Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gork

tag

válasz Dolphine #1915 üzenetére

Hááát...én egy ASUS T100-at cseréltem le egy Wintel W8-ra. Utóbbitől 70-ért váltam meg, mert bár én arra vettem, hogy konferenciákon, tárgyalásokon ne laptopot kelljen magammal vinni, végül mégsem lett kihasználva. Otthonra viszont kényelmesebb volt egy TV-re köthető kis kütyü.

Amennyiben belefér a keretbe, én az általad említett feladatra biztos nem cseréltem volna le az ASUS-t. Egyszerűen azért, mert bár könnyen hordozhatóak ezek a MiniPC-k, azért az én tapasztalatom alapján mégis inkább nyugodt, otthoni használatra valók. Már csak azért is, mert ha mondjuk osztály előtt akarsz vetíteni, slideshow-t indítani, azért nem mindegy, hogy töltöget-e előtt, szaggat a videó ezért inkább gyorsan megnyitod egy másik lejátszóban, ami tapasztalataid alapján jobban kezeli a MiniPC-den azt a formátumot stb.
    A MiniPC-k szerintem kompromisszummal élvezhetőek. Tisztában vagy vele, hogy a kanapéból nem nyitsz meg egyszerre 8 lapot a Chrome-ban (főleg mivel előtte átböngésztél egy csomó tesztet és kitapasztaltad, hogy normál böngészésre az Opera hasít, ellenben ha indavideót vagy flash-t nézel, akkor az Edge-et kell megnyitnod. Mert bár ott a böngészés lassabb, de Operán meg szaggatnak az előbbiek... :) )

Szóval az ilyen kompromisszumoknak - nekem legalábbis - nem lenne helye, ha prezentálok. Erre az ASUS tökéletes volt, ott minden ugyanúgy ment, mint az asztalin. Persze nem Photoshop, hanem videók, böngészés stb..

Szumma szummárum, ha meg tudod engedni magadnak, akkor én bátorítalak, hogy nézz szét a Windows-os hibridek között. Ahogy írtam is, 70 körül már kapsz nagyon jó állapotú, bőven garis példányokat. De pl. a T100-ból ne a vinyósat vedd, mert nehezebb, külön kell tölteni a klaviatúrát, és a HDD azért nem annyira szereti az állandó utaztatást. Ha pedig a keret megszabja a lehetőségeket, akkor egy miniPC és jobb, mint a semmi. :)

Remélem tudtam segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák