- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Rederik #25328 üzenetére
HDMI-n tud még kimenni a DVD-Audio jel,de ha nincs HDMi kimenet a lejátszón akkor valóban el kell gondolkodni egyik összetevő (vagy erősitő,vagy lejátszó) cseréjén.
Előző kérdésedre: egy jó (gyári) CD lemez lehet ugyanolyan jó tesztelni,mint a DVD audio,igaz hogy csak sztereóban szól és kisebb a bitrátája..Házimozi erősitőt főleg.Szerintem. -
törölt tag
válasz
Gál István #25178 üzenetére
Ez igen! Ennyi pénzért szinte ajándék.
-
törölt tag
válasz
soldi3r #25162 üzenetére
Két ok:
1: a HD-formátumok (DTS-HDMA,DD TrueHD,bővebbet az 1.sz hozzászólásban) jelenleg digitálisan csak HDMI csatlakozón tudnak az erősítőig eljutni. Analóg 7.1 csak a drágább készülékeken található.
2. ha a tévéden/projektorodon nincs elegendő számú csatlakozó a készülékeid számára,akor egy AV erősitő biztosíthat a kimaradt komponenseknek helyet,nem kell analóg átvitelre kényszerítened. -
törölt tag
Elvileg házimozinál két részről is jobb.Egyiket nagyjából körvonalaztad:
Mert egy hangszóróra keskenyebb frekvencia jut,igy nő a dinamika és a hangzás is,mivel nem kell erőlködnie a "nem neki való,thát számára tul magas vagy alacsony frekvenciák leadására.Azt átadák más hangszóróknak.
Másik:pont a házimozinál lép előtérbe: a nagyon alacsony frekvenciákat az erősitők nagy dinamikával csak rendkivül veszteségesen,más frekvenciák rovására és alacsony impedanciával kellene leadnik. De ha ezt rábizzák egy ere szakosodott mély frekvenciákra kihegyezett külön erősitőre,akkor a többit könnyebben leadják.
És ez csak a müszaki része.Akusztikailag is előnyösebb ha keresztváltót alkalnaznak. -
törölt tag
Először ugye a gépen be kell állitani a kimenetet bitstreamravayg raw-ra.. Biztos hogy nem optikai?Mert van Jack optikai is.Ha van HDMI akkor azt használd. Inditsd el elötte az MCAAC-t.Köss elöször koaxra egy stb-t vagy DVD-játszót,ugy próbáld ki.Állitsd a bemenetet auto/direktre.
-
törölt tag
válasz
Fernet #25046 üzenetére
Megvan már?
Ha nincs akkor vedd a 20-al drágább 5305-öt.
Ha megvan akkor olyan subor veygél ameynek van hangszóró be-kimenete.
Erre gondoltam. -
törölt tag
Igen.. egy-egy hangszóró kiment belölük, egy párszor itt a fórumon is emlitett haverom szerint javithatatlanul,vagy drága lett volna a javítása....
De ez ne tartson vissza téged a Prosontól mert:
1: használtan vettem én is,ráadásul elég régen és
2: a frontok jelenleg is kifogástalanok,sztereónak simán el merném adni. -
törölt tag
V series.De elég furcsán mert lehet akár X seriesnek is olvasni.. Mindenesetre Made in Sweden.Tehát no China vagy Thailand
7 éve vettem használtan,elmondás szerint 4-5 éves és középkategóriás. "Kihaltak" a hátsói és a centere. Hátsók kicserélésével még lehetett élvezni,de a centercserét már"megsínylette" a hangzás. -
törölt tag
Rossszul tudod és a második mondatoddal erősen vitáznék: miért kellene HD-snak lennie egy olyan erősitőnek amely analóg 7.1 bemenete van? Pl. a Pioneeer VSX AX5i-be megfelelő hangfalakkal én simán be merném kötni egy Dune Prime analóg 7.1 kimenetét és simán lekörözné a Denon vagy az Onkyo középkategóriát is,vagy emlithetném a Rotel és a NAD készülékeit is...
-
törölt tag
válasz
Gál István #24987 üzenetére
Majdnem oké.
Csak elégé spóroltak a csatlakozókkal. De ha neki megfelel... -
törölt tag
válasz
KisApám #24981 üzenetére
Szerintem:
1: Várj március-áprilisig,hallgass bele az új modellekbe,hasonlitsd össze a régiekkel,utána dönts. 1-2 hónap nem a világ. Reményeim szerint hátha javul a hangzásuk.Ha igen,hozzájutsz egy jobbb készülékhez. Ha nem akkor viszont olcsóbban megveheted a régebbieket, pl Pioneer 1020-ast. És nem lesz az az érzésed hogy elszalasztottad a lehetőséget egy jobbról.
2: Addig is tudsz gyűjteni.
3: Plusz google,árgép a barátod,ezeket az adatokat megtalálod onnan is.Vennni meg úgyis hallgatás után illik -főleg ha zenére is szeretnéd. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24712 üzenetére
Igen,ezt tanácsolom/juk,ha nem növelhető a keret.
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #24710 üzenetére
Igen.
Főleg mert DTS-HD-t és DD TrueHD-t és DTS plust kezel,amelyek csak HDMI-n keresztül tud csak fogadni és kezelni minden erősítő.Tehát amelyek ezt tudják azok mind leszedik a HDMI-ről a jelet.
Manapság már csak egy-két belépő (pl Onkyo tx-sr307,Pioneer VSX420) nem tudja. Azok HDMI passtrough készülékek,amit jeleznek a leirásban és a használatiban is. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24706 üzenetére
Akkor szerintem gyűjtsél még mert Dali concept,Polk TSI és a JBL Es jók szerintem ebben az árkategóriában.
Denon 2106 hoz még dukál is kb 300 ezres hangfal,vagy jobb. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24700 üzenetére
Értem.Ezért mondjuk hogy hallgatózni kell.
Dali Conceptek nem félnek a keretedbe? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24698 üzenetére
Megadhatnád Béci weblapját!
De gondolom az újságokra gondoltál,amik az aláírásában szerepelnek.
Vagy azt hiszed,Béci ott az egyedüli újságíró? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24677 üzenetére
Mi bajod a Polkkal?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24591 üzenetére
IEC alapján mérik azaz 1 csatornát hajtanak meg,többit földelik.Ettől pl a Harmann eltér.De ez a minőségre nem támpont.
Az emlitett AX2AS Pio attól 1000szer jobban szól hozzávaló hangfalakkal.
-
törölt tag
válasz
cstomee #24571 üzenetére
Ez a kérdés elég bonyolult,mert:
1: A magnat eléggé túloz az adatainak megadásakor tehát a legalacsonyab és a legmagasabb érték is túlzó,extrém,nem a valóságnak megfelelő értékek,é igy van ez pl.a frekvenciánál és az impedanciánál is.
2: A Pioneer az IEC meghatározást használja ami azt jelenti hogy egy csatornát hajtanak meg,és a többit leföldelik. Ez a használati mód a valóságban csak extrém módon(szinte sose) jön létre azzal hogy csak egy csatorna,pl a center kap jelet és azt teljes hangerőn kapja(fel van csavarva teljesen a hangerőszabályzó.
Tehát summa summarum: nyugodtan rákötheted. -
törölt tag
HDMI-t is használhatsz közvetlen tévé és felvevő közé.Csak azon nem hiszem hogy átmeyg a STB képe.
Ha csuszna,akkor a Lip sync funkcióval helyreállithatod,de nálam nem csuszik DVD felvevő-tévé és DVD-felvevő-erősitő viszonylatban.
Bekötheted, de képet minek vinnéd át rajta,ha nem tud HD-t?Persze jól jön ha foglaltak a tévén a HDMI csatlakozók. -
törölt tag
1:Igen, és arra a csatornára kell a felvevőt beállitani és az STB-t is8ha lehet) és nem szabad közben "elnyomkodni" az STB-t. És RGB-re állitsd mindkettőt.
2.elég a tévé és a DVD felvevő közé a scart,és nem lenne elég inkább egy koax vagy optikai az erősítőre mindkettőből??Kivéve azt az esetet amikor foglalt mindegyik opt./koax akkor müküdik az általad vázolt HDMI-s öszeköttetés.
3.Nem gáz,de mi értelme?Ha van elég opt/koax helyed az erősitőnakkor elég az és HDMI egyből mehet a tévébe.Scart is szükséges persze mert az STB jele ugye azon érhető csak el.. -
törölt tag
válasz
cintula187 #24325 üzenetére
Szerintem igen,mert nem tudja (legalábbis én nem láttam hogy ismerné) a digitális hangformátumokat. Kivéve analóg vagy LPCM bekötésnél.
-
törölt tag
Bocsi,én is tévedhetek... Valahogyan nem kapcsolok olyan gyorsan mostanában tehát mono: Mono egy folyó Nyugat-Afrikában, Togo legnagyobb folyója, blokk: a blokk egyike azoknak a technikai eszközöknek, amikkel a kitiltásoknak érvényt lehet szerezni, így mono blokk: a mono folyóba be nem léphető személyekre kiépitett sorompó vagy zár.
Forrás: Wikipedia. -
törölt tag
válasz
solidsnake #24113 üzenetére
1:kapcsolós vagy sima átalakitó volt?
2:A tévén mindegyik scarttal megpróbálkoztál? Mert sokszor csak az egyik képes rá -
törölt tag
A Pioneer nem alkalmas HDMI 1.4 csatlakozásra,Yamaha az alaklmas ugyan de nem ismeri a HD hangokat,nem engedi át a HDMI-t kikapcsolt állapotban és egyáltalán hangot sem vesz le róla csak a Pioneer 1-el nagyobb testvére,a VSX 520,de az viszont csak bekapcsolt álapotban adja át a hangot vagy ami még alkalmas mindenre az a Denon AVR1311 vagy még még az Onkyo TX-Sr308. Ezek tudják ami neked kell. Onkyo kb 60 ezerért,Denon pedig 70ért érhető el a webshopokban. Hangszórókat veheted külön is.,először sztereót és utána a többit,végül mélynyomót.
Nekem semmi baj hogy belépőt veszel. -
törölt tag
válasz
kisgyerek85 #23666 üzenetére
Végülis láttam Sherwood erősítőt 18-ért a hardver aprón DTS,Pro Logic támogatással és 2 optikai bemenettel,addig az talán használható lesz.Az elég szép állapotról nem mondok semmit: még az otthoni szerelőműhelyembe se tenném be: nem égetném magam vele..
Egyéb márkák: Onkyo,Yamaha, Pioneer, Denon, Harmann/kardon Sony.
De utána Oriont száműzni ahová való: szgép mellé.
És óvatosan a hangerővel:még félig se!! Igaz a Scherwood se ad le75 Wattot... Sztem nemigen birja hosszú távon.És messze nem 20 Wattos az orion:kevesebb annál.Ha elfüstöl valamelyik hangdoboz: így jártál..
Egyszóval:gyűjts inkább valami komolyabbra. -
törölt tag
válasz
kisgyerek85 #23663 üzenetére
Mégis mennyit szánsz rá?
Hangfalakat is kellene tervezned hozzá.
Az irány jó,kezdetnek megteheti a Sony. -
törölt tag
válasz
bittehilfmir #23502 üzenetére
Fogadd el hogyy egyfajta hangfalnak kell mind az 5-nek lenni.
-
törölt tag
Annak ilyenkor mindig búgni kell ha megfogod,mive, un."testeled". DE ARANYSZABÁLY HOGY KI-BEDUGNI MINDENT CSAK A KOMPONENSEK KIKAPCSOLÁSÁVAL SZABAD! (Kivéve USB).
Elég annyira széthúzni, hogy meglegyen a 45 fokos szög.
8' sugárzóktól túl nagyot ne várj,de az egybeszettektől sokkal jobban szól.
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest