- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
válasz
lazydog #3857 üzenetére
Használnék integrált telepitőt, ha volna. De nincs, csak ez a régi alap XP.
Mint mondtam, a Vistát kényszerből tettem fel, valamire akarnám használni a gépemet, ha már megvan. Mivel XP nem megy fel, Linuxhoz meg nem értek.
Üres vinyóra telepitett....-> Formázott vinyó nem annak számit?
-
Cickánykoma
tag
válasz
lazydog #3849 üzenetére
A Vistát azért tettem fel mert valamivel működtetni akarom tűrhetően a gépemet és az XP-t sehogy se sikerült feltelepitenem úgy, hogy kielégitően működjön (fagyások, újraindulások stb.).
Nincs SP2-s telepitőm, sima régi XP-s telepitőm van, utólag szoktam rárakni az SP2-t.Hozzátenném, hogy nem az ötszöri telepités kutyult, hanem már rögtön az ELSŐ alkalom tette tönkre az adataimat.
Hibaellenőrzésemből kiderült, nagy a valószinűsége, hogy a RAID kártyám művelte problémát.
Ezzől függetlenül lehet a memória vagy az alaplap is rossz. Ezt csak ünnepekkor tudom majd letesztelni ha hazaviszem Mo-ra a gépet."A feltelepített XP-d első változat ami nem tudja kezelni a nagy winyókat. Itt olvashatsz a problémáról."
Érdekes, mivel mióta ez az XP telepitőm van meg eddig soha nem volt gondom a nagy vinyók kezelésével. Az Xp nem egyszer lett újratelepitve és mindig látta megfelelő méretben és adattartalommal a nagy vinyóimat.
" A HDSentinellel kikapcsoltatni az automatikus CHKDSK-t (ne tegyen még nagyobb kárt). Feltenni a GDB-t. Berakni és formázni a célwinchestert."
Bocs, de ez a rész szinte kinaiul hangzott.
1. Hol kapcsolható ki a CHKDSK a Sentinelben?
2. Mi az a GDB???"Az alap hiba viszont valahol a gép hardware-e. Memóriahiba, stb... "
HDsentinel és mások is a memóriára tippeltek a Hdsentineles topikban. Végül sikerült letesztelnem a memóriát DOS módban javasolt programmal, de nem talált semmit. Szerintem meg az alaplap hibás v. a processzor.
-
Cickánykoma
tag
Üdv!
Szeretném a segitségeteket kérni, hogyan tudnám megszüntetni azt, hogy a Vista a merevlemezeimet bosszantó módon ki-be kapcsolgatja. (SATA ATA-sat is). Idegesitő, plusz fagyásveszélyes és gondolom a Vinyóknak se tesz ez jót. Az Energiagazdálkodási sémát hiába vettem Teljesitményorientáltra ugyanúgy kapcsolgatja őket. A tápom egy 550W-os LC Power szóval nem hinném h. túl gyenge lenne hozzá, mert XP alatt ilyet nem művelt, illetve korábbi Vista telepités alatt se.
A másik kérdésem kicsit bonyolultabb. Azért használok tegnap óta Vistát mert behalt az XP-m. De annyira h. 5x-i nekifutásra se tudtam úgy felrakni h. ne fagyjon. A Vista viszont jól megy- leszámitva ezt a vinyókapcsolgatós dolgot.
Az XP-m amikor behalt megkutyulta a az egyik vinyómat is -fogalmam sincs hogyan. Összeomlott és újratelepitettem (1.próbálkozás). Ekkor első bejelentjezéskor a 300 GB-os szinte adattal teli levő WD ATA vinyómat csak 127 Gigásnak látta és tök üresnek. Ráeresztettem a Runtime Getdataback 3-asat de nem tudom hogyan lehetséges, a fizikailag 300 Gigás vinyón egyszerre látott 127 és 300 gigás NTFS "réteget". aztán annyira elkutyuldhattak az adatok h. amiket meg tudtam menteni, azok nagy része sérült volt (értsd. képek nagy fehér semmik, mp3-t nem játssza le, Videó Cannot load hibaüzenet) vagy 0 kbyte méretű.Hiogyan lehetne visszamenteni az adataimat úgy, hogy ne vesszek el belőlük sokat?
Egy Rendszegazda ismerősöm azt javasolta hogy vegyek egy ugyanilyen méretű vinyót, és majd tükrözzük a kettőt és úgy eséllyel át lehet menteni az NTFS particiót a másikra.
Tippeket ötleteket szivesen elfogadnék, pont ezen a vinyón voltak sajnos a legfontosabb dolgaim
-
Cickánykoma
tag
Az alábbi a gondom.
Nemrég újitottam konfigot és Vista32 került fel oprendszernek. Az alaplap Gigabyte M57SLI, Nforce 570SLI chipsetes. 6 SATA2 konnektora van, amikre egy 160 GB-os Maxtor SATA150-es vinyó a rendszer, 1 db 400 GB-os és 1 db 500 GB Samsung SATA2-es vinyók vannak még rákötve. Mivel csak 1 PATA konnektort kinál a deszka ezen van a 2 NEC DVD-RW. Van még 1 250 GB-os és 300 GB-os WD PATA vinyóm és egy Samsung 250 GB-os. Ezek konnektor hiányában egy Silicon Image 0680 chipes ATA133 Medley RAID kártyára vannak téve. Samsung 250 Master, WD 300 GB slave 1 csatornán, WD 250-es meg master a másikon. A tápom egy LC Power 550 W-os táp.
Na most olyat produkál a Vista hogy pár percenként ki-be kapcsolgatja a PATA vinyókat.Lekapcsolja menet közben, aztán 1-2 perc múlva ismét felpörgeti valamelyiket. Marhára idegesitő és gondolom nem is tesz jót a vinyóknak se. Főleg akkor kellemetlen ha épp arról a vinyóról nyitottam meg vmi (Mp3, film)akkor több másodpercre lefagy az egész kóceráj, mire felpörög a vinyó és megy tovább.
Korábban, régebbi Nforce3 chipsetes ASUS alaplappal is használtam Vistát és a HDSentinel program nagyon jól ment rajta, látta az összes vinyómat, és helyesen jelezte ki a vinyók SMART, hőmérséklet adatait. Mióta ez az új alaplap van, az összes vinyót ismeretlennek jelöli és nem hajlandó semmit látni holott a SMART be van az alaplap BIOS-ában is kapcsolva.
Kérdés: 1. a tápom gyenge? 2. A Vistában van vmi félreállitva és azért cseszegeti a vinyókat? 3. a HDsentinel a ludas?
Tippeket és válaszokat várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- Milyen GPS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest