Aktív témák
-
Ferix_
csendes tag
Az FSB t azt hol tudom elemlni egy abit NF7-s es alaplapon?
-
jpisti
senior tag
Hali!
A bartonok mostanában szorzózárosak lettek, sajna!
Ezért a tied max az FSB emelésével tuningolható (ezt viszont igen nagy sansszal meg tudod tenni.) Lassan 5MHz enként emeld az FSB-t amaddig Stabil marad a szekér teszteléshez javaslom a Prime95 nevű progit (keresőbe beírod és találsz rólla infót itt a PH-n)! Figyeld a melegedést is! ha kezd labilisá válni akkor még emelhetsz a magfeszültségen is (csak apránként) valszeg 2200MHz elérhető!
(11*200MHz)! -
Club
őstag
Mivel az Asrock lapokat sajnos nem ismerem, ezért az ottani szorzóállításra nemtudom van-e egyáltalán lehetőséged.
De lehet hogy nem BIOS-ból, hanem alaplapon található Jumper átrakással lehet megoldani.
A Barton ugye 166Mhz-s FSB-s hivatalosan.
EZt addig húzod ameddig csak tudod, ill. a szorzót is addig állítod ameddig tudod.
De el kell keserítselek.
Az Asrock lapok nem épp a tuningpotenciáljukról híresek.
Ezek a lapok: Olcsók, stabilak.
Ez a kettő.
Ennyi.
De tuningolni evvel ne nagyon próbálkozz.
Ez olyan mint ez ECS.
Baromi jó, ha nem piszkálod.
Ha tuningolni akarsz, akkor válassz másik lapot.
Röviden csak ennyi:)
[Szerkesztve] -
Ricsipower33
csendes tag
Kérdezd meg ahol vetted!
-
OPERATOR
csendes tag
válasz
Ricsipower33 #5 üzenetére
Ja, az egy nagyon poén volt.
Csak eccer húztam fel, de azt is csak azé, hogy lássam az emperort, milyen, ha stabilan fut.
Erre a rendszer az ekkora túlszivatástó tök instabillá vált (milyen meglepő ;), úgyhogy szétfagyott az emperor, na meg ahűtő is felmelegedett, és attól fogva (nem biztos, hogy ettől, ebben nem vok biztos.)a gép állandóan újraindult.
Így hát visszaraktam 333-ra.
Egyébként a sima órajelnöveléssel, +overcolckin 83,7-re növelésével el lehet érni egyes példányokon (ebben mázlim volt.)
Hát ennyi. -
duracell89
senior tag
válasz
Ricsipower33 #5 üzenetére
csak információ képpen a 3200+ 2200mhe-et jelent!
-
OPERATOR
csendes tag
Nem gáz, de mivel még itt (a PH-ban!) még tényleg kezdő vok, azt meg tudnád mondani, hogy mi a gáz akkor, ha egy topicban 1912 hozzászólás volt, de én csak 1910-ig tom behozni (a poén az, hogy az enyém az 1910-edik), mert naon fontos lenne.
-
Ricsipower33
csendes tag
Egy p2 266-ost hogy a pics*ba húztál 500-Mhz-ig?
Egyébként ez teljesen más mint egy amd!
de, hogy a kérdésedre válaszoljak a haverom 3200+ -ig huzta a 2500+-os AMd-jét!
De a gyerek gyakorlott a húzásban! Te ne nagyon probálkozz vele
[Szerkesztve] -
-
OPERATOR
csendes tag
válasz
duracell89 #2 üzenetére
Annyira azért még nem vagyok kezdő (6 évig húzgáltam egy PII 266-ost, míg végül el nem értem az 500Mhz-t, jajj, de szépen sípolt a venti...)
A címmel kapcsolatban igazad volt, így már közzé is tettem egy másik rovatban.
Ja, és kösz az üdvözlést is, ez az első fórum (észrevételeim szerint), ahol válaszolnak az újoncoknak is... -
OPERATOR
csendes tag
Hello, az a szitu, hogy van egy tökre nagyon új gépem, és van vele egy kis szitu, amire rá kéne orientálódni, a segítséget előre is köszi.
A konfig:
AsRock k7s8x alaplap, AMD Athlon 2500+ barton, 512/400 DDr ram, Ati radeon 9600SE 128Mb, Maxtor 80 Gb vinyó, alap bios.(Majd frissítem, ha veszek gépbe egy floppyt...)http://prohardver.hu/pics/smileys/smile_wink.gif
Tehát mondom a sírógörcsöm okait:
Az a kedves kis proci CSAK!!! 1833Mhz- en rohangál.
Ez gáz.A szorzója:alapon 166*11.A gáz:ha felhúzom 182-re, már azt hisz, athlon XP 2600+.(Ha nagy baromság, bocs, de eddig intelem volt.)
Ez egy nagy probléma?-Ha nem, szerintetek meddig lehet ezt húzni, amitől még nem sül meg?-Ja, és miért nem tudom a 166*11-ből az ominózus 11-et megváltoztatni, vagy ha lehet, akkor hogy kell, stb...
Plíz, help!
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest