Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasto
csendes tag
Ja, értem, így már kicsit más a konfig, mint amit én gondoltam !
Tehát van 4 db Win10-es VM-ed és mivel hyper-v-t írtál, alaprendszernek gondolom valamilyen Windows server.Így viszont mindenképpen a RAM növelése javasolt !
Figyelembe véve a Windows-ok RAM igényét, igencsak szűkében lehetnek a memóriának... Gondolom ezerrel swappolnak a VM-es Win10-es rendszerek, ezért lassúak. -
-
Blasto
csendes tag
Én nem biztos, hogy a RAM-al vagy a CPU-val kezdeném.
Ha üres a PCIe slot, tegyél bele egy PCIe/NVMe átalakítót, majd abba egy NVMe SSD-t és erre tedd a Windows alaprendszert ! Nagyságrenddel gyorsabb lesz a gép. Mondjuk arra számíts, hogy a bootolás folyamata csak minimálisan fog gyorsulni, mert induláskor egy csomó más folyamatot is elindít, amire nincs hatással a gyorsabb meghajtó.
A CPU beszerzése igen macerás, meg drága is. A használt Xeon E2xxx szeriás proci meg ritka mint a fehér holló, szóval vélhetően csak újat fogsz tudni beszerezni (már ha kapsz egyáltalán !). Amúgy ez biztosan gyorsítana gépen, de ez lenne a legdrágább megoldás.
Valamelyest gyorsít a sok RAM is a Windows rendszereken, de közel sem annyit mint gondolod. Igazán akkor éri meg a több RAM, ha virtualizálsz, amúgy nem mert elég drága (mint írtam nekem fél éve ~50eFt volt egy plusz 16GB-os modul).Ajánlott olvasmány: [link] Elég jók kivesézik a lehetőségeket.
És még egy gondolat. Javaslom, hogy ne Win10-et, hanem valamilyen Windows Servert használj, ha már a Microsoft vonalon mozgunk. Lehetőleg valamilyen újabb WinServer verziót (pl 2019 vagy 2022).
Ez a gép ugyebár egy szerver, még akkor is, ha kicsi. Nem igazán Win10-nek van kitalálva, a szerveres megoldások sokkal stabilabban futnak rajta. Lehet, ez a váltás is gyorsítana egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- BestBuy topik
- Asztrofotózás
- Konteó topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HP ProLiant DL360p Gen8 1U szerver (2x Xeon E5-2667 v2, 32GB RAM) + RACK SÍN!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Gamer PC , i9 14900K , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 2TB NVME
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 240GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet kevés az az egy SSD neki. Samsung 980PRO NVMe vagy gyorsabb (megfelelő hűtéssel persze).