- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kimi02 #13780 üzenetére
Én inkább Dune-t vennék,ahogy Béci is irta.Láttam kecskeméten,meggyőző és brilliánsan jó volt Panasonic 50G20-on.Még olcsóbb is.Maradékból jobb minőségű vezetékeket vehetsz,még marad is filmre.Vagy egy HDMI-s DVD-re,mert DVD-R és+R-t nem igazán kezel a Dune(modta az eladó!).De még igy is jobban kijösssz minőségileg is,mivel referenciaosztálynak számit a Dune minőség szempontjából (eladó mondta ujfent!).
-
törölt tag
BBéci Revel-jeire és az ArcamAVR500-as erősitője 40 Hzre állitotta és neki tetszett így,azóta így használja. Nade a kissebb hangfalnak megerőltető lehet a 80Hz alatti tartomány és a bizonyos méretnél kissebbek nem is tudják lesugározni megfelelő dinamikával,ezért bizzák azt a subra.A THX ajánlás is 80 Hertzet ír elő.Nem tudom milyen hangfalaid vannak De ha nagyméretűek az álllóhangfalak,akkor lemehetnek 80 Hz alá is,és még jópáran a 40 hz-et is gond nélkül lesugározzák.Rajta is van az adatlapjukon a legalsó-legfelső freki,amivel még terhelhető.
Tehát:ha nagy állódodbozod van ami az adatlapja szerint tudja a 40hzet, és az Audyssey oda állitotta a vágást,akkor simán mehet a 40 hz. -
törölt tag
-
törölt tag
Nos ahogy én értettem::A 4, 6 vagy 8 ohm az erősitőn nem az ellenállást vagy a teljesitményt választja ki,ami ugye a hangszórók sajátsága. Hanem a kivezérlési tartományt mint frekvencia,mint áramerősség szempontjából,az egyes frekvenciákhoz használt maximális kivezérlést, csillapitási tényezőt állitja be a végfoknak. Mert ha csak teljesitményt és ellenállást választaná akkor elegendő lene az erősitőn legkissebbbre tervezni és csak 4 ohmra kiadni az erősitőket.Ezért irom mindig hogy nincs 4-vagy 8 ohmos erősitő,csak arra az ohmra van megadva a teljesitmény.Plusz a csillapitási tényező,és a frekvenciák szempontjából az áram kimeneti erőssége.Maga az impedancia ugye itt komplex feszültség osztva áramerőssséggel ami ugye itt csak a hangfalnak lehet ellenállása,mert az erősitő itt jelforrásként szerepel,(a belső ellenállása más tészta).De azt hittem ezt tudod.
-
törölt tag
Lényeg:nyugodtan rákötheted a Onkyodra csak a kissebb(6 Ohm) beállitást válaszd.Választhatod a 8 Ohmot is,csak akkor halkabbb lesz,amit gondolom nem szeretnél.
De ha érdekel:A hangsugárzódnak bizonyos frekvenciákon 4,a többinn pedig joval nagyobb az ellenállása.Ennek nem egyértelmű megadása esetén a kissebb a mérvadó.De csak nagyobb áram esetén lesz 4,kisebben lmegnő az ellenállása. Az erösitőnek nincsen impedanciája,csak terhelhetősége,de mintegy érzékeli hogy U feszültség leadásakor 6 Ohm ellenállást kell leküzdenie,ha ettől kissebb akkor megnő az áramerőssége tehát 4 ohmos impedanciánál és adott frekvencián.Tehát 4-6-8 impedancián nagyobb-kissebb-mégkissebb teljesitményre képes.De elvisel valamivel kissebb impedanciát is, de 4 ohm alá már nem szabad mennie mert akkor a nagy áram tönkreteheti. Ha 8ra állitod akkor kissebb áram megy ki és halkabban szól.Különben ha mérnéd az ellenállást szinte alig jönne ki pl.6 Ohm.3,8-fölfelé bármelyik kijöhet még akár 32 is bizonyos frekvencián,ott pedig gyakorlatilag nem szól.
Quantum több széria van,Nem tudom,melyiket vetted.De ha 4-8 ohm van megadva,akkor két teljesitményérték szokott kiirva lenni,pl 250/180 Watt vagy 180/100 watt.Ha egy van azt 4 ohmra számold. -
törölt tag
válasz
nismoka #13581 üzenetére
Itt vannak sokan akik Onkyoval hajtják a Mission hangfalakat,teljes megelégedéssel. Én is hajlandó lennék javasolni,de részemről ehhez a modellhez inkább a Pioneert ajánlanám. Ok:25 watt sinusos teljesitmény 8 ohmon. ami a Pioneerhez áll közelebb.
Lásd: a 3 erősitő tápegysége. -
törölt tag
válasz
kimi02 #13563 üzenetére
Talán mert az általad emlitettek még nem hallották mindhármat...
Vagy más dolguk is van,pl mások kérdésére is kutatják a választ.
Én pl Az Onkyo 808-at és a H/K 460-at se hallottam még,pedig ha tehetem,minden uj modellt megnézek.
Papiron a NR808-ast venném.Azon kivül is hogy az az egyetlen idei modell.
De mivel az 1.sz hozzászólásban szerepel hogy hallgatás előzze meg a vásárlást,én is ezt tanácsolom neked.Anélkül lehetetlen is lenne jó tanácsot adnom,még ha boltban dolgoznék,akkor is. -
törölt tag
válasz
Gál István #13515 üzenetére
Néha én nem is tudom hozzáérinteni a kezem.Egyszer legkevesebb 5-6 óra nagy hangerőn való használat után,kb 60-65 fok lehet. Az tényleg meleg volt de még simán müködött. És azóta is.
Ezért irom mindenkinek hogy legalább 10 centi legyen felette. Még ha faragni is kell. -
törölt tag
válasz
Czimby #13480 üzenetére
Szia!
Mélynyomót azt nem csak a hangfalak mellé kell választani,hanem a szobád méretéhez is igazitanod kell.Nem vehetsz alap mélynyomót 25 nm.-es szobába.
És ha választasz,még ha bekötik is neked,nem tudod értelmesen tesztelgetni.Arról nem énekhangot,vagy zenét hallasz,csak kifejezetten mélyhangot,ami még 120 hertznél is dörmög,brummog... Amire figyelj:megvan-e minden tartozéka(könyvböl kell kinézni,)mert van amelyikhez nem adnak összekötő kábelt elegendő hosszut.Használtnál esetleg nézd meg a membrán épségét,és a csatlakozások nem lötyögnek-e.
Tehát mekkora helyiségbe kell?Addig is maradj a Mordaunt-Shortnál. -
törölt tag
válasz
#09634560 #13469 üzenetére
Értsdd,35-40 hertzet hiszek el hogy elő tud állitani és 22 hertzet a 40 mellett ugy képzeld el hogy 2 méterre felszálló vadászgép süvöltése mellettt kellene meghallanod a susogó faleveleket.Nincs ember ki hallaná.
Bocsi ha nem pontosak a számitásaim a decibellel! Rég foglalkoztam már vele,akkor is csak rövid ideig. -
törölt tag
válasz
Czimby #13467 üzenetére
A padlóra sugárzónak inkább ütősebb,erősebb hangja van,főleg ha a visszaverődő felület padló,Az előre inkább hi-fi irányban viszi el az irányt,nem annyira dübörög,ez szebben szól,bár kinek mi jön be.
Audysseyvel próbálva feljebb állitja az előrenéző és lejjebb a lefelé sugárzó sub hangerejét.
22 khz tényleg irreálisVagy leadja de -10 dB alatt,amit nem hallasz,se nem hoz érezhető változást a hangképben.Értsd,100 dB mellett 10 db-t.hallasz(vadászrepülő 2 méterről falevelek.). 35-40-et elhiszek.De a 20 cm már jó,kb 20-25 négyzetméterre elég lehet és 3 méterröl is halgatható,ha 150 wattot tud. -
törölt tag
válasz
Czimby #13465 üzenetére
Én maradnék a dabadab által javasoltnál. Nem tesz kárt benne,hisz digitális.nem analóg áramot kap.Mig a toslinkre két jelet küldve mi van akkor ha mindkettö épp üzemel a splitternél?és a kapcsolóhoz át kell kapcsolni.Mig az átalakitót egyszer kötöd be,és ha jó,nem igényel semmi egyébb teendőt vagy figyelést.
Splitterrrel közösithetsz is.,És müködik is.Kapcsolónál jobb alternatíva. -
törölt tag
válasz
Czimby #13459 üzenetére
Az 1. kérdésedet megválaszolták.
2.: Azt vedd amelyiknek nagyobb a membránátmérője,teljesitménye valamint nagyobb frekvenciasávot fog át,különösen alulról(pl.35-150Hz és 30-120 közül az utóbbit ).Kb bben a sorrendben legyen meghozva a döntésed. Ha még igy se tudsz dönteni,linkeld be amiket kiválasztottál. -
törölt tag
válasz
Gál István #13442 üzenetére
Tessék kép róla.A legelső az.
-
törölt tag
válasz
Gál István #13439 üzenetére
Igen,jó az optikai de ugyanolyan jó a koax is.Bocsi a HDMI kérdésért. Csak most néztam mag közelről az erösitőd.plusz közben msn,erre nincs mentségem.
-
törölt tag
válasz
Gál István #13434 üzenetére
Videokártyád HDMI-jéről próbáltad? Hátha onnan nyernél hangot.
Amugy jól csinálnád.De tuti hogy az az optikai kimenet?Mert nem ismerem a kártyád,azért kérdezem így. Van koax kimenet is?Hátha az jobbb lenne. -
törölt tag
válasz
Gál István #13429 üzenetére
Akkor tedd másik-első- bemenetbe. És ott próbáld ki. Ha van bitstream a driveren,arra állitsd be és ha lehet állitani a kimeneti frekit akkor 48 vagy 96 KHz legyen.
-
törölt tag
válasz
Gál István #13414 üzenetére
Én azért kísérletezgetnék,szomszéd DVD-je analógban,digitálisan.
Aztán megnézném nem e van benyomva az a-b kapcsoló.Polaritás,(mondjuk attól szólna)Mute nyomkodása és hangosítógomb tekerés,Kábelcsere,régi is megteszi..Képernyőmenün 6 ohmra állitanám és letiltanám a többi hangfalt..De rádió sincs?? ez zavaró lenne...szál dróttal Szegedet kellene fognod mindent.3 méteres darabbal. Lényeg:a teljes láncot végigvizsgálnám,kötéseket legelébb.Ment az erősítő idáig?Fülhallgatón szól minden?
Még lennének ötleteim. -
törölt tag
válasz
Gál István #13412 üzenetére
Antennának jó egy szál drót is.
Nincs másik,pl. DVD lejátszód forrásnak?Próbálj másikba dugni analóg forrás is jó.
Ha sistereg akkor jel megy a falba.
Lehet hogy a számítógépedben kell engedélyezni hangkimenetet. -
törölt tag
válasz
Gál István #13410 üzenetére
Miért?Csak bekötöd és kész...Polaritásra vigyázz,és hogy front A-ba dugd.
Milyen erősítőd van?Ne felejts el kimenetet választani.Dugd be tévébe a monitorkimeneten ott is be tudod lőni.Ha nagyon megakadsz,irj nyugodtan. -
törölt tag
válasz
Gál István #13403 üzenetére
Ujonan vagy használtan?
Ujonnan a csomagolásnak és a doboznak is esztétikailag karcmentesnek kell lennie semmiféle laza csavar vagy illesztés nem megengedett hátul nem szabad a festett csavarnak sérültnek lennie-garancia!-,minden tartozék meglegyen,és hogy minden hangszóró szóljon.
Használtan már többmindent,pl.szórókban.a membrán és a szövet épségét körben és keresztben,csavarok mindegyikének meglétét,mindezt darabonként,dobozon a lábak,csatlakozók épségét,lazaságát.Hangminőségét kritikusan,nem szabad csörögnie,kopognia sziszegnie(kivéve twiter,az sziszeghet) hangszórónként vizsgálva.
Természetesen jó kábellel,a te erősitődhöz legjobban hasonlító erősitővel vagy kicsit jobbal kell megejteni(ha használt akkor nem muszáj,kivéve ha el mered vinni a tiedet) a vizsgálatot. A lehető legjobb forrást alkalmazd,-blu ray,vagy Cd játszó- esetleg a te rendszereddel legjobban megegyezőt(pl ha DVD a legjobb forrásod akkor azt.),mindezt digitálisan bekötve,HDMI ha egy mód van rá,és műsoros,ne másolt vagy MP3 anyagot vigyél vagy kérj,lehetőleg olyat amit ismersz,vagy legközelebb áll az általad kedvelt stilushoz,és tartalmazzon megfelelően részletes,magas és mélyhangot..Zenével filmmel(erösebben hangos jelenetet keress) és végül valami folyamatos,pl rádió forrást válassz legalább egy teljes szám erejéig és itt is végezd el a hangminőségvizsgálatot,és hogy mindegyik hangsz. szóljon.
A hangminőség késöbb változik uj dobozoknál,míg bejáródik,ezt vedd figyelembe! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
madgie #13319 üzenetére
Fázist a centerhangfal és a subwofer távolságkülönbségéhez kell beállitani. Ha egyenlő távolságra vannak (Tehát tőled a center-sub távolságkülönbség=0),akkor nem kell bántani.Ha 180 fokkal lehet állllitani, akkor kb.75-210 centi különbségnél állitsd 180-ra-re vagy ha 90 fokkal állitható akkor 75-150-210 cm. a határértékek ahol állitani kell 90-180-270 fokra.Amugy ha igy nem tudnád eldönteni az a beállitás jó,ahol több mélyhangot hallasz a hallgatási pontból,tehát nem oltják ki egymást.
Ez természetesen nem érvényes a mérőmikrofonnal ellátott mélynyomókra!Azok beállitják magukat. -
törölt tag
válasz
@matthew@ #13302 üzenetére
Igenis járasd be! Változás csak annyi lesz kettős kábelezés után,hogy picit(tényleg nüansznyi,Rotelen+félmilla/pár ára hangszórón próbálva is) tisztábban kijönnek a közép és magashangok sztem.De sokkal jobban jársz,ha annyival drágább(és jobb)hangfallal/szettel, mint Béci is irta.A "médiában dolgozó" pedig nem hangtechnikához értőtt takar legfőképp,inkább PR,reklám....
-
törölt tag
Nehezen de körülbelöl olyan lehet,mintha kocsi megy el melletted,fel van hangositva a rádiója és csak a bufogásokat hallod az ablakon keresztül.
Ez tényleg sub bass monster.
De te képzeld,hogy mindig,ha a hangeröt állitod,oda kellene battyognod a mélyládához,és feltekerni,de csak annyira,mint az erősitőt,hogy képben legyél.Az milyen élmény...Sok mélyládát tesztelnél így?
Nem lenne gondod pluszkilókkal és koleszterinnel.
-
törölt tag
válasz
Mustármag #13245 üzenetére
Szvsz nem érdemes,mivel ellenállást raksz a 2 érintkezési felület közé.,lásd BBéci válaszát.Csak érintkező végeket szoktak forrasztani.Csokival(természetesen jobbfajta,ezüstözött) próbálkozhatsz esetleg két kábelt össze. Gyárilag a végeket inkább ezüstözik.
-
törölt tag
válasz
dabadab #13242 üzenetére
Ha nem PCM,vagy LPCM akkor nem tud hangerőt állitani szoftveresen a lejátszókészöléken. Errről volt szó a dictator válaszában.
Sorrry,hidd el,nem akarok beleköti soraidba!Csak válaszoltam kérdéseidre.de attól függetlenül lehetséges hoy neked van igazad valamelyikben,De hát több szem többet lát,én csak a saját tudásom és tapasztalatom tudom átadni.Még egyszer sorry!!!. -
törölt tag
válasz
dabadab #13243 üzenetére
A jobb dvd játszók már jittercsökkentést,rövid jelutakat,stb alkalmaznak,amik megkönnyitik a optikai jellé alakitást,és a digitális jelek mönőségét feljavitják.
Szoftverek szintjén is.De ez csak a drága lejátszókban van,pl Onkyo dv-sp 807,Denon,Pioneer prémium modelljei,stb.
Természeteen elérhetö a minőségi hangátvitel,mivel az erősitő dekódolja és erősiti fel a jelet bitstream-módbanban. -
törölt tag
válasz
v.attis #13229 üzenetére
A karakterisztikája az azonos tipusu hangfalaknak megegyezik,tehát össze vannak hangolva, és nemcsak karakterisztikailag,hanem a méretarány(oldalfalak,élek hosszai) és a keresztváltó,membránméretek,stb. is. Ha vmelyiket megcseréled,már sérülni fog a hangkép,nem lesz egységes.Nem a neve tehát a fontos.Már akkor nehéz eltalálni,ha mondjuk nem egy a keresztváltó frekvencia vágási pontjai.Hátul a hangfalakon szokottt lenni karakterisztika görbe.És mivel minden gyár másképp hangolja,így nehéz dolgod lesz.Tehát inkább maradj egy tipusnál az 5.0 hangfalt illetően ,a Videotonok attol még lehetnek a B hangfalaid és pl.zenére használhatod,ha jobb tetszik a hangja.Ha bemérőmikrofont használsz,azzal lehet legjobban belőni a hangfalakat.
-
törölt tag
válasz
szmegma #13230 üzenetére
Például:Ha Mordaunt -Short Aviano frontot veszel akkor ugyancsak Aviano-t és ne pl.Mezzót vegyél centernek és sorroundnak és back-sorroundnak is.Így értettem.
A videokártyád HDMi kimenetét kell valószinüleg beálllitanod.Ezt majd más jobban videokártyához értő elmondja, vagy nézz be a videokártyák topikba. -
törölt tag
válasz
v.attis #13226 üzenetére
Én az első kettőt nagyjából ismerem.Azoknak lehet külön minden csatorna hangerejét állitani olyan +-10 dB ig Csakhogy 4 csatornás sztereó nincs rajtuk csak 2 és 5 csatornás.Pionál direct és pure direct néven,és még a c.windth-nél tudod a center hangerejét csökkenteni.Max házibulikor leveszed és no-ra állitod a centert,ha nagyon zavarna.
-
törölt tag
válasz
szmegma #13225 üzenetére
Igen,azt mondjuk,hogy lehet a mélynyomó az lehet más,de az 5-6-7.1-nek ugyanaból a gyártótól kell származnia,és tipusazonosnek kell lennie.De nem muszáj az erősitővel sem egy márkának lennie.
És igen,úgy kell a HDMI-ket bedugni ahogy irtad(evidens).A laptopod videokártyájának HDMI kimenetén (ez tipusfüggő) engedélyezd a hangátvitelt és a HD hangokat. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
krilinn #13151 üzenetére
Én első körben kilőttem a Pioneert és a kissebb Onkyót a sorból a kis teljesitménye miatt.
Másodsorban a szolgáltatást is nézve Harman-Kardon,Onkyo3008 és Nagyobbik Denon közül kellene kilőni a többit a rostán,és még az Arcamot hozzáteheted.Hangfalat kellene cserélned,ha Jamo a center,mivel jobb lenne ha az összes egyforma lenne. Ezeket meghallgatással kellene egybelőni ilyen drágább készülékekkel.DPLllz-t még nem hallottam,így látatlanban nem foglalok állást róla,de a pluszteljesitmények jól jönnének neked.Szerintem. Többit majd BBéci megirja,ő jártasabb ebben a kategóriában. -
törölt tag
válasz
kkrisi #13098 üzenetére
Próbáld meg a beépitett szekrénybe betenni az erősitőt, és a centert. Az 1.10 magasság teljesen jó,ha ülve tévézel.Sorroundok is állványon legyenek. A széket huzd középre.
Mission teljesen jó-igaz,nem irtad,melyik,többfajta van-mellé egy megfelelő,pl Onkyo308 vagy.508 vagy ezzel egyenértékű erösitő lenne jó választás,hangfal függvénye.
-
törölt tag
HDMI:3 darab 2 a PS3ból és a DVD-ből az erősitőbe,1 a Monitor out és a G20 2. bemenetébe(akkor a tévét is tudod az erőlködőn hallgatni!!). HDMI 1.3ast vegyél minimum,ami átviszi az 1080p-t.
1 minőségibb RCA vagy sub az InfinitySW és az erősitő közé és
Hangszóróvezeték 2 szálas.vastagabb. Hosszát azt ugy számold ki hogy egyforma méret legyen a front és surround kettőse,(pl.Frontoknak 3-3 és Surroundnak7-7 méter) plusz a centernek amennyi kell. Vehetsz hozzájuk 10 darab banándugót. Az RCA és a kábelek hosszát természetesen csak te tudhatod. -
törölt tag
válasz
Gál István #13042 üzenetére
Semmi gond nem lesz.
-
törölt tag
Bocsi hogy megint....
Én azt arra értettem,hogy külön erösitve van és nem egyszerrre erösit,amit nem ritkán a 20 ezres kategória alkot. Mi nyelvünkön:nem passziv.Legalábbis úgy értettem,errre gondolt kérdésében azért irtam neki hogy nem erösitett,az elő csak véletlen elirás volt az előre helyett.. Természetesen tudom,hogy előrősitve van. -
törölt tag
válasz
v.attis #12913 üzenetére
1.:Sehogy. Nem is ajánljuk senkinek,max számitógép köré.És le sem keveri csak sztereót ad le a legtöbbjük.
2.:Erősitett subwofer kimenet csak nagyon ritán találsz. Csak vonali kimenete van a subwofernek,a mélyláda dolga ezt felerősiteni.Ami nem is baj,mert az erre van szakosodva és leveszi az erösitőről ezt a dolgot.
3.:Mindegyik házimozi (és hifi) erősitő kezeli a mélyhangokat is.Tehát kiküldi a frontokra.Csak akkor viszont, ha van subwofer(sub-sw,stb. szóval 1 vonali RCA kimenete,a legtöbbször fekete szinű) kimenete, akkor az az erősitő hangfalak menüjében a subwofert no/n-re kell állitanod.És akkor alapbol a teljes sprektumot a frontokra küldi.Nekem már a tizéves Onkyón,de még egy ezelőtti Aiwán,amit legelöször láttam, is volt sub-kimenet,ami mindeygiken vonali jellegű,tehát nem előerősitett.Leszürve/levágva akkor lesz ha van rákötve sub,menüben Y/Yes-re van véve és a legtöbb alapból 80Hz-re van állitva. -
törölt tag
válasz
ZZotyo #12893 üzenetére
Mindenképp külön erösitő kell neki.A többit nem a mélyláda hajtja!Erősitőre kell kötni.
Mélyládában csak a láda saját erősitője van benne,ezért is aktiv mélyláda.
Mert amugy elég lenne maga a szett is,nem ajánlanánk erösitőt és nem kérdezné Madgie amit #12879-ben legelőször kérdezett. -
törölt tag
válasz
madgie #12879 üzenetére
Igen,elhajtja.De a legtöbb erősitön lehet állitani 6-esetleg még 4-ohmra is.Azt viszont tedd meg!.Annyi hogy nagyobb hangerőn hamarabb jelentkezik a torzitás,és kicsit zajosabb leszCsak nagyon nagy hangerőn torzul de ott mindegyik,csak a 4 ohm hamarabb,válasz a 2. kérdésedre.Megfőni nem fog,csak ha bezárod erösen a polcba és ugyis lekapcsol a védelme...Csak 4 ohm alá már nem szabad lemenni.
A hangfalat már hozhatod isÉs a többit is nyugodtan. Sőt:még kocsit is neked kell megvenned,mivel nincs nekem.
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest