Keresés

Aktív témák

• canniball

nagyúr

válasz bajnokpityu #1508 üzenetére

Az teljesen egyértelmű, hogy egy Bolt Thrower albumhoz nem szükséges olyan "cucc", mint pl. egy szimfónikus zenekar CD-jéhez.
    Ugyanakkor a szavaidból nagyon úgy tűnt, hogy szerinted vannak egyrészt a "minőségi zenék", másrészt a "rock,metál,tüctüc" igénytelen zenék. Az igazságtalan általánosítás pedig azon ritka dolgok egyike, amitől másodpercek töredéke alatt felmegy bennem a pumpa.

"és az átlag emberek sem éppen hifisták.mint pl Te sem,és ezen ne sértődj meg,kérlek."
    Nincs miért megsértődnöm, ez így van. De én egyrészt örülök is ennek: így nem kell félmillákat költenem arra, hogy élvezhessem a zenét. :)

• canniball

nagyúr

válasz Geeco #1472 üzenetére

"Egy webáruháznál még elmegy ez a dolog, de egy rendes boltban..."
    Szvsz egyik boltban sem elfogadható, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy bárhol vásárolsz is mindenhol meg kell nézni benne van-e minden a dobozban. Lehet, hogy csak véletlenül nincs benne valami, lehet, hogy nem véletlenül, minden esetre a vásárló számára mindegyik lehetőség kellemetlen lehet, mikor boldogan bontja ki otthon a dobozt és valami hiányzik.
    Ami sokkal inkább nem mindegy, hogy reklamáció esetén hogy áll az eladó (cég) a dologhoz, azt hiszem Maki73 esetében teljesen korrektek voltak.

• canniball

nagyúr

válasz bajnokpityu #1452 üzenetére

"HK zenére,minőségi zenére szerintem abszolut alkalmatlan.rock,metál,tüctücre fajin...
    Szóval szerinted ezekben a műfajokban nem lehet minőségi zenét alkotni. Akkor a Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, Metallica stb. zenekarok csak azért tudtak ennyi rajongót szerezni maguknak, mert több millió igénytelen zenehallgató él e Földön, akiknek tetszenek ezek a zenék (is)... :(((

• canniball

nagyúr

válasz Rover623 #1150 üzenetére

Nem biztos, hogy házi tuning, az én hifim hangfalai is gyárilag 2x2 madzagosak.

• canniball

nagyúr

Osztottam-szoroztam és végül arra jutottam, hogy későbbre halasztom a vásárlást. Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget! :R

• canniball

nagyúr

válasz dobolan #1061 üzenetére

"Sajátommal hasonlítottam, nekem H/K van..."
    Ja, úgy nem csoda, hogy különbözött a kettő. :)

"Sokkal inkább a hangfalad fogja meghatározni a minőséget."
    Akkor remélem, hogy akkor is itt leszel amikor a hangfal ügyében kérdezgetek és hasonlóan segítőkésznek mutatkozol. :R

"Nekem hangzásilag egyébként a Yamahák jönnek be legkevésbé."
    Na puff. Te a Panát ajánlod, Cifu pedig a Yamahát. Megyek veszek egy Denont. :DDD

Mod.:
    "Na pont erre való a direct mód. Ha bekapcsolod, a 2.0-ás jeled nem lesz átalakítva sehogy, hanem marad, és csak a két front hangszóró szól."
    No de nekem zenére 2.1 kell! Eleinte fura volt, de gyorsan átállt a fülem erre és most már az a zavaró, ha nincs meg a megfelelő "bass-mennyiség".

• canniball

nagyúr

válasz Cifu #1059 üzenetére

"De nem ezt állítod be, hanem..."
    Tehát ha jól értem nem azt kell megmondani az erősítőnek, hogy milyen szett lóg rajta (2.1, 5.1 stb.), hanem egyesével azt, hogy milyen hangfalak (right front van, sub van, left rear nincs stb.)?

"Ha mélynyomó van rákötve, akkor mindenképpen 2.1-et csinál belőle."
    Ez jó.

"...3.1 esetén szvsz felesleges a felkonvertálás, mert a center nem sokat fog osztani-szorozni, inkább csak szétvágja a sztereo hangképet."
    Pont ezért kérdeztem, szerintem sem lenne jó. Tehát ha beállítom, hogy 3.1 van, akkor az 5.1-et szétosztja a meglévő négy hangfalra, de ha stereo jelet kap (pl. zenét akarok hallgatni), akkor alapból azt is a négy hangfalra tolja ki (és nekem kell ilyenkor átállítani, hogy csak 2.1-et akarok) vagy magától érzékeli, hogy milyen a jel és csak 2.1-et csinál belőle?

A dobolan által írottakkal (a D kategóriás erősítő a más típusú működés miatt nem termel annyi hőt, így nem kell akkora borda bele és ezért nem lesz akkora súlya) egyetértesz? (Csak mert a fent említett Panát pont a súlya miatt nem ajánlottad.)

• canniball

nagyúr

válasz dobolan #1056 üzenetére

"...nem is olyan zúzós..."
    Örülök hogy így látod. :) Ezek szerint jól tettem, hogy nem a Bolt Thrower-t linkeltem először. :D 50%-ban ilyen zenét hallgatok (bár mondjuk ez is elég változatos hangzásban, mert azért van különbség a fent linkeltek és pl. a Metallica S&M-je között), de 50%-ban olyanokat, mint pl. Ákos, Placebo stb. és jazz.

"Már nem tudom melyik Yamahát ajánlották..."
    Cifu a Yama RX-V361-t ajánlotta, mondván "nem sokkal drágább, de sokkal többet tud" - és tényleg nem sokkal drágább, de mivel nem értek hozzá nem tudom mivel tud többet?

"Persze ehhez azt is tudni kell, hogy mekkora helyiségben lesz"
    Kb. 15-20 négyzetméter a nappali.

De most már te is teljesen elbizonytalanítassz: "...én hallgattam már ilyen kategóriás Pana erősítőt, asszem egy régebbi modelt. Egész jó a hangja, mozira tökéletes, zenére annyira nem...", "...szvsz nem járnál vele rosszul...".

• canniball

nagyúr

válasz WN31RD #1052 üzenetére

Most már úgy megzavartatok, hogy csak egyet tudok kérdezni: a szóban forgó Pana erősítőről (vagy úgy általában ezekről az olcsóbb Panákról) tudsz-e nyilatkozni?

• canniball

nagyúr

válasz dobolan #1051 üzenetére

"Ezért nagyobb a súlyuk illetve fajlagosan nagyobb teljesítmény leadására képesek."
    Aha. Szóval akkor szerinted a súly jelen esetben nem mérvadó.

"Az a "sokol" minőség enyhén szólva túlzás."
    Tudom, de hirtelen ez jutott eszembe. Talán találóbb lett volna egy olcsóbb mp3-lejátszóhoz adott "gyári" füles és egy minőségibb füles összehasonlítása. Csak hallottam én már zenét szólni tücsökp*csnyi hangfalakkal árult "mindent-egybe" cuccból és hogy is mondjam...nem igazán volt meggyőző...

"Ha csak a mostani mini-hifid hangjával veted össze, már arra is fényéveket ver hangminőségben egy Pana D osztályos erősítő is."
    Ez tuti? Mert ezzel én elégedett vagyok, szól rendesen ha kell zenehallgatásnál és filmek alatt is (ahogy látom Panáék azért figyelnek a hangfalakra).

"Ha sok klasszikus és jazz zenét hallgatsz..."
    Klasszikust nem hallgatok (legfeljebb szimfónikusokkal tűzdelt zenét). Többnyire zúzós zenék szólnak nálam (pl. ilyenek, csak persze nem ilyen minőségben), vagy az Ákos "féle vonal", "relaxnak" pedig jazz.

"Ha dvd lejátszóról vagy sima pc-ről hallgatnál zenét, mondjuk mp3-at..."
    Jól mondod: PC-ről mp3-at (de ez alatt ne az 56kbps-t értsd!). Ez menne optikain az erősítőbe.

"Nálam a minőségi doboz az 150 eFt/pár-nál kezdődik."
    Na annyit (legalább is egyelőre) tuti nem tudnék kiadni erre a célra. :(

Szóval akkor azt mondod, hogy jelen esetben a súly nem számít és ez a Pana verné a jelenlegit; de mivel járok rosszabbul, mintha a Cifu által ajánlott Yamahát venném? Mivel tud ez kevesebbet?

Mod.:
    "...nem hiszem, hogy több százezres nagyságrendben gondolkodik a kollega..."
    Bizony hogy nem: 50k-nál sokkal többet semmiképpen nem adnék ki erősítőre. A hangfal része meg még úgyis a jövő kérdése, de mivel nem keresem rongyosra magam az sem egy félmillás szett lesz.

• canniball

nagyúr

válasz dobolan #1046 üzenetére

"Dvd-t összekötöd az erősítővel optikain, ez eddig világos. Utánna miért akarod rákötni a mini-hifidre?"
    Mert hiába kötöttem volna az erősítőre a hangot, ha az erősítőn nincs hangfal (mint írtam arra nem lett volna pénzem). De úgy néz ki egyelőre nem kötök semmit sehova. :)

"...addig meg kötsd a dvd 2.0-ás sztereo kimenetét a mini-hifi benmenetére, és hallgatsd úgy."
    Így van (vagyis a DVD a TV-re, a TV meg a hifire). Csak mint írtam ez kisebb macerával jár.

"Egyébként én hallgattam már ilyen kategóriás Pana erősítőt, asszem egy régebbi modelt. Egész jó a hangja, mozira tökéletes, zenére annyira nem..."
    Pedig 50-50% lenne az arány. És ugyan nem vagyok vájtfülű, de azért mégsem mindegy, hogy Sokol minőségben szólal meg a zene vagy normálisan.

"Azért ilyen kicsi a súlya, mert D osztályú erősítő..."
    És mi a különbség az A, B, C és D osztályúak között? Egy rövid összehasonlítást vagy egy linket tudsz adni?

• canniball

nagyúr

válasz NoName?! #1045 üzenetére

Ez a direct mód az, amikor pl. a jelenlegi hifimen kikapcsolom az EQ-t?

• canniball

nagyúr

válasz Cifu #1036 üzenetére

Hát akkor fájó szívvel bár, de hanyagolom (és egyelőre az egész vásárlást is).

"Egy Yama RX-V361-es..."
    Tényleg nem sokkal drágább, de itt már túl nagynak tartom a bank nyereségét. :( Inkább gyűjtögetek és később visszatérek rá.

"Az erősítőknél...mindig be kell állítani, hogy milyen hangfalak vannak rákötve..."
    Ilyen opció is van/szokott lenni: 2 front+sub+center? (Egyik falon a TV, DVD-játékos stb., vele szemben a másik fal mellett a kanapé, így a rear hangfalakat nem nagyon tudnám hová tenni.) És (amennyiben több hangfal van) a stereo jelet is felkeveri, vagy az marad stereo (esetleg 2.1)? (Értsd: ha zenét hallgatok át kell-e állítani, hogy ne nyomja ki az összes hangfalra?)

"Hát ha ez alá akarsz menni, akkor szerintem felejsd el a komponens alapú házimozit, és inkább végy valami egybe szetett..."
    Nem akarok "alá menni", csak nem szeretem feleslegesen szórni a pénzt. Ezért kérdeztem, hátha tudatlanságom okán csak én tettem magasra a mércét. De egybe szettet semmiképp, akkor inkább egyelőre marad a hifim.
    "Persze zenehalgatásra az nem igazán alkalmas..."
    Ha emlékeim nem csalnak valahol azt olvastam, hogy ezek az "egyszerűbb" 5.1-es erősítők sem alkalmasak "fullosan" erre, ha valakinek ilyen céljai vannak vegyen stereo erősítőt vagy profi 5.1-est - rosszul rémlik vagy ez csak az audiofilekre vonatkozik?

"...Jack dugó, vagy csiptetős megoldás? ...a mini-hifi hangfalait kell csak rákötnöd az erősítőre."
    Csiptetős, de mindegyik hangfalhoz négy kanóc van (azt hiszem van bennük külön mély vagy valami ilyesmi miatt).

Mindkettőtöknek köszönöm a rám szánt időt! :R

• canniball

nagyúr

válasz dobolan #1035 üzenetére

1. Én is azt hiszem. :)
    3. "...mit kellene it downmixelni, mikor a forrásod eleve 2.0-s..." - Ha a DVD-játékosból optikai kábelen megy az 5.1 hang az erősítőbe (tehát a forrás 5.1, nem 2.0), onnan pedig tovább a music centerbe (ami csak 2.0), akkor az erősítőnek le kell keverni az 5.1-et stereora. "...minek egyátalán erre mégegy digitális erősítő?" - I. Mint írtam jelenleg csak azért nem vennék hozzá hangfal-szettet, mert "nem fussa". (Igazából erősítőre sem, de a fenti részletfizetési lehetőség kedvezőnek tűnt.) Később természetesen vettem volna hangfalakat is. II. Jelenleg ha a TV van a(z egy bemenettel rendelkező) hifire kötve és szeretném a PC-t rákötni, akkor "az egyik kábel kihúz-a másik bedug" játék van, (egyelőre) legalább ez kiküszöbölhető lett volna.

• canniball

nagyúr

válasz NoName?! #1033 üzenetére

1. Mi az a direct mód?
    2. Hogy jön a downmixhez a zenehallgatás?
    3. A downmixet azért kérdeztem, mert jelenleg hangfalakat "nincs kedvem" :( venni, így egyelőre a hifire lenne kötve, ami nem fog nekem 5.1-et produkálni.

Más:
    Amit most már két postból is kihagytam: a tulajdonságainál ez áll:

Akkor most három bemenete van összesen (2 optikai+1 koaxális) vagy van három digitális+három analóg?

• canniball

nagyúr

válasz canniball #1031 üzenetére

Amit még elfelejtettem az imént:
    1. Vajon tud-e 5.1->stereo downmixet? Vagy ezt mindegyik tudja?
    2. Az ára 40k (de ha áldásotokat adjátok rá és összejön részletre venném, így a vége 44k lenne), milyen az ár/érték arány (megéri-e ennyiért vagy esetleg egy olcsóbb modell is jó lenne nekem)?

• canniball

nagyúr

A Panasonic SA-HE40-ről tudtok-e valami jót/rosszat mondani? Nagy elvárásaim nincsenek: zenehallgatás (nem vagyok audiofil), filmnézés, egy cca. 20 négyzetméteres szobában lenne (ez gondolom nem okozna problémát neki).

Aktív témák

Hirdetés