- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Megszólítottál, kénytelen vagyok válaszolni néhány megjegyzésedre.
A Sztereó magazinban jelennek meg az összehasonlító tesztek, még tévékről is.
Nem nagykerek, hanem forgalmazók, importőrök adják a tesztelésre szánt készülékeket, akik egyben hirdetők, tehát az újság fenntartói, létezésének biztosítói. Ezt illene tudnod!
A készülékek egy előzetes válogatáson esnek át. Kiemeljük a legjobbakat, amit nem ítélünk elég jónak, arról nem írunk.
Nem azt állítottam, hogy egyáltalán nem érdekel és nem foglalkozom a készülékek működésével, a technikai háttérrel. Azt viszont állítom, a legfontosabb a kép és a hang!"még meg is vetetnek az emberekkel"
Ezt miként kell érteni? Láttál már olyat, hogy valaki fejéhez pisztolyt szorítottak, úgy kényszerítették, hogy megvegye az újságokat?
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #27802 üzenetére
A francba!
Ez lett volna a következő adum, tartogattam de megelőztél, lelőtted a poénomat!
Igen a Stradivari, aminek a titkát sok évtizede próbálják megfejteni, eddig kevés sikerrel.
Aki használja és aki hallgatja, az a zenét élvezi és nagy ívben lesz@rja, mitől olyan csodálatos a hangja. -
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27782 üzenetére
Sokan úgy tekintenek mindenre, ami digitális, hogy azok egyformák, hiszen egyesek és nullák "szaladgálnak".
Nem bánom, hogy vannak különbségek! -
BBéci
legenda
válasz
Hopkins_001 #27729 üzenetére
Itt nem szoktak olvasgatni szervizes emberek, azért nem kaptál választ.
Vedd fel a kapcsolatot a Totel bt-vel! [link] -
BBéci
legenda
Érzékenyebb, mert lehet látni és hallani. Nagyfelbontású rendszeren felerősödnek a hibák, ami 32 colos LCD tévén jónak tűnik, az 3 méter széles vásznon erősen szembetűnő. Persze a lejátszó és a vetítő minősége sem mindegy.
DVD-Audiót még nem másoltam, de CD-t igen. A másolat lehet nagyon jó, de soha nem annyira, mint az eredeti. Ez minden hifista számára egyértelmű és vitathatatlan. Az íróprogramok, írók és nyersanyagok hangja is különböző. Még az is hallható, hogy az író alatt milyen asztal, polc, állvány volt. Nem típus, fajta szerint, hanem rezgéscsillapítás mértéke tekintetében. Erről már többször volt szó ebben a topikban is.
Hogy mi létezik és mi nem, azt hagyjuk, most és itt úgysem fogjuk tudni eldönteni! -
BBéci
legenda
válasz
python1 #27741 üzenetére
30 négyzetméteres helyiségbe nem a 920-ast választanám, mert a teljesítménye kissé elmarad a hasonló árért kapható Denon és Onkyo erősítőkétől. Hangminőségben is jobbnak mondják a 1911-est és a 608-ast, szolgáltatásokban viszont nyerő a Pioneer VSX-920.
(#27743) ricsik
Nem vitázni kell hanem kipróbálni, nézni és hallgatni!
A center kábelével kapcsolatban igazad van, én is meg akartam jegyezni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27720 üzenetére
Igaz, a D osztályú erősítők valóban konvertálgatással működnek, a NAD M2 lebegett előttem, annak a tesztjével bíbelődtem, ami más módon végzi a dolgát.
A bögreszett az bögreszett akár D osztályú az erősítője, akár nem.
-
BBéci
legenda
válasz
SirRUMCAJSZ #27698 üzenetére
Ha digitális jelet kap, azt elöbb erősíti, utána alakítja analóggá.
Legalábbis úgy emlékszem. -
BBéci
legenda
válasz
SirRUMCAJSZ #27693 üzenetére
Arra nem szoktak panaszkodni, inkább más hátrányait emlegetik, azok is egyre fogynak. Kaphatók audiofil, sőt, high-end D osztályú erősítők, például NuForce, NAD.
-
BBéci
legenda
válasz
SirRUMCAJSZ #27688 üzenetére
Én is szeretnék megvilágosodni, ezért kérdezem, hol olvastál arról, hogy a digitális (kapcsolástechnológiájú) erősítők oda-vissza alakítgatják a hangot?
Az sem törvényszerű, hogy jobb hangminőséget kapsz, ha a lejátszó dekódol. Készülékfüggő. -
BBéci
legenda
válasz
SirRUMCAJSZ #27680 üzenetére
Itt a topikban is többen tapasztaltuk, hogy ugyanannyi pénzért inkább szerényebb hangminőséget kapni, nem olcsóbban jobbat. Az erősítő nem alakítja digitálissá az analóg jelet. Hogy jut eszedbe ilyesmi?
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #27636 üzenetére
Az előbbi hozzászólásomban már írtam, hogy az a 7.1 analóg kimenet, ami minden belépőnél komolyabb BD-lejátszón megtalálható, azokat lehet az erősítőbe, előfok/processzorba kötni.
-
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #27629 üzenetére
Kódolt csatornákra leosztott??? Az mit jelent?
A leírásából nem látok mást, csak amit a komolyabb BD-játszók mindegyike tud, rendelkezik 7.1 analóg kimenettel.
Az XLR sztereó az már valami, de nem egyedi abban az árkategóriában.
Csak egy kérdés, hogyan szabályoznád a hangerőt? -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #27627 üzenetére
Miből gondolod, hogy kihagyható az előfok/processzor?
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #27561 üzenetére
Nálunk az említett társaság már bővítettnek nevezhető, mert eredeti terveim szerint csak 2 tanú lett volna jelen, senki más.
Magát a házasságkötést is értelmetlen felesleges ceremóniának tekintem. Egy forinttal többet kiadni rá, mint ami feltétlenül szükséges, (illetékek, eljárási díj, házasságkötőterem bérleti díj) az nálam pénzkidobás kategória.
Közöltem a lánnyal, vagy így, vagy sehogy. Pedig nem lett volna nehéz 100 embert - családtagokat, barátokat - összetrombitálni. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27380 üzenetére
Régen a Thomson francia, a Grundig német volt, ma mindkettő távol-keleti.
-
BBéci
legenda
"Hasonlits ossze harmonikus torzitast egy 20 eves csucserositon meg egy mai 20000 ft os gyatra akarmin."
Ha ezt írod, bizonyára összehasonlítottad, pontos műszerekkel, szakszerűen mérve. Várjuk a dokumentációt, az eredményeket!
Amíg ezeket nem prezentálod, azt mondom rá, nem igaz! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Még nem találkoztam olyan erősítővel, talán nincs is.
A házimozi erősítők hangszóró kimeneteit nem véletlenül nevezik el frontnak, centernek és surroundnak. Az megoldható, hogy az összesre ugyanaz a jel menjen, azt nevezik 5/6/7 csatornás sztereónak, de olyanról, hogy csak a háttérsugárzók szóljanak, még nem hallottam. Házimozikban nem szokták igényelni az effajta hangzást.
Persze ettől még létezhet, keresgélj, hátha szerencséd lesz! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27227 üzenetére
Igen, valóban 600 pénzbe kerül az a Denon, de a példám jól érzékelteti azt, hogy egy hangdobozpár mennyit profitálhat egy nála magasabb kategóriába tartozó erősítővel hajtva.
(#27229) python1
Nekem valahogy szimpatikusabbak az optikai bemenetes külső DAC-ok, amiket CD-játszókhoz terveztek. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27221 üzenetére
Már meséltem arról az élményemről, amikor tavaly ősszel hazahoztam a Denon PMA 2010AE erősítőt és bekötöttem a rendszerembe. Olyan szuperül szóltak a jó öreg Quadral Aurum frontsugárzóim, hogy alig akartam hinni a füleimnek. Pedig korábban volt elékötve néhány csúcskategóriás házimozi erősítő, Denon AVC-A1XV, Arcam előfok/végfok.
-
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #27222 üzenetére
Szerintem az a Yamaha már elkelt, egy haverom is versenyben volt érte. Pana BD-játszóval, 10 db Blu-ray lemezzel 110000 forintért kínálták, az már brutálisan olcsónak mondható.
Az erősítő új ára 270000 volt, benne van az összes HD hang dekóder. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27216 üzenetére
A sajátom egy Denon AVR-3802, amit gyakran félreteszek, mert a tesztkészülékeket szoktam használni. Az AVR 600 kivételével az összes Arcam megfordult nálam, a 300-ast 10 hónapig használtam. Mindegyik jobban szólt, mint a 3802. Ez persze az áruk ismeretében nem is csoda.
Talán egy Denon 4311 már gondolkodóba ejtene, de az alatt egyértelmű, hogy Arcam AVR 280/300/350. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27214 üzenetére
A H/K 760 lenne vele egy szinten, ami a hangminőséget illeti, viszont az sem 3D képes.
Azt is már számtalan esetben elmeséltem, hogy az általam látott igazán komoly rendszerekben nem HDMI-n, hanem analógon viszik a lejátszóból az erősítőbe a hangot.
Nem HD hangzás, hanem dekóderek nincsenek az Arcamban.
Ha lenne rá pénzem, már régen nem lenne ez téma, mert a hirdetés megjelenésének pillanatában rohantam volna érte.
A Yamaha 1800-as is jobb vétel 90-ért, mint bármelyik új Onkyo. -
-
BBéci
legenda
Lejárt a szerkesztési idő.
Ugyanott olvasom, az idei legújabb lapszámban, hogy az Onkyo TX-NR3008 255 pontot kapott a hangjára.
Ezek ismeretében mit vártok a 609-től???
Az is igaz, hogy az Arcam AVR 280 németországi listaára 2500 euró azaz 687000 Ft!!! Ehhez képest 180000 forintért ajándék. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27174 üzenetére
Arra ne vegyél mérget, hogy annyival jobb lesz a hangja, ugyanis akkor utolérné az eggyel magasabb sorozatszámú márkatársát.
Állítom, hogy az Arcam AVR 280 hangja az Onkyo TX-NR1008-nál is jobb. Nem kicsit! Talán a 3008 lehetne ellenfele.
A német Video magazin tesztje szerint 270 pontos a hangja, ami a H/K 745, Denon AVC A1 HD, NAD T765 szintje. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #27131 üzenetére
Mindenre nagyon jó, stílustól függetlenül, zenén és mozin is veri az összes japán gépet, még a nála drágábbakat is.
(#27134) kimi02
AztaQ! Annyiért ajándék! -
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #27128 üzenetére
Számomra inkább az okoz problémát, ha egy filmet DVD formátumban akarok megszerezni. HD-ban hamarabb rátalálok, ezért kénytelen vagyok konvertálni, ugyanis anyáméknak csak DVD-lejátszójuk van.
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #27111 üzenetére
A Thuglife által linkelt Arcam még 3 év múlva is többet fog érni, mint egy ma újonnan, ugyanannyiért (180e) vásárolt erősítő. A hangja meg nagyságrendekkel jobb, listaáron közel fél millcsiért adták.
-
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #27119 üzenetére
Azért nem érdemes, mert a sz@rt hiába pofozgatod, akkor is sz@r marad, nem lesz belőle arany.
Veszteségmentes tömörítésű zenékkel tele a net, egy évvel ezelőtt 150-170 CD anyagát töltöttem le másfél-két hét alatt.
Számomra az empéhárom felér a jóízlésem és a hallószerveim ellen irányuló merénylettel. Kannás bor kategória. Inkább vizet iszom, mint azt. -
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #27108 üzenetére
Arra akarok rávilágítani, hogy MP3-hoz felesleges akár egy belépő szintű AV rendszert venni. Ahhoz egy olcsó mjúzikcenter is megfelel.
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #27103 üzenetére
Egy 3 éves autó lehet akár agyonhasznált is, ami egy erősítő esetében szinte kizárt. Újszerű, hibátlan, karcmentes készülékeket lehet kapni féláron.
Mi a bánatot kezdenél a 4K-val???
Mik azok az újabb, zenei hangzásmódok???(#27104) burcz.techno
A netrádió véletlenül nem MP3-ban adja a zenéket? -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #27089 üzenetére
Az ezüstözés legalább annyira nem meghatározó egy kábel hangminőségét illetően, mint a vastagság.
Az autómba ezüstözött kábeleket szereltettem, plusz van belőle egy 2 x 5 méteres 2,5 négyzetmilliméteres tesztdarabom, bekötöttem itthon a teflonozott Kimber helyére, két percig tudtam elviselni a hangját. Nem a magastartomány kiemelése miatt, ami szerintem is előfordul, de nem feltétlen velejárója az ezüstnek. -
BBéci
legenda
válasz
zolaas #27084 üzenetére
Nem lehet és nem is szabad arányosságot keresni, még az is előfordulhat, hogy a felébe, harmadába kerülő kábel jobb, ilyennel már találkoztam, többször le is írtam.
Készülékeknél ez ritkábban fordul elő, viszont ugyanúgy értelmetlen számolgatni, hiszen az értelmezhetetlen, hogy valami kétszer jobban szól egy másiknál.
Abban tökéletesen igazad van, hogy minél feljebb megyünk a minőségben, annál többe kerül a picit jobb hangzás. Ez olyan, mint 9 mp alatt futni 100 métert. Minden ezredért vért kell izzadni, esetleg mázsányi doppingszert beszedni. -
BBéci
legenda
válasz
burcz.techno #27064 üzenetére
A kábelek vastagsága csak egy paraméter a sok közül, ráadásul a hangminőséggel nincs szoros összefüggésben. Nem azért jó egy kábel, mert 3/4" átmérőjű.
Amit Te egyszerű, mezei kábelnek nevezel, az szerintem villanydrót kategória, nem lehet egy napon emlegetni egy 4-500000 forintos rendszerrel. -
BBéci
legenda
válasz
tyler69 #27048 üzenetére
Jól mondja Sanci, hiszen az AX5i új ára bőven 300000 forint fölött volt, a német Audio magazin 2004/2 számában megjelent teszt szerint 1800 euróba került, ami akkori árfolyamon 410000 Ft.
Az Onkyo 608 csupán 165000 forintról indult, tehát felébe sem került, mint a Pioneer. Ebből azért lehet következtetni a minőségre is.
Nem kell lemondanod a Dolby True HD-ról és a DTS Master Audióról sem, csupán egy jó minőségű, 7.1 analóg kimenetes Blu-ray-lejátszó kell hozzá.
A Pro Logic IIz-t meg felejtsd el, egyszer ki lehet próbálni, aztán mehet a süllyesztőbe. Ráadásul, az nem 7.1!!!Keverted a fogalmakat.
Dali Ikon 6 szett 550, hozzá egy jó mélyláda 85 pénz, messze van a milliótól, de nem annyira mozis cucc, inkább zenére ajánlanám. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #27044 üzenetére
Annyiért jó. Kérdés, meddig megy fel a licit végére?
-
BBéci
legenda
válasz
Terminator47 #27028 üzenetére
Lehetne valamelyik nagyobb Mission, vagy a Streamaudio akciós szettjeinek egyike a 110-150000 forintos ársávból.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #27025 üzenetére
Próbáld ki a többi bemenetet is!
-
BBéci
legenda
válasz
Terminator47 #27022 üzenetére
Az AV erősítők csak szub előfok kimenettel rendelkeznek, amihez aktív mélyláda köthető.
Az SR 508 picit komolyabb hangdobozszettet igényelne, mint az MV pakk, de szódával elmegy. Kínálnak jó áron használtakat, nézd meg azokat is!
(#27020) Gál István
A "gép"-ből biztosan kimegy a hang? -
BBéci
legenda
válasz
tyler69 #27006 üzenetére
Szerintem 20 négyzetméteres szobába még a 7.1 is felesleges, a 9.1 egyenesen őrültség.
Egy jó minőségű 5.1 szett, melyben dipólok a háttérsugárzók, minden igénynek megfelelnek.
700000 forintos rendszerbe kevés az Onkyo 608, annál jobb minőségű erősítőt válassz!
Például az itt kínált Pioneert, mellé vehetsz Polk Audio RTi A7 frontokat, FXi A6 surroundokat,
CSi A4 centert és PSW 125 mélyládát.
Garantálom, hogy eldobod a hajadat, olyan mozihangzásban lesz részed. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26956 üzenetére
A NAD erősítők teljesítményét nem nevezném kevésnek, szerintem bőven van bennük kakaó. Melyikre gondolsz?
-
BBéci
legenda
válasz
K!$$rác #26802 üzenetére
Számomra annak a filmnek az első része is csak az épphogy nézhető jelzővel illethető, ezért a második részét nem biztos hogy megnézem, de a leírásod szemléletes. Arra vagyok kíváncsi, mit szólnál a hangjához, ha alulról támogatná egy Proson r12, vagy Polk PSW 125.
Dobna annyit rajta, mint egy Dune. -
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 07.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest