- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
allergia
csendes tag
Van valakinek ötlete, honnan érdemes ezt megrendelni?
-
joey04
titán
Nem lesz valami acélos az üzemidő, a pro+ kisebb teleppel jön.
-
allergia
csendes tag
sziasztok!
egyrészt nagyon jól néz ki (kamera kimondottan jónak tűnik), másrészt két totál amatőr kérdés:
1. ha nincs globál verzió, csak kínai, akkor van Google hozzáférés?
2. akár a globál, akár kínai verziónál, amennyire ismerem a kínai telefonokat, a frissítések nagyon gyatrák. Ez első pár hónapban még csak-csak, de utána lényegében megszűnik a támogatás. Erről mi a véleményetek?
köszi -
fairi
addikt
válasz Donki Hóte #37 üzenetére
nem lesz, ez elég biztosnak tűnik. Persze előfordulhat később bejelenti.
-
veterán
-
pg1966
aktív tag
Én is ezt néztem ki a következő telómnak. Reméljük lesz itthon is elérhető, global verzió belőle mihamarabb!
-
addikt
válasz csekebeni #32 üzenetére
5x Zoomig igencsak meglesz oldva a minőség. Az a 3.5x zoom p50 pro-ba nagyon durván jó, és ez elvileg ugyan az a modul lesz. Jó hogy végre lecserélték azt a 8mp-es 5x zoomot.
A Sony Xperia I IV-ben megjelent 85mm-125mm végig optikai zoom a jövő
Az biztos hogy az inováció, de a minősége eléggé hagy kívánni valót maga után még.[ Szerkesztve ]
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
csekebeni
csendes tag
Instant vétel számomra. Androidos téren a Vivo az egyik legkomolyabb kamera képességeket szállítja már az X60 Pro+ óta. Ott is az volt a koncepció, hogy van 4 lencséd és 0.6x-5x-ig szakaszosan meg voltak az egyes feladatokat (távolságokat) ellátó kameraegységek. Ez a legjobb setup. Mit fáj nekik egy negyedik 2x szenzort odarakni? 1x és 3X között legyen bármilyen ultrabrutál is az főszenzor nem fogja tudni kitölteni a teljes távolságot úgy mint egy köztes 50mm-es lencse. Ráadásul az X90 Pro+ az utóbbi idők legígéretesebb 2x/50mm lencséjét kapja meg. 50MP, f1.6.. Csorog a nyálam... Nagyon jó irány ez a 64MP 3.5X a kis szenzorú 8MP-es 5X tele lencse helyett. Egyszerűen erősebb a szenzor és a szoftverrel karöltve a korábbi saját telelencséit túl fogja simán teljesíteni a Vivo.
Igen ha egyszer meg akarom nézni, hogy 4 motor hajtja-e a 10km magasan repülő gépet akkor egy S22 Ultrát vennék elő a zsebemből. De csak akkor.. Mert a 240mm-t ÉN (személyes preferencia) kevesebbszer fogom használni mint a 90-120-30-40-mm-t legyen bármeddig is jó az a 3.5X 64MP.ui.: A Sony Xperia I IV-ben megjelent 85mm-125mm végig optikai zoom a jövő szerintem de az legyen a periszkópos modul, ettől még egy jó kis portré 50mm-es mehet mellé.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hát igen, az x note túltolta az élesítést kicsit, pedig az a fő szenzor sem volt rossz igazából..(GN1 1/1.3") pl többek között a pixel 6 pro is azt használja. Nyilván nem egy imx989. Hardver adott, de szerintem túlélesítés garantált lesz itt is, de ne legyen igazam.
-
fairi
addikt
válasz Elit3Zotya #29 üzenetére
szenzorzoom a szoftveren múlik, Super-resolution imaging hardverigényes, és jó szoftver elengedhetetlen. Vivo összeállított egy jó hardveres csomagot, most már szofvtermágián múlik.
-
addikt
Nekem volt p50 prom, és a 7x-es hidd el, nem olyan volt amire gondolsz. Használható, de közel sem mondható jónak, nem hogy a 8x.
Egyébként a 3.5x állásban, tényleg nagyon jó volt a p50 pro, kb a legjobb amit telefontól láttam zoomképet. A magic 4 pro pl tesztképek alapján nincs olyan jó már, pedig elvileg ugyan az az egység. Hátha a vivo-nak sikerül valami még jobbat hoznia. Színek az biztos, hogy nagyon élethűek lesznek a Zeiss móddal. Vivo X Note nagyon szépen vissza adta a valós színeket.[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz Elit3Zotya #24 üzenetére
Még mindig nem érted a koncepciót. Nem értem mit nehéz felfogni a Vivo tervében. 3.5X zoom az 64MP, vagyis elég magas, így kb 8X-ig jó, ami alapvetően mindenkinek elég lesz. Honor használja már jó eredménnyel, vagyis Vivo csak "lopja" az ötletet.
"de tudjon akkor nagyobb átfogást.'"
Átfogás nincs köztes értékek nélkül. Köztes értékek problémáját akarja Vivo megoldani amennyire lehetséges.
Honor Magic4 Pro rendszerét másolták le és tökéletesítik.Teszt után majd látjuk sikerült-e nekik.
[link] Uj tele képességei ismertek! -
-
törölt tag
A szenzorzoom-mal az a baj, hogy ami tényleg jó minőségű, az nem csak simán croppol a teljes felbontásból (ami quad-bayer szenzoroknál amúgy sem az igazi), hanem stackel is több képből, az meg csak auto módban megy.
És vagy jól írja meg hozzá a gyártó a képfeldolgozó algoritmust, vagy nem. Raw, GCam, stb nem igazán opció rá.Nekem speciel fontosabb az, hogy a leggyakrabban használt látószögeken a lehető legjobb minőséget ki lehessen hozni (3rd party apokkal akár), mint az, hogy minél nagyobb átfogásban minél több álláson hozzon egy közepes szintet és azt is csak gyári auto jpg-ben.
Az 50 és 90mm pedig egy elég jól használható kombó szerintem a legtöbb helyzetre, nekem inkább kéne ez, mint egy 80 és 240-es összeállítás.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha nem elég a 2.5x szenzor zoom, akkor a 3.5x zoom sem jó, csak max 5x-ig a 7x-es már csak elfogadható, ami ugye nem egyenlő a jóval. Vagy is ha a lentebbi állásokba nem megfelelő a minőség, akkor fentebb se legyen az.
De ez csak egyéni preferencia kinek mi a fontosabb, szerintem nem baj ha kiesik a 2.5x állás tól 3.5x zoomig a minőség, de tudjon akkor nagyobb átfogást.
10X-hez meg még egy periszkóp vagy mi? Fizika sírni kezd.
Persze rakjanak csak bele még egyet, had sírjon csak.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
fairi
addikt
válasz Elit3Zotya #22 üzenetére
"A 2x 50mp nem olyan hasznos egy jó szenzor zoom mellett, ezért az helyett kellett volna egy 10x,"
szuperfelbontás nem egy mindenható mágia. 24mm és 240mm közt nem tudja megoldani a dolgot, lehetetlen. Kb a 2.5X után jelentősen elromlik és elgyengül a kép.
Fizikailag képtelenség amit gondoltál. van egy főszenzor ami nagyméretű és nagy felbontású(1x), ha ezután beraksz egy 5X lencsét a köztes értékek borzalmasan rosszak lesznek. Kb 2.5X-ig leszel fogadható a "szenzorzoom"
ha valami köztesértékeket akarsz akkor kell egy 50MP 2X-re,és utána egy nagyfelbontású telelencse, ami jelenleg kb max .5X. Közben fényerő is előjön, mert ha 5X lencsét tennél oda akkor fényerőt dobhatod ki a kukába. ha nincs fényerő, akkor magas ISO mindig, ami sok képzaj. Fizika az fizika, trade offok tengere van."22 ultrába, így is jobb mint bármi más, "
nagy baj 3X és 10X közt van. Sokszor jobban jönne egy 6X és 8X. Köztes értékek a fő baja az s22 ultrának. A 3X 10 Mp lencse nem elég a feladatra."A 3.5x zoom pedig maradt volna ami 7x zoomig jó lett volna, alatta pedig egy jó szenzor zoom megoldotta volna simán."
10X-hez meg még egy periszkóp vagy mi? Fizika sírni kezd.Annyira mégse 60 és 70 mm vagyis a "portré távolságnál" rohamosan gyengül a főkamera szenzorzoomja. Portré miatt került fizikai megoldás plusz 2X-3.5X közti jó minőségért.
Hardver nagyon átgondolt, már szoftvernek is fel kell nőni majd.
Vivonál nem hülyék ülnek, kigondoltak valamit. -
addikt
Most vonatkoztassunk el a vivo-tól mint kamera setup, nekik gyenge minőségű volt az 5x zoom. Úgy általánosságban nézve az összes kamera elosztásra értem.
A 2x 50mp nem olyan hasznos egy jó szenzor zoom mellett, ezért az helyett kellett volna egy 10x, nyilván jobb minőségben oldják meg mint a jelenlegi. Mert egyébként ha nem is olyan acélos a 10x-es zoom 22 ultrába, így is jobb mint bármi más, videó esetén pedig még tovább nő az előnye. A 3.5x zoom pedig maradt volna ami 7x zoomig jó lett volna, alatta pedig egy jó szenzor zoom megoldotta volna simán. Így lett volna számomra a tökéletes.
De a 12s ultra féle felállás is jobb szvsz. Ott is van egy nagyon jó ultraszéles, ugyan ez a imx989.-es fő szenzor, nagyon jó a szenzor zoomja és kb a legjobb az 5x zoomja is, ami megint tudja a szenzor zoomot 10x-esig.[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz Elit3Zotya #18 üzenetére
Ez kicsit zavaros lett. 2-szeres zoom még működik.
Probléma ez volt 1x, 2X, 5X, ez volt az eredeti felállás.
2X és 5X szenzor kis felbontású volt, így köztes értékek borzalmasak lettek.
S22 ultrával is ez a baj, 3X 10X szenzor levő közti értékek harmatosak, mert 10Mp szenzorok!
Ezért váltották 50 Mp 1X, 50 Mp 2X és 64MP 3.5X. Utóbbival abszolút használható 7X módban. Máskülönben nem új szenzor Honor és Huawei használja jó eredménnyel!
Ez lehet az első mobil ami ekv 14-180mm közt jó minőségre képes. Most már a szoftver a kérdés, a hardver jó.
A elvárt feladatra az 5X vagy 10X kamera kaki lenne. -
Cannabis7
senior tag
Engem a 16 Tflopsos mestersegs intelligencia chip fogott meg.
Tudom öreg vagyok, de emélekszem amikor óriási szám volt az ATi 4870-es videókártyák 1,2 Tflopsos teljesítménye 150w fogyasztás mellett , minden tesztben megemlítették, hogy mekkora ugrás.
Tudom, nem kéne összehasonlítani, mert z bonyolultabb számításokat végez, de akkor isElképesztó, hogy csak 14 éve volt
[ Szerkesztve ]
-
subset
senior tag
Tükröződést csökkentő T* bevonat....ja, aztán meg szegény user bíbelődhet a különféle lens flare effektekkel
Használj Te is szabad szoftvert !
-
addikt
Ennek nem sok értelme van akkor sem, mert szenzor zoomal simán meglehetett volna oldani a 3.5x érték alatti részt. Nekem volt vivo x note-m, és a 2x zoomjának a minőségét simán hozta a 12s ultra szenzor zoomja, Igaz portréban erős volt vele.
De így is faja lett, cserélni azért erre nem igen fogok egyenlőre, remélem a többi újdonság ennél tud majd jobb dolgokat.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
fairi
addikt
8 MP, f/3.4, (periscope telephoto), 1/4.4", 1.0µm, PDAF, OIS, 5x optical zoom
azért elég felejthető volt
Újabban több a potenciál, nem ok nélkül álltak át
64 MP, f/3.5, 90mm (periscope telephoto), 1/2.0", 0.7µm, PDAF, OIS, 3.5x optical zoomnagyobb szenzor, HDR lehetőség, és sok panasz volt: a 2x és 5x közti átmenet nagyon gyenge.
Most kb 14mm -"200" mm jó lesz a köztes értékek is szoftvernek és képkivágásnak hála.
ne felejtsd el a képeket alapból 12MP-be mentik
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Elit3Zotya #15 üzenetére
Benne van a mondatban, hogy IS. Nekem nem annyira nehezen hihető.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
addikt
-
Arpi
csendes tag
válasz Elit3Zotya #5 üzenetére
Egyértelmű visszalépés az X80pro-hoz képest ahol az 5x-ös optikai zoom megvolt...
Nem is értem. Már a Huawei P30Pro is 5x-ös optikai zoommal érkezett lassan 4 éve. Azóta előrelépés csak a Samsungnál volt optikai zoomban, máshol nem. Csak vissza.
Tényleg ennyire bonyolult lenne egy periszkópos optikai zoom gyártása?Létezik élet cél nélkül?
-
kakuk.tamas
addikt
Mióta váltottam iPhonera, szörnyülködve nézem, hogy egy Androidos mobilba több memóriát raknak, mint egy PC-be vagy notiba. De miért?
Anno 6 meg 8GB ram-mal is tökre jól elmentek a mobilok, és azóta nulla olyan fejlesztés volt, ami indokolná a 12 meg a 16 GB ramot. Begyepesedett az összes droidos gyártó, és optimalizálás helyett telerakják RAM-mal a telókat. Mert azt hiszi a júzer, ez a jobb.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
allergia
csendes tag
azóta se változott semmi, mármint a nagyon régenhez képest. Veszel jóóóóó sok pénzért egy kínai csúcsmodellt, amit utána gyakorlatilag elfelejt a gyártó. Annyira meg messze nem olcsó már. Mielőtt túl sokan kötözködnének, van saját példa, Xiaomi 11 Ultrát vettem kb egy éve, volt, hogy 4 hónapig semmi frissítés. Az már csak hab volt a tortán, hogy a legjobbnak titulált kameramodul olyan sz@r képeket IS tudott csinálni, hogy csak lestem. Ment is a "kukába".
Maradok a Pixel 7 Pro-nál, nekem tökéletes:-) 6 Pro-val nem voltam kibékülve, de ez a modell mindenben jobb és megbízhatóbb. -
Szuper lett ! Egyre jobban terjed az új háttértár szabvány is .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
addikt
Nyilván menni fog neki a 10x zoom, de egy jobb optikai 10x zoom mégis csak jobb lett volna szvsz. De így is faja lesz azért. Csak ezt a kamera elosztást már a huawei meglépte a p50 pro-val kb, és jó lenne ha végre nem csak a samsung merne nagyon álmodni.
-
fairi
addikt
válasz Elit3Zotya #5 üzenetére
10x megoldások icipici szenzor mögött kis felbontás.
Valszeg a vivo 64MP és szoftverre játszik hogy menjen a 10-szeres zoom. -
andaxin76
aktív tag
Kérdés mennyire fog melegedni ezzel a hátlappal.Csinálhattak volna GG vagy kerámia változatot is. Nekem ez a műbőr nem igazán jön be,amúgy tetszetős
-
joey04
titán
Szerintem ez a legjobb kamera összeállítás. Képminőség persze még kérdéses. Telep viszont lehetne nagyobb.
-
addikt
Tetszik főleg pirosban. a 2x kamera helyett(szenzor zoom megoldja) egy 10x-es jobb lenne. Ha már 5x helyett lett egy 3.5x zoom kamera.
-
Nagyon tetszik. Kívül is belül is. Ez a telefon megnyugtatna ha a zsebemben érezném.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
rdt89
addikt
Ez egy szörnyeteg
-
Sza_Sa
senior tag
Hardverileg jó, külalak nekem tetszik, de egyszer (nagyon régen) már ráfaragtam a kínaiak szoftver frissítéseikkel, azóta nálam tíltólistán vannak.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bittorrent topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asustor NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest