Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Musk és az xAI elhozták a ChatGPT és a DeepSeek riválisát
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Hello!
Az normális, hogy a hd filmek 24 fps-sel mennek?
Amúgy minden jól működik, csak sz.tem kicsit kevés ez a szám...... -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #622 üzenetére
hát eddig nem értettem, hogy miért nyavajognak az emberek a creativ-ra, mert eddig szerencsére elkerültek a gondok, de most én is találtam egy x-aktát.
a film hangja ugyanolyan beállításokkla egyszer jó, máskor meg akadozik.
semmit nem változtatok, és mégis...... ki érti ezt? -
ImI87
őstag
már majdnem minden OK, de van még egy dolog:
Van pl a The Mist 720p film, hibátlanul megy a DTS hang, szól minden hangfal. De van a Transformers 1080p, itt is megy a DTS hang, mert a hangfalszett felismeri, de teljesen akadozik. A kép folyamatos, szépen megy, szal nem hiszem, hogy hardware maitt akad, mert a 4 mag terhelése 18-22%között ugrál. Ez v.mi hang gebasz lesz.......... még egy kékhalált is kaptam, amire a windows olyat írt, hogy probléma a hangkártya driver-ével......
ezt hogyan tudom megoldani?(mármint hogy ne akadjon a DTS hang)
Azt észrevettem, hogy az output-nál directshow audio beállításnál 2féle SPDIF opció van:
1) directsound SPDIF out, és 2) csak simán SPDIF out.
Ezek közül melyikre érdemes tenni? mindegyikkel működik, de ugyanúgy akad is.Vagy lehet, hogy csak egyszerűen a film hibája? Mert a másik film tökéletesen megy.
-
ImI87
őstag
Feliratot sikerült megtalálni, és a korábbi hsz-ekben megtaláltam a VGA hardveres gyorsítást is.
Már csak a hang probléma maradt. Variáltam, állítottam mindenfélét SPDIF-re, de akkor sem sikerült kiküldeni a hangot.
A lényeg az lenne, hogy akármilyen konvertálás vagy lekeverés nélkül menjen ki a DTS hang a digitális kimeneten, és így a hangfalszett saját dekódolója szépen elvégzi a munkát. Ehhez kérnék megoldási ötleteket!És sorry, hogy 3x írtam, de sikerült rájönni magamtól is a dolgokra.
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Visszaolvastam pár oldalt, és kipróbáltam az MPC-HC progit is.
Ez is működik, a prociterhelés össze-vissza ugrál, de többnyire 2 magot terhel jobban kb 20% körül. Ebben viszont nem lehet feliratokat választani.Egyszerűen szürke a felirat......
És ebben nem találtam semmilyen SPDIF-fel kapcsolatos beállítást.Holnap majd légyszi dobjatok pár tippet!
-
ImI87
őstag
Hello!
Pár kérdésem lenne, mert belebonyolódtam ebbe a HD fim lejátszásba..........
adott: Vista 64bit, Q9550, GTX260, Creative X-Fi Elite Pro, Logitech Z-5500Feltettem a KMPlayer-t, a kép simán megy, nem akad, ez rendben van.
Filmek alatt a 4 magból az egyik terhelődik, 1080p filmnél 27-28%. Mivel lehet megoldani, hogy 2 (vagy esetleg 4) mag ugyanúgy dolgozzon? (Így kedvezőbb lenne a magok hőmérséklete.)
A VGA nem csinál semmit, szóval ezek szerint nem megy a hardveres gyorsítás. Úgy tudom, elvileg tudna ilyet, nem? (nVidia PureVideo HD) Ez mondjuk nem annyira lényeges, mert a proci simán elbírja.De a fő gondom a hanggal van. Direkt DTS hangú filmeked szedtem le, mert ezek általában nagyon jól szólnak. De a KMPlayer-ben hiába állítom be a: belső audió dekóder -> általános fül-ön felül mind3 dolgot SPDIF-re, mégsem megy ki a DTS hang.
Ez normál DVD-knél úgy működött nálam, hogy PowerDVD-ben beállítottam SPDIF-re, és a Logitech hangfal digitális coax kábelen keresztül magától felsimerte a DTS hangot, és gyönyörűen szólt. HD film esetén mit és hol kellene állítanom a KMPlayer-ben, hogy a DTS hang itt is működjön?
És olyan a filmeknél, ahol csak "sima" 5.1 hang van (ugye ezt nevezik AC3 5.1-nek?), ott is csak a 3 első hangszóró szól. Hiába rakom át 3/2+SW 5.1 channels-re.......Tudna valaki tanácsokat adni a hangbeállításokhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)