Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csabroncka

addikt

válasz Zeki #15956 üzenetére

Jellemzően (és ez most nem általánosítás) az olcsóbb porzsák nélküli gépek motor előtti szűrője nem elég hatékony és hamar tönkremegy. Ebből kifolyólag a motort és HEPA szűrőt is extrém nagy porterhelés éri, így a motorcsapágy vagy tekercs, illetve a HEPA is hamar megadja magát! Azért javasolt 30 ezer alatti kategóriában a porzsákos, mert az előszűrők minősége ezekben a kategóriákban erősen megkérdőjelezhető. Nagyon fontos, hogy a motort és a HEPA-t csak mikropor szennyezés érheti. Ha valaki erősen porosnak látja a rotort, vagy a HEPA belső felületét ott bizony nagy gond van!

Mondok egy egyszerű példát! Én amikor új zsákot teszek a gépbe, ki szoktam törölni vizes ruhával és 5 zsákonként új motorszűrőt teszek bele. A HEPA szűrőket 2-3 alkalommal ki lehet mosni mosószeres vízzel. Na én a hepámon csak enyhe szürkülést láttam, a felületén leszedhető porréteg nem volt! Miután mosószeres vízzel átmostam olyan fekete retek jött ki belőle, hogy brutál! Na ez jó, mert ugye a koromrészecskék mikroméretűek és így dolgozik hatékonyan a HEPA!!!!!!

Az fontos, hogy a mosás után 100%-osan meg kell szárítani, vizesen visszatenni tilos, mert tönkre megy. (összeáll benne a felületre szívott mikropor)

Új hozzászólás Aktív témák