Új hozzászólás Aktív témák

• WoL_DTP

csendes tag

A cucc Iiyama Vision Master Pro 510 (A201HT), 22'', 2001-ben vettem. Sokáig semmi baj nem volt vele, a képe is kitűnő, viszont pár hónapja elkezdődtek a bajok. Mivel a gép 7/24-ben megy, ezért amíg alszom, v hosszabb időre elmegyek, kikapcsolom a monitort. Egy ideje viszont bekapcsolásnál rövid időre felvillant a power-led, aztán ki is aludt, és úgy viselkedett a monitor, mintha nem kapna áramot. Az UPS-ről áttettem fali csatlakozóra, így megint rendesen bekapcsolt egy ideig. Aztán megint nem. Nagy idegességemben kikapcsolt állapotban lehúztam a BNC-s VGA kábel gép felöli végét a videokártyáról, így be tudtam kapcsolni a monitort, majd amikor már kitartóan világított a led, egy gyors mozdulattal visszanyomtam a csatit a gépbe, ekkor lefutott a bekapcsolásnál szokásos de-Gauss és utána volt kép. Viszont most már lehúzott állapotban is csak led-villanás, aztán újra hideg, hó és halál.
    Elszállítottam a szakszervizbe (Display kft.), pár nap múlva telcsi, h mennyibe is lesz a javítás, mi is pontosan a defekt, de erre azt mondták, ők nem tudták a hibát reprodukálni. Moncsiért el, elmesélik, h 8-9 órát ment a készülék, hibát nem találtak. Cucc haza, bekapcs, led felvillan, aztán megint a nihil. Fejem a falba verem, és már nem tom micsinájjak. :(

Esetleg felhívjam az ELMŰ-t, h nincs-e gáz a hálózati feszültséggel? Egyébként is, mi lehet a baj? Talán kezd meghalni a táp a monitorban? Vagy a midikloriánok ették bele magukat és már csak fénykardot lehet belőle csinálni?...

Valaki hozzáértőnek/tapasztaltnak ötlete?

Egy hét, és aztán két hónapra költözöm le vidékre dolgozni, ahol nélkülözhetetlen a monitor, de már azt sem tudom, h hová forduljak... :((:((:((

Új hozzászólás Aktív témák