- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #69781 üzenetére
Tudok olyan x200s lapot adni ami kapott már vizet, padlót vagy 10-szer, dobálva van nonstop, fúrtam rá egy plusz lyukat stb stb. és még mindig csak a töltőáramkör a baja, ami meg tök random jött be 1-2 éve utána cseréltem lapot a gépemben. Túl van az misztifikálva, ami jó az bírja.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #69757 üzenetére
Nos, menj el és nézz meg egy Y ideapadot, koppugyanazt a billzetet kapod te is, mint a konzumer
És persze ugyanúgy felfoghatatlanul szétdobált kiosztást is, bár a legújabb levonók ebben még tudnak kontrázni 3 szinttel lentebbre is
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #69734 üzenetére
Részben igen. Ugye egy rakat dolog extra és másképp van, de a nagy része stimmel. A kérdés inkább az, hogy az apró bigyók milikre stimmelnek-e. Mert tabletben a BT is lent van, akksi miatt tepsisebb az egész és a többi... ilyet még én sem építettem át, relatív kevés tabletet kellett elbontanom hál' Isten és azt is vitték el azonnal.
-
Tikakukac
titán
válasz
atomanti19 #69701 üzenetére
Passz, T-be nem nagyon másztam bele, a T60-hoz van minden, ezen kívül csak X van a környékemen amit babrálok. A többi átutazó vendég.
vass17: Reckírmentesen 17k, szerencsére a jó forint betett.
-
Tikakukac
titán
válasz
cadeyrn #69641 üzenetére
Én egyszer szedtem szét még a HP dokkolómat. Soha többet az életben dokkolót nem szedek szét. Belül olyan mennyiségű rugó, egymásba kapaszkodó kütyümütyü van, hogy ha leveszed az alját egyből repül szét minden.
Próbálkozni lehet, nekem 3 napomba telt mire a kilökőkar rugóját visszatettem, 2-t nem is sikerült így sem.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #69574 üzenetére
Csak az x220 kapott a héten 2-t, tesztgép 2 win8.1-et és 1 win7-et és még javában a hét fele van
Nem olyan nehéz ez,no.
Passzolom, nem tudom. Végignézem mi kell és mi nem, aztán katt. Nem ördöngősség az.
RAM lefele mindent megold. Elviekben, gyakorlatban nyilván van fekete bárány, de nem para.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #69572 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy azt a szerencsétlen gépet tízezerszer rakod újra/hét, így bőven elég ha az évente 1 alkalommal elvégzendő ránézés során kiveszed és ennyi. Én sem tankolom félre a kocsikat, pedig jobb napokon mind a 3 otthon van és van dízel/benzin vegyesen. Ez itt a Ranger igen, ez egy nagy hombár valami, ebbe gázolaj kell. Pisztoly megnéz: igen ez gázolaj, igen ez a Ranger. És kész. Tuti tippek
-
Tikakukac
titán
válasz
GBotond #69543 üzenetére
Kijelző kiszed, minden összedug és mozgatás. És máris megvan 5 perc alatt a hiba.
Sokimm: Használt gépnél 1 bibi van: nem fogsz tudni lerendelni konfigot, hanem az lesz ami a piacon van centivel se több.
Ha alulfeszelni akarod márpedig muszáj lesz, akkor meg kb. mindegy. Nagyon ínyencek procicseréznek úgyis, kérdés mekkora gazdasági befektetés. -
Tikakukac
titán
Na meg is kaptam az ajcsit Smartéktól, itt az x220 recovery készlet, 2 hét volt szerintem és ide is ért
alfa156: Ne fizess meg rendelgess feleslegesen, gari időn belül recovery lemezek ingyér vannak. Koccanjatok be Smartba és serial alapján megkapjátok kis idő múlva.
-
Tikakukac
titán
válasz
G-lader #69507 üzenetére
Hát fogsz egy futárt, odarendeled magadhoz és megadod hova vigyék, ennyi. Gariztam gépet nem is egyet már így, ha nem pesti valaki akkor erősen kötve van, főleg ha még vidéken is eldugva van az Isten háta mögött.
Mindjárt megyek a Smartba és meg is kérdezem neked miként meg hogyan vitethetsz fel TP-ket.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #69393 üzenetére
Most veszek 2711-et, meglátjuk.
-
Tikakukac
titán
Ha megoldod, hogy hazamehessek befejezni a kerítést meg a többi 50000 hasonló munkát, okés. Ez nem így megy. Ha neked megoldható okés nekem sajnos nagyon nem. A legutóbbi pár napom az nyáron volt mikor elmentem majdnem 2 hétre pihenni. Azóta is amiatt szívok, mert kiesett 2 hét munka.
-
Tikakukac
titán
válasz
cadeyrn #69285 üzenetére
Kell egy másik gép atomjaira bontani mindent, dokkba rakni a lapot és rádugdosni mindent. Így kideríthető mi ment szét. A miért más kérdés, nehezen hiszem el, hogy kijelzővel alaplapot lehet elcseszni, az én lapom már öntve is lett és dobálom nonstop, még mindig megy. Ja meg kapott már rövidzárat is, az sem hatotta meg.
-
Tikakukac
titán
Azért ez nem így megy. Elég kevés villamosmérnököt ismerek aki otthagyta a munkáját és elment valami fizikai munkát végezni és aztán meg is kereste a pénzét. Rendszergazdit se nagyon. Meg sok mást se.
Mert ilyen nem nagyon van ez nem ilyen egyszerű, főleg nem friss diplomákkal.
-
Tikakukac
titán
Falusi gyerek vagyok, én is tudom mi az az ásás, kapálás és háztáji munka, van rakat földünk én is 8 éves korom óta töröm a tengerit és kézzel hajtom le őket a morzsolón, meg szedem a hektárból össze a cefrének valót.
Szerintem se nézz le egy rendszergazdit, mert lehet első nap után üvöltve-sikítva rohannál kifelé, hogy nem bírom
Attól, hogy nem agyig disznókaksis gumicsizmában mész haza hanem villamossal galléros pólóban még lehet valami kegyetlen fárasztó. Ha nem fárasztóbb. Tudom, mert én is azt hittem az első munkanapomon, hogy mi ez. Aztán mint egy zsák cement úgy dőltem be este 9-kor az ágyba
babicsbalu: Itt nem azzal van a gond, hogy okés 1 gépet felraksz. Hanem az elv, hogy ezt hogyan engedheti meg magának ilyen szinten egy cég. És még nekem hagyján, mert amennyi notit nekem kell rendbevágni az semmis.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #69276 üzenetére
Ööö, végülis ha élvezed, akkor vegyél konzumer szutykot, ott mélyre kell nyúlni, MSI-nél konkrétan programkódokba is
Azért álljon meg a gyászmenet, ne keverjük a gép bedriverezését és egyáltalán használhatóságát a munkával. Mikor egy 300-400k-s gépet egyesével kell kattintgatnom minden driverrel meg szívni, hogy na akkor megy a GPS nem megy, indul-e nem indul akkor az felvet kérdéseket. Ha ezt mondjuk meg kell tenni 100 gépen akkor pedig ott tartasz mint lakótársam aki most már hivatalosan is rendszergazda és esténként úgy néz ki a sok szutyok gép meg szerver pötyögése után, mint a mosott sz@r. És konkrétan én is úgy nézek ki, pedig heti 1-2 gépet kell max felraknom és kipörgetnem. Anno én is elprüntyögtem ilyenekkel, csak ez nem a kisegítő.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #69273 üzenetére
A megoldani mélytorkokkal vs. felrakom a system update-t és hátradőlve élvezem a felrakást és a tökéletes használatot azért marhára nem ugyanaz. Kipróbáltam és még X220-on is szar a win8.1 support, nyugodtan bekaphatja a Lenovo, úgy amblokk tényleg sikerül lassan annyira lejáratni a brandet TP vonalon és más vonalon is, hogy lehetne tanítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #69270 üzenetére
T500 meg Win10 driverezés? Az lenne csak a csoda
Esélytelen.
cadeyrn: Nos, kijelző által lapot megölni még nem láttam, ott szerintem valami halmozott szerencsétlenség következett be.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aethelstone #69102 üzenetére
Ahogy a bölcsesség szólott vala: vegyed. Ha nem jön be eladod. Az biztos, hogy a touchpad az érthetetlen és a kijelző ami nem IPS az bűn.
-
Tikakukac
titán
válasz
atomanti19 #68958 üzenetére
Az én vírusírtóm: OSX
x220 meg porfogás közben nem kap vírust
-
Tikakukac
titán
válasz
Akos1994 #68878 üzenetére
Erre tudok válaszolni:
Bontott AFFS panelt mennyi eséllyel találok itthon?
Tehát kell egy CCFL-es tablet x200, amiben nincs romra járatva a panel, nincs rajta 2 tonna fehér folt/telisárga az egész. És ép a kijelző, plusz ezt valaki eladja belőle.
Na ebből olyan 2 év alatt volt talán 1, de személyesen nem láttam csak gagyi fényképen. Tippelhetsz akkor az esélyekre, eleve CCFL-es tablet szerintem hihetetlen kevés volt. Most meg a nulla felé tendál.
Az olcsóbb lenne-e kiváló kérdés, ha jó a portéka akkor melyik hülye adja olcsóbban, nyilván ugye...
Esetedben a kaszás akkor ad mattot amikor kiderül: x201-be tuti kell egy inverter meg egy szalagkábel csere is, aminek arányai a piacon elég khm rosszak, ebayről meg vagy kapsz jót vagy nem, de inkább nem.
Nekem van 1 db, ha 2 hónap után hajlandó lesz elvinni az elviekben vásárló végre akkor kész, van egy maroknyi cuccom és befejeztem, elég volt a futott körökből.
Láttam,hogy lehet x201-hez DVD drive-ot kapni.
Lehet hát. USB-be bedugod és lesz egy külső DVD-d, vagy dokkba rakva dettó. Belülre mSata megoldás, x220-tól. Valami mást olvastál te.
Továbbá X220 tapasztalatok: palmrestet végre megcsinálták, oldalt nem fog repedni. Cserébe középen van elvékonyítva a tapipad alatt, törik szinte mindenkinek, jó a buli. 1 lépés előre 2 hátra.
Amúgy minden általában kicsit szopósan idegesítő alkatrészt: wifikari, msata, elem, BT a palmrest alá tettek, áldja érte nevüket a Jóisten. -
Tikakukac
titán
Jóslásba ennyire nem bonyolódnék. Ki kell csapni a céges gépeket és lesz piac is. A kérdés a milyen nyilván.
Az értéktartás más kérdés, az fix, hogy egy tényleg szép gép extrákkal főleg IPS-el (rohadt nehéz tényleg hozatni azt ami abból is jó) bizony kemény forint lesz később is.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #68796 üzenetére
És ha LCD kijelző van benne akkor a LED nem megy bele?
Első körben tisztázzuk az alapfogalmakat. Mert itt azért érzem, hogy vannak még hiányosságok vastagon.
-
Tikakukac
titán
válasz
venember83 #68757 üzenetére
Ez inkább 14"-os betegség, prémiumban vannak rohadt jó kijelzők, de ebben a méretben mindig lesújtó volt a kínálat. HP is szinte mind okádék, Dellből mondjuk egy ideje már van FHD HP-ba is most már vannak zsír kijelzők.
-
Tikakukac
titán
válasz
venember83 #68755 üzenetére
Villamosmérnök spanoknak ilyeneket vettem HD+ panellel, jó ez a T430 csak kicsit nevetséges, ahogy riszognak és az is, hogy a prémium panel akkora kotvány hulladék a HD-val egyetemben, hogy Acer belépős gépek is elgondolkoznak rajta, hogy kiröhögik-e.
-
Tikakukac
titán
válasz
venember83 #68753 üzenetére
Hamis.
343 vs 341mm-ről van szó, az mindegyik 34cm-re kerekedne le
Éppen ezért kell mindent lemérnem nekem is. Ha tudnád, hogy néha a gyártói specifikáció huszondekákat is képes csalni... rohadt idegesítő és nem tudtak még nekem sem választ adni hogyan jönnek ki azok a számok. Fél töltővel mondjuk? Úgy igen, röhögtek rajta még ők is.
-
Tikakukac
titán
válasz
venember83 #68751 üzenetére
Ööö, de miből is gondolod, hogy T430s lenne? Az is 14.0" azért ha adott egy képarány adott egy felbontás, abból érdekes lenne 0.1"-t tolni mert ööö hogyan is? Miért is? Ez miért is lenne jó? stb stb stb stb
Ezek T430-ak, és mindegyiknek kereken 14" a kijelzője. A többi elírás.
-
Tikakukac
titán
válasz
venember83 #68749 üzenetére
Micsoda? Nem. Sajtóhiba lesz az, 16:9 van és 14.0".
-
Tikakukac
titán
Na eljutottam most 2 gép között 1 órára, hogy foglalkozzam az x220-al. Respekt az itteni Smartos kapcsolatnak, lett új HDD keret, HDD, kijelző és hűtő is. Amit lehetett emberileg tényleg megtettek, sőt.
Egy szűk hét alatt lement a dolog, bár volt hátszelem az igaz.
Még kértem egy recovery készletet is, még azt kivárjuk meg, hogy elfogyjon már ez a sok laptop a környezetemből, utána meg rotyogok valamit logoutra x200-x201-x220 vonatkozásban. -
Tikakukac
titán
válasz
havri1 #68712 üzenetére
1. Nagyon rossz irányba mentél el az okfejtéssel, se nem piszkálni se nem akármizni akarlak. Írtam 1 kijelentést és pont.
2. Most írhatjuk másképp és ötezer karakterben, ennyi beletolt energiát hibafeltárásokba szerintem 1 gépbe se nagyon öltem még, pedig voltak mocskos hibás dolgokjavítás alatt, elhiheted. Ergo tartom amit írtam.
SpeedR: Zsanéroktól fölfelé mindenre ami a gépben van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dio111 #68693 üzenetére
Lehet benne egy-két grammocska arany is vagy egyéb dolog attól függ. 2 hete volt nálam nagyfelbontásos x200s, a baja az, hogy a felbontás csúcs, a panel minősége nudli. IPS-ből instant get lenne, így meg csak szopó, mert alkatrészed gyk. semennyi sem lesu hozzá ha gáz van.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68634 üzenetére
Nincs, mert nincs. Nem tudod vagy bedugózni vagy működésre bírni. Nyilván, persze, ha átmoddolod a fedlapot meg megírsz mindent mindenben akkor menni fog, kérdés, kinek van annyira jó foglalkozása és annyira rossz órabére, hogy ezt hajlandó betolni.
Ilyen ez a popszakma, x200-ak is az x200t és ügyes időpontok miatt lettek megmentve, x220 érdekel most nagyon IPS oldalról, majd kiderül.
-
Tikakukac
titán
válasz
Biluxzsolt #68625 üzenetére
Mivel a másik panelt eladod 15k-ért is (lett volna is rá vevőm), így 10k a befektetés.
-
Tikakukac
titán
válasz
Biluxzsolt #68621 üzenetére
Majdnem ugyanaz, x201 sztereó hangszórós és csak ledes volt kijelző fronton. Ja meg abban lehet touchpad.
Ezek a főbbek a többi ugyanaz. De nem minden x200 ledes.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Biluxzsolt #68454 üzenetére
Téglalap és négyzet esete. Minden x200 tapipad mentes, de nem minden x201 tapipados.
Dellből passzolom, E4300 van ott közel, hirtelen nem ugrik be mi volt akkor a piac.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #68438 üzenetére
Volt nálam pár. De az célterületes dolog, akinek úgy kell annak jó, simán topogtatni felesleges.
soldi3r: LED kábel: 3-ból 0 a siker eddig. Ugyanígy szívás, nagyon nem véletlen lett tele a tököm az x200-x201 gépekkel elhiheted.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #68423 üzenetére
X201 pont annyira lesz időtálló fizikailag mint az x200. Ugyanis ugyanaz, felépítésben 90%-ban csereszabatos. Ugyanúgy keresik abba is a szalagkábelt, ugyanúgy törik meg reped aminek törni meg pusztulnia kell. Cserébe zabál az i-s proci mint állat legalább.
Aki most akar venni valamit és van pénze x220. Csak ugye alig van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aethelstone #68397 üzenetére
De nem ám. Rakat HP-ban csak a diszkrét megy, integrált nem. Ugyanez vonatkozik konzumerben is sok gépre.
-
Tikakukac
titán
válasz
vass17 #68296 üzenetére
Ránézésre is, bár van, hogy engem is átvert, de leginkább panel típusának kiolvasásásval vagy bontással is elég gyorsan, 3 csavar.
Összefüggést én a felszereltségben láttam, de lehet bukós, mert ritka a gyári fullos, nem bontottam annyit, hogy ki merjem jelenteni.
x201-ből mind ledes, x200 és x200s-ből van mindegyik. A nagyfelbontású rohadt ritka, de egyébként ledes mind.Üzemidő sutaság ahogy van. Üresjáratos windowsban futtattam 2 panelt dokkon és nem volt köztük értelmezhető különbség 50%-on. A LED inkább a vékonyság és helytakarékosság miatt lett úgy ahogy.
-
Tikakukac
titán
válasz
hankpoke #68250 üzenetére
Egy fedlap+alsó rész+bezel+palmrest+ram ajtó ötösfogat nem lesz meg 40k alatt. Zsanér olyan 4.5k ahogy néztem ami tuti eredeti az mondjuk olcsó. És akkor billzet stb stb. amit akarsz.
Kevés még a bontott cucc, mikor kezd kifutni erősen a széria akkor kerülnek elő a céges lomis gépek és olyankor vásárolja fel és bontja szét őket a hozzám hasonló kalandor.
-
Tikakukac
titán
válasz
#43301120 #68247 üzenetére
Kérj többet.
x200s-t hozott srác, hogy nem rossz, de lehetne jobb a trackpoint, meg a kijelző is elég gyatra és a stabil ház sem annyira stabil.
Na utána odaadtam neki az anno valóban szinte gyári x200s-em és kb. bepisilt a helyszínen. A másikban ugyanis 1 pici göbrész letört a trackpointból, a kijelző CCFL volt és kb. totál le volt halva, a gép pedig tippre 4-ből volt összerakva, de úgy, hogy még a lapot és igazítani kellett benne.
Ezért megyek x220 háztűznézőbe, vár rám 16 darab céges gép, van szinte nem használt és tökig koptatott is, aztán pozícionálom az egyémet és utána merek benyomást mondani.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68237 üzenetére
Az első tippem az összekukázott volt. De ha licites meg egyéb akkor abból bármi lehet. Én is azért vettem annyiért gépet, mert nagy nehezen kinagyítottam a taget és láttam még garis 2 hónapot és a hibák nagy részét meg lehet csináltatni. Plusz az tényleg olcsón volt felrakva és buyoutra. Ja és magánszemély, az még fontos.
-
Tikakukac
titán
válasz
csubuka #68224 üzenetére
Az olcsó és a könnyen az egy elméleti sík. Az, hogy van ebayen olcsón párban az nem jelenti azt, hogy jó is lesz. Lásd szalagkábel ami nem olcsó, de legalább alig van és mind sz@r ami jó az is.
Ha valaki bírja akkor nem lesz eladva. Én már nem bírtam.
Aksi lötyögött mindegyikben. Kivétel pár ritka esetetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest