- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vtechun #10208 üzenetére
Valóban de nem magát a mélynyomót állitja hanem a rá kiküldöt jelet és a vágási frekit is.Pl. ha a vágási frekit feltekered maxra a mission mellé akkor is csak 80Hzre fogja beállitani,mivel a Missionod képes akár ennél alacsonyabbat is előállítani. És ha a hangerőt tolod fel vagy le,akkor az Audysssey is váltogatja a jelszintet. És a jobb (drágább) mélynyomókon is van önbemérő,ami nemcsak a frekit,hanem a hangnyomást,az állóhullámok szintjét és a nemrég emlitett Phase-t is beállitja.
-
törölt tag
válasz
vtechun #10200 üzenetére
A mélynyomót is beállitja az Audysssey.Tehát nem kell kikapcsolnia akinek van,söt be kell,és még a vágási szintet is beállitja. Fülre hagyatkozva kell beállitanod,+ távolságot beirogatva,jelszinteket egyenlőre hozni,vagy szerzel egy hangnyomásmérőt valakitől pl.ha van hangmérnök ismerősöd.
-
törölt tag
válasz
vtechun #10193 üzenetére
Érdemes 310 Wattot(kb.600 VA) meghaladó szünetmentes tápot venned.vagy erösebbet is,pl ha szgép is onnan megy akkor legalább 800 VA,méginkább 1000 VA-est.Valóban lehetséges a feszültségszint leesése miatt,vagy túl sok van rákötve 1 elosztóra,pl. ha onnan megy a szgép és a tv. is.
-
törölt tag
válasz
ToxLee #10192 üzenetére
Phase az a fázist jelöli tehát a beérkező jelek sinusának megfelelő ütemben adja ki a hangokat.A reverse állás eltolja ellentétes formába tehát hullámhegy helyett hullámvölgy.Beálitása akkor jó,ha erösebb mélyhangokat hallasz a hallgatás helyén. Ha gyengébb,akor interferencia lép fel ami gyengiti a hullámokat a center és a sub között.Tehát akkor jó,ha minél erősebb hangokat hallasz. Ideális helye egyenlő távolságra van a halgatási helytöl a sub és a center. Kb másfél méter eltéréskor lesz pont ellentétben,tehát akkor kell reverse módba állitani
-
törölt tag
válasz
vtechun #10178 üzenetére
Annyit elárulok hogy a fülünk kevésbé érzékenyebbb az alacsony frekvenciák által kibocsátott hanghullámokra-ezért is kell külön mélynyomó. A double bas rendszer(ha jól értelmeztem a Gugli-forditást
)nem nyul bele csak ha "large" hangfalaid vannak és SWF "no",csak akkor emeli meg néhány decibellel az alacsonyabb frekvenciák erösitését. Tehát ezért is érezted "Nagyon üt"-nek a hangást,tehát egyáltalán nem kellemetlenül,nem rontsa el az öszképet,inkáb javit rajta.Mélynyomón már valóban ugy állitod,ahogy akarod.Pontosabban akkor van jól beálllitva,ha nem "szól ki" a többi közül normál hangoknál.Attól még dübörögni fog amikor kell,(de már volt szó a beállitásáról sokszor.) Akkor passziv lesz a double bass.(Ha jól értelmeztem,de ha nem majd kisegit vki.)
Ja és sztem jó választás hozzá de csak "papirilag",nem ismerem ezt a mélynyomót,de már volt dolgom MS hangfalakkal. -
-
törölt tag
válasz
gellei #10020 üzenetére
Az Ohmmal nemigen kell törödni. Ezt ezerszer leirtuk már. A 4 Ohmossal nagyobb lesz a kimenö teljesitmény viszont jobban melegszik és hamarabb torzit.
Nem válik kárára ha kevesebb hangszórót használsz. Söt szokták ajánlani,hogy inkább elöször minőségi hangfalat vegyen 2-t és azt késöbb bővitse,mint vegyen vki gagyi (pl.SAL) 5.1-et.Azért minimum a 2 front. -
törölt tag
válasz
intuicio #10018 üzenetére
Ugyan az egydobozosokat nem szeretem,de ez amit kinéztél ugylátom,bátran ajánlható,mivel csak erőlködő+hangszórók.Sztem egyenértékű a 308-al.
A tévéd nem derült ki hogy milyenTehát ha a videókártyát (van-e rajta HDMI) és a tévét azért megírhatnád hogy milyen.
Részemről az erölkődőd az "erősen ajánlott" kategória lenne.Az Onkyo "szereti" a techno és a rock müfajt is,Filmre ütős,akciódús filmekre bátran ajánlható tehát ha nem kerül 120-nál többe akkor irány a bolt. Egyéb alternativa: Onkyo 308+ JBL SCL 178. Vagy Mission szettel,amit vtechun is használ. -
törölt tag
1:igen,a sorrounba kell és nem a sorround back-ba.
2.Igen,jó megoldás,feltéve azért hogy nagyjábol egymással egyenlő távolságra vannnak a hangszórók a hallgatási ponthoz képest,tehát nem ülsz jóval közelebb mondjuk a bal hsz,-hoz és a frontok sincsenek tulságosan messze. -
törölt tag
válasz
szabi964 #9777 üzenetére
Ha HDMI 1.2nél jobb az átvitel akkor tudsz SACD-t hallgatni.Az i-link és a DENON link is átviszi a DSD-t ha van vmelyik a kettő közül az erősitődön,nyerő vagy,veszel 1 kábelt és kész. De pontossabbat tudnánk mondani ha ismerjük a tipusát.Ha egyik sincs a 3-ból akkor marad a 2ch analóg.
-
törölt tag
válasz
vtechun #9708 üzenetére
Értettem én. Azért irtam hogy lehet hogy el fog tünni.már ha jól adtad meg a távolságot. Egyébként sikerült kiküszöbölni? Ha nem sikerült,csalj egy kicsit mintha közelebb ülnél a hátsókhoz,veygél le a távolságukbol és vedd picit magasabbra a hangerejüket.Már ha megy Így az onkyódon.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
"Hiú remény, hogy digitálisan a hangszintek egyformák lesznek."
Nálam a két DVD játszó tévén különböző hangon szól scarton.Pana halkan,Orion(másodlagos lejátszónak használom) hangosan. És a Yamahán teljesen egyformán szólnak most is,egy hangerőn a kettő.+volt nemrég egy Antenna digital beltéri azzal is egy szinten szólt a DVD. Yamahába digitálisan vannak bekötve.Ezért irtam Skoosnak hogy digitálisan megszünik a hangzásbeli volume különbség. De hogy ez csak a Yamaha tulajdonsága- vagy más erősitőké is ezt nem tudhatom.Onkyo idején csak 1 lejátszóm volt. -
-
törölt tag
Nem kételkedem a szavaidban.Elhiszem hogy neked jobban tetszik a H/K.260 már jó ár érte. Nálam a meghallgatás és a csatlakozók száma döntene,van pár készülék amit rá kell kötnöm. Mondjuk így is 15 ezer az Onkyo árelőnye.Én megvárom az augusztust,akkor jönnek kb az új modellek. a többinél. És még gyüjtenem kell rá,de ez más tészta.
-
törölt tag
-
törölt tag
Én úgy vettem észre hogy az erösitők tartják az árukat, és csak lassan csökken még a kifutóké is,nem ugy mint a tévék,amik eléggé szezonális képet mutatnak,tehát kezdetkor magas,vb-kor ,összel és karácsonykor esik az áruk hirtelen. Tehát nem vesztesz sokat ha most veszed mint karácsonykor. De negyed-félév mulva viszont hamarabb tudsz rájuk alkudni kissebb boltokban akár 10% is.De kérdezd erröl BBécit is,ö többet forog ilyen körökben.Az is lehet hogy ellentmond nekem,ami nem azt jelenti hogy valótlant állitok,hanem hogy ő szélesebb körökben mozog mint én,más a tapasztalata.
-
törölt tag
Hááát... Ha realistán nézzük a dolgokat akkor Onkyo mert majdnem 100al olcsobb az Onkyo,4 kilóval nehezebb,ami nagyobb tápot sejtet több csatlakozó,Internet rádiók és frissithetö a szoftvere,tehát uj codekek is feltelepülnek,igy évek mulva semn kell cserélni. De azért halllgasd meg mind2öt.
-
törölt tag
-
törölt tag
Hosszú távról annyit,hogy nekem Yamaha 1400RDS van,kb 8-9-éves és még a jelét se adja hogy tönkre akarna menni. Valóban,csak szofverileg avulnak el,mert pl az enyém felskáláz ugyan,de a HD formátumokat nem ismeri-Hol voltak még akkor...,épp csak DPL II volt csak.Nem irtál árat de Sztem a középkategóriában keress pl.Onkyo 608,Pioneer VSX920,Harman Kardon , Denon ,Yamaha ,Sony vagy hasonló kategóriáju termékei. Hangfalra viszont gyüjtened kell mert a Génius nagyon nem ide való.Ennyit tudok egyelöre de mennem kell dolgozni,többit késöbb/többiek is segitenek. Főleg ah árat irsz..
-
törölt tag
Onkyo,Yamaha,Denon,Marantz,Pioneer,Harman kardon. Körülbelül ezek jók,amik aránylag elérhetőek..Legolcsobb most kb. az Onkyo 307.De a 308.al is jol jársz.Mennyi rá a kereted?Mekkora szobába és miket hallgatsz /nézel rajta?Milyen hangfalaid vannnak/tervezel?Ja,a belépő szintűek nemigen veszik le HDMI-röl a hangot,kivéve az Onkyo 308at. Árak kb. 50ezertöl-csillagos ég.
-
-
törölt tag
válasz
vtechun #9409 üzenetére
Engem speciel a több bemenet érdekel többek közt a Phono bemenet is.Mert azért van 4-5 készülék amit rákötök,pl video, DVD felvevő, lejátszó, lemezjátszó ,magnódeck,késöbb esetleg Blu-ray vagy szgép is szóba jöhet.Nem utolsósorban a tv. Nem találtam viszont jel-zaj arányt (még) a X08as sorozatban.de 606-ost hallottam már és brutál jó, nekem bejött.Azért is érdekelne a leendő 708-as.
-
törölt tag
válasz
vtechun #9400 üzenetére
Én is remélem.csak sztem ne a tévén keresztül kösd be hanem inkább az erösitőn keresztül. A Hdmi-n átmegy a HD hang az tuti.Én lehet hogy a 608ra gyüjtök,vagy megvárom a nagytestvéreket(708-808) és ha elérhetöek lesznek azok egyikébe ruházok be,mivel volt Onkyom és még ahova eladtam,ma is üzemel,pedig nem mai lányka... :-).
HD hangot akarsz én meg elfelejtettem(Én hüle,pedig én is 6.1et használok!!!)nagyon nem jó a terv!Megérdemlem a letolásokat...! A surrokat tedd elörébb a hallgatási poziciódba pont magad mellé! És hátra rakj 2 darab Surround back hangfalat!
Melyik fele hosszabb a szobádnak,vagy négyzetes?
Szerk:ja ha 5.1 akkor más! -
törölt tag
Nekem volt régen 404es,és bevált,ma is müködik,akinek eladtam,mikor a yamahát találtam anno... És van ismeretségi körben is 606-os,ő olcsobb hangfalakkal használja és filmre-rockra kiváló Azért hallgasd meg mindkettöt,mielőtt megveszed,sztem nem lősz mellé az Onkyoval, még ha tavalyi modell is,nem noname cég,azért a H/K-t ha nem is éri utol,de elég jó minőségüek.Csatlakozók terén is jól el van látva.
-
törölt tag
Annyit nem javit a mélyláda sztereón,amennyibe kerül.Inkább combosabbb állókat vegyél ha mélyet akarsz sztereón.A subnak 5,1-ben van létjogosultsága,ott is inkább filmnél.zenénél nem igazán.De ottt csodákra képes,hisz arra van kitalálva
Hangkártyád kimenetei?Azt kellene rákötni. De szinte mindegyik házimozi erösitő-még az én ezeréves Yamaha 1400RDS erőlködőm is- érzékeli a(z analóg) bemenet jelét és 1 szintre hozza, Digitálisan meg pláne,akkor elö se fog fordulni a jelenség,mármint az"ez üvölt,amaz suttog".Szét se kell bontanod a HDMI-t ha digitálisan kötöd rá. -
törölt tag
válasz
echterion #9238 üzenetére
Ezek külön erösitők,egybeszetteket nem igazán ajánlok,ém személy szerint nagyon nem szeretem őket,még 1 olcsóbb külön lejátszó is jobb náluk.És ha monjuk elromlik 1 fokozat pl bal hátsó,vagy tönkremegy a leolvasó lencse (mind2vel találkoztam ismerettségi körömben) akkor irány a kuka.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Egyik haveromnak viszont 2005ös Sony van és több mint felénél elvérzett,amiket vittem,nekem akkor Panám volt,ma is dvd- író van belöle de semmi gond vele,még a vajaskenyeret is viszi
. Diplomatával egyetértek: a maiak nem válogatósak.Pioval találkoztam egyik nagyon jó,másik szinte csak a gyárit.,azok is kb.1 évjáratuak voltak,Samsung is kb ugyanilyen volt a régi,ezért irtam amit irtam,tapasztalatból vettem az adatokat.Orion Millenium kb.1 évig mindent utána behalnak
-
törölt tag
Favorit a Pioneer,azzal kapod a legjobb képet.DE kérdéses hogy boldogul a másolttal.So-so... Divxre inkább Philips,irottra LG vagy Pana modellek. Egyikkel se jársz rosszul,bár kifoghatsz válogatóst is.Orion,Chilly,Yamada... kerülendők.Drágábbakban akkor Pioneer és Marantz a nyerő.Onkyo Denon válogat.
-
-
törölt tag
Nos,azt csak Te tudod eldönteni,hogy kell-e neked vagy se. Mindenesetre az "asszem"re én nem sokat adnék,vagy megteszi vagy nem...Hogy milyen lesz az az upscaler csptől függ és az Onkyo által használt Zoran vaddis ás a drágább mmodellekben használt HQ realta azok tuti jók szvsz és az eddig hallottak alapján is.
-
-
törölt tag
válasz
vtechun #9038 üzenetére
Én 6.1et használok és már az is simán jobb az 5.1nél és akik nézik nálam pl,a rokonság még azok is észreveszik a különbséget.
A felkonvertálás arra jó hogy a tévéd eleve 1920*1080p-jelet kapjon pl a DVDröl vagy a beltériröl és ha jó a felskálázó chip(upscaler),akkor nagyon szép képet tud produkálni. -
törölt tag
válasz
xXmartXx #9014 üzenetére
Érdemesebb inkább külön mint egybe,picit drágább ugyan,de sokkal,jobb a hangzása is, azért2 szabály: a hangfalak passzoljanak,min. azonos márkájuak legyenek egymásssal(erősitővel nem kell 1 márkának lennie!)és Wattban megadott teljesitmény közelitöleg hasonló vagy +5-25% a hangfalak javára.
-
törölt tag
Beépitettnél se szokták 3 méter magasra rakni,így nem házimozi,még sztereó se.max térhangositásra jó.Ha nem birod kihuzni,akkor uj vezeték,fal mellett,esetleg szőnyeg alattt elvezetve.Talán a frontot fel tudod használni de azt viszont ajánlom is. a DPL II z-hez venni 2 kishangfalat és az lenne a felső 2,ha Onkyot vennél,ajánlom az Onkyo 607-töl felfelé vagy inkább X08as sorozat 308-608.
-
törölt tag
A hangkártyádban nézd meg,mi van és mi lehet engedélyezve.(Bocsi,ezt BBéci is megválaszolta.)Második kérdésedre:hanyagold a fali vezetékezést (mondjuk:mért ne lehetne kihúzni?ha nem raktál bele összekötő elemeket,toldást ,kijönnek azok a végüknél,sztem próbáld meg,ha elindul menni fog,ha nem megy csak 5-10 centit akkor ne eröltesd!)és vegyél másikat. Toldásssal csak rontanál rajta.sínbe talán le lehetne hozni akár mutatósan is,de az meg drágább,és legalább annyi plusz vezetéket igényel,mint amennyit venned kellene amugy is+összekötő elemeket is..
-
törölt tag
Mivel a Sony1: digitális D.kategóriás erősitő és 2:mai erösitők már nem annyira impedancia-függők,legfeljebb a teljesitménnyel változik,így nyugodtan rákötheted. De számits rá hogy nagyobb hangerőn hamarabbb jelentkezik a torzitás. És max hangerö alatt már hamarabb lekapcsol a beépitett védelem is.De elfüstölni biztosan nem fog!
-
törölt tag
Lehet picivel kissebb is,mivel a teljesitmény az impedanciával változik de akkor nagyon-nagyon csinján a hangerővel!De ha az anyagiak engedik,legyen inkább nagyobb!!
Rosszul tudod.A dekódolást az erösitő végzi legtöbb esetben kivéve ha 7.1 analóg bekötést,vagy ha LPCM jeleket küldesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest