- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
Aktív témák
-
Coyote2000
őstag
a main topikhoz:
Az en tapasztalataim jok, mar tobbszor vettem telefont gsm boltban. Rendeltem Pestrol, postan uj 8310-est, vettem hasznalt T610est egy szombathelyi kisboltban, stb.
Tulajdonkeppen jobban megbizok bennuk, mint ha kez alatt vennem, mert adnak ra min. 3 honap garanciat is. Teny, hogy olyan boltban kell venni, ahova vissza is tudod vinni - de ezt biztosithatod magadnak, ha megfelelo szerzodest irtok ala (az adasveteli nagyon fontos!!!)
Uj telefonok eseteben nem szoktam problemat tapasztalni. Maganszemelytol nem vennek ujat, mert a ''leesett a kamionrol'' sztori meg a ''bocs de a garancialevelet elhagytam'' sztori nem sok joval kecsegtet...
A boltok adnak garancialevelet, amit az eredeti szervizekben fel is hasznalhatsz. Ilyen szempontbol szerencsesebb dolog Nokiat valasztani, mert Nokia szervizpontbol van a legtobb szerte az orszagban..
Szoval csak jo tapasztalataim vannak, de hozzateszem, mielott megvennem a telefont, azert megnezem hogy ki az elado - ''rossz arcu'' figuraknak meg a messze legjobb ajanlatokra is nemet mondtam/mondok. Olcso husnak hig a leve, szoktak mondani, bar itt nem a minosegrol, inkabb a legalitasrol van szo.. -
pampika
őstag
Nem,sajna a voda még mindig nem alkalmazza a tiltó listát,így pancsis/t-s tiltott telcsik mennek vodán vígan
Nálunk is lopták el több havernak is telefonját,de a rendőrök nem voltak a helyzet magaslatánÖsszevissza adtak mindenféle tanácsokat...Aztán végülis 1-2 hét után tiltották le az imeit.Ezzel ugye az a baj,hogy ha netán megkerül,akkor a tiltó listáról (tudomásom szerint) lekerülni nem lehet.Mondjuk mostmár erre is van megoldás,persze nem hivatalosan
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor0610 #46 üzenetére
RI/OS4: meghalt a király, éljen a király!
A témához: mi magunk természetesen a velünk kapcsolatban levő GSM üzleteket ajánljuk:
XXL GSM: Bővebben: link
GSM Takács: Bővebben: link
és a GSM Stúdió, nekik még nincs weboldaluk, de a Duna Plaza földszintjén lehet őket megtalálni. -
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor0610 #44 üzenetére
Bocs, Viktor, de most közbe kell szóljak. Tudtommal már akárhol tiltod az IMEI-t, az mindhárom hazai szolgáltatónál körbemegy, tehát hazánkban nem lehet használni a készüléket, és ha jól tudom, akkor néhány külföldi operátor is átveszi a listát.
A másik: ha letiltod az IMEI-t, attól még azt a telefont meg fogják próbálni mindhárom kártyával, talán nem is egyszer, és ilyenkor még a készülék elküldi az IMEI-t a hálózatnak, bár utána nem működik. De emiatt így is lokalizálható.
A kedvesem táskáját egy hete lopták el, és mivel volt benne a telefonon kívül még egy-két dolog (személyi), ezért természetesen bejelentette. Kétszer is hívták a zsernyákok, hogy tiltassa le az IMEI-t. Sőt, hallottam olyanról is, hogy a készülék előkerült, tehát csodák igenis léteznek -
A rendőr valószínűleg arra gondolt, h. ha bejelentitek a szolgáltatónak, azok egyből letíltják az IMEI-t, amint az hálózatra áll. Amennyiben ezt nem teszitek meg, a rendőrségnek van esélye rá (ha nem is túl sok), h. megtalálják (bemérjék) a telcsit a (még le nem tíltott) IMEI alapján.
-
Digital
addikt
válasz
Viktor0610 #42 üzenetére
Ezt az egy-két hetes dolgot nem értem
Ha nem szólok nekin honnan tudják milyen imei-t figyeljenek
A lopáson (inkább rablás) történt más is,mikor a sogi firtatta a telefon hollétét kb nyolcan agyba-főbe verték
Tipikus lehúzás
-
Sajnos nem valószínű, h. előkerül...
A bejelentéssel az a gáz, h. pl. vodás kártyával (esetleg külföldi hálózatokon) gond nélkül menni fog a telcsi, mert a cég nincs benne a lopott készülékek IMEI-jét letíltó ''triumvirátusban''...
Az előkeüléssel meg...V.melyik nap azt az infót mondta egy szintén pórul járt ügyfél, h. a rendőrök azt javasolták neki, várjon még a szolgáltatói letiltatással (egy-két hetet), hátha feljelentkeznek a hálózatra a készülékkel... Ebben lehet v.mi, dehát valljuk be, ha a yard minden mobillopást megpróbálna felderíteni, nem jutna idejük másra...
-
Digital
addikt
Hajnalban elcsórták sogi 6230i-jét
,délelött megtörtént a feljelentés... Holnap délelött IMEI szám alapján bejelentem a T-Mobile-nál az esetet! Szerintetek van rá esély hogy előkerüljön? Viktor0610 valami ötlet? Te járatosabb vagy a témában
-
Atombalu
senior tag
ez hol tortent ?
-
g@ben2
csendes tag
1ik ismerősöm egy szolgáltatónál járt úgy, hogy dominós telefonját használtként kapta meg. hazavitte, nézegette, és a life timer szerint már ment a telefon, pár számot is tartalmazott, stb.. kiderült, hogy a helyi néni pár hétig használta a telefont, és amikor visszavitte a srác, hogy ez neki így nem, akkor a nő ki volt akadva, hogy ez egy bevett szokás, tesztelni a telefont pár hétig. lol..
-
cornfake
aktív tag
válasz
Viktor0610 #36 üzenetére
ugyis oan genya ido van,legalabb feldobjuk
meg ugyis dolgoznom kell.ugyhogy engem is -
-
cornfake
aktív tag
válasz
Viktor0610 #33 üzenetére
az igen h az en hsz-em utan a te hsz-edben meg valaszolsz!
es ha modositom?
ezt a topikot is szetoffoljuk?
[Szerkesztve] -
cornfake
aktív tag
válasz
Viktor0610 #33 üzenetére
a gmail spamszuros,ugyhogy nem erdekel
spammoljatoooooooooooooooooooooooooook
de azert koszi a tippet -
-
cornfake
aktív tag
válasz
Viktor0610 #31 üzenetére
aha
de nem azonal kell,ugyhogy ha megteszed,es emilen elkuldod amikor megvan a cornfake@gmail.com -ra,azt megkoszonom -
-
cornfake
aktív tag
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
igy konkret tipusra arat tudsz mondani ?
-
cornfake
aktív tag
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
dehat azert sztem itt tuti tobbe kerul mint amit en szanok ra
-
Nem írom le, h. én is az egyik üzletben dolgozom, mert az már reklám lenne
, de azt leírom, h. a telcsik biztos forrásból vannak, tehát nyugodtan jöhetsz/jöhettek a fent említett üzletek bármelyikébe -főleg a miklósi madarasba...
Egy hátrány van, sok készüléket csak megrendelésre tudnak hozni -egy hét. -
orkester
őstag
válasz
Viktor0610 #26 üzenetére
Köszi, de engem leginkább a pozitív/negatív tapasztalatok érdekelnének a gsm boltokkal kapcsolatban.
-
Nesze neked -Bővebben: link!!!
Ez több bolthálózat együttes oldala, a lényeg, h. a Nokia telcsiket két év, hivatalos garival adják!!! -
orkester
őstag
Kár, hogy annyira nem megy ez a topik.
Pedig kíváncsi lennék még több tapasztalatra.
-
::Geri::
tag
Vigyázni kell MINDEN nem hivatalos garanciát adó , nem nagy bolthálózattól aki mobilt árul. Említve volt phonezone. Ők aránylag korrektnek néznek ki, de ha valaki megnézi közelebbről : Olaszoktól és más Eu országokból hozzák a telefonokat, nincs semmiféle nokia garancia, de ezt az arcodba hazudják simán. A telókhoz csak olasz,francia..stb használati utasítás van, és ahogy néztem, elég sok telefonon rajta van a szolgáltató logója, orange,a1.. stb. Az áraik messze nem jók, kivéve akkor ha el tudod számolni az áfát, mert nettó árban vannak ott ahol a többi bolt teteje. Rendesnek tűnnek és segítőkészek amig nincs probléma, igaz magyarok
Most volt példa hogy eladtam a Nokia telefonom amit náluk vettem 2 hónapja, nem volt olcsó , cirka 80e Ft. Feladtam postán az egyik Ph-s srácnak, de kifelejtettem belőle a garit, itthon a lakást is felforgattam érte, de nem találtam. Na jó, akkor irány a phonezone, kérek egy újat és gyorsan postára adom. Na rögtön elkezdtek kötekedni ''eladtad akkor már nincs garancia'' stb hülyeségekkel. Mondom azt ti honnan tudjátok hogy eladtam, teszem azt nem én hanem egy piros hajú 10 éves kisgyerek hozza be a telefont 3 hónap múlva garanciával akkor ugyanúgy kötelesek vagytok átvenni. Erre semmi választ. Végül csak kötekedtek de NEM VOLTAK HAJLANDÓAK garancia másolatot kiadni, pedig törvényi kötelesség a garanciát pótolni + megtaláltam a számla másolatot, bevittem nekik azt is, és ennek tetejébe mondták hogy ''igen emlékszünk rád''. Már érdekes lépéseket fontolgattam amikor is még utoljára átkutattam a lakást és csodák csodájára megtaláltam az eredeti garanciapapírt. Szerencsére, már kellemetlen volt hogy eladtam a telefont és még nem tudtam postázni a garit.
De ami a lényeg, phonezone nem korrekt, amig nem veszel addig annak tűnik, de ez magyarországon sokszor van így. Nem ajánlom őket senkinek!
Aki teheti, inkább várjon 2-3 hónapot, ne legyen gyerek, ne kelljen azonnal az új telefon, lemegy lassan a felére az ára, és esetleg itt Ph-n egy normális megbízható embertől is meg lehet majd venni olcsóbban. Nem éri meg kockáztatni, még ha fel is gyújtod a gsmboltot, akkor sem kapod vissz a pénzed nagy valószínűséggel. -
DiVaD
senior tag
a next gsm tényleg jó (ha arra gondoltok ami az astoriánál van)
(ha jól rémlik,akkor 2 boltjuk is van, szóval olyan gyorsan nem mehet csődbe a cég
)
Amúgy havert szerintem jól átb.szták a blahától nem messze lévő gsm boltba (blaha-astoria között a rákóczi krt-on, az egyik fedett kisbolt)...E720 újnak hirdetve, erre még fólia se volt rajta...hát NC -
GodHeart
senior tag
sajnos sima garit adnak, de nekem még sosem volt bajom telefonnal a mobilhasználati pályafutásom alatt.. eddig egyedül 5 éve a siemens c35i-mnek romlott csak el a mikrofonja, de azóta semmi telefonhibám nemvolt, pedig volt pár készülékem!
Jah és nemvagyok beépített ember -
Tonyo
őstag
Sajnos nekem is nagyon rossz tapasztalataim vannak a gsm boltokkal...Messze el kell őket kerülni!Ott vágnak át ahol tudnak.Beviszel egy telefont megjavítattni és a végén a gatyádat is ráfizeted.Úgy,h közben még mindig rossz a készülék.
-
GodHeart
senior tag
ahogy az egyik előttem szóló, én is merem ajánlani a nextgsm-et.. anno náluk vettem az ngage-emet és nem használtnak tűnt!
Semmi baja nincsen anno 1.5 év távlatából. haverom nem rég vett náluk egy másik telefont, az is tökéletes. szóval én/mi teljesen meg v agyunk velük elégedve...
-
Niquis
aktív tag
notebookgsm-et(alias part-nero) nem ajánlom én sem, szívtam már ott. vettem telót, szar volt. visszavittem, jó megcsináljuk(eltelik q sok idő), megint szar. kábé 3 hónap alatt lett telefonom.
Amik viszont jó helyek: nextel az astoriánál(végtelenül korrekt arczok), üvegtigris gsm a mester utcában. Eddig ezekkel van tapasztalatom. -
jani0625
aktív tag
én is ebben a helyzetben vagyok mint ti itt sokan.
én néztem a gsm depot igaz 0%os áfát számolnak, de ott áll még ez is:
''X): Cégünk a különbözeti adózás szabályai szerint is jogosult számlázni 0%-os ÁFÁ-val. Így az árlistán szereplő árak a ténylegesen fizetendő összeget mutatják! Az így kiállított számla természetesen könyvelhető, de ÁFA visszaigénylésre nem jogosít.''
ezzel mia helyzet? -
SMS Help
csendes tag
Teljesen 1-etértek Hypp-pel!
De azért a szolgáltatót sem szabad megvetni két esetben:
-ha Nokiáról van szó, vagy
-ha nem akarsz egy darabig szolgáltatót váltani
Egyik ismerősöm dolgozott ilyen ''zug gsm bolt''-ban.
Mesélte, hogy a pár hetes telcsiket is lazán eladják újnak, és ők vállalnak rá egy év garancát. Ha szerencséje van a vásárlónak, akkor az üzlet nem megy csődbe egy éven belül...
A tiszta új telefonok forrása pedig nem vmi tiszta...
Képzeljétek a tiszta új, bontatlan, 2 év garis Sony Ericsson W800i-ért az egyik ilyen helyen 45e HUF-ot akartak adni...
Ők meg a jó állapotban lévő változatot is 90-ért adják...
Azért ez egy kicsit durva, nem? -
DiVaD
senior tag
ha már itt tartunk..hol lehetne megnézni egy hivatalos nokia árlistát? Mert neten keresztül a rendes nokia árlistát, eddig nem találtam.
-
cornfake
aktív tag
-
pampika
őstag
Én meg azt mondom,hogy megéri megfizetni a rendes,gyári garis árat,ha már függetlenben gondolkozol és nem szolgáltatósban.
A nokia mostmár 2 év gyári garit ad a telcsikhez,ami nem hátrány.Valamint tudod,hogy amit ott veszel meg,azt tényleg te veszed ki először a dobozból....(természetesen a 2 év nokia garit nem csak a nokia mintaboltban kapod,hanem a hivatalos viszonteladónál is,mint pl. : MM,satrun,stb)
Nem egy havernál volt már,hogy kiderült,hogy a gsm bótos telcsi lopott és a zsekák jöttek érte,hogy honnan is van ?? Igaz,neki nem lett belőle baja,csak épp bukta a telcsit,mer ugye ilyen helyen a kárpótlás,mint olyan,ismeretlen fogalom...Az meghogy olcsó,csak egy dolog.Miért olyan olcsó,ha hivatalos helyen nem tudják annyiért adni?Netán szürke/fekete import....bezonyám
Az meg,hogy ad rá 3-6 hó garit,kb sz@rt sem ér.Egy ugye Murphy törvényei,meg amúgy is,új termékre min. 1 év garit köteles lenne adni.Csak az,amit te veszel,papíron nem új termék,ezért adhatja kevesebb garival,vagy épp 0% áfával.És akkor már elgondolkodtató,hogy ha papíron nem új,akkor...Ez akkor működne,ha mondjuk adna 1 év teljeskörű garit,meg 2 év softot,mert az jó.De nem az,hogy 3 hó gari....a másik meg az érvényesítése.Sok a rossz tapasztalat ezzel kapcsolatban is.Visszaviszed,ők meg elhajtanak a rákba,hogy ez nem az ő hibájukból van,szevasz.Csinálsz a telcsiddel,amit akarsz.Megéri?Nem hinném..
Gsm bolttal nekem eddig csak rossz tapasztalatom van.Anno vettem egy 6310i-t 48k-ért,fél évesen,nokia gar. levéllel.Csak amikor bevittem softup-ra,kiderült,hogy cseszhetem a gar. levelemet,mivel a telcsi be van áztatva,ami ugye nem derül ki rögtön,az meg nem az a ''lekapom az x-press-on előlapot'' telcsi volt.Azóta nem vagyok hajlandó ilyen helyen vásárolni.Ugyancsak telcsi-notebook sufniban vágtak át notival.Lebeszéltem mindent az arccal,180k-s notebook,világgari 2,5 évig,minden oks.Erre mikor felmentem érte pestre,akkor vágták oda,hogy jah,azt már eladták...de mondom,én ezért utaztam nem keveset és hasonlók....jah,van ez így...szal korrektségről ennyit (amúgy notebookgsm.hu volt az). -
cornfake
aktív tag
hat az ugyvan hogy garanciaszerzodes van,teljeskoru 3 honap szoftveres 1 ev,a szamla az afas szamlat jelenti,blokk jar,az eleg a garihoz...
de honna tudom hogy nem volt elotte hasznalva a telefon?allitolag magyar menus,magyar garis,naluk igy van hirdetve...,csak oket meg nem tudtam felhivni
[Szerkesztve] -
cornfake
aktív tag
ugyerzem felhozom a topit
a fennt emlitettet szeretnem enis megvenni,noha azota lement az ara,a kerdes adott,mi a rizikoja ha pl a magat 8 eve gsm-nagykernek hirdeto gsmdepo-nal veszem meg a tellat?
most olvastam olyasmit h van aki csak szoftvergarit vallal,de ha nekem kulso behatas nelkul is elajul valami a telomban,akkor igazabol nem az a gari lenyege h azt is javitjak?akkormost hogyisvanez?hivogattam,dehat hujenonek neznek,es leoltanak annyival hogy az ''teljeskoru garancia'',es menjek be,nezzem meg /hahaha,viccesek/
jojo,tudom ha parazok vegyem emg 90K-ert a nokiatol,dehat az akkoris sok)
-
törölt tag
Én konkrétan a Depo-n keresztül akadtam rá a PhoneZone Kft.-re.
Bővebben: link
Vélemény? Ők GSM nagykereskedés, csak új telefonokat árulnak, és a Depo-ban is regisztráltak. Így első blikkre semmi gond velük. Vélemény? -
ByB
addikt
Helllo!
Előtted pár héttel jártam végig hasonló ''tortúrát'', ezért gyorsan leírom rövid tapasztalataim:
Én is Nokia 6630-ast szerettem volna, de a mintaboltok eszméletlen drágák voltak!!! Ezért elkezdtem keresgélni aproneten... Sok boltot hívtam fel (végig bennem volt a rosszérzés - hogy átvernek) és végül a Next-GSM mellett döntöttem. Ami fontos és alavető kérdés:
- mennyi garanciát adnak rá? (100-110k alatt 3hónap általában)
- hol lehet érvényesíteni? (itthon)
- a telefon gyárilag független és nulla perces? (itáliából hozzák a kikódoltakat)
- mi tartozik a telefonhoz? (6630 - telefon, akksi, 64Mbyte-os MMC-RS memória kártya, adatkábel, stereo headset, magyar nyelvű használati utasítás és install CD)
Nálam bizalmat ébresztett a vonalas, magyarul 06-1... telefonszám. Lassan egy hónapja nyúzom a telót szeretem is nagyon, semmi bajom vele és nem csalódtam a Next-GSM-ben, nagyon rendes társaságnak tűnik!!!
Röviden ennyit, légy szemfüles és óvatos, de GSM boltban sem feltétlenül para telefont venni!!! -
törölt tag
Hi mindenki,
ehhez hasonló topicot nem láttam, gondoltam nyitok egyet, téma a következő:
Napjainkban már boldog-boldogtalan mobilt árul. Egy telefont meg lehet venni a mintaboltban pl x ezerért, máshol x-25 ezerért, valahol x-60 ezerért. Kérdés: hol szabad megvenni? Kinek mi a tapasztalata, milyen gondok lehetnek, és milyen helyekben lehet megbízni?
Indításképpen fel is dobok egy konkrét kérdést:
Nokia 6630, Nokiánál 160eFt, Depo online-on 125, gsm boltokban 100 és 110 közöt mozog. Hol vegyem meg?
Üdv
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest