- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Igazából nem is az mkv lejátszásával, sokkal inkább a hanggal kapcsolatban lenne kérdésem.
Adott egy Denon házimozi erősítő, ami képes mindenféle DTS jel feldolgozására, valamint 5 hangfal 5.0 rendszert alkot.
Az erősítő optikai kábellel van a számítógéphez kötve, ahonnan a filmet - és annak hangját - játszom.
A filmeket KM Playerrel játszom, kiválasztom a filmben a DTS adatfolyamot. A gondok itt kezdődnek: Amennyiben direkt módba kapcsolom az erősítőt, csak sztereo jelet lát, és ad tovább. Amennyiben DTS-re teszem, nem kapok hangot. Az erősítőt át tudom kapcsolni virtuális surroundba (5ch stereo, Dolby ProLogic II, DTS NEO 6), de ez nem a valós jel, csak a sztereót keni szét.Szóval segítségetek kérném, hogyan tudom megoldani, hogy a valós DTS jelet adjon az erősítő?
Ugyanez vonatkozik az AC3 alapú 5.1 jelre is.Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #2326 üzenetére
Kisebb fejlemény, hogy a beállításokat bíbelve az erősítő most már magától látja, hogy valamit csinálnia kell, illetve a dolby jel meg is jelenik rajta, valamint bal oldalt látja a bejövő jeleket, de valamiért továbbra is 5channel surroundban akaródzik jelet adni.
A win hang beállításainál teszteltem a dts-t, akkor fel is villan az erősítőn a dts jele, úgyhogy tuti működik, csak valahogy a szoftver beállításokkal szívok.
Amit még nem értek, azt a mellékelt kép ábrázolja:Bemeneten látja a DTS jelet (mondjuk hogy miért 128kbps azt nem értem), de a kimenetre már mindenáron AC3-at pakol. Miért?! Mit kéne beállítanom, hogy jól továbbítson?
Esetleg tudtok másik lejátszót ajánlani, ahol ezzel nem szívok?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Szuper, működik!
Köszi a segítségedÚjabb problémát szült azonban, hogy annyit piszkáltam a beállításokat, hogy most a Dark Knight-et nem hajlandó rendesen lejátszani. KM Playerben a kép esik szét, MPC-ben pedig a hang akadozik.
Minden más DTS alapú fullhd filmet tökéletesen játszik. Mit szúrhattam el?[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Akadozik nálam a 1080p-s mkv lejátszása, valamint a kép elcsúszik a hanghoz képest, de nem tudom, hogy mi okozza ezt.
A gépem E5200, 2GB 800MHz DDR2, 8800GTS 320 komponensekből épül fel, operációs rendszer Win7 64bit és lejátszónak MPC-HC v1.2.908.0 / 64 bit verziót használok. Felraktam a legújabb dx9-et is, hátha annak hiánya okozza a galibát, de nem.Van valami ötletetek?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egy problémára keresek megoldást, és eddig nem sikerült, hátha ti előrébb tudjátok vinni az ügyet
A szituáció a következő: van egy hd kézikamerám, amivel készítettünk felvételt egy nyaraláson. 1080p-ben. A kép szép, viszont a lassú mozgásoknál nagyon elmosódik a kép. Mint ahogy kiderült, ez nem a felvétel hibája, hanem a lejátszásnál okozza valami. Próbáltuk 2 lcd tv-n, 2 számítógépen és egy asztali bluray lejátszóval. A 2 számítógép a 2 különböző monitoron is hozza a hibát, viszont ha a bluray lejátszóba bedugok egy pendriveot és arról játszom, akkor mozgásnál is éles marad a kép!
Gondoltam arra, hogy vga, driver, vagy lejátszó okozza a hibát, de nem találtam megoldást. 3-4 féle kártyával próbáltuk, friss, és régebbi driverrel, és MPCHC, VLC, KM Playerrel is, mindegyikkel mosódik a kép.
Mi okozhatja ezt szerintetek, és hogyan lehet megoldani?
Ha nem teljesen érthető a hiba, fel tudok majd tölteni egy videórészletet, hogy szemléltessem (már amennyiben nálatok is jelentkezik a dolog).
Előre is köszi a segítséget,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egyik nap más hifit kötöttem a gépre, és azóta valami gond van MPC-HC alatt az AC3 hangsávos filmekkel folyamatos ciripelés vagy sistergés van, de közben kihallani, hogy alatta megy a hang. Elvileg mindne beállítás a guide szerint van, amit az 1. postban linkeltek.
Valaki találkozott már ilyennel?
Előre is köszi,
-
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Rég óta használok MPCHC+AC3 filtert az 5.1 házimozimon, teljes megelégedéssel, azonban az utóbbi időben valamiért nem hajlandó DD-re vagy DTS-re váltani.
Teljesen indokolatlanul egyszercsak "elromlott", azóta csak sztereó jelet közvetít, hiába van az első post szerint minden beállítva. 1x már csinált ilyet, utána újratelepítettem az MPCHC-t és megjavult, most nem, hiába töröltem minden beállítást is.
A jel optikai kábelen keresztül jut az erősítőbe, ami DTS és DD dekódolásra képes. Megfelelő módba van kapcsolva, ez sem lehet probléma. Viszont akkor mi?
Esetleg egy VLC spdif beállítást (ezzel is próbálkoztam, eredménytelenül, de lehet én csesztem el valamit), vagy egyéb jó videólejátszóhoz 5.1 hang továbbítás beállítást tudtok mondani?Előre is köszi,
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Hetek óta kűzdök az ac3 és dts hangok lejátszásával, de az istennek nem akar működni.
Újra is telepítettem a wint, legfrissebb MPCHC és AC3 filter van fent. SPDIF kimeneten szeretném kiküldeni a jelet, ez egészen addig jól is működik, amíg rá nem nyomok az ac3 filteren belül az 'SPDIF használata' checkboxra. Amennyiben ezt bejelölöm, eltűnnek a bemeneti és kimeneti szintek, és elnémul minden. Enélkül látom, hogy mennek a jelek, de az erősítőmhöz nem érkezik dts jel, csak sztereó, bár a be és kimeneti szinteknél mindkét helyen aktív az 5.1 csatorna.Van ötletetek, hogy mi okozhatja ezt? Régen minden faszán működött, komponens nem változott a rendszerben, nem is értem, mi rontotta el :\
U.i.: esetleg ha tudtok ajánlani egy másik lejátszót, ahol könnyű beállítani a dts-ac3 spdif kiküldést, akkor legyetek szívesek írjátok meg.
Előre is köszi,
Mosqu!to[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sajnos minden beállítás ellenére nem működik.
A képen látható módon jön hang, sztereóban, miközben ugye az AC3 filter azt mutatja, hogya be és kimeneten is megy az 5.1 csatorna. Ha rányomok az SPDIF használata checkboxra, akkor viszont eltűnnek a jelszintek, és megszűnik a hang. Ja, természetesen DTS hangnál a DTS SPDIF átvitel is be van kapcsolva, de nem segített rajtam. Az erősítő, amibe az optikai kábel megy, meg tud kűzdeni mindkét kódolással, korábban működött is hibátlanul.Lehet, hogy BSPlayer lesz belőle.
-
Mosqu!to
addikt
Srácok nem értem, mért ezeket a tanácsokat írjátok, a kép alatt leírtam, hogy ha bepipálom az spdif átvitelt, akkor nincs hang, valamint hogy a DTS átvitel is be volt előtte pipálva (csak korábban csináltam a képet). Próbálkoztam 16 bittel is, de az eredmény változatlan, nincs hang (viszont az Adatkeret számláló valóban pörög tovább).
Egy Denon AVR-3805-ös erősítőről beszélünk.
Megpróbálkozom korábbi AC3 filterrel...
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy LG OLED C8 tvm és egy Anthem MRX710 AV erősítőm valamint egy erős (Ryzen 3600, RX5700XT) pc is a közelben.
A filmek többségét PC (Plex szerver) - TV (Plex kliens) - HDMI ARC-on keresztül pedig erősítőbe leküldött DD+ / DTS hangsávval nézek filmeket.
Némileg zavar azonban, hogy az UHD filmek szinte mindig DTS-HD MA hangsávval vannak, amit viszont a HDMI ARC nem tud leküldeni az erősítőbe, így lekonvertálja DD-be, ami biztos nem a legjobb.
Erre alternatívaként kipróbáltam, hogy PC-ből a HDMI-n küldök jelet az erősítőbe, ezt 4k/24Hz-n küldöm, különben az erősítő megfekszik a túl nagy adatmennyiségtől, és ezt az erősítőből tovább a tv-be, azonban egyrészt ez mindig macerás, mert ilyenkor át kell állítani az erősítő menüjében pár dolgot, másrészt hiába a 24Hz-s képfrissítés, a filmek folyamatosan szaggatnak, míg plexről ilyen gond nincs.
Próbálkoztam párhuzamosan küldve a hangot az erősítőbe és a képet külön a tv-be, de nem javult a helyzet.Gondolkoztam külső médialejátszón. A MI Box S elvileg csak DTS hangsávot tud küldeni, de nem tudom, hogy vajon kiengedi HDMI passthrough-on a DTS-HD MA-t?
Esetleg az NV Shield erre jó lenne? Abból van értelme csak erre a célra a drágábbat venni, vagy elég a sima?Esetleg a közvetlen pc-ről küldött képpel el lehet érni, hogy ne akadozzon a nagy bitrátájú filmek esetében sem?
-
Mosqu!to
addikt
És az Oppot miként fogod be a PC-ben lévő HDD-ről lejátszáshoz? Nem akarok lemezekkel szenvedni.
-
Mosqu!to
addikt
Hmm, ez a kínai klón egészen felkeltette az érdeklődésem... Neked is az van vagy rendes 203-as?
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Milyen lejátszót használsz és milyen beállításokkal az alaphoz képest? Szoktál UHD + DTS-HD MA anyagokat is játszani?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs