- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
csemberlen #16711 üzenetére
igazad van, minek vele dolgozni, ha megteszi más...[link]
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
kimi02 #16341 üzenetére
Bevallom, nekem már az sem nem tetszik, hogy össze van fonva.
A másik, hogy szerintem egy kábel hangzását nem lehet pár óra alatt megítélni. 90-es évek elején kapott el engem is a gépszíj ilyen ügyben, akkori HFM-ek végigolvasása után. Jártam úgy, hogy csináltam hangfalbekötéshez csupasz tömör rézdrótokat távtartókkal, mikor bekaplcsotam: "hú de faja lesz ez" majd 3 nap múltán rájöttem, hogy nem szeretem hallgatni. A sok próbálkozás vége valami brutál vastag sodrott ipari rézdrót lett. Gondolom a lánc többi komponensétől függ, hogy mi adja a legjobb végeredményt.
Lemezjátszó hangkarvezetékét is kihajítottam, forrasztottam a shell csatlakozóira csupasz rézdrótokat, röviden ment az erősítőig direktben, az meg annyira jó lett, hogy évekig úgy használtam. Persze néha el kellett igazgatni, hogy ne érjen össze :-)
Szerintem sok-sok idő, fáradozás kell mire megkapja az ember a megfelelőt. -
Gabor970
addikt
ha esetleg valaki nagyon olcsón akar összeállítani bögreszettesnél jobbat:
-
Gabor970
addikt
válasz
Vikthor #15958 üzenetére
hát igen, pont ez az, hogy belépő szintűt. Ez a Pio viszont nem az. Igaz, a 7,1-re semmi szükségem.
Nem nagyon érzem hiányát a HDMI nélküliségnek, persze nem tudom, hogy hiányozna-e. Jelenleg műholdas STB van HDMI kábellel a TV-re kötve. A TV media lejátszóját használom, a TV-ből ki tudom nyerni optikain a DTS vagy DD 5,1-et. Valamint az STB-nek is van ugyanilyen kimenete. Miért kellene nekem HDMI? -
Gabor970
addikt
valakinek volna erről véleménye? Egyáltalán nem ismerem, jó, hogy abban a városban van, ahol élek :-)
Induljunk ki abból, hogy csak házimozira kell, már lassan beletörődök, hogy sztereóhoz teljesen külön rendszert fogok építeni a hálóba.
-
Gabor970
addikt
Nagykanizsán ez nem ennyire egyszerű. Van vagy egy hely, ahol mellékesen nem tilos a dohányzás. Na nekem itt vége is a dalnak én nem tudok dohányzókkal egy zárt helyen lenni, mert utálom a dohányfüstöt. Játszottam pár alkalommal Keszthelyen élőben cash-game-et, ott hihetetlen lazán tolták. Minden alkalommal simán feszes játékkal 20-30-50e Ft plusszal jöttem el, de akármilyen hülyén hangzik rosszul éreztem magam. Láthatóan összeszokott társaság, -nyilvános hely- jövök én, és leveszem őket zsinórban több alkalommal. Nem megyek többé, online nincs lelkiismeretfurdalásom. Havi egy alkalommal baráti társasággal szoktunk játszani versenyt 2000-es beugróval, na az tuti jó, de hát havi egy alkalom..... Szóval marad a monitor. Sajna kell ez a kis kiegészítés.
-
Gabor970
addikt
netbook nagyon jó! Több mint két éve nyúzok egy MSI windet, még a legelső széria -U100- gyakorlatilag hozzám nőtt. Most már vannak olyanok is, amelyeknek van HDMI kimenetük és alkalmasak full HD képi anyag lejátszására is. Sajna olyanról nem tudok, ami hangba is tudná a HD-t, valószínűleg olyan még nincs. 12"-os kell szerintem. Nekem a legnagyobb negatívum a sajátomnál az 1024X600-as felbontás. 1366X768 már sokkal jobb lenne, fogtam kézbe 1201-es sorozatú asus-t az nagyon tetszett!
-
Gabor970
addikt
nézegetem a hirdetéseket, és elég sok olyan hirdetést látok, ahol az eladás oka "házimozi leépítése" Azért ez továbbra is elgondolkodtat.... 5.1 vs ugyanannyi pénzből magasabb kategóriás 2.1 hmm, hmm.....
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
Thuglife #13817 üzenetére
én azt nem tudom, mi lehez az az "aktív suba" ?
Azt gondolom valami olyan szőrös-bőrös felsőruházat, ami mondjuk magától ráugrik a hátadra bizonyos kinti hőmérséklet alatt. Ennek lehet a butább verziója a passzív suba, azt neked kell manuálisan felvenned, és az is a te dolgod, hogy milyen hidegben fázol... -
Gabor970
addikt
nézegettem, már fogott! adott el komplett bögreszettes házimozit, meg 4 személyes utazást korfura félpanzió, repülő transzferrel, programokkal uszkve 79e Ft. Jahh, egy hét kijön ebből. Nem fejenkint ám, hanem ngy főre mindösszesen 79e Ft. És tényleg, a vatera szarik bele az egészbe. Volt jelzés feléjük, ők megvizsgálták, és mindent rendben levőnek találtak. HIHETETLEN!
-
Gabor970
addikt
hú, nem akarja valaki 3 napig azt hinni, hogy olcsón vett szuper erősítőt?
Gyerünk! Aki nyúlbéla, és nem akar utalni előre 70e Ft-ot, az inkább legózzon! -
Gabor970
addikt
válasz
masterful87 #13678 üzenetére
15e Ft+, talán kicsit jobb hang. Szubra még gyűjteni kell.
persze mindez erősen "SZERINTEM"
-
Gabor970
addikt
válasz
masterful87 #13678 üzenetére
volt itt fórumtárs, aki vett ilyent ugyanitt (igaz akkor akcióban 99e-ért, bár lehet az egy másik yamaha erősítővel volt) és tetszett neki. Szóval ok, hogy 500, ha más pénztárcájából kell gazdálkodni, de amit linkeltem, az is fényévekre van a genius hangszórókhoz képest.
-
Gabor970
addikt
válasz
semetka #13606 üzenetére
valami hasonlóval kísérleteztem én is anno, TECHNICS SA-DX930-as erősítővel. Volt egy passzív subom, azt a center helyére kötöttem (dvd lejátszóból 5,1 analóg jel ment az erősítő direct 5,1 bemenetére, természetesen a sub ki az a center inputba) és a TV hang bemenetére kötöttem a dvd lejátszó center kimenetét. Hát egy nagy nulla, használhatatlan szarság az így. Szerintem ne fáradj vele, amíg nincs subod, addig állítsd be az erősítőn, hogy nincs sub. Még a center sem valami használható a TV hangszórójára kötve, de centert kapsz a vaterán már 6-8e Ft-ért. Nem valami jót, de sokkal jobbat, mint ha a tv szólna.
MaTTeS: tényleg, másodpercre
-
Gabor970
addikt
válasz
Gál István #13515 üzenetére
amit a kezed épp elbír, az nem több mind 50-53C° Szóval az egyáltalán nem vészes, nem hinném, hogy a FETek 90C° fölé mentek volna.
-
Gabor970
addikt
azt nézd meg, hogy az a 2 db rca dugalj, az out, vagy input! Pl a samsung C430-on az rca az csak input. Kiadni vagy a fejhallgató csatlakozóján (azt hiszem nem szerencsés) illetve SPDIF optikain ad, talán a scarton is, de azt nem ellenőriztem még le. Szóval felhasználói kézikönyv elő, és abban le lesz írva milyen módon kapod meg vagy a vonal szintű analóg sztereó kimenetet, vagy SPDIF digitálisat.
-
Gabor970
addikt
válasz
Termi16 #13370 üzenetére
bocsánat, de szerintem ez nem a pc-s hangszórós topic. Azt gondolom, hogy az ide látogatók java része egy 8000Ft-os használt orion HS28x hangfalpárt is sokkal többre tart, mint bármilyen x.1-es PC-s műanyag -elnézést- vackot. Szóval én is azt gondolom, hogy szigorúan 40e-ért is különb dolgot ki lehet hozni. Persze a szgépes játékok az más vonal, oda biztos jó az általatok preferált szegmens, de az nem filmnézésről -pláne nem zenehallgatásról- szól.
-
Gabor970
addikt
válasz
hétalvó #13289 üzenetére
köszönöm!
Ez azt jelenti, hogy beállíthatom, hogy pl ha az 1-es optikai digitális bemenet jelet kap, akkor adjon ki feszültséget? Vagy ha be van kapcsolva az erősítő, akkor mindenképp kiadja?
Igazából annak látnám értelmét, ha paraméterezhető lenne, hogy milyen esetben adja ki a vezérlőjelet. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Mindíg elfeledem megkérdezni: Mire jó a 12v trigger feszültség kimenet egyes HM erősítőkön?
Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
Köszönöm a válaszokat!
A denon user manualjat olvasgattam, ott én is ezt vettem ki, hogy lehet különböző is a forrás. Azért ez nem rossz dolog.
Bár annyit agyalok, és közben néha az jön be, hogy vennék valami bármilyen erősítőt házimozihoz, legyen nagy csinn-bumm, oszt jóvan, a szetereót meg át lehetne telepíteni a hálószobába. Használtban attól tartok, már 50e körül kaphatok olyan sztereó erősítőt, aminek egyik általam nézegetett sok.1-es házimozi sem tudja hozni a hangminőségét.
-
Gabor970
addikt
válasz
Sea Edge #13196 üzenetére
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi:
Yamaha RXV 740 RDS
Denon 2803
Denon 2106Mindhárom 55e Ft körül.
Sanja türelmetlen vagyok, veszettül hiányzik egy erősítő, nem hittem, hogy ennyire zavarni fog, hogy eladom a régit, és még nincs új. ennyiért tudnék venni azonnal, 100e-es kategóriára várnom kellene, talán még karácsonyig is.
A 2106-os denonban tetszik, hogy már mérőmikrofonos, de talán egy fél szinttel alatta lehet amúgy a másik kettőnek hangminőségre? És a Yamaha valyon mennyire szól másként sztereóban? (jobb, rosszabb mint a denonok? akusztikus zene preferált, nem elektronikus)Köszönöm!
mindegyik 7 csatornás, multizone-os. Ez azt jelenti, hogy a család filmet nézhet 5,1-ben a nappaliban, míg én mondjuk egy másik optikai digit bemenetre kötött forrásból a hálómba átvezetett 2 hangfalról bármi más zenét? (mondjuk valami FLAC mediaplayerről)
Hoppá, a yamaha csak 6,1-es, akkor ott hogy van a multizone? kell még egy erősítő? Azzal nem lettem sokkal előbbre, hogy csak elosztja nekem a dolgokat.
-
Gabor970
addikt
hát igen, ez nekem is megfordult a fejemben. Erősítőben egyre inkább a 3805, amit nézegetek. Sajnálom, hogy nem tettem licitet a vaterán arra a debreceni 75e-ről indulóra. Eladta közben a srác máshol. Mondjuk attól, hogy teszek egy 75e-es érvényes ajánlatot (az volt a minimálár) bármennyire köteles, még nem biztos, hogy el is adta volna nekem.
Most 105e-ért van az, amit korábban egy fórumtárs linkelt nekem. Még amúgy is várnom kell, össze kell pókereznem az árát :-) A korábban összerakott pénzem elment prózaibb dolgokra. -gyorshajtás pl-
-
Gabor970
addikt
válasz
#72042496 #13129 üzenetére
Köszi!
Ok, ez jó hír, mert így vehetek nyugodtan régebbi erőlködőt is, ha annak jobb a hangja, és van analog bemenet, akkor a BD390-el megoldott ez a problem. Annak örülök, hogy jórészt 5,1, mert nem hiszem, hogy 7,1-et csinálnék odahaza. 5.1-re be vagyok kábelezve, két éve volt elektromos felújítás, becsöveztem neki a falba :-) (mármint a hátsóknak)
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Lenne néhány elemi kérdésem, ami nekem nem tiszta. A tömörítetlen -vagy veszteségmentesen tömörített?- HD hangok mindenképp 7,1-esek? Ha olyan erősítőt veszek, ami régebbi, és ezt nem tudja, de van 5,1 vagy akár 7,1 analóg bemenet, akkor egy LG 390-es BD játékos 7,1 analóg kimetét rákötve, meg is vannak azok a HD hangok?
Esetleg lehet 5,1 HD hang is? Ezek a HD képes lejátszók adhatják 5,1-ben is ki a hangot?Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
válasz
Rabbitf_24 #13036 üzenetére
az lenne a mondandó lényege, hogy amennyibe egy a tiedhez hasonló szett kerül (komplett) annyiért lényegesen jobb minőségű külön erősítő, hangszórószett vásárolható, akár használtan. Épp az elmúlt hetekben vett több fórumtárs nem több mint 100e Ft-ból erősítőt 5.1 hagfalszettel. Volt aki 40e-ért erősítőt, szintén 40e-ért JBL 178-as hangfalszettet. Mindez belépő kategória, de lényegesen jobb mint amin eddig Te házimoziztál. Ezért nem nagyon fogsz tanácsot kapni azon a vonalon, hogy milyen dvd lejátszós erősítőt vegyél a meglévő hangszóróidhoz. Megértem azt is, hogy gyakorlatilag a mi nézeteink szerint előről kellene kezdened az összeállítást, és az nem tetszik. A meglevő hangszóróidat szerintem csak jelképes összegért lehetne eladni. (10e-15e Ft)
Most nézem a szettedet. Jól látom, hogy ez 200.000 Ft körül volt anno ????
-
Gabor970
addikt
Köszönöm!!!
regger!
De ugye nem a mediaplayer hangja, és ugyanannak a filmnek a BD HD hangját hasonlítottad?
Gondolom úgy korrekt, hogy a BD HD hangját hasonlítod mondjuk ugyanannak az optikais összekötésből eredő sima dts hangjával. Hmm? Na erre a difire én is kíváncsi lennék! -
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #13009 üzenetére
amerikai és angol áruházaknál találtam vásárlói véleményeket. Ott húzták le többen, hangminőségre kritizálták, hogy minden új technológia benn van. de rosszabbul szól mint az 5 évvel ezelőtti. Többen megbánták az 5-7 éves készülék cseréjét. De ugyanezek voltak 508 esetén is, mert azzal is szemeztem. Aztán elment a kedvem. Pedig az 508 nagyon tetszett, és a 63000Ft áron a 308 is. Nagyon kellene vennem valamit, mert üres a polc, a Technics SA-GX930-amnak már csak a hűlt helye, és nem gondoltam, hogy ennyire zavarni fog a TV a saját hangszóróján. Főleg ha elcsípnék valami jazz, vagy klasszikus koncertet... Már majdnem kiszaladtam vasárnap a bolhára, hogy valami sztereó erősítőt hazaviszek, bármi is legyen az.
BBéci!
Szombaton feldobtam egy hirdetést, amit elírtak, Denon 2803-at kínálnak -és nem 2808-at, ahogy hirdetik- 60e Ft-ért. Ismered esetleg azt a készüléket?
-
Gabor970
addikt
válasz
Termi16 #13006 üzenetére
Az onkyo 308-asa most a MM-ben 62900Ft, nem tudom mennyire éri meg 40-45e Ft-ért 5 év körüli erősítőket venni. Persze lehet, hogy az 505 hangra jobb, sok helyen olvastam rosszakat a legújabb alap onkyokról. Engem is eltántorított, pedig már nagyon mentem volna érte. Gondoltam, ennyiért megveszem, azt ha nem tetszik 45-50 körül csak el tudom adni pár hónaposan is. Aztán inkább mégsem...
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
v.attis #12913 üzenetére
Szia!
Én is hetek óta keresgetek. Szerencsére kicsit feljebb (80e Ft-ig) de ezt találtam neked, ami a 20e-hez közel van: [link]
Erősített sub kimenet jellemzően nincs, ezt szinte minden esetben a sub oldja meg. Ha körülnézel, mindenütt aktív subokat lehet kapni házimozihoz (autóba van passzív)
Szinte minden erősítőn be lehet állítani, hogy milyen hangfalakat kötöttél rá. Ha nem kötsz rá subot, akkor a frontokra kiküldi a mély hangokat is. Ha nem raksz centert, akkor azt is rákeveri a frontokra. Szóval végső esetben 4.0 a minimum amivel már körbevesz a hang, és ezt az erősítő is kezeli.Természetesen ez nagyon erősen kompromisszumos megoldás. Én is évekig voltam szub nélkül, de még egy olcsó (30e Ft-os) szub is fényévekkel jobbá tette a mozizás hangjait.
-
Gabor970
addikt
Asszem lemaradok a 3803-as denonról... Az eladó szerint valaki már félig megvette...
Vaterán van fenn. Gondoltam leütöm villámáron (85e) de az eladó egy 3 értékeléssel rendelkező valaki, azok is pár naposak, valós fotó nincs fenn a cuccról, csak netről szedett. Nem mernék így előre utalni. A távolság (350km) miatt személyes átvétel nem lehetséges. -pontosabban annyit már nem ér meg nekem, hogy még 15e Ft-ért utazzak is- -
Gabor970
addikt
rosszul fogalmaztam. Nem úgy értettem, hogy esetleg jobb, hanem hogy esetleg nekem lehet jobb is ebben a 70e Ft körüli árban, mint egy 308-508-as onkyo. A szolgáltatásoknál nekem is fontosabb a hangzás, ha azt mondod, hogy egy ilyen jobb hangminőséget produkál DTS és DD vonalon, valamint sztereóban, akkor inkább emellett döntök. Szerinted ennyi idős készüléknél (gondolom 7-8 éves) nem kell még az elektrolit kondenzátorok kiszáradásos elhalálozásával számolnom?
-
Gabor970
addikt
válasz
vtechun #12848 üzenetére
hát ez nem rossz dolog, mert akkor mehet a UPC beltérijéből a HDMI az erősítőbe, és onnét tovább a TV-hez, vagyis nem kell külön optikain kötnöm a set top boxról a hangot az erősítőbe. Nem minden esetben van szükség az erősítőre TV nézéskor. Hmm, ezt ebben az alsó szegmensben csak a 308-as onkyo tudja, vagy ez általános dolog? Vagy esetleg az 1,4 HDMI sajátja?
Vidala!
Valóban, ez így lehet. És egy 300,000,000 lakosú országban, mások a léptékek eladási számokban is. Tényleg.
V.Attis!
Ha olyan DVD lejátszóval egybe épített erősítőfélére gondolsz, akkor igen, azoknak nincs bemenetük, amiből 5,1-es hangot csiholnának. Legfeljebb kimenet van, ha rájöttél, hogy a beépített erősítő és a "bögre" hangszórók mit sem érnek.
Vagyis, ahogy előttem is szóltak, egy erősítőre van szükséged meg hangszórókra/hangfalakra, nevezzem bárminek....
-
Gabor970
addikt
köszi! Konkrétan itt nem néztem, de ugyanennyiért láttam. Ezzel számoltam, csak ez majdnem 50%-al magasabb ár, mint a 63,000Ft a 308-asér. Plusz találtam egy használt denon 3805-öst 75000-ért, az még mozgatja a fantáziám.
P.Zoli!
Az a baj, hogy pl a fentebb említett onkyo 308 nem tudom, hogy hangminőségre elmarad-e a HK142-től, tudásra viszont előbbre jár a HD hangokkal és a 1.4-es HDMI-vel. No és újonnan olcsóbb, mint a tied. Sajnos (vagy nem sajnos, annak aki venni akar) nagyon csúsznak lefelé ennek a kategóriának az árai. Szerintem a denon a 1911 árát sem sokáig tarthatja a 150e Ft-os szinten, mert az onkyo 508-asa vele partiban lényegesen olcsóbb. Persze még eladják a maradék 1910-eseket 110e körül, és amikor elfogytak, akkor leviszik a 1911-est is ilyen körülre. Ebben a szegmensben éles a verseny, mert ebből lehet tömegesen értékesíteni. A felső kategória ára jóval kevésbé versenyeznek, annak a forgalma töredéke az alsó szintekének. Azt úgyis az veszi, aki nagyon belemélyedt ebbe a témába. Ha körülnézek magam körül (műszaki emberek vesznek körül egy elektronikai gyárban) talán ha a családok 1%-a költ ilyesmire, hogy külön erősítő + hangfalak. Van néhány aki vett már bögreszettet a hozzá rendelt lejátszó-erősítővel, de talán ha van 5-6 ember a párszázból, aki ennél tovább lépett, és akkor még mindíg az alsó kategóriáról beszélek. Egy valakit tudok, aki milliós nagyságrendben ruházott be. összesen egyet.
-
Gabor970
addikt
teljesen igazad van, én is csak olyan helyről vásárolok, ami hivatalos magyarországi importőrön keresztül beszerzett dolgot árusít. Most ilyen helyen láttam 62900Ft áron az onkyo 308-ast. Hát, nehéz nem megvennem. Bár nagyon az 508 felé húz a szívem, csak most így elég nagy lett az árdifi.
-
Gabor970
addikt
válasz
Gál István #12830 üzenetére
HK AVR142 v, AVR137
Denon AVR-390
Yamaha RXV365Remélem nem írtam nagy hülyeséget. Nézd meg az avplanet honlapján a Marantz 3001-est! Igaz nincs HDMI de amúgy jó darab lehet. (mondom úgy, hogy sosem láttam közelről) szóval ne vedd készpénznek. Nem én vagyok a mindenttud itt.
-
Gabor970
addikt
válasz
Gál István #12828 üzenetére
hát nemtom.... Ha az erölködőt nézem, ugye már nem kapható (illetve régi áron két helyen hoz az argep) ha a mostani azonos tudásuakat veszem, azok kb 65-70e Ft árban mozognak. A hangfal új ára 65e Ft. Ha azt nézem hogy kb 2-3 éves cuccot épp lejárt garival 130e-135e Ft új ár helyett 110e Ft-ért, akkor kicsit sokallanám. Jobb szájízzel venném meg olyan 90e, max 95e Ft áron.
Nem, inkább maradnék a 90e-nél.
-
Gabor970
addikt
hát én is kész vagyok, ahogy válogatok. Már eldöntöttem, hogy 100e alatt kellene maradni. Ahogy keresgetek, beleakadok [ebbe] . Hát nem épp házimozi, de meginogtam. Kell nekem 5.1, mikor ugyanannyiért egy csövest is megkaphatok?
Asszem jobb lenne pár napra lekattannom a témáról -
Gabor970
addikt
el nem hiszem, hogy műszaki termékeket az szerint vesztek, hogy mi és hova fér el. Igaz egy ismerősömék azért vettek "B" tv-t "A" helyett, mert az Asszonynak nem tetszett az "A" TV alján a bordó csík. -ez +60e Ft-ot jelentett, nettv is lett a készülékbe a csíkmentességen kívül, igaz nem is kötötték hálózatra-
-
Gabor970
addikt
Köszönöm!
És Sancinak is természetesen!
Kezd az 508-as onkyo egyre szimpatikusabb lenni. láttam 90e Ft áron.
Olyan best buy-nak tűnik ebben az ársávban. Persze lehet nem jól gondolom, de tetszik.
Végülis vele árban a 1610 versenyezhet.
Nekem a video jel felkonvertálásra egyáltalán nincs igényem, sem szükségem. -
Gabor970
addikt
képtelen vagyok dönteni :-)
Most nézegetem az onkyo erősítőit is. Az 508as miben gyengébb denon 1911-től? ha jól látom mindkettő ugyanazokat a dolgokat tudja, 7.1-esek, csak az ára jóval olcsóbb az onkyo-nak. Ugyanezt nézem a 308 vs 1611 denon párosnál.
Hangminőségre elmarad az onkyo? az 508 - 308 páros is csak a 7.1 - 5.1 dologban különbözik? hangminőség? A 308 elég kedvező áron van a tudásához képest. (legalábbis az én szememmel) -
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #12666 üzenetére
hűha, a Marantz-on nincs HDMI? Épp azért fordultam el részben a használtaktól, hogy akkor már feleljen meg a következő 10 évre, mint házimozi központ. Hát ez HDMI nélkül nehéz eset..... Nem is gondoltam, hogy a Marantzon nincs, ezért nem is figyeltem oda rá.
Tényleg ha már HDMI, akkor ezzel kapcsolatos kérdés. Többször felmerült, hogy ezek az erősítők csak átengedik a HDMI-ről érkező jelet. Ez mit jelent? A hang forrása az erősítőnek nem a HDMI, mert azt csak továbbküldi a TV felé, hanem még pluszban optikai kábellel is össze kell kötni a forrást az erősítővel? Azt hittem, ha HDMI akkor a hang digitálisan azon keresztül megy az erősítőbe, és az erősítő abból dolgozik.
Nálam a TV beépített media playere van használatban, onnét optikain megy majd a jel az erősítőbe (a samsung idei modelljei kiküldik 5.1 DD vagy DTS formában, nem csak 2.0-ra lekeverve) Illetve UPC direct beltérijéből HDMI-n csatlakoznék az erősítőre, majd természetesen onnét a TV-re. Bár megoldható az is, hogy a TV-re megy a HDMI-n a kép, és optikain a hang az erősítőre. Ez azért jó, mert nem minden esetben használjuk az erősítőt TV nézéskor. áááá, kicsit bonyolult ez :-) Egyenlőre más forrás nincs, de lehet később külső media player és BD lejátszó is.a TV-ből mindenképp ki kell vezetnem optikain a hangot az erősítő felé, mert a mindig tv-t is nézem, és ott már néha van koncert 5.1-ben. Gondolom karácsony környékén is lesz majd pár.
-
Gabor970
addikt
válasz
Bitlisz #12664 üzenetére
kezd letisztulni bennem, hogy mi is legyen erősítő vásárlás ügyében. Most kettő van igazán képben nálam. Marantz SR3001 és a Denon AVR-1610
Tudom, hogy a marantz az 7.1, amire igazán nem gondolom, hogy szükségem lenne, de nagyon vonzó az ára az AV-planet-nél. A denon viszont ha jól látom tudja a HD hangot is. Szerintetek melyik a jobb? Hangszórók későbbi projekt, most 4db preludium szolgáltat elöl és hátul, a sub egy Wharfedale Vardus VR-SUB8. Centerem valami nem centernek készült hangfalpár egyik darabja (preludium méret, valami régi 2 utas sanyo)
Szóval nem akarom most egyáltalán hangszóróhoz választani az erősítőt, az majd fordítva lehet később.Asszem maradhatunk annál, hogy mozira kell, nem zenére. Ha jól látom nem érem fel az olyan erősítőket amik mindkettőre jók, a zenehallgatás nálam LP hallgatást jelent, inkább veszek valami használt sztereo erősítőt ahhoz, és maradni fog az egyik pár preludium hozzá. Az asszonyom elég toleráns, nem méltatlankodik akkor sem, ha 2 pár hangfal marad elöl.
-
Gabor970
addikt
válasz
Yamaha R1 #12578 üzenetére
köszi, hogy értetted a viccet! :-)
Szerintem hallgasd meg amennyire értelmes nagy hangerőn, ha semmi rezonálást, kellemetlen zizegést nem hallasz, akkor nem lehet baja szerintem. Ha túlhajtják, akkor általában a magasak szoktak elszállni, hallgasd meg mindegyiket közelről, hogy szól-e dobozonként minden hangszóró. Ha szól, és tisztán, nincs baj. Egy hangszóró nagyon hosszú életű tud lenni, én pl 19 éves preludium hangfalaim mélysugárzóján épp most cseréltettem habszélt (konkrétan ma hoztam el Székesfehérvárról) 17 évig hibátlanul üzemeltek, remélem a következő 17-et is hasonlóan teszik.
talán a szubot addig ki is kapcsolnám, míg a szateliteket körbehallgatom.
-
Gabor970
addikt
válasz
KTTech #12531 üzenetére
Ha esetleg ismered a sonido 1 utas építhető hangfalát, van véleményed róla? Zene hallgatásra (jazz és szimfónikus) gondolkodom a megépítésén.
[erre gondolok]
Régóta vonz az egyutasok hangképe. Valamiért egyszerűség párti vagyok. Erősítőben is egy tiszta A osztályos triódás (B300) csövest szeretnék egy szép napon :-) -
Gabor970
addikt
válasz
superTibcsi #12057 üzenetére
milyen erősítő, amit nem kell lecserélni?
-
Gabor970
addikt
válasz
superTibcsi #12050 üzenetére
de van, LG BD390
-
Gabor970
addikt
válasz
Vidala #12043 üzenetére
már többen írták, hogy ez a JBL SCS-178 használható. Mindíg csodállkozva álltam ez előtt egyrész a méretei másrészt a komplett szett ára miatt. Ez valami best buy a 80e Ft-ig subbal együtt 5,1 hangfalkészletek közt? Nagyon nagyon kicsinek tűnnek a frontok, bár még meg sem néztem, hogy centire mekkora, csak a kép alapján.
-
Gabor970
addikt
nekem ilyen van, ne varj tole sokat. Vegulis elbrummog a filmek alatt.
par hozzaszolassal korabban felmerult a sztereo erosito, egyaltalan a nem 5.1, hanem a 2.0.
Szar ugy, de elgondolkodtatott. mi a jobb, 150e Ft-ert venni egy erosen kompromisszumos 5.1 erositot 5.1 hangfalkeszlettel, vagy egy sokkal kevesbe kompromisszumos sztereo erositot egy par hangfallal....
Teny, hogy sztereoban is nagyon jol tudnak szolni a filmek, talan filmekhez elkelhet egy sub pluszban, de pl a lejjebb linkelt NAD leirasaban is lattam, van sub csatlakoztatasi lehetoseg.Zenere meg nagyon kezd tetszeni a sonido egyutas hangfala, talaltam ott hangfalepiteshez is tervet.... no ez mar nagyon off, bocs
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
esetleg felérhetek egy új Onkyo TX-SR307-t. Mondjuk a régebbiekenek inkább van PHONO bemenete, ami nekem kell.
-
Gabor970
addikt
Körvonalazódik az erősítő vásárlásom (használt, 40e Ft-ig)
Denon 1306
Denon 1604
Onkyo TX-DS595Ha fontos a sztereó minősége is, mert zenét is szeretnék rajt hallgatni, akkor melyiket választanátok?
BBéci? .... ok, tudom, hogy ez még nagyon az alja, de ha ezekből kell választanom. Elöl egy pár preludium szól.
Tényleg valami felmerült. Szinte minden erősítőnek van A és B front hanszóró lehetősége. Ezt használhatom úgy, hogy mondjuk a B-re kötöm a Preludiumot zene hallgatáshoz, és az A-ra pedig egy 5.1 es készlet álló frontjait? Ez jó ötlet?
Köszönöm előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest