghz megy 24/7-be és pl egy jobb Q6600 ami megy 3,7-3,8-at, nincs mérhető, vagy csak minimális a különbség a játékok alatt.Minden másban a wolfit alázza.Ahhoz hogy a teljesítménye jóval jobb legyen fps-ben, minimum 4,2-4,3ghz-en kellene járatni a wolfit, amihez átlagosan 1,4v környéki/feletti fesz kell, de ezek a "szerencsétlenek" ettől meg degradálódnak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
keIdor #15494 üzenetére
Hát én kritikus leszek a cikkel kapcsolatosan...
Persze, az odáig oké hogy elég a 2 mag.De mi a f@szért nem a mostani friss játékokkal teszteltek?
Assassin's Creed, Rainbow Six Vegas 2 és a tesztben szereplőknél újabb játékokon... mert bármilyen furcsa az újabbak jobban kihasználják a 4 magos procikat mint a tesztben szereplő gamék.Még ha nincs is sok ilyen játék de iránymutató mindenképp...ha 2-3 friss játékot bedobtak volna, hogy eddig nem volt jó a helyzet, de egyre jobb.Ez lett volna a reális.Ez egy propaganda teszt lett hogy játékra ne vegyen senki 4 magost...ennyi.
-
Beowulf_78
addikt
Hát ezt sajnos sajnos cáfolni tudom. Sztem nem fázis függő hanem lap függő. Persze load Line Calibration Off mellett.P5K-E, Premium 8 fázisú és kicsi volt alapban a drop. Giga DQ6 12 fázisú és nagy volt a drop,Maximus 8 fázisú és nagy a drop.
Igazából érdekes, mert a nagyobb drop elvileg rosszabb tuningolhatóságot eredményez, viszont a Maximusba többet megy a Q6600 nagy droppal mint a Premiumban minimális droppal.Fura. Egy Igazi anomália. -
Beowulf_78
addikt
Ez E8200 volt.Az nem degradálódott.Ami degrdálódott az a 2. E8400-em volt, ez meg 80 foknál többet nem látott.
Annyi volt a történet hogy szét volt bombázva a gépem és teszteltem.Ment a Prime, és egy ventit vissza akartam pattintani a helyére, viszont a gépet nem akartam ezért leállítani. Kicsit izmosan kellett visszapattintani, a kezem megcsúszott, neki az Infinity-nek ami persze egyből szétvágta
, és az egyik pöcök valószínű nem volt elég stabil és kiugrott az ütődéstől.Ekkor ment fent prime alatt 120 fokig az E8200. Eladtam már, de nem ezért elsősorban.A tulajnak kutya baja vele, a mai napig hibátlanul megy.
Összetettem a 2 kezemet hogy nem lett semmi kuka.Mert a lap, proci, ram nagy terhelést kap Prime közben.Bármi történik ezalatt, hatványozottan nagyobb az esélye hogy valami összefossa magát. Azt hiszem volt valaki aki E8200-öt tesztelt Prime95-tel és kapott egy áramszünetet közbe.Bár minden működött utána már nem volt stabil a procija.
Lehet volt az áramszünet előtt egy fesz ingadozás, ne adj isten túlfesz, ami prime alatt végzetesnek bizonyult.Szóval ha nincs terhelve akkor valószínű megúszta volna a procija.Nagyon vigyázni kell terhelés alatt...azóta én is óvatosabb vagyok, és persze a Prime-ot se hagyom itt órákra úgy hogy közbe leszaladok ide-oda.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz
mgeris #15412 üzenetére
Elvileg van bennük hővédelem ami működik is. Nálam egy E8200 120 foknál lőtte le a gépet, mert rosszul rögzítettem az Infinity-t.
De tartósan 80-85 fok fölé semmiképp se menj!
Attól mert nem megy azonnal tönkre, még tartósan károsodhat.
És a proci 95-100 foknál még nem fogja lekapcsolni magát.
Nem értem miért kell reszkírozni ilyen dolgokat.Ha no tuning, akkor elég a gyári, ha meg tuning akkor kell venni egy 10-15k hűtőt. Mert ez Q6600 és lényegesen jobban melegszik mint a 2 magos procik.Lehet úgy is nézni hogy Q6600 tuninghoz kötelező a legjobb hűtők valamelyikét rátenni.De már annyit volt szó erről, csak egy kicsit vissza kellene olvasni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Tenken #15376 üzenetére
Hát egyszerű a választás.
Mivel égen-földön nem kapható a Blitz Formula ezért vedd a Maximus-t mert az még kapható.
Keldor is Blitz-re vadászik, sajnos nem sok sikerrel...
Mint ahogy P35 DQ6-ot se lehet már szerezni.Találtam olyan helyet ahol volt 3db lefoglalva, de valami 45k-ért adták.Mondtam akkor inkább tartsák meg ennyiért, ill. vigye az aki lefoglalta.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTTech #15282 üzenetére
Óriási tévedésben vagy, és ráadásul nem is figyelsz oda...
Említettem hogy nekem is vannak olyan adatok a gépen amiből pénzem van.Az hogy rendszergazda vagy nem jelent semmit a jelenlegi témában.Max. annyit hogy egy rendszergazdának azért tudnia kellene melyik az a vinyó amelyik esetlegesen tartósabb a többinél.Nálam az elmúlt 10 évben átlagosan 18-20 órát megy a gépem naponta, tehát majd hogy nem non-stop, de mindenképp többet mint az átlag felhasználóknál.Iszonyat sok vinyó járt nálam összességében, mert mindig 3-4-5db volt a gépeimben.Ez idő alatt (pedig a régi vinyók nem voltak még ennyire tartósak mint a mostaniak, de gondolom ezt te is tudod), 1db vinyóm nem lett fizikai sérült, szoftveresen volt 1 nagyobb problémám, elszállt a partícióm, de bár én nem vagyok rendszergazda, sőt a kezdő-amtőr kategóriát képviselem szted, de azért visszahoztam róla az adatokat.Ez a művelet 12 óránál nem volt több időmbe.10 év alatt.
Ezért vagy te a paranoiás és nem én.Azt se felejtsd el hogy minden ember másképp gondolkozik...én lexarom hogy raid 88-at használsz e vagy sem, mert neked az fekszik.Tiszteletben tartom, attól függetlenül hogy nem értek egyet vele.De az amit te csinálsz hogy majd hogy nem lefikázod azt aki nem raid01-et használ mint te...elég ciki hozzáállás egy rendszergazdától.
A másik véleményét tiszteletben kell tartani.Te raid01-et használsz és ennyi.Attól még másnak nem fog elszállni az adat mert te túlbiztosítod magad.Nagy számok törvénye alapján persze lehet gond, de erre elég kicsi az esély, nem annyi ahogy te ezt ecsetelted és túldrámáztad.Ez a lényeg.
A rendszergazdaságról meg csak annyit, hogy itt, aki kicsit is jobban beleásta magát a számtech-be, konyít a hálózathoz és hiba felderítéshez,gépépítéshez, úgy gondolom elmehetne rendszergazdának.Miért nem megy el? Azért mert nincs róla papírja.Ennyi.Ne misztifikáljuk túl a rendszergazdaságot.Igaz vannak nagyon komoly helyek is, ahova 120% kell teljesíteni, de vannak "habisztizős" helyek is.Mind a kettőből láttam már példát.
Szóval ennyit erről hogy mennyivel vagy több, és mennyivel beszélhetsz "magasabb lóról".Részemről az off befejezve.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTTech #15264 üzenetére
Ezt úgy nevezik hogy Paranoia.
Biztos sok a felesleges vinyód, sok a tárhelyed. RAID01-nek másképp nincs értelme.Bocs...de van.Ha paranoiás vagy.10 év alatt nem volt szükség arra hogy adatot mentsek, a tuningból adódóan se és másból adódóan se, holott pénzt buknék ha elveszne valami róluk.De nyugodtan megkérdezheted itt a PH-n ki használ RAID01 tömböt. A válaszokat megelőlegezném...RAID0 használók 99%, RAID01-et használók 1% az az egyedül te.
De igazad van, boldog vagyok, és lehet tudatlan is, viszont ez még mindig jobb és élvezetesebb géphasználatot eredményez mint a paranoiád.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTTech #15262 üzenetére
Az AMD Thunderbird 1,4ghz proci óta tuningolok, ami nem most volt...ill. a P1-es 233mhz korszakban is próbálkoztam már a tuninggal mint kezdő...tuningból adódóan nálam még soha 1kb adat se veszett el, vagy sérült meg, és nem hiszem hogy szerencsém volt.Nem parázok rá a dologra, és akkor nyugodtan használom a gépemet.Mert ezen kár agyalni...mert ameddig MD5-tel szarakodsz, simán megdögölhet az egyik vinyód is akár.Vagy szoftveres bad sector-os lesz pl. Vagy bármi, ami nem feltétlen a SATA vezérlők hibájából adódhat.Szóval én úgy vagyok ezzel hogy nem parázok az adatvesztéstől, és nincs is adatvesztésem.Kb. ennyi.
Jah...egyébként sok fontos cucc van a vinyóimon, de eddig csak a vinyók fizikai sérüléséből adódóan volt adatvesztésem.Maxtor, Seagate vinyókkal volt sok szoftveres gondom de amióta Samsung-ot használok semmi gondom.
-
Beowulf_78
addikt
Legjobb vagy sem...egész egyszerűen nem hiszem el ezt az fsb-t amit írtál.Pont.
Kizártnak tartom, hogy (amit Soak is említett) ne tudtad volna megoldani a screenshot-ot bárhogy...megpróbálkoztam volna a seggembe is bedugni a SATA kábelt hátha működésre tudtam volna bírni, ilyen Quaddal a tulajdonomban.De mindegy... azért kíváncsi vagyok, bár éppen eléggé szkeptikus is.Shkiz0: Az enyém meg hiába 3,8ghz Prime95 stabil léggel, 480fsb felett red screen és blue screen fogad felváltva.Igaz 1,5v-nál még nem adtam neki több feszt, és nem is fogok.Annyit nem ér nekem az egész.De lehet 1,7v körül menne az enyém is 500fsb-t.Passz.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
leviske #15125 üzenetére
Sztem nem fogod elérni a 10x400-at. Főleg nem léggel.
Feltéve ha 24/7-re gondoltál.
Larry303: Félreértettél.Mint írtam nem az zavart hogy kijavítottál.Ha hülyeséget írok elfogadom a javítást, bár ilyen nem túl sűrűn fordul elő hála istennek.Persze a nagy számok törvénye alapján bele bele csúszok.Nem csak én más is.Nem akarok kérkedni, nem vagyok egy hsz. gyüjtögető, csak próbálok segíteni akiknek szükségük van rá...majd 1000hsz-t sikerült begyűjtenem kevesebb mint 2 hónap alatt, aminek a nagy része általam vélt tapasztalatok megosztásában, ill. a júzerek által felmerülő problémákra próbálok megoldást keresni, esetleg ötletet adni.
Mint írtad, passzívban nyomod, tehát érdemben senkinek se segítesz.Ideológiákat meg ki lehet találni miért nem írsz, és miért nem segítesz.De ilyenkor amikor van egy hasonló szitu mint velem, egyből billentyűzetet ragadsz, és késztetést érzel hogy írj nekem...ezzel van/volt a problémám.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303 #15120 üzenetére
Nem bántottál meg.
Nem fogok itt példálozni saját tapasztalatból, mert elegem lett az előző hasonló szituban, holott bizonyítottam az igazamat, ami miatt le lettem hurrogva.
Tehát megnyugtatlak.Nem keverem az alapfogalmakat, a következtetéseim nagy része pedig idáig bejött.
Az a furcsa hogy jó rég nem írtál már ide a Kentsfield topikba, és furcsa hogy általad vélt, nem valós "fogalomzavarra" egyből rávetődsz...De olyan kérdésekre amikhez esetleg hozzá tudnál tenni a válaszaiddal, nem válaszolsz, nem szólsz hozzá.Ez sztem elég ciki.
Mert így azonosulsz azokkal akik csak "menőzni",kioktatni, járnak a PH-ra, viszont ellenben sok segíséget nem adnak.Persze lehet hogy te nem ezek közé tartozol, bár...
-
Beowulf_78
addikt
Tök egyszerű...ha sok neki először úgyis fagyni fog. Én max. 110-115mhz láttam külföldi fórumokon...volt hogy én is rákattantam a témára.
A P5K Premium az alap 100mhz-et szerette, de az is lehet hogy az X2 nem szereti feljebb.Végülis 100mhz-nél is 19800p dob 3d06-ban.
Lehet most a X38-nál is megnézem mennyire lehet emelni, de 115mhz-ig tuti nem nyírja ki egyik lap se, bár a túlfeszelést be kell kalkulálni!
Lehet adsz neki 115mhz-et és valóságban 123mhz lesz ami lehet már annyira nem egészséges.Én azt mondom próbáld ki (én is kipróbálom), 5mhz-ként lépkedj felfelé és 115-nél ne menj feljebb.
Pl. a Maximus-nál ha 1,5v pll-t beállítasz, az valóságban 1,6v lesz!Ez is csak onnan derült ki hogy a Maximus-nak profi a fesz visszajelző rendszere és bios szinten is írja a pll,fsb term,ddr voltage, valós fesz értékeket.Tehát a Maximus pl. mindent túlfeszel egy kicsit.De ehhez mérten lőttem be a megfelelő értékeket.Pll-t levettem 1,5v-re és most így kap 1,6v-t.
Mivel kevés lap jelzi ennyire részletesen a fesz értékeket nem lehet tudni melyik az amelyik túlfeszel és melyik az amelyik alul feszel,max. ha kiméred.
Én pl. simán adtam neki az elején 1,6v pll-t, ami a valóságban 1,7v volt, mert a franc se gondolta hogy előfordulhat ekkora különbség.És ha nincs kijlezve, mert egy gyengébb lap?Akkor a mai napig túl lenne feszelve a lapom minden egyes beállíása.
Pl. a DDR-nek 2,1v-re 2,18v ad.Ez nem is gond, de ha 2,3v helyett 2,38v ad az már necces.Ezért meg is fogadtam hogy csak R.O.G lapom lesz ezentúl, és lexarom mennyibe fog kerülni, de ezek a fesz kijelzések bios szinten számomra nagyon fontosak!Ennél lejjebb nem fogom adni! -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #15036 üzenetére
Azé a 2000mhz 2x1gb OCZ még mindig 70-80k.Majd akkor váltok ha a 2ghz 2x1 modulok 30-40k-ért mennek majd.
Korai még az 1600-ba belevágni, bár állítólag 1800-1900-et mennek.
Jelenleg a bench. progikon kívül nem használja ki semmi a nagyobb sávszélességet.Ameddig a szoftverezettség nem fog javulni hiába lesznek jók a hardverek, nem lesz jelentős a gyorsulás sajnos.Tehát 1-2 évig még biztos minden marad így, az az bőven jó a DDR2+Q6600 az elkövetkező 2 évre.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #14989 üzenetére
Orthos 2 magra van...próbáltam 2db orthos-t futtatni a quaddal úgy hogy 2 magnak adok affinitást az egyikre a másik kettőnek pedig a másikra.Nem igazán akart menni.
pisztoly: Elvileg tudna tesztelni, azzal a módszerrel ahogy írtam, el is indult csak a 2-es tesztnél anomáliák sokasága jelentkezett...
szab.tam: A lényeg az érthetőség!
-
Beowulf_78
addikt
[3824mhz]
Tovább nem fogom kínozni...ez is szép az X38-tól hogy többet megy a Quad mint a P5K Premium-ban...Zájec: Jó kis film volt a Beowulf, főleg felirattal..a hangok parádésak!
Amikor megérkezik és elkiáltja magát a nép előtt "I'm Beowulf"...nagyon komolyságos.
-
Beowulf_78
addikt
Ez van.
Semmi sem tökéletes.A nagyobbik gondom az az volt, hogy gondoltam "átkqúrom" a lapot, kikapcsolom a Load Line Calibration-t és megcsinálom a Vdrop cerkás módot, és így olyan lesz mintha a Load Line be lenne kapcsolva.A gond csak annyi volt hogy nem működött valamiért a "cerka mód".Olyan feketére satíroztam azt a kis smd-t hogy 1kg grafit volt rajta mégsem csökkent a drop.Aztán biztos ami biztos inkább letöröltem.
-
Beowulf_78
addikt
Köszönöm mindenkinek az építő hsz-eket, és segítséget!
Itt az új Prime stabil eredményem: [3,8ghz@1,456v]
Szerintetek meddig mehetek az Idle feszben 24/7-be?
Mert most 1,51v és az droppol 1,456v-re...de ha mehetek még feljebb idle-ben akkor megnézem feljebb is.Elvileg szvsz. nem gáz 1,53v-ig, mert úgyis ahogy terhelést kap droppolni fog.Vélemények?
"Nem a PWM volt a gond, hanem az új CPU védelem... Azt írják, ha lentebb vették egy picit a feszkót, akkor magához tért a proci, azonos frekin"
Ez oké, de nálam ennek hire pora, mivel nem Yorkfield hanem Kentsfield csinálja.
Tehát ez az elmélet hibás lehet, mert az enyémben tuti nincs benne ez a technologia ami a Yorkfield-ben.
Ati007 válasza megnyugtatott, mivel a most linkelt képen is nagyjából utolérték egymást.
WiZARD: Nem feltétlen a lemaradás volt a gond, és persze nem is a szemét láda..Az volt a problémám hogy a 8K-s teszt teszt 8-ig ment csak az egyik magnál majd váltott a 10k-s tesztre.A többi 3 magnál viszont a 8k teszt a 14 tesztig futott...
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Nem vesztek észre ezen a képen semmi furcsát?
[ismét egy x-akta]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Kuponkunyeráló
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest