- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Elképzelhető, hogy újoncoknál korlátoz a fórummotor, később ilyen nincs.
Lehet éppen érdeklődni a HE-fórumon is, én nem bírom azt a helyet, mert túl sok az okoskodó troll.
Ráadásul a moderátor is túl okosnak képzeli magát, még a fizika törvényeibe is bele akar szólni úgy, hogy a haveroknak legyen igaza. Én meg bolond leszek egy üzleti érdekeltségű fórumot tudással és tapasztalatokkal támogatni, ha még a moderátor is keresztbe tesz. Évek során kétszer tévedtem oda, kétszer szemétkedett velem, úgyhogy ennyi.
-
Kernel
nagyúr
Indító kondit indító relével szokták rákötni, ami egy bizonyos idő után lekapcsolja a kondit és csak az üzemit hagyja rajta. Az idő függ a motor teljesítményétől, az indítókondi kapacitásától és a választott időrelé méretezésétől (az indító relében hőkioldó van, ami az áram hatására melegszik és kapcsol le, ezért kell méretezni a motor indító áramához).
Nem tudom, hol láttál ilyen hőrelét, ha létezik egyáltalán, de szerintem sokkal általánosabb és kézenfekvőbb az áramrelés megoldás, legalábbis én ilyenekkel találkoztam mindenhol. Betonkeverő, körfűrész és hasonló gépek, de említhetném a hűtőszekrény kompresszorát is.
Újabban van a PTC-s megoldás is, aminek hidegen kicsi az ellenállása, belöki a motort, közben a PTC hamar felforrósodik, ellenállása megnő. Gyakorlatilag ugyanazon elven, mint a képcsövek lemágnesező köre.
Az áramrelé egyszerűen sorosan kapcsolódik a munkatekerccsel, a motor nagy indulóáramától meghúz, majd az áram csökkenésekor elenged, kondenzátort lekapcsolja.
Maga a relé igen egyszerű szerkezet, létezik külön kis doboz formájában is. Itt be van építve:
De a szokványos háztartási / háziműhely alkalmazásoknál simán megfelel a nyomógombos indítás, vagy akár egy fix 3 másodperces időrelé is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest