Új hozzászólás Aktív témák
-
Amacs
aktív tag
Én is valamiféle automatikus öntesztre gondoltam, de nem találtam még róla semmilyen forrást. Próbáltam már HDSentinel részletes öntesztet, illetve a gyártó gyári tesztprogramját ugyancsak alapos tesztet futtatva, mindegyik jó hosszú ideig tartott, de végül mind lefutott hiba nélkül.
Az önteszt futási ideje alatt nem produkálja egyik sem ezt, de amint véget ér a teszt, újból lekezdi.
Lehet, hogy hosszabb időre hagynom kéne így üresjáratban? Korábban az egyik 2 TB-os egy éjszakát ment így, de reggel még ugyanúgy csinálta. -
Amacs
aktív tag
Ilyen a hangja a jelenségnek:
https://www.youtube.com/watch?v=2UGBead-t-A
https://www.youtube.com/watch?v=mQn9_mVd3KM -
Amacs
aktív tag
válasz
ontheground #49547 üzenetére
Első gondolatom nekem is valami ilyesmi volt, de nem tartom valószínűnek, mert az a hdd, ami egyszer elkezdi ezt csinálni, többé azután se hagyja abba, ha teleírom 0-val. Ilyenkor, még particionálatlanul, formázás nélkül áll a hdd, és már akkor elkezdi.
Egyébként az adatok, amiket ráírok, azok tökéletesen visszaolvashatóak, nincs lassulás, semmilyen rendellenes működést nem eredményez.
-
Amacs
aktív tag
Sziasztok! Mit csinál olyankor egy hdd, amikor üresjáratban egy ismétlődő ütemet követve folyamatosan fejpozicionálást végez, kicsit néha változtatva az intenzitásán, tehát mintha a teljes felületén végezne valami feladatot.
A hdd nem rendszerlemez, adatforgalmat nem jelez az erőforrás figyelő, a lemez kihasználtsága 0% folyamatosan, frissen van formázva, több pc-vel is próbálva lett, a smart nem jelez semmilyen hibát, és nem csak egy gyártó egy bizonyos termékével tapasztaltam.
Ha elkezdek rá másolni, vagy bármilyen tényleges feladatra kényszerítem, akkor ezt azonnal abbahagyja, és teszi a dolgát.
A gond csupán az, hogy a hang mellett a hdd fogyaszt is rendesen, mintha csak egy random seek tesztet futtatnék rajta.
Bármi ötlet a jelenséggel kapcsolatban, azt előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- (40db) Samsung SSD Bazár 250GB 500GB 1TB (850 EVO, 860 EVO, 870 EVO, 860 PRO, 850 PRO)
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest