- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Elképzelhető, hogy újoncoknál korlátoz a fórummotor, később ilyen nincs.
Lehet éppen érdeklődni a HE-fórumon is, én nem bírom azt a helyet, mert túl sok az okoskodó troll.
Ráadásul a moderátor is túl okosnak képzeli magát, még a fizika törvényeibe is bele akar szólni úgy, hogy a haveroknak legyen igaza. Én meg bolond leszek egy üzleti érdekeltségű fórumot tudással és tapasztalatokkal támogatni, ha még a moderátor is keresztbe tesz. Évek során kétszer tévedtem oda, kétszer szemétkedett velem, úgyhogy ennyi.
-
Kernel
nagyúr
Indító kondit indító relével szokták rákötni, ami egy bizonyos idő után lekapcsolja a kondit és csak az üzemit hagyja rajta. Az idő függ a motor teljesítményétől, az indítókondi kapacitásától és a választott időrelé méretezésétől (az indító relében hőkioldó van, ami az áram hatására melegszik és kapcsol le, ezért kell méretezni a motor indító áramához).
Nem tudom, hol láttál ilyen hőrelét, ha létezik egyáltalán, de szerintem sokkal általánosabb és kézenfekvőbb az áramrelés megoldás, legalábbis én ilyenekkel találkoztam mindenhol. Betonkeverő, körfűrész és hasonló gépek, de említhetném a hűtőszekrény kompresszorát is.
Újabban van a PTC-s megoldás is, aminek hidegen kicsi az ellenállása, belöki a motort, közben a PTC hamar felforrósodik, ellenállása megnő. Gyakorlatilag ugyanazon elven, mint a képcsövek lemágnesező köre.
Az áramrelé egyszerűen sorosan kapcsolódik a munkatekerccsel, a motor nagy indulóáramától meghúz, majd az áram csökkenésekor elenged, kondenzátort lekapcsolja.
Maga a relé igen egyszerű szerkezet, létezik külön kis doboz formájában is. Itt be van építve:
De a szokványos háztartási / háziműhely alkalmazásoknál simán megfelel a nyomógombos indítás, vagy akár egy fix 3 másodperces időrelé is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Mikrotik routerek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest