Hirdetés
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Ez nem túl jó ár...
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Upo
addikt
De az S3-ban volt még pár szenzor ezek mellett ami besegített, gyro, gravity sensor, acceleration sensor, plusz ugye a barométer és a gps. És ezekből a samsung szoftvere szépen ki tudta számolni.
A magasság meg azért pontatlan, mert a gps felől nézve nagyon-nagyon hegyes háromszöget kell képzelni, ahol egy kis vízszintes elmozdulásnak nagyságrendekkel nagyobb magassági elmozdulás fele meg, hogy ugyanakkora szögeltérés legyen. Tehát a gps műhold felől ugyanakkora szög eltérés "a" vízszintes elmozdulásnak, vagy "b" függőleges elmozdulásnak felel meg. A "b" nagyságrendekkel nagyobb mint az a. Az ingyenes konzumer gpsnél mondjuk legyen a pontosság vízszintesen 10m, ha ezzel a pontossággal megnézem, hogy ez mekkora függőleges elmozdulásnak felel meg, akkor itt nagyságrendi különbségek vannak. Kb. ki lehet számolni, műhold átlagos magassága, vízszintes eltérés, függőleges eltérés, pitagorasz tétel. Emelkedéskor a "b" befogó mentén mozgunk, ez sokkal-sokkal nagyobb táv lesz mint az ennek megfelelő "a" befogó menti elmozdulás. Látható, hogy ezzel a butított pontossággal csak gps alapon nem lehet pontos a magasság mérése, mindenképp egyéb információkra van szükség. Ezek vagy további szenzorok, vagy az előfizetéses ultra pontos gps, ami földi állomások segítségével pontosítja a hely meghatározást, és azért kell fizetni, hogy ezekkel a földi állomásokkal is kommunikálhasson a vevő egység, a leggyakoribb esetben interneten keresztül. Nem egyszerű a rendszer, nagyjából azon alapul, hogy minél pontosabban lehessen tudni az adott helyen a gps jelek terjedési sebességét, hogy még pontosabb legyen a hely információ. Ez folyamatos légköri méréseket igényel a földi állomásokról a holdak felé, itt már ilyenekről van szó, hogy átvonuló felhők, légköri mágnesesség változások, ózonréteg, stb., amivel azt a hihetetlen pontosságot el lehet érni, amit mi nem tudunk megfizetni...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
walakyb
aktív tag
Sziasztok
Tegnap nekem is megjott a BIP, apkmirrorrol mifit leszed, csatlakoztat, gyonyoruen frissitette az orat, ami angol lett, es ugy is maradt. Ez eddig ok. A mifittel az egyetlen komoly bajom, az az incoming call (szeretnem, ha a telefon magyar maradna). Viszont ami mar kicsit huzosabb, hogy hiaba allitottam lathatova az orat, se a notify, se a Gadgetbridge nem tud csatlakozni hozza. Kiprobaltam azt is, hogy leszedem a mifitet, az ora azonnal visszaallt kinaira.
elvileg a legfrissebb mifitet szedtem le, a 0.1.0.39 fw van az orsn most
mit csinalok rosszul? -
Upo
addikt
Giroszkóp nincs benne. Magasságot annyira tudja, mint bármelyik konzumer pontosságú gps vevő, azaz semennyire (kb. +/- 100m). Barométer van benne, de láthatólag nem használéja a magasság méréséhez. A szokásos ~3km-es futókörömön mindig 2-3 jegyű szintkülönbségeket hoz elő a mérés végén, de gyakorlatilag sík a terep bármelyik irányba ~50km-en belül. A futókörön is lehet kb max. 1-2 méter szintkülönbség, az egyik kanyarban mintha kicsit menne le és fel az út, de olyan, hogy egy labda nem indulna el rajta. Na itt szokott 3-5 körön jó 2-3 jegyű szint emelkedést és csökkenést jelezni. De nem is egyformát, az egyik több vagy több tíz méterrel nagyobb mint a másik (ugyanott állok meg ahol elindultam). Semmire nem jó az egész, még saccolásra sem, otthon a ház kapujában még tán nem volt hogy kétszer ugyanazt a magasságot adta volna (de ez telefonnal és autós gps-el is így van), vagy nagyon képlékeny alattunk a földfelszín.
Nincs az órában semmi plusz hardver ami a repülős magasságmérést pontosítaná, korrigálná, úgy számolj vele mintha nem is tudná.
A kijelző az tényleg látszik, minél erősebb fény esik rá, anmnál jobban. Sötétben meg ott a háttérvilágítás. Esti futásnál pl. nem kell a háttérvilágítáés, a fejlámpa fényénél kitűnően látszik a képernyő.Ja, és rögzítésnél csak futás és kerékpár van benne, és a térkép felületére rajzolja az útvonalat. Nem is tudom hogy hogy rajzolná a repülést, szerintem csak a térképre vetített sík vetülettel. Mondjuk van tengerszint feletti magasság grafikon, de bivalyságokat mutat, legutóbbi sík terepi kocogásnál jelezte, hogy ereszkedtem ~12 métert az induláshoz képest (ez bőven kb. a harmadik emelet magassága), de összesen mentem fel 51 métert, le 60 métert. Mindez egy gyakorlatilag vízszintes árvízvédelmi töltésen, és nem vettem észre hogy a víz alá mentem volna, vagy hogy a levegőben kalimpáltam. Vagy a Duna kezdett el ferdén folyni???
[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest