Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#64001) saen válasza Tyler Durden (#64000) üzenetére


saen
(PH! kedvence)

Most úgy néz ki, hogy az összes napi küldi + egy előrendelés kb lefedi a fontos dolgokat. Ebből egy 100 pakli megvan szeritnem minden kiegnél, az talán elég.

(#64002) DaveNo1 válasza saen (#64001) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Az évi 40 ezer. Nem túl baráti a legtöbb ember számára.

You are not prepared.

(#64003) saen válasza DaveNo1 (#64002) üzenetére


saen
(PH! kedvence)

Azt nem mondtam, hogy ez kevés, csak azt, hogy kb ennyi kell, hogy korrektül meglegyen ami kell.

(#64004) h3lios válasza Kanczy (#63998) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk igazad van az alap 1600 -al nem számoltam amit a sima után kapsz. :D

A második esetben járulékos haszon, hogy használhattál golden lapokat ameddig ki nem jön a kieg. :))

B-tag: H3lios#2825

(#64005) tomazin válasza saen (#64001) üzenetére


tomazin
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem.
Az átlagos napi küldi érték kb 51gold, és ebben benne van a W&L is a maga 100goldjával. Ha minden nap megcsinálod a napit az 18600gold körül van.
Az évi 3 pakkos kieghez így hiányzik még (100pack/kieg) 11,4k gold, ami 2preorder.
És ekkor messze nincs meg minden lapod, össze tudsz rakni 4-5 paklit teljesen, a többit meg kompromisszumokkal (leg, rare fronton).
mod: ha minden kieghez preorder az kicsit sok szerintem, de 2 biztos kell.

#64006
Preordernél 50pakkal számoltam (bár nem emlékszem, hogy most volt-e olyan MSoG-nél, hogy 40et fizetsz 50et kapsz)

Az meg vicces lépés, hogy nem sokkal azután történt a bejelentés, hogy kijött az eternalban az első kieg. Ha volt valami jó előre definiált időpontú esemény ahol bejelentették akkor nem szóltam.
Mellesleg buzdítok mindenkit aki még nem próbálta ki a játékot egy tesztre, abszolút F2P barát, a kiegre kb 1hónap alatt össze lehetett szedni a goldot, IRL pénzben pedig 10$ volt, tehát nagyon kellemesen áraztak. Szóval nem a rákényszerítenek irány van, hogy vásárolj, hanem ha tetszik akkor támogathatsz minket. Jah és múlt hét csütörtökön bejelentették, hogy 1 hét, és most csütörtökön 2óra maintanence után live volt.

[ Szerkesztve ]

(#64006) saen válasza tomazin (#64005) üzenetére


saen
(PH! kedvence)

18k arany az 3x 60 pakli + 40 a preorder. Ugyanazt számoltad amit én.

Összes lapról meg nem volt szó, az eddig se volt olcsó.

Szerk: rájöttem miért nem érted. Az előrendelés minden kiegnél értendő. Dave-nek leesett, bár lehet rosszul fogalmaztam.

[ Szerkesztve ]

(#64007) DaveNo1 válasza saen (#64006) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Hát igen, eddig az évi ~ 18k goldból kijött két nagy kiegészítő + mellé max 5000-6000-ért megvetted a adventuret, ehelyett 40000 az elég nagy ugrás.

You are not prepared.

(#64008) Cathfaern válasza h3lios (#63997) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Azt ne felejtsétek el, hogy csak annyi lap után kapod vissza a dustot amennyit egy pakliba bele tudnál tenni. Szóval ha van 2 sima - 2 gold, akkor csak 2 gold után.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64009) micafighter válasza saen (#64006) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Akárhogy nézzük, ez így drágább lesz mint eddig volt. Ez így F2P nem nagyon fog működni szerintem max ha csak wildra koncentrálsz és csak pár deckre.

Jó lenne amúgy ha ennél a rendszernél több freebiet vágnának hozzánk, kiegenként 6-7 pakk az nem túl sok, bár bejelentették a login rewardot, hátha jo lesz :)

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#64010) Cathfaern válasza micafighter (#64009) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Ebben reménykedek én is. Vagy totál elengedem a rankedet, aztán csak aréna, az én napi játékmennyiségemmel az gond nélkül f2p lesz.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64011) saen válasza micafighter (#64009) üzenetére


saen
(PH! kedvence)

Ugyanezt mondtam tegnap, drágább lett.

Jelenleg én nem élvezem annyira a játékot, hogy pénzt költsek rá, a köv kiegre megvan a 100 paklinyi arany, vagyis majdnem 9k van már, addigra összejön. Idő majd eldönti, hogy érdemes lesz-e költeni rá. Tippem az, hogy nem, legalábbis eddig még nem mutatott semmi olyat a játék ami miatt újra komolyan venném.

(#64012) salaam


salaam
(senior tag)

Csupa value dolgok jönnek az ázsiai szerveren ^^

"Kérsz valamit enni? Durumliszt"

(#64013) h3lios


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyébként ezzel a megemelkedett labszámmal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Egyfelől jót fog tenni a játéknak, mert hacsak nem LOE szintű kieg jön, akkor 40 lap nem fogja felkavarni a metát. Láttuk, hogy Karazannal is nagyon mellé lőttek. Illetve mivel kiesik rengeteg lap a 2 Advanture + TGT-vel valamivel gyorsan pótolniuk kell a keletkezett űrt. Ehhez 2 kieg + 1 Adventure nem lenne elég, mivel év közepén még mindig 1 adventure-el kevesebb lapunk lenne, mint most. Teljesen érthető a döntés a részükről, hiszen Kibler is kifejtette, hogy ahhoz, hogy a Standard szisztéma működjön nagy lapkészletre van szükség. MTG-nél is ezért működik, mert nagy merítésből lehet paklit építeni.

Másfelől meg nyilván nem bánják, hogy több bevételre tudnak szert tenni a növekvő költségek miatt. :D
Bármennyire is fájni fog a pénztárcámnak, de én jelenleg örülök, hogy ez a rendszer bekerül a játékba, viszont a boss fight-ok hiányozni fognak nagyon. Tudom, hogy próbálják adventure szerű köntösben eladni a kieget, de ez már soha nem lesz olyan mint a régi lehetőségek.

BTW ! Akinek még nincs meg a BRM / LOE valamelyik szárnya az MOST vegye meg, mert amikor rotálnak már nem lesz rájuk lehetőség. (persze ha tartják magukat az eredeti elképzeléshez)

B-tag: H3lios#2825

(#64014) Bazsi1987


Bazsi1987
(őstag)

Én úgy vagyok vele ha évi 40-et rá kell költenem nem gond ha ezzel játszok a legtöbbet! 😊 November óta tolom amióta ezzel játszok xboxra nem vettem játékot...😁 Szóval ha évi 40-ből megúszom a hs-t még igyis spórolok rengeteget 😁

(#64015) micafighter válasza h3lios (#64013) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Jó nagy hülyeség amugy szvsz hogy kiveszik a PvE kalandokat, amugy sincs olyan sok PvE tartalom a játékban :N Be lehetne tenni egy figyelmeztető ablakot miután kirotált, hogy ezeket a lapokat csak wildon tudod használni majd, azt annyi..

[ Szerkesztve ]

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#64016) h3lios válasza micafighter (#64015) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hiányozni fognak nekem is a kalandok...

Kár, hogy packos kieggel helyettesítik őket. Én azt sem bánnám, ha drágábbak lennének az adventure-ök és sokkal nagyobb lapmennyiséget kapnánk. 130 lap-ért simán kifizetnék 25-30 ezret (amennyit amúgy is költenék 1 kiegre). Viszont legalább fixen megvoltak a lapok. A packos verzióban mindig ott a random faktor, mert ha benyitod a legszarabb legendet 3x, amit amúgy sem használ senki gyakorlatilag a hajadra is kenheted az egészet. Legalább lehetne 1x rerollolni, hogy más legóra is legyen lehetőség, mert a mostani rendszer kegyetlenül sz.r és bűntet, ha teljes kollekcióra hajtassz.

B-tag: H3lios#2825

(#64017) tomazin válasza h3lios (#64013) üzenetére


tomazin
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem szeretlek bántani, de most kit szeretnél megnyugtatni, hogy nem gáz amit csinálnak? Magad, hogy nem gond, ha még 1 kicsivel többet költök rá?

lletve mivel kiesik rengeteg lap a 2 Advanture + TGT-vel valamivel gyorsan pótolniuk kell a keletkezett űrt.

vs.

Ehhez 2 kieg + 1 Adventure nem lenne elég,

tehát 2*40+120 az > 2*120 + 40

Másik dolog, hogy a 120 lapból mennyit szoktunk használni? nagyon max 40. tehát meg lehet azt oldani, csak ugye nagy meló kitalálni ~100 használható lapot (ezt így is gondolom, nem cinizmus volt)

ez a rész már nem neked, csak úgy általában:

szóval szerintem semmi más nem történt, csak az éves bónuszcélok kiírásra kerültek és látván, hogy azt az OCFnövekményt nem lehet hozni az eredeti tervvel, így ráerősítettek. a hiszticontrol team pedig úgy gondolta, hogy 2-4k dust elég méz ahhoz, hogy a keserű rész lemenjen. és le is megy, mert már most sokan nyugtatgatják magukat, hogy hát még a 40k is belefér. és akkor meg vagyunk lepődve, hogy miért tart ott a játékipar ahol tart, hiszen bármit megengedhet magának, és nem csak a tizenéves gondolkozni még annyira nem kívánó fpscsászároknál, hanem egy kicsit idősebb és "gondolkodós" játékot szerető rétegnél is. félreértés ne essék mindenki arra költ és annyi pénzt amennyit akar. ellenben a f2p-ből először lett évi 1kieget meg kell venni, majd most évi 3*45eur-t ki kell adni.

(#64018) sagem


sagem
(PH! addikt)

Ok, igazatok van abban, hogy drágul a játék, de én azért nem mondanám azt, hogy ezzel vége a F2P-nek:) A legtöbben abból indultok ki, hogy 100 pakli nyitás, meg közel teljes készlet..háát én kb. soha nem tudtam még 100 paklit nyitni új kiegeknél, azt hiszem 50 volt a rekordom, mert ennyi időt tudtam a farmolásra fordítani.

Pénzt sem nagyon költöttem, 8ezer Ft környékén járok, abból 5öt most költöttem el, mert a hosszú kihagyás után tényleg nagyon lemaradtam volna:) Sőt, hiába játszom rég óta, még egy csomó basic legendem sincs meg, de mindezektől függetlenül azért mindig van kb. 3 féle normális paklim, amikkel el lehet érni a rank5öt.
Szóval igen, kell hozzá kompromisszum, meg nem úgy nyomod mint a stremaerek, hogy van 12 féle paklijuk, de akit ez nem zavar az simán tud ladderezni.

Más kérdés, hogy vannak akiket a korlátozott lehetőségek frusztrálnak, ezt is megértem, nekem sok ismerősöm csak arénázik egyébként, vagy r10 környékén elvan, nem nagyon feszülnek rá a dologra, a nagy lapkészlet semmi másra nem jó, csak a létramászásra.

[ Szerkesztve ]

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(#64019) Kanczy


Kanczy
(PH! kedvence)

Én már jó ideje csak a dailyket, és havonta az r5-öt tolom le, de azokat is főleg muszájból, hogy ne maradjak le. Pár napja a hunter questet grindolva megkérdeztem magamtól, hogy igazából minek csinálom, és nem találtam rá jó választ. Lehet ez az árnövekedés beteszi a kaput :K

Így érzem magam.

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#64020) DaveNo1 válasza tomazin (#64017) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Jó de te is tudod, hogy ő eddig is elvert 1db kiegészítőre akár 50 ezer forintot is teljesen indokolatlanul, szóval ne ő legyen a mérce ;]

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#64021) fausto


fausto
(őstag)

Én F2P játszom, de szívesen költenék rá, csak nem úgy, ahogy a blizz eléképzeli. Ha hasonló promóciókat kínálnának, mint pl. a welcome bundle volt, szívesen kiadnék havi 2-3000,- Ft-ot. De kiegészítőnként 50-100 pakkot nem fogok megvenni. Ha ez lesz a minimum, hogy boldolgulni lehessen, akkor majd keresek más játékot.

(#64022) micafighter válasza fausto (#64021) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Szerintem kéne olyan mint a welcome bundle több árlépcsöben és rendszeresen (mondjuk minden kieghez), amik nagyon megérik ár-érték arányban. Ha csak pakkot tudsz venni mert más nincs, akkor a 2-3ezer Ft-ot sajnálod rá mert lehet semmit nem kapsz a pakkból.

Régiónként olyan nagy különbség van a bérekben, hogy nem értem miért nem lépték eddig ezt meg, szerintem egy csapásra növelné a profitjukat. Akinek több száz pakli vétele nem okoz gondot, az meg tudja venni a welcome bundlekat is, de ettől még szerintem semmivel nem költene kevesebbet pakkokra. Viszont aki csak gabi pár ezret tud rákölteni az így inkább nem költ rá. Eddig még opció volt hogy félreteszi a pénzt és adventuret vesz, ezentúl ez se lesz opció.

Meg mondjuk jó lenne ha pakk nyitáskor 1-2 lapot cserélni tudnál, mondjuk discover ugyanolyan ritkaságban. Más kártyajátékban van már ilyen.. :)

[ Szerkesztve ]

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#64023) DaveNo1 válasza micafighter (#64022) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Azért mert akkor ott is az olcsóbbat vennék ahol telik a drágábbra is. Kártya és kártya között nincs különbség.

You are not prepared.

(#64024) fausto válasza micafighter (#64022) üzenetére


fausto
(őstag)

Pontosan így gondolom én is! Amikor kijött a welcome bundle, az ismeretségi körömbe mindenki megvette! Az is, aki rendszeresen több ezret költ a játékra, az is, aki korábban egy forintot sem. Nyílván, ha mingid meg lehetne venni, akkor a standard pakkok iránt csökkenne a kereslet, de úgy hogy pl. minden hónapban más promóciót találnak ki, amit csak egyszer lehet megvenni, simán életképes, szerintem bőven több ember költene a játékra

(#64025) Cathfaern válasza micafighter (#64015) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Kérdés, hogy a minden kiegnél érkező single player rész mit fog takarni az adventure-ökhöz képest. Ha kvázi 3 részre elosztva kapunk legalább annyi PvE tartalmat, mint jelenleg az 1 adventure-el, akkor részemről nincs ok panaszra, főleg hogy ha jól értem ezt ingyen hozzá fogják vágni az emberhez.

Amúgy, hogy az évi 40.000 Ft-os költséget kicsit képbe helyezzük, WoW-ban egy hónap (game time-ot és 2 évenkénti kieg árát figyelembe véve) kb. 3500-4000 Ft-ra jön ki (nyilván függ a game time beszerzési forrástól, illetve pillanatnyi euro árfolyammal számolok). Fenti 40k HUF-al számolva meg a HS-nek havi 3333 Ft-os "előfizetési díja" lesz. Hogy ez sok vagy kevés az mindenkinek egyéni szubjektív döntése, csak ezek a számok :) (lehetne azzal bonyolítani a dolgot, hogy WoW-ban lehet goldból game time-ot venni, sőt ugye most már WoW-os goldból lehet HS-es packot is venni, de ez messzire vezetne)

fausto:
A fentiek alapján ha havonta félreteszel 2000-3000 Ft-ot, akkor kiegenként meg fogod tudni venni azt a pakk mennyiséget :)

[ Szerkesztve ]

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64026) DaveNo1 válasza fausto (#64024) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Valószínűleg azért mert többen játszanak azokban az országokban ahol az árazás nem jelent gondot egyéni fogyasztókra levetítve, és ha lennének olcsóbb megoldások, ők is azokat választanák, és az ebből fakadó bevételkiesés nagyobb lenne, mint a haszon amit az olcsóbb opció generál.

You are not prepared.

(#64027) tomazin válasza Kanczy (#64019) üzenetére


tomazin
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi a linket, gondolatébresztő írás

(#64025) Cathfaern Nagyon jól leírtad a lényeget: a f2p játéknak havidíja lesz.

[ Szerkesztve ]

(#64028) fausto válasza Cathfaern (#64025) üzenetére


fausto
(őstag)

Jaja, akkor tudnék venni 40 pakkot, aztán ki tudja mi esik ki belőle :) A WB-t azért vettem meg, mert ugye benne volt, hogy egy class legend tuti esik belőle. A MSoG megjelenésekor közel 40 pakkot bontottam (30-ra volt aranyam plusz 6-ot adott a játék) és esett ki belőle egy Genzo the Shark...

#64026 DaveNo1 Ha nem lehetne korlátlanul venni ezeket a csomagokat, akkor szerintem annyira nem vágná haza a bevételüket.

(#64029) Zared


Zared
(újonc)

80 goldos küldit cserélnék EU szerón! :)
Zared#2689.

(#64030) Cathfaern válasza tomazin (#64027) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy gondolatébresztő, de lássuk be, annak amit leír az ég világon semmi köze ahhoz, hogy maga a HS milyen, mennyi pénzt kell rááldozni, stb. Egyszerűen arról van szó, hogy a srác totál feleslegesen cseszte el az idejét egy olyan dologra, ami igazából nem érdekelte, csak beszippantotta a gyűjtőszellem. Lehet mondani, hogy ha nem lenne ilyen unalmas a meta meg stb, de a lényegen nem változtat: régóta olyan dologra fordítja az idejét, ami nem érdekli. Ez nem a HS meg a Blizz hibája. Továbbá:
"This is me usually taking much longer to complete the quests due to aforementioned lack of mental presence, and then playing however many additional games afterwards to hit the 3 x win 10g amounts to get to 100 to then be in a chance to see that sweet golden glow."
Aki naponta letolja a 100g-t winekből úgy, hogy nem is érdekli az egész, annak azért komoly problémái vannak.

"a f2p játéknak havidíja lesz"
Első kérdés, hogy hogyan értelmezzük a f2p-t. Felteszem te arra gondolsz, hogy "meglegyen minden meta lap anélkül, hogy valós pénzt fektetnék bele".
Ebben az értelemben a HS kizárólag akkor volt f2p, ha:
1) beta óta játszol
2) folyamatosan csináltad a napi questeket szünet nélkül

Ez a játékosbázis egy nagyon kicsi és nagyon elszánt részének adatott meg. Szóval ez a fajta f2p eddig is csak illúzió volt, sose állította a Blizzard se (szerintem nem is használta sose a Free to play kifejezést), hogy ebben a játékban kizárólag daily questeléssel lehet mindig közel teljes készleted.

Ha pedig a f2p-t bármilyen más reális értelmezését nézzük (legyen mindig pár meta t1-2 decked, el tudd érni az r5 / legendaryt minden hónapban, stb.), akkor továbbra is f2p marad a HS. Reális értelmezést, mert lehetne úgy is értelmezni, hogy akkor f2p ha minden lap meg van goldenben, de ezt nyilván sose teljesített meg nem is fogja :)

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64031) h3lios válasza DaveNo1 (#64020) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a játékhoz ugyan úgy hozzátartozik a gyűjtögetés és a közel teljes kollekció építése. Más ember meg teljesen indokolatlanul költ 2 naponta 1200 ft-ot dohányzásra. Csak azzal még a szervezetét is szétcsapja + a környezetét is szennyezi... Tudod kinek a pap..

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#64032) Cathfaern válasza fausto (#64028) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Úgy érted 100 pakkot, mert 40 pakk $-ból meg 60 pakk goldból.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64033) pachito válasza micafighter (#64015) üzenetére


pachito
(őstag)

Nem veszik ki, legalábbis nem teljesen. Azt írták fórumon, hogy ezek a solo adventure-ök fun módon mutatják be az újdonságokat, a témát, a karaktereket, stb és ezért minden 130 lapos kiegnél lesz ilyen rész innentől.

Battle tag: kampec#2540, Origin: Midnightguide

(#64034) KaraDani válasza DaveNo1 (#64020) üzenetére


KaraDani
(PH! addikt)

Igazán befejezhetnétek már ezt az ekézést, azért mert ő a minimumnál többet költ rá. Neked indokolatlan, neki meg nem. Had döntse el mindenki kinek mi kell. Valakinek az a cél, hogy a játszható lapok meglegyenek, van akinek minden lap, van akinek full golden collection, ez mindenkinek a saját dolga, és az is, hogy mennyit költ rá. Én is többet költök rá a szükséges minimumnál, mert szerettem ha nagyjából megvan midnen és ki tudok próbálni bármit és szórakoztat a játék. Mostanában már nem szórakoztat annyira nem is költök rá, de ez az én dolgom.
Az is indokolatlan akkor, hogy valaki BMW-vel jár ha akar és megteheti? A trabant is elviszi A-ból B-be, szóval akkor biztos az. Meg lehet lakni garzonban is minek akar valaki 3-4 szobás családi házat, tök indokolatlan.
Annyira utálatos ez a mentalitás.
Az meg a másik, hogy 1,5 éve játszok és járok a topicba, tőled például soha semmi pozitívumot nem olvastam a játékkal kapcsolatban, csak a fikázást folyton, hogy minden szar és mennyire nem élvezed. Az például nem indokolatlan, hogy ennyire utálod a játékot, nem érzed jól magad, de azért mégis beleölöd az idődet? Szerintem ez sokkal szánalomra méltóbb, mint hogy valaki költ a szórakozására.

(#64035) F-ECT$ válasza micafighter (#64022) üzenetére


F-ECT$
(Jómunkásember)

A Supercell se volt az a nagy akciózós fajta, legalábbis a 2 évnyi Boom Beach-ezésem alatt. Kijött a Clash Royale, az is rohadt drága volt, 0 akció, de aztán egyszer csak megtört a jég, és a szokásos árazáshoz képest 3-5x-ös értékű bundle-öket adtak ki, és ez azóta is megy, szóval godolom megérte. (CoC-cal nem játszottam.)

A HS-nél is volt már 1 bundle, meg 1-2 akció reméljük lesz még.

Az évi 40k meg akkor nem sok, ha mindenhez elég lenne ez, de sajnos ekkora költés mellett még kompromisszumokat is kell kötni, ami gáz.

Nekem is van most 9k goldom, a követekző kiegre elég lesz, aztán meglátom, hogy tolok-e bele pénzt, vagy keresek más játékot.

Dive ever, work never.

(#64036) F-ECT$ válasza Kanczy (#63998) üzenetére


F-ECT$
(Jómunkásember)

Jól látod, annyi történik, hogy most kvázi ingyen tudsz golden legenddel szórakozni egy ideig.

A legjobban meg az jár, akinek nincs meg egyáltalán ez a legend, mert az ingyen megkapja most a lapot.

Dive ever, work never.

(#64037) tomazin válasza Cathfaern (#64030) üzenetére


tomazin
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt írtam, hogy gondolatébresztő. Nekem is annyi a hs már egy ideje, hogy a napit letolom, a brawlt megcsinálom, r5 már rég nem játszik és kész. De nem feltétlen veszi észre az ember magát. Én sem vettem, amíg el nem olvastam. Ezután elgondolkozom rajta, hogy akarom-e folytatni.
Ha Te elolvastad és neked nem ez jött le, mert Te napi 2-3órát szívesen eljátszol, akkor hajrá. Ha csak grindelsz, de neked jó, akkor hajrá. Egyik megoldás sem jó vagy rossz. Mindenkinek magának kell eldöntenie, ebből az írásból csak egy új nézőpontot kaphatsz. Semmi többet nem kell belelátni.

szerintem

(#64038) voyager4.4 válasza KaraDani (#64034) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Rossz a példád, de ezt egyszer már kiveséztem itt. :R

no fate but what we make

(#64039) DaveNo1 válasza KaraDani (#64034) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Te amúgy miről beszélsz?

Szerintem 1000 hozzászólásomra jó ha egy kiakadás jutott, ehhez képest mások itt minden nap telesírják a fórumot a random és egyéb tényezők miatt (köztük az is aki miatt most kiakadtál).

A tények leírása szerintem nem minősül fikázásnak, legalább is az én kultúrkörnyezetemben.

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#64040) saen válasza voyager4.4 (#64038) üzenetére


saen
(PH! kedvence)

Szerintem meg igaza van.

(#64041) voyager4.4 válasza saen (#64040) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Szerintem meg nem. Még ha azt írta volna csak, hogy legyünk toleránsak és kész, ok.
De autók, közlekedési eszközök komolyan ? Abszolut nem lehet összehasonlítani, az egyetlen dolog amire a Hs képes az a szórakoztatás, így max egy mozijegyhez lehet hasonlítani, ha tetszik, ha nem.

no fate but what we make

(#64042) KaraDani válasza DaveNo1 (#64039) üzenetére


KaraDani
(PH! addikt)

Lehet az én szövegértelmezésemmel van baj, de nekem folyamatosan az jön le, hogy nagyon eleged van a játékból és baromira nem élvezed, de azért valamennyire maradsz valamiért. Nem mondtam, hogy ki szoktál akadni, nem olyan a stílusod az világos.

(#64041) voyager4.4: Sarkos példa nyilván, lényeg, hogy attól mert valami egy célnak minimálisan megfelel, nem kell mindenkinek megelégednie vele. Az meg, hogy kinek mire van szüksége egyéni dolog nem másnak kell megszabnia és nem is kéne beleszólnia.

[ Szerkesztve ]

(#64043) micafighter válasza DaveNo1 (#64023) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Nem arra gondoltam, hogy legyenek nagyobb árkülönbségek a pakkokban régiok között. Arra gondoltam, hogy legyen mondjuk minden kieghez 2 welcome bundle amit 1x lehet megvenni, egyik mondjuk 3k, másik mondjuk 10k, a drágábban nyilván több cucc van. Ennyi lapból nem lesz senkinek teljes készlete, úgyhogy aki tud és szokott is költeni több száz pakkra, az ez után is fog, aki viszont nem tud vagy nem akar annyit költeni a játékra, az is kap egy kis ösztönzőt :)

Most ha van 3k forintom, nem fogom a játékra költeni mert pakkokat venni annyiért nincs értelme. Ha nyitsz 2-300 dustot akkor nem nagyon érzed az ösztönzést hogy következő hónapban is költs pakkokra.

Viszont ha lenne mondjuk minden hónapban 1x megvásárolható welcome bundle, akkor már mindjárt szívesebben költene az ember :) Még a F2P játékosok nagy része is rászánna annyit szerintem mert annyira jó ár-érték arányban a welcome bundle.

Krippnek nem sokat jelentene az a plusz pár lap de még ö is megvenné szerintem mert annyira jo ár érték arányban a welcome bundle.

Ezért gondolom azt, hogy nettó profit növekedés lenne egyértelműen miközben a játékosok is hálálkoznának (emlékeztek mennyire őrültünk a welcome bundlenak?), mert senki nem költene kevesebbett ettől a játékra, mindenki csak többet költene.

Szvsz :)

[ Szerkesztve ]

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#64044) DaveNo1 válasza KaraDani (#64042) üzenetére


DaveNo1
(PH! kedvence)

Nem a játékot szoktam szidni hanem a fejlesztőket. Ha a játék alapból nem lett volna jó el se kezdem. A HS viszont eljutott abba a szakaszába, ahol kompetens fejlesztőket kívánna meg. Ben Brode és csapata lehet kiválóak voltak amikor kitalálták ezt az egészet, de mostanra totál "elfáradtak".

You are not prepared.

(#64045) micafighter válasza pachito (#64033) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Az újaknak a régi kalandok nem lesznek megvásárolhatóak, erre gondoltam a "kiveszik" alatt.

[ Szerkesztve ]

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#64046) saen válasza micafighter (#64043) üzenetére


saen
(PH! kedvence)

Minden kieghez van nagy welcome bundle, úgy hívják, hogy preorder. Kisebb akciók nincsenek, ez igaz.

(#64047) Cathfaern válasza tomazin (#64037) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Ha úgy értetted a gondolatébresztőt, hogy téged elgondolkoztatott, akkor sorry, nem szóltam. Én azt értettem bele, hogy "érdemes elgondolkozni (általánosságban, mindenkinek), hogy jobb inkább abbahagyni a játékot".

voyager4.4
Már az első paklinak sincsen semmilyen hasznossága, az egész HS kizárólag szórakoztatási cikk. A példád teljesen rossz, 100 üveg kólát azért nem veszel meg, mert ha napi 2 liter kólát iszol, akkor semmi eltérést nem fogsz tapasztalni ha egyszerre 10 üveg kólát veszel, vagy ha egyszerre százat. HS pakli vásárlást akkor már inkább gyűjtőszenvedélyekhez kéne hasonlítani, ahol pl. valaki megelégszik azzal, ha csak az összes újonnan kijött "sima" bélyeget szerzi meg (értsd: meta szempontjából fontos lapok megvannak), de valaki akkor érzi jól magát, ha az összes exkluzív gyűjtői kiadás is meg van neki (értsd: az összes lap meg van).
tl;dr: HS pakk nem fogyasztási cikk.

DaveNo1
"A tények leírása szerintem nem minősül fikázásnak, legalább is az én kultúrkörnyezetemben."
Erről egy régi WoW-os mondás jut eszembe, miszerint "A warrior nem sír csak tényeket közöl" :))

[ Szerkesztve ]

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64048) micafighter válasza saen (#64046) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

A welcome bundle azért volt jó és azért hoztam példának mert nagyon nagyon jó ár érték arányban, emlékeim szerint a preordenél is sokkal jobb, és szerintem kb minden streamer is megvette, pedig a legtöbbüknek nem sok lap hiányzik :)

És első sorban igen kisebb akciókra gondoltam :K A hangsúly meg a nagyon jo ár-érték arányon van :)

[ Szerkesztve ]

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

(#64049) Cathfaern


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Egyébként lehet megérné feltúrni a topicot, hogy hányan írták, hogy jobb lenne ha kevés lapos adventure helyett inkább "rendes" kiegek jönnének és hányan értettek vele egyet ;] (legalább 1 ilyen eset rémlik)

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#64050) micafighter válasza Cathfaern (#64049) üzenetére


micafighter
(PH! nagyúr)

Én emlékszem elég sokan örültek a dolognak anno :DDD

Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.