- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
s7evcsenko #30003 üzenetére
Szerintem egy agyműtét után mindenképp kell az újrahúzás, mert különben nem lesz szegény 100-as sosem.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29978 üzenetére
Igazából pop-ot nem nagyon hallgatok, csak ha épp a rádió szól, bár akad egy-két nagy kedvencem a régi szép időkből, mikor még nem valóságshow-k mentek az MTV-n.
Így leginkább progresszív rock, jazz, acid-jazz, és mostanában egy barátom folyamatos "fertőzésének" köszönhetően egyre többet klasszikust is. Amúgy majdnem mindenevő vagyok. (Mostanában pl. egyre többet gondolok arra, hogy bele kéne hallgatnom nosztalgiából a Prodigy: Music for the jilted generation c. albumába, csak sajnos már nincs meg.)Egyébként meg a Denonokat én is elég muzikálisnak tartom, de ott is minimum a 2xxx-es szériától mondanám ezt. Sajnos HM erősítőkről lévén szó, a 3xxx-as lenne igazán az alap, ha ennél komolyabban venném a hi-fi-zést, mint most.
-
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29973 üzenetére
Ez így van, csak ha hülyeségeket írogatsz, akkor arról én is véleményt nyilvánítok szabadon.
Pl. Az én HK-on: kijelző lekapcsolható (2 v. 3 fokozatban), az EQ-t tulajdonképpen nem ki, hanem bekapcsolni kell, ha szeretnéd. Szerintem, ha a TV-t kikapcsolom, akkor automatikusan lekapcsohatja a video áramkört (mert ilyenkor elhallgat egy pár másodpercre a cucc), de ha nagyon hardcore valaki, akkor a setup-ban nem kell a videonak csatlakozó ágat sem kijelölni.
Nem szeretem a túlzott általánosításokat. Melyik márka jobb? Melyik? Egy HK760-as, vagy egy Denon 1911-es? Na melyik??? -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29960 üzenetére
Az első mondattal semmi bajom, de második mondatod már talán túzott elfogultságra utal. Azért a HK-nál sem sci-fi az ilyesmi...
-
Vidala
senior tag
Akkor tényleg az lenne a legjobb, ha elsuhannál a WestEnd-be, még ha nagyon nem is jók a meghallgatási körülmények. Viszont ugyanott vannak tehát hátrány sem nagyon éri az összevetést.
Szvsz az ES széria és a Dali is elég rendben van ár/érték arányban, legalábbis a Studio szériához képest. Persze nekem az ES felé húz a szívem, de hát nem véletlenül választottam. Én a magasak harsányságát inkább csilingelésnek hívom, amin talán lejön az ízlések és pofonok kérdésköre. Viszont szerintem nagyon renben van a közép tartománya, és a mélye is. Sőt, ott érződik ki a házimozira termettsége igazán. Nagyon szép, kontrollált mélyei vannak. Ez elég sok zenén néha még "kevésnek" is érződik. Mondjuk a mai pop jellegű zenéknél, vagy egy jobb basszeros albumnál (pl. Jamiroquai) már mindez nem mondható el, hanem éppen az ellenkezője. Viszont filmeknél egyszerűen zsír amit produkál. Épp tegnap néztem meg a Transformers, Bukottak bosszúját. Van benne dinamika, hogy úgy mondjam.A kettő között még egy szempont figyelembevételét javasolnám: a JBL ES hátsó bass reflexes, míg a Dali első. Ha falhoz közelebb tudod csak raknmi, akkor lehet utóbbi jobb partner benne: Bár az is igaz, hogy én a JBL-t tologattam elég sokat már, de mégsem okozott túl nagy változást az esetemben a közelebb-távolabb hozás.
A Stúdió szériáról a következőket tudom mondani: teszteken valóban kissé lehúzzák, amit én inkább az ár/érték arányára terhelnék. Mondjuk csak az előzőt hallgattam meg, és nem is mondom, hogy rossz lett volna, de sokkal többet vártam tőle, főleg az árát is nézve. Persze az is lehet, hogy nagyon nem mindegy mivel hajtod, mert lehet egy jobb erősítőt nagyon meghálál.
Az új meg picit gyanús nekem, hogy talán az ES leváltására kelthették életre (mivel olcsóbb a réginél, és éppen kb. annyi, mint az ES), de ez persze lehet csak egy fikció. Meg kéne azt is hallgatni, hogy okosabb legyek. -
Vidala
senior tag
válasz
FlameBox #29896 üzenetére
Belenézve a kézikönyvébe (tudom ajánlani) a következőket látom:
- Jó az összekötés módka, működni fog (Itt egyet jegyeznék meg halkan: olyat nem tud, hogy más, tehát nem HDMI-ről származó képet a HDMI out-on továbbítson)
- Tudja a Pro Logic II-t (furcsállottam volna, ha nem)
- A hang nem lesz roszabb minőségű, mint a TV-n (legalábbis igen valószínű), és beállítás kérdése, hogy szóljon-e a TV. Alapesetben csak a képet továbbítja, a hangot nem (azt az erősítőre csatlakoztatott hangfalakon szólaltatja meg). Tehát az már mindegy, hogy a TV-n mit állítasz.
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #29892 üzenetére
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindezt honnan nézzük. Azért egy ilyen szett már nagyon messze van bármely bögreszettől, meg a consumer kategóriától. Ráadásul annak, aki kb. az első komolyabb HM szettjét telepíti otthonra, majdnem biztos, hogy ki*****ul tetszeni és élvezni fogja. Aztán idővel, ahogy sokat hallgatja (meg esetleg más rendszereket is), úgy kezd alakulni, hogy mi tetszik benne, és mi az ami kevésbé. Én is kb. így bagyok a sajátommal.
A másik fele a meghallgatásos sztorinak, hogy ugyan én is mindig ajánlom, de az otthoni akusztikai környezetben nem pont ugyanúgy fog szólni. Tehát kis lutri mindig marad.Hozzá való erősítő: mivel azért az érzékenysége nem a legjobb, bár nem rossz, ezért valami viszonylag erősebb cuccot ajánlanék mellé. Persze hangminőség miatt is. Mondjuk 2xxx-es Denon, 3xxx-es H/K, stb., ami egyébként az új árát tekinte kb. stimmel is a 2:1-es ökölszabállyal (nem innen indulva néztem). Viszont, hogy melyik lesz igazán hozzávaló, azt tényleg teszteléssel lehetne kideríteni.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29884 üzenetére
Igazából láncot kéne venni, amibe minden beleértendő.
Ha nincs rá zsé egyszerre, akkor már úgyis "kényszer" valamelyik oldal felől elindulni, és dönteni.
Az viszont tény, hogy egy ilyen kategóriájú erősítőhöz bizony komolyabb hangfalak illenek, aminek az érték felőli megközelítését már leírták (csak szerettem volna ráerősíteni), mivel különben kihasználatlan tudás fog csak a polcon csücsülni.Használt is szóba jöhet? (erősen szoktuk ajánlani a megfontolását)
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #29868 üzenetére
Sajnos ebben nem tudok segíteni, úgyhogy bocsi, ha feleslegesen untatlak a saját véleménymmel.
Simán jó lehet egyébként, mert pl. az én JBL ES dobozaimra, mérettől függően kisebb-nagyobb mértékben a magasakat szokták "sokallni". Kissé hasonlóan ennek a mélyeihez. Ettől még nekem éppen így tetszett meg, és tetszik azóta is, mivel ettől még igen jó az összképe számomra. Persze ez erősen ízlés, illetve zenei preferencia kérdése is. Igen nehéz ebben az "olcsóbb" szegmensben igazán jó dobozokat találni, ami mindenkinek egyöntetűen tetszene. Nem véletlen, hogy "létezik" az audiofil és hi-end kategória. -
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #29865 üzenetére
Sanjnos nem ismerem, de az öt csillag bíztató. Viszont elég egyértelműen írja a szerző, hogy mélyhangsúlyos dobozok, ami ugyan szerinte nincs rossz hatással a közép és magasakra sem, illetve kellő részletezőképességgel is rendelkezik (nagyvonalakban kiemelve). Viszont itt jön az egyéni ízlés kérédése, hogy mennyire jöhet be a mély "hangolása" a dobozoknak.
Mindig kijukadunk a meghallgatásnál... -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #29807 üzenetére
Meglehetősen "egyszerűen" működnek, ahhoz képest mennyit tudnak.
Mondjuk az Oppo-hoz nehezebb itthon hozzájutni, mert igazi hivatalos forgalmazója nemigazán van (még), ezért lehet az a kevésbé érdekes. Ezen van USB, ill. eSata csati amire rádughatsz egy külső vinyót. Gyakorlatilag minden létező jelenlegi formátumot lejátszik.
A Dune HD Max pl. ehhez képest még un. hotswap rack-el is rendelkezik, amiben tetszőleges külső vinyó tehető. Ezen kívül annyi mindent tud még, hogy nem is sorolom, de nem véletlenül mondtam, hogy nem vacakolnék HTPC-vel. ITT végig tudod olvasni, ráadásul magyarul.Szerk:
Nem azért ajánlgatjuk ezeket, mert jutalékot kapunk, mert nem. Hanem most is legalább már 10 perce csorgatom a nyálam a linkelt oldal felett. Úgyhogy csak óvatosan nyisd meg, mert lehet hogy rácsöpögött kissé. -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #29790 üzenetére
Ehhez a cucchoz én biztosan beszereznék egy jobb minőségű BD lejátszót is. Akár a Denon-tól, ha már a Receiver is az, de nekem pl. a HDI Dune cuccai mellett az Oppo BD lejátszói is szóba jöhetnének (mint minimum). Utóbbi kettő egyébként tudásban simán ott van ahol egy HTPC, de az audiovizuális minőségi különbséget nem is kérdőjelezném meg. Bármelyik 100-200K között megáll, ami simán egy jobb HTPC (főleg, ha hi-fi kinézetű házat is beszerzel), ami a rendszer árához viszonyítva szinte elhanyagolható.
Egyébként korrekt kis szett. Én is szeretnék egy ilyet!
A cikket várom, dobj egy linket a fórumba is, nehogy lemaradjak!
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #29778 üzenetére
Szerintem kicsit fáradt lehettél:
Az S/PDIF ugye a digitális csatornát jelenti, amiből van optikai és koax is.Úgy látom, hogy sajnos alapesetben nem fog menni, mert az alaplapján koax van, míg a HM-en optikai. Ehhez kéne valamit, pl. egy optikai kimenetes hangkarit applikálnia.
Sajnos ez megint a bögreszettek csökevényes csatlakozóportjainak köszönhető, egy rendes HM erősítővel nem lenne gond.
Egyébként ezen a szabványon a sztereó és az AC-3, azaz Dolby Digital kódolású/tömörítésű 5.1 megy át. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #29585 üzenetére
Ehhez mondjuk én egy-két egyéb dolgot is hozzátennék (ha már úgy is rég írogattam ide).
Vegyétek figyelembe, hogy nagyjából hasonló kategóriájú erősítőknél azért ezek pici különbségek jellemzően. Mondjuk személy szerint én a Denon 1xxx-es sorozatát kevéskének éreztem az igényeimhez mérten. A 2xxx már valóban komolyabb, de az ára is. A H/K 255 szvsz valahol a kettő között van hangminőségben, amit az újkori ára (180K) is sugall. Az Onkyo ezekben a kategóriákban nálam utolsóként jön csak.
Viszont mindemellett javaslom átgondolásra a csatlakozókat is, mert arról az utóbbi időben nem sok szó esett. A példánál maradva a Denon 1911 már elég spórolós ilyen tekintetben, hiába van rajta 4+1 HDMI. Az egyik leginkább "jól jöhet" kategória pl. a H/K 255-ön, a 7.1-es analóg kimenet, de a 7.1 pre-out sem utolsó dolog.
-
Vidala
senior tag
Szasztok!
Mivel az elmúlt jó néhány hétben teljesen lemaradtam, eltartott egy darabig mire "felvettem a fonalat" itt a fórumon is. Szerencsére látom, nem állt meg az élet errefelé!Hiába, az esküvő + a nászút nem a HM-ről szólt.
Igazából egy érdekességet tudtam hozni nektek: jártam a Ferrari múzeumban (is) Maranellóban, ahol meg lehetett hallgatni egy-két autó hangját 5.1-ben, amihez a rendszert a Harman Industries biztosította JBL dobozkákkal. Szerencsére mondhatom, hogy ebben a tekintetben otthon is visszavárt az élmény.
-
Vidala
senior tag
válasz
Rederik #27825 üzenetére
Igen.
A HDMI alkalmas a sokcsatornás LPCM hangfolyam továbbítására, tehát így (is) működik a játékok hangjának kiküldése az erősítőre.
Van valami olyan megoldás is, amivel Dolby Digital-ra konvertáljható a játékok hangja, de ebben nem vagyok otthon (ha jól emlékszem bizonyos hangkártyák képesek ilyesmire). -
Vidala
senior tag
Szerintem már csak nem akarod érteni, mire gondolok. Persze, hogy nem is lehetett volna kicsrélni 2x olyan jóra, de olyanra, ami már tud ellipszist rajzolni igen. Egy kábel (vagy bármi más alkatrész) nyilván javítani nem tud az adott forrás minőségén, de rontani éppen ronthat. Pont úgy, mint a co-proci az ellipszist. Mégis működik/dött.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27821 üzenetére
Bibí, nekem is volt, sőt floppy-val. Sőt később kettővel, úgyhogy nagyon hasított a másolás!
Színes, távirányítós JVC TV-vel (imported from Wien in '86). Turbo kártyám nem volt, de a gyorstöltő szoftver kifejlesztése előtt (is) a mai napig leesik az állam! Előtte 2-3 perc, után 10 mp?! Viszont már akkor volt hozzá táblázatkezelő-könyvelő szoftver külön kártyán (Calc Result). Faterék azon nyomták a GMK könyvelését.
A 386-os utána az első PC-m volt. 80-as vinyó volt benne, meg egy SB16-os hangkari. Nagggyon dúrva volt... Tiszta hi-end a csipogóhoz képest. Ma egy kb. bármilyen mobiltelefon komolyabb -
Vidala
senior tag
Nem tudok ezzel teljesen egyetérteni. Mondok egy régebbi példát:
Első PC-nk faterral: 386 DX40 co-processzorral. Utóbbin van a hangsúly jelen esetben. Otthon beröffent, ámuldozás (anno csúcstechnika, Tseng ET4000-es vidikarival, mert jó ha 286-ost látott már valaki).
Aztán AutoCAD teszt. Minden szép, minden jó, majdnem: nem tudott "normális" ellipszist rajzolni. Nem állt le, meg is rajzolta, de nem szabályos ellipszis volt. (Ugye az AutoCAD-et nem kell bemutatnom, kicsit több, mint egy egyszerű rajzprogram).
Végül kiderült, hogy a co-processzor hibás, csere után faxa lett. -
Vidala
senior tag
Ja, és egy bejegyzés a hibák gurujától, a Microsofttól:
"Hibatűrés
Érvényes: Windows Server 2008Digitális média adatfolyamként történő továbbításakor a hibatűrés az adatfolyam-továbbító rendszer azon képességére utal, hogy a rendszerleállások után milyen mértékben képes fenntartani, vagy legalábbis helyreállítani működését. A rendszer leállást okozó meghibásodásának valószínűsége szintén értékmérője a rendszer hibatűrési képességének. A hibatűrés a rendszer elérhetőségével és aktív működési idejének százalékarányával is kifejezhető.
Az adatfolyam-továbbító rendszer nem más, mint egy összetevők alkotta láncolat, amely a tartalomforrás és a fogyasztó között húzódik. A lánc minden összetevőjének megfelelően kell működnie, máskülönben maga a rendszer leáll.
Hibák bárhol előfordulhatnak az adatfolyam-továbbító rendszerben. A Windows Media Services szolgáltatással kapcsolatos bemeneti hibák a tartalomforrásnál, például a kódolóban és a digitális médiatárban fordulnak elő. A kimeneti hibák, például a terjesztési vagy gyorsítótárazó, illetve proxykiszolgálókon előforduló hibák a tartalom ügyfélszámítógépre történő eljuttatásával kapcsolatosak.
Az adatfolyam-továbbító rendszerekben a hibatűrés kulcsa a redundancia. Az a rendszer, amely az adatfolyam-továbbítási folyamat bármely fázisában egyetlen összetevő meghibásodása miatt leállhat, kevéssé hibatűrő."
Forrás: Microsoft
-
Vidala
senior tag
Szerintem ez a kábel kérdés azért vált ki ennyi vitát, mert alapvetően egyszerűnek tűnik, mint a faék. Ami részben igaz is, de azért ennyire mégsem egyszerű a rendszerek komplexitása okán.
Szerintem van egy olyan "tudományos" magyarázat is, ami eddig nemigen került szóba: a rendszerek hibatűrése. Azaz nem csak hibajavítás létezik, és ha nem jó az adatfolyam végén az ellenőrző kód, akkor leáll a rendszer, és nincs tovább.
Én személy szerint az elmúlt kb. 25 évben a C64-től kezdve folyamatosan "barátkoztam" a digitális technológiával. Számtalan esetben voltak olyan rejtélyek, amik nehezen magyarázhatók, de egy olyan alkatrész cseréje megoldotta a problémát, amire elsőre nem is gondoltam.
Pl. megemlítésre került az SATA kábelt. Volt olyan, hogy működött a PC, de valami nem kalppolt, szarakodott, misztikusnak tűnő hibák fordultak elő, amíg ki nem cseréltem.Nem vagyok hi-fi kábel szakértő, de empirikus tapasztalataim alapján egyáltalán nem kizárt, amit sokan állítanak akár a HDMI kábelek különbözősége kapcsán.
Félre ne értéstek, én szeretek vitatkozni, mert az egyik legjobb módja az elme pallérozásának, ezért támogatom a vita folytatását!
Viszont kissé lövészárok háború lesz belőle időnként, mert leragadunk egy-két olyan axiómának tűnő "igazságnál", ami nem biztos, hogy úgy van. Itt elsősorban a digitális technika 0-1 mindenhatóságára gondolok. -
Vidala
senior tag
válasz
cintula187 #27633 üzenetére
Ismerem az Oppo-kat, régebben is rá voltam már csavarodva, de a Dune is egy elég jó cucc, ezért nehéz lenne dönteni. Mondjuk "egyelőre" megoldottam a dolgot egy fullos multimédiás notival, ezért nem kell kapkodnom.
-
Vidala
senior tag
válasz
cintula187 #27627 üzenetére
Nyami, elég jónak és szépnek is tűnik. Viszont ahogy nézem ez az árában is tükröződik.
-
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #27613 üzenetére
jer1cho és cintula:
Pontosan úgy, ahogy mondjátok. Legalábbis a szabvány szerint, mert nekem nincs ilyen eszközöm, így próbálni, nem próbáltam.
-
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #27608 üzenetére
Ethernet: ez egy viszonylag új dolog. Lényegében a HDMI kábelbe/mellé építettek egy 100Mb-es hálókábelt is. Amennyiben támogatják ezt a funkciót a készülékeid, úgy elvileg egyszerűbb rácsatlakozni a netre, mert elég csak az egyiket rádugni, és a többi ilyen módon csatolt készülék a HDMI ethernet hálózaton felcsatlakozhat (TV, BD stb).
Én egyelőre elég kevés értelmét látom, de aki a TV-jén szeret Youtub-ot, meg hasonlókat böngészni, azt izgathatja esetleg. Pl. a BD Live tartalmaknak sem nagyon van teteje szerintem. (Röviden: én még erre nem költenék, de persze lehet ez a jövő, és akkor már nem kell cserélni később)Az Qed és silver line kábeleket nem ismerem, de szinte biztos, hogy a PS3 és 40"-es TV kombón nem igazán vennéd észre a különbséget a "standard" Kácsához képest, vagy legalábbis semmiképp nem ár/érték arányosan.
-
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #27605 üzenetére
Ebben az esetben szerintem nem kell túlzásba vinned a dolgot, szvsz valahol a HAMA Home Theater gold kábelei az alap kategória. Elég biztató vastagság, merevség, normális anyaghasználat, aranyozott csatlakozók stb.
Viszont kb. ugyanannyiért, de inkább olcsóbban a KáCsa-nál van legalább olyan, de inkább jobb kábel, és ha véletlenül valami gixer lenne vele, úgy szerintem náluk könnyebb dolgod lenne az esetleges cserével is.
Mondjuk ez szerintem kimondottan jó árban is van, ennyiből nem hiszem hogy hozzájutsz akárcsak egy HAMA-hoz is. A silver line, amit Dorian ajánlott már egy komolyabb darab, még azt is megfontolnám (mondjuk ebben már az ethernet is benne van). -
Vidala
senior tag
válasz
TazLeacher #27601 üzenetére
Nagyban attól függ, hogy milyen a rendszered, ezért röviden azt is megírhatnád (TV, BD és ha van erősítő-hangfalszett).
Értelemszerűen minél jobbak a cuccok, annél többet számít a kábel minősége. Mondjuk képminőségben még egy 32"-es TV-n nem sok difit látsz, de egy 50"-esen már eléggé kijöhetnek a különbségek, egy 2m vászon-vetítő párosról nem is beszélve.
Sokan vallják, hogy mivel digitális, nem lehet különbség, csak annyi, hogy vagy jó, vagy nem (van/nincs kép/hang). Ezzel viszont sokan mások nem értenek egyet saját tapasztalataik alapján.
Ja, mindenképp High-speed kategóriájút kell választani a BD miatt, az ethernet viszont már nem létkérdés. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #27569 üzenetére
Mivel mégiscsak jobban néz ki, mint a megállított 20th Century Fox logó, és társai, amíg készül a popcorn a mikróban.
Komolyabbra fordítva: szerintem az extrákkal ellátott filmek esetében jön inkább jól, ha csak a filmre vagy kíváncsi, akkor tényleg még bosszantó is egy kissé.
Nekem a kedvenc agyrémem, hogy kötelezően végig kell nézned az eredeti DVD-ken a Lopás bűn..., meg hasonló szerzői jogokra vonatkozó tartalmakat, míg a másolatokon ezeknek híre-hamva sincs, hanem egyből jöhet a múví!!! Miért nem ragasztanak szimplán egy matricát a dobozra, aztán le van tudva?
Persze ilyen másolatokról csak a barátaim meséltek, hogy láttak már valahol ilyen filmet, úgyhogy csak nehezen tudom átérezni milyen lehet!Szerk: úgy látom 3-ból 3
-
-
Vidala
senior tag
Ezt már buktam, mert egy "picit" többen lesznek... hiába, népes a család, és még barátaink is vannak.
Ettől még nem tartom kidobott pénznek, de szerencsére nem kell hitelt felvennem rá. (Az lenne csak a gáz, de ilyet is hallottam már sajnos. Aki ilyet csinál, az tényleg nem teljesen ép elméjű.) -
Vidala
senior tag
válasz
fokukac #27549 üzenetére
Ahogy Robi is mondja, sztereo erősítő kell akkor neked. Itt is szívesen segítünk, de van külön Hi-fi topik is, ahol tanácsot kaphatsz.
A fentebb ajánlott használtcikk-fórum oldalakat érdemes megtekintened, 50 ropiból már elég jó dolgokat lehet találni (gyanakszom egy ilyen erősítőhöz már a hangfalaid lesznek a szűk keresztmetszetek minőségben) -
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #27542 üzenetére
Igeeen, ennél nagyobb gondom sose legyen!
Sanci:
Bőven számolom a fogyasztást, de remélem bőven is fog fogyni! Inkább a hangulat legyen felejthetetlen, még akár egy Arcam árán is! -
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #27535 üzenetére
Nem rossz, valamivel a belépőszint felett van már. Viszont mondtad, hogy néhány éves AVR is érdekelne. Én nem akarom senkire tukmálni (semmi közöm hozzá), de az AVX-en hirdetett Arcam AVR 280 nem sokkal többért fényévekkel van előtte. Főleg a 70/30 zene/mozi arány miatt dobtam fel.
Többet nem marketingelek, de szerintem inkább egy ilyen, mivel a 7.1-es analóg bemenet miatt egy megfelelő lejátszóval (mondjuk BD) bármire képes, amire csak szükség lehet.
Egyedül a TSi400-as lenne már "kevés" hozzá, de ez legyen a legnagyobb bajod.
Ha most nem az esküvőmre gyúnék 1000-el, lehet nálam is fókuszban lenne. Most viszont a pálinkafogyasztás előzetes megtippelése, meg hasonló a gondjaim vannak, amik sokkal kevésbé megjósolhatók, mint hogy ez az Arcam jó lenne-e!? -
Vidala
senior tag
válasz
KisApám #27491 üzenetére
Tényleg, már emlékszem.
Jó erősítő a 3311-es, sőt, talán már "túl jó" is a meglévőkhöz. A tervezetthez minimum az RTi-t választanám, de még jobb is elférne. Továbbra is azt gondolom, ha nem ragaszkodsz az összes újdonsághoz, akkor ennél olcsóbban vennék egy jó hangú erősítőt, és a különbözetet rádobnám a hangfalakra inkább. Persze azt is megértem, hogy a 3311-es modernebbnek, és időtállóbnak tűnik.Látom BBéci is megfejtette közben, csak lényegretörőbben. Még egy jó tanács: ha rám nem is, de rá hallgathatnál!
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #27468 üzenetére
Tudom, én is követem a fejleményeket. Éppen ezért nem bírtam már, hogy egy picit ne szóljak bele.
BBéci jó hogy felhozta az Arcam 280-ast, mert már el is feledkeztem róla. Annyi cuccot ajánlottatok már. Ezért is gondoltam, hogy "elzavarom" egy boltba, mert anélkül nem lehet fogalmat alkotni a különbségekről.KisApám
Én is elfelejtettem már milyen hangfalakkal tervezed párosítani, mert az sem közömbös. Amennyiben még nem tudod, akkor a pénzkeretedet határozd meg, és oszd el nagyjából az ajánlott 2:1-es szabály szerint. Enélkül bolhaf*ng az egész. Persze tényleg van egy-két olyan az ajánlatok között, hogy még ezt a szabályt is felborogathatod, mert annyira nincs pariban az ár a tudásukkal. -
Vidala
senior tag
válasz
KisApám #27433 üzenetére
Annyira szélsőségekben gondolkozol, hogy szerintem nálad már tényleg csak az segítene, ha elmennél valami komolyabb helyre meghallgatni néhány erősítőt. Ráadásul kicsit szélesebb spektumon, belépőtől akár a csúcsig, de a közép kategóriát nem kímélve.
Nem is tudom milyen jótanáccsal szolgálhatnék még. Tudom: azt kéne egyértelműen kitalálnod, hogy a modern feature-ök közül mire lenne igazán szükséged. 1.4-es HDMI, vagy HD dekóderek, vagy IPod csati???
Már egy 33xx-es Denon, vagy 360-as H/K sem egy kategória, és ráadásul a 609-es Onkyo megítélésére vársz??? Pedig már többen megmondták mire számíthatsz!
Bocs, de ezt nem értem. Ha nincs temérdek pénzed, akkor inkább megvennén a Kimi02 által linkelt 3806-os-t, és a megmaradt különbözetet a hangdobozokba ölném. A többi kombinációval szinte biztos ugyan több feature-öd lesz, de kevésbé jó hangot fogsz kapni. -
Vidala
senior tag
válasz
python1 #27414 üzenetére
Én szeretek vitatkozni, akár a szabadidőmben is!
Komolyan hasznosnak tartom az ilyesmiket, sokat lehet belőle tanulni, főleg mivel kevés olyan fórumtárs van, aki rendkívül széles perspektívával és tapasztalattal rendelkezik, így lehet sokat tanulni.Dorinan:
Örülök a tuning sikerének! Érdeklődéssel várom a kísérleteid további eredményeit. -
Vidala
senior tag
Gondolom egy túlképzett bölcsész ücsörög a helpdesken, mert valamivel pénzt is kell keresnie, és annyit látott a kérdésből, hogy HDMI, arra meg a válasz: IGEN.
Sajnos a bögreszettek többsége már tényleg csak ilyen. Javaslom az anti-bögreszett lovagrend megalapítását ezen felbuzdulva!
A bölcsészektől előre is elnézést, csak olyan szakmát kerestem, ami nem témába vág. A példa sajnos emellett nem életidegen.
-
Vidala
senior tag
válasz
zolaas #27395 üzenetére
Úgy látom a többiek nagyjából megfejtették (nekem nem volt időm kitúrni az adatlapját).
HDMI-vel nem fog menni, hacsak az "Audiobemenet (elülső, mini)" nem egy mini HDMI, amit kétlek. Inkább jack lesz tippre, mivel olyan informatív a leírás: "IGEN"
Szóval a legvalószínűbb, hogy analóg fog csak menni a dolog (még azon is csodálkoznék, ha 5.1 lenne, inkább csak sztereó).
A Sony support meg kap egy fekete pontot.
-
Vidala
senior tag
Hmmm. Milyen erősítőd van?
Sajnos nem vagyok otthon, ezért nem tudom pontosan a menüneveket:
vezérlőpult -> hangbeállítások-nál kell keresned.
Ott van felsorolva nem tudom már melyik fülön, hogy milyen kimetek vannak, úgy mint analóg, S/PDIF (digitális koax vagy optikai), illetve HDMI. Utóbbiból egy Realtek High Definition Media Interface elnevezést fogsz valószínűsíthetően találni. Ezt kell alapértelmezetté tenni, és innentől elvileg ha bedugod a HDMI kábelt, akkor azon megy a hang/kép. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27380 üzenetére
Nekem a Thomson képe sosem tetszett, már a "lapostv" korszakban. A grungig is hasonló, egy fokkal jobb talán, ők sztem még előtte voltak jobbak.
Nekem is egy CCFL samum van, de ugye nem a belépő kategóriából.Ezt is hosszas válogatás után vállaltam be, mert mind TV-n, mind digitális forráson elég jó a képe. Nem azt mondom, hogy tökéletes, pedig be is kalibráltam, mert a gyári értékek messze nem sz igaziak. Mondjuk ettől (lényegesen) jobbat vagy a mai LED-es TV-k némelyikénél láttam, de azok nagyon drágák (még), vagy jobb plazmákon. Sajnos anno még a FullHD plazma nagyon drága alternatíva volt, egy darabig meg nem cserélek, mert a különbözet/bukta még nem érné meg. A legsúlyosabb "gondom" viszont az, hogy egy 42"-es Pana plazma 1cm híján nem férne be a szekrénybe a helyére...
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27372 üzenetére
A Thomson az egy hulladék, viszont a kb. elmúlt 4-5 év Samsung készülékek (leginkább TV) minőségére nem vennék mérget (mármint, hogy olyan rosszak lennének). Ma ők a korábbi japán, de ugye csak az idő fogja ezt eldönteni, hogy mennyire...
Mondjuk szvsz egy 15 éves jól működő TV már elég jó cucc... -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #27370 üzenetére
Én egy picit azért máshogy gondolkozom, és ezért nem is vagyok ennyire "régen jobb volt" párti. Ennél azért jóval árnyaltabb a kép.
Szerintem az egész alapja valahol ott van, hogy a minőségnek mindig is megkérték az árát. Régebben egy TV még sokkal inkább volt "presztízs termék", mint ma. Ma már azt könnyebb összeszámolni, hogy kinek nincs. Ez a HM erősítőkre még inkább igaz szvsz.
Azt kell figyelembe venni a mai cuccoknál, hogy bizony jóval több minden van bennük, mint néhány évvel ezelőtt - köszönhetően a technológia fejlődésének - ugyanakkor mininum nem drágábbak, és a belépő kategória is ismerti már az összes aktuális szabványt, kodeket stb. Ugyanannyiért ez inkább a többi alakatrész kárára építhető be, tehát aki ugyanazt a minőséget szeretné, az bizony feljebb kell keresgéljen a palettán.A másik, hogy én - részben a fentiekből kiindulva, illetve az eddigi tapasztalataim alapján - már nem szívesen vennék semmiből alap/belépő kategóriát. Az valahol fapados lesz, nem tartós stb. Olcsóbb alkatrészekből nem lehet csodát művelni.
Amit ma jónak és olcsónak ítélünk a régi cuccok közül, azok a maguk idejében bizony nem a belépő kategóriát képviselték jellemzően. Az a szerencsés része (a vevőnek), hogy sokat veszítenek az értékükből és ezért valóban jó vételeket lehet csinálni. Én mondjuk nagyon megszerettem a HDMI-t, de az is igaz, hogy nélküle is lehet élni.
A harmadik része, ami megintcsak a belépő kategória negatívumai közé tartozik, hogy lehet benne HD dekóder, meg bemérőmikrofon, stb de felesleges, ha képtelen megfelelő hang (és kép) minőség előállítására. Valóban: egy régebbi jó hangú lánc nem emlegethető egy napon egy mai belépő szettel, hiába van utóbbi mindenféle matricával ellátva.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #27296 üzenetére
Én is hasonló árat tippelnék.
Az LX szériája már elég korrekt a Pio-nak úgy általában. Talán BBécinek volt is szerencséje hozzá. -
Vidala
senior tag
válasz
#92251648 #27151 üzenetére
Nem szól gyengébben, sőt jobban szól, viszont a hibák is hatványozottan kijönnek. Ettől nem lesz olyan élvezhető.
Egyébként ahogy az előbb írtam, én is hallgatok mp3-at. Igaz keveset, de minimum 192-est, mert alatta nagyon silány. Ha már mp3, akkor 320-as. Az is igaz, hogy leginkább a telefonomba töltöm őket és egy "alap" fülessel hallgatom, de akkor nem is vagyok otthon. Viszont pl. metrón már egyáltalán nem is hallgatok zenét, mert olyan szintű a "minőségromlás" a magas külső zaj miatt. -
Vidala
senior tag
Jó a vizuális hasonlat, és az mp3 tömörítés bitrátájával is egyetértek.
Egy jó rendszeren simán ki lehet hallani a minőségi különbségeket. Az lehet csalóka talán, hogy CD és CD között is óriási különbségek vannak, a felvétel, stúdiómunka és egyéb nyalánkságok következtében. Egy vacakabb CD vs. magasabb bitrátájú mp3 még valóban okozhat fejtörést, de ez egy jobb CD esetében max azoknál, akiknek már valami nem stimmel a hallásával.
(Utóbbit nem szánom negatív, bántó kijelentésnek, sajnos a saját hallásomat sem tartom már olyan jónak, mint 10-15 évvel ezelőtt volt. De annyira még nem romlott el, és remélem még sokáig kitart, hogy ilyesmiket meg tudjak különböztetni).Szóval érdemes jobb minőségben gondolkodni minden téren. Az én rendszerem egyik leggyengébb pontjának már "sajnos" épp a médiumok igen különböző minőségét érzem.
Ettől még viszont azt is vallom, hogy a zenét/filmet nem önmagában a minőségért hallgatom/nézem. Ami jó, az kicsit gyengébb minőségben is jó (persze van egy határ ami alatt inkább a csöndet hallgatom). -
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #26827 üzenetére
Alapvetően egyetértek a meghallgatás, és ízlés dolgával. Viszont azt is gondolom, hogy ezek mindegyike már van egy olyan szinten, amit egyáltalán meg sem közelít - vagy csak nagyon kevés - egy PC-s hangfalszett, vagy egybebögreházimozi.
Egy olyan ember számára, aki előtte maximum egy "mjúzik centert" hallgatott, annak szinte bármelyik előrelépés. Én is elég sokáig voltam így (mondjuk sajnos tudtam mi a jó, csak hiába), tehát saját tapasztalatból beszélek. -
Vidala
senior tag
válasz
Szaby84 #26778 üzenetére
Lehet külön BD lejátszót, és hangfalakat venni, sőt itt mi csak ilyet ajánlunk! Viszont mindehhez kell még egy erősítő is, mert az a "szíve" az egésznek! Anélkül nem megy.
Javaslom olvasd át az első HSZ-t, sok mindenben el fog igazítani. Természetesen számítunk rá, hogy bőven lesz még kérdésed, akkor ne hezitálj feltenni!
-
Vidala
senior tag
válasz
Brandys #26759 üzenetére
Hol, mekkora helyiségben hallgattad, mert az sem mindegy.
Egyébként nagyjából rendben van, ha nem volt teljes csend, vagy kicsit nagyobb volt a tér.
Még hozzátenném: lehet, hogy 65-nél kezd "megjönni a hangja", viszont azt is garantálom neked, hogy egy átlagos napplaiban (20-30 nm mondjuk) sem igen tekernéd 80-85 fölé, ott már fájni kezd.
Én ugyan a dB skálát használom otthon, de nagyjából tudok viszonyítani. A dB skála a HK-n -90-től +10-ig tart. Én -45dB-re állítottam a bekapcsolási hangerőt. Filmeket, zenét olyan -35 és -25 között hallgatok, ennél feljebb inkább kísérleti jelleggel mentem csak (0db-ig nem nő hallhatóan a torzítás). Este, nyugiban zenehallgatáshoz bőven elég -55-50 körül.
Mindezt a jelforrás is befolyásolja, +-10%-kal simán. -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #26640 üzenetére
Igen, olvastam róla, de szerencsére nem találkoztam vele.
Nekem egy HK 255-ös receiverem van, míg egy barátomnak Denon AVR 2307-es-e. Ő sem tapasztalt hasonlót (sem XBox-on, sem PS3-on), pedig szokott gyors játékokkal is játszani (FPS, autóverseny), azokon biztos érezhető lenne.
Szerintem a 1911-esnek is illene legalább ilyen jónak lennie. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26608 üzenetére
CoVboy-hoz semmi, azon kívül, hogy örökös rajongó vagyok!
Nem csak a levelei, hanem az egész újság király volt, még a mai napig szívesen beleolvasok időnként.
A vásárláshoz is ez a helyes hozzáállás! Én is azt vettem, ami ENGEM leginkább meggyőzött, NEKEM legjobban tetszett (és ki is tudtam fizetni), mivel én hallgatom, nem a tesztírók, és az eladók.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26605 üzenetére
Náluk az is van...
Várjuk a további tapasztalataidat! -
Vidala
senior tag
Míg el nem felejtem: cekkk és Lean fórumtársak csereteszt tapasztalatainak megosztásáért külön
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26591 üzenetére
Félre ne érts, én is szeretek teszteket olvasni, de amolyan iránytűnek tekintem inkább őket. Mostanában kevés időm akadt követni a fórumot, és most hoztam be a lemaradásom egy-két nagyobb levegővel. Élvezettel olvastam a tapasztalataidat, és a véleményed. Teljesen jól tükrözi, hogy mennyire egyéni sok hangfal megítélése. Neked is sok olyan típus egyáltalán nem jött be, ami egyébként már elég kedvelt (nem is véletlenül).
Ahogy látom, téged is már inkább az a szegmens "elégít ki", ami már minőségben elég jó szintet hoz. Innentől pedig már sokkal erőteljesebb a stílus/filozófia amit a hangfalépítők képviselnek.
Úgyhogy csak tessék folytatni a meghallgató körutakat!
u.i. Egyébként az ES "csak" 3 utas, persze ettől még értem az aggodalmad, de ahogy írtad, a lehető legkevesebb előítélettel érdemes belevágni. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26586 üzenetére
Most picit meglepődtem rajtad.
Pedig te tényleg azok közé tartozol, akik láthatóan nem sajnálják az időt, és valódi hallgatózás után választanak. Ahogy kell. Ezek után egy tesztre "ennyit" alapozni? -
Vidala
senior tag
válasz
Anonymus23 #25077 üzenetére
Ugyanennyiért inkább választanék egy Pioneer VSX 520-at, vagy Onkyo TX-SR 308-ast.
-
Vidala
senior tag
válasz
python1 #25086 üzenetére
Khmm, azért ez így már messze nem egy szimpla PC, amin ráklikkelsz az mp3 gyűjteményedre, aztán hadd szóljon!
Nekem szerencsére teljesen csendes a DVD futóműve, így az az 1db venti is zavarna. Persze ilyesmi csak akkor jön elő, ha este szépen csendben hallgatom a muzsikát. Olyankor viszont minden felesleges kis zümmögés tud zavarni.
Persze idővel - ahogy fárad majd a mechanika - lehet, hogy nekem is zajos lesz.Én kedvelem a CD-ket. Jó kézbe fogni, ilyesmik.
Egyébként meg már hoz egy elég jó szintet, illetve így passzolnak kb tudásban a cuccok. Ha ennél jobbat szeretnék, úgy gondolom az egész láncot cserélem kéne, mert ezek a nüansznyi különbségek nem hoznak igazán lázba. A PC-m tuningolásával is részben ezért hagytam fel sok évvel ezelőtt. Sok berhelés +10-20%-ért.
Inkább egy komolyabb alkatrészre csere, na az a valami.
Pl. írtam már korábban, hogy tesztelgettem a DVD és az AVR DAC-ját. Annyi, hogy a HDMI mellett összekötöttem analóg is, így csak a bemenetválasztót kell nyomni. Persze van különbség a kettő között, de nem túl szignifikáns. Mondjuk mégis inkább a DVD-t szoktam választani zenehallgatáshoz. -
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #25005 üzenetére
De lehet, hogy a házimanó szokta esténként lefekvés előtt resetelni!
Az sem jó, ha ki-be kapcsolás közben átállítja, mert ő rádiót hallgatott közben és elfelejtette hova volt állítva.Valami gond lesz ott, szerintem mindenképp vidd szervízbe amíg garis. Nem lenne szabad ilyeneket csinálnia.
-
Vidala
senior tag
válasz
mpierre #25002 üzenetére
A bemenetek elnevezései teljesen esetlegesek, mindegy mit kötsz rájuk. Ma már elég ritka, hogy Deck-et használ valaki, ellentétben a Game megnevezéssel, ami találóbb egy PS3 v. XBox-hoz.
Egyetlen tényleges "probléma", a Phono bemenet. Jellemzően csak felsőbb kategóriás AVR-eken szokott lennei, máskülönben kell egy RIAA korrektort is közbeiktatni.
A mai belépő AVR-ek többsége már valóban spórol az analóggal, leginkább a HDMI-re vannak "optimalizálva" nem teljesen érthetetlenül.Azért akad persze még olyan, amin van szép számmal mindenféle csatlakozó. Pl. én a saját Harman/Kardon AVR 255-met részben ezért választottam. Sajnos Phono bemenet ezen sincs, bár nekem egyelőre nem is hiányzik, mert nem hallgatok bakelitet (meg ehhez aszt hiszem inkább egy komolyabb sztereo rendszert építenék inkább).
Mennyi pénzt szánnál rá, hogy esetleg konkrétabb típust is tudjunk ajánlani?
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #24988 üzenetére
Az EzSet-ből gondolom, hogy H/K.
Mivel nekem is H/K van, talán még bátrabban állíthatom, hogy valami nem kerek. Garis még? Mert el kéne vinned szervízbe. (Nem hiszem, hogy valami laposelem félén múlna a dolog, ilyet legalábbis még nem hallottam).
Kikapcsolásnál-áramtalanításnál (áramszünet) sem szabad elfelejtenie a beállításokat. Nekem nem amnéziás a gépem legalábbis.
-
Vidala
senior tag
válasz
python1 #24944 üzenetére
Ez tényleg érdekes. Mármint, hogy a PC futóműnek jobb nálad, mint a H/K DVD. Én nem tapasztaltam ilyet, ami átmegy az eredeti formátumban (DD v. DTS), ott gyakorlatilag nem hallok különbséget. (Viszont a DVD játékost "egyszerűbb" használni. Mondjuk ez inkább zenehallgatásnál nyilvánul meg, illetve a ventilátorzaj hiánya verhetetlen.)
-
Vidala
senior tag
Ez a PC-s filmlejátszás tényleg nem egy "sima" történet.
Én is tesztelgetem, hogy van-e egy optimális megoldás, de eddig nemigazán találtam rá. Eddig a legjobb amit elértem, hogy a Hali media splitter telepítésével a Windows Media Player 10-es gyakorlatilag majdnem mindent lejátszik, de "természetesen" ebbe a HD hangsávok nem értendők bele. Arra a WinDVD (asszem 9-esem van) jó, és a TMT.
Viszont érdekes, hogy mennyire "érzékeny" a forrásra. Eredeti DVD-vel, BluRay-el no problem. Minden megy, mint a karikacsapás.
Viszont rippelt anyagoknál teljesen változó. Mondjuk pl. egy DD hangsávot vagy DD-ben sikerül továbbküldenie (és akkor minden ok), vagy dekódolja, és csak LPCM-ben. Utóbbi esetében viszont a center hangját szétkeveri a FR-Center-FL hármasra kb. egyenlő hangerővel.
A HD hangok meg vagy mennek (ha jó a rip), vagy nem. Olyan is van, hogy mennek, de iszonyat fáziscsúszással pl a TMT esetében. Persze lehet rajta állítani, de a macera.Azért még nem adtam fel teljesen, de picit csökkent a lelkesedésem. Előbb-utóbb célhardver lesz ebből...
-
Vidala
senior tag
válasz
ricsik #24883 üzenetére
Én is ehhez hasonlóan látom.
Miben érzed kevésnek?
Sztereó zenehallgatásnál? Mert akkor inkább az erősítő lehet a szűk keresztmetszet.
Vagy mozinál? Mert akkor inkább egy jó(bb) sub-ot kell melléraknod inkább. Persze az álló valamit itt is segít, de arányaiban nem biztos, hogy jobban jársz.Emellett az ES20-asok elég jók sorround-nak, szó se róla.
-
Vidala
senior tag
válasz
Poplacsek #24816 üzenetére
Ezen a melegedésen meg vagyok lepődve, most hallom először. Nekem egy 255-ös van, és ugyan van felette elegenső hely a szellőzésnek, de oldalra és hátra már az ideálisnál kevesebb. Ezzel együtt sem tapasztalok extrémebb melegedést, gyakorlatilag "kézmeleg" egy jó mozi után is. Egyedül akkor volt tényleg probléma, mikor egy hétig a frissen szerzett DVD lejátszóm a tetején tároltam.
Aztén feljebb költözött egy polccal, és visszatért minden a régi kerékvágásba.
Félre ne értsd, az aktív hűtés egy erősítőnek sem "árt". -
Vidala
senior tag
Egész pontosan erről a fórumról van szó.
Látom azért nem bírod ki, hogy egy picit ne tágítsd ott is az emberek fejét.
Én már csak elvétve nézek be.
Amíg 10-12nm-en a számítógépem köré épült a "mozi", addig kis pénzből nem is igen ábrándoztam másról. Pontosabban egy rendes nappaliról (meg a lakásról, amiben van), és onnan kezdve minden másról. -
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #24762 üzenetére
Egyetértek a logikával, és az ajánlással.
Viszont mindenkinek, aki belépő szintű szett vásárlásán töri a fejét:
Teljesen világos, hogy 100 ropi erre egy átlag magyarnak sok pénz, főleg a bögreszettes "házimozirendszerekkel" összevetve.
Viszont úgy gondolom, nem teljesen egy nyelvet beszélünk, amikor mi belépő kategóriát ajánlunk. Lehet degradálóan hangozhat az audiofil, meg hájend szavak mellett, de éppen azért nevezzük belépőnek, mert már mutat egy olyan minimális minőséget/felszereltséget, ami a házimozi kategóriájába sorolja, és az nem kis szó. -
Vidala
senior tag
válasz
R1per2 #24323 üzenetére
Nemigazán. Ez már az ajánlott belépő szett.
Én még nem vettem teljesen, hogyan is használnád a hangfalakat? (Lehet csak olvasni nem tudok ilyen későn)
A két front helyileg "ugyanott" lenne, vagy teljesen máshol, mármint a TV-hez és a PC-hez?
Mert amennyiben ugyanott, akkor még ez az A/B dolog sem szükséges. Simán át tudod ugyanis állítani az erősítőt, hogy bármilyen jel csak a két első csatornán szóljon. -
Vidala
senior tag
válasz
ChipKng #24165 üzenetére
Thx az infokat, ilyen mélységeiben nem ismerem a vidikarik felépítését, ezért egy "bennfentes" véleménye mindig sokat nyom a latba.
Mondjuk szerintem lehet, hogy picit talán több a fejlesztés a szimpla marketingnél, de végül is a végeredmény a lényeg.
Egyszer lesz egy kis időm, lehet utánaolvasok még... -
Vidala
senior tag
válasz
jericho69 #24237 üzenetére
A HK vonalat én is támogatom, de a 155-ről lebeszélnélek. Hangban jó, de van egy-két olyan hiányossága "felszereltségben", ami könnyen csalódást okozhat.
A használt irány valóban ajánlott, főleg ha még garis termékeket találsz. 100-110K körül egy 255-ös igen jó vétel SZVSZ.
-
Vidala
senior tag
Valami hasonlót akartam írni, mert a lényeg ez lenne.
Mivel viszont engem egy picit jobban érdekel, ezért hozzátennék még:
pl. AMD Radeon hivatalos oldal, az írja, hogy
■Integrated HD audio controller
◦Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
◦Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formatsAmi ok, még nem utalna feltételn processzorra.
Viszont nem a saját gépemnél ülök otthon, de ha emlékeim nem csalnak az Eszközkezelő-ben meglepő bejegyzésekre lehet leleni, amik valamilyen "hangprocesszorra" utalnak, ráadásul a vidikarin.Persze mindezzel még mindig lehet, mellélövök, de mikor még a HD4850-es VGA-mat választottam, jobban utánaolvastam, és ez maradt meg bennem. Az egyáltalán nem rémlik, hogy bármi ilyen feladattal a CPU-t terhelné, hanem a GPU-val oldja meg a hangkérdést. Így logikailag is arra juthatunk, hogy a vidikari egyben a hangkártya is, az pedig egy másik kérdés, hogy maga a GPU van felvértezve ezzel a képességgel, vagy kap egy külön chip-et. Ettől még processzor.
Lehet hosszú lett, de igyekeztem a gondoltamenetem megvilágítanom.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #24143 üzenetére
Úgy rémlik, hogy igen, legalábbis valakitől hallottam, mert én még nem próbáltam.
-
Vidala
senior tag
Lényegében integráltak egy hangkártyát (hangprocesszort) is a videókarikba. Teljesen találomra választottam egy vidikaris topikot, ahol az első oldalon a speceknél is már olvashatod tulajdonságként.
Amennyiben ennek technikai részletei is érdekelnek, érdemesebb lenne az ottani gurukat megkérdezni, mert az én válaszom minden bizonnyal kevésbé lenne precíz. -
Vidala
senior tag
válasz
Szabo.Peter #24138 üzenetére
Azért csak sikerült kihámoznod a lényeget!
Amennyiben digitális formában továbbítod a jelet, és az erősítő DAC-jára bízod az átalakítást, tulajdonképpen teljesen felesleges egy hangkari, a profi igényeket leszámítva.
Sokan vannak, akik onnantól, hogy valami digitális, mindjárt azt gondolják, hogy pl. 2 processzor között nem is lehet különbség, pedig azért van. Azt persze hozzá lehet tenni, hogy "hétköznapi" használat és eszközök esetén nem is lehet igazán kihallani a különbséget, ahhoz a többi komponensnek is ennek megfelelő minőségűnek kell lennie. -
Vidala
senior tag
Egész korrekt kis masinának tűnik a specifikációi alapján, esélyes, hogy az általad támasztott igények többségének megfelel.
USB-ről (külső HDD is lehet) is tudsz mindenféle formátumot lejátszani.
Próbáltam keresni tesztet, hogy mi lehet a szűk keresztmetszet, de egyelőre nem találtam, ami nem jelenti, hogy nincs, mivel nem vesézik ki, hogy esetleg melyik konténer formátumot nem kezeli. Szerintem ami talán gond lehet (általános tapasztalat) a DVD.iso lejátszása, illetve az mkv, bár ez utóbbit már egész sok lejátszó támogatja. A video formátumok tekintetében viszont jól el van eresztve, gyanítom, hogy max. 1-2 filmmel lehet gond. Valamint nem említik a feliratkezelést például.
Ezeket azért soroltam fel, hogy leginkább mire érdemes odafigyelned, rákérdezned.
Ez egy elég jó fórum oldal, de sajnos még nincs saját topikja, viszont a BD 560-as topikjában (vagy máshol) érdemes rákérdezned, szerintem tudnak segíteni. -
Vidala
senior tag
válasz
Szabo.Peter #24135 üzenetére
Néhány dolgot valóban keversz, de próbálok rendet rakni:
- A HDMI csak átviteli szabvány, de manapság már a kettő együtt jár többnyire
- Mármint a videókártyákba hangprocesszor is kerül, r-go nincs szükséged külön hangkarira
- A hangkarinak nem csak a D/A konverzió az alapvető célja, de ez is közéjük tartozik
- Viszont akkor szoktak komolyabb hangkarit tenni a gépbe, ha jobb minőségű D/A átalakításra akarnak szert tenni
- A vidikari hangprocesszora alapvető hangkimenetként is funkcionál
Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest