- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
krenkoka #48105 üzenetére
Lehet keversz valamit de a Multi Cannelt azt sehogy nem lehet állitani,nincs is értelme mert a M.channel az az 5/7.1-es analóg bemenet. mire gondolsz az az All stereo. Ott nincs értelme felkinálni hisz akkor a sub-on is van jel. A sztereón nincs a subnak jele azért kinálja fel. Ha vki dübörögtetni akarja akkor azt az equalézeren is be tudja állitani,
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #48091 üzenetére
5.1-es hangnál mindegyik diszkrét tartomány ugyanúgy, mint a sztereónál: külön csatornák alkotják az 5.1-et, ebből egydeül a .1 jelét lehet helyettesiteni, de az is egy szükséges elem, nélküle félkarú óriás a rendszer.
Centerhangszóró meghatározója a rendszernek (itt most 5.1-ről van szó,a sztereó szétosztása más tészta) az határozza meg a hangzást 60-70%-ban.
Patice: valóban szétossza de térérzet nem jön létre nélküle. -
törölt tag
A többutas természetesen jobb de az csak 1 tényező a sok közül, ami miatt jó hangja van az adott hangdoboznak,sőt: olcsóbb kategóriában jobb kétutast venni mert az olcsóbb 3 utasok hangváltói felejtősek, inkább rontják a hangképet.
Olyant nézzél ami 2-3 év mulva is kapható lesz,ES szerintem annyira elterjedt hogy használtban is kedvező áron kaphatsz hozzá centert és ES20-at is. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47894 üzenetére
Még kiegészítem egy nagyon egyszerü kitérővel,de te ezzel sztem tisztában vagy, csak hogy másoknak is felfogható legyen,és a technikai magyarázatot offtopikba teszem:
az RGB az úgy müködik hogy mindhárom színt külön viszi, mint Red, Green és Blue. azokat állitja elő Fullban 0-tól,limitedben 16-tól 255-ig.
Míg az Y PB PR az 3 összetevőböl adja ki mármint Y (Yimmernek is nevezik) hordozza a luminancia mármint a fényerősség információkat, PB az a minusz kék -értsd: a luminanciaból levonja a kék jelet, Pr az a minusz piros jelet (minusz zöld ezekből kiszámolható).
Ennek adják meg vagy a 4:4:4( mindhárom Y'CbCr komponensek ugyanazon a mintavételi frekvenciaát használják azonos sávszélességgel) 4:2:2 ( két szinvivő összetevő mintát fele arányban veszik, a minta aránya lumineszcencia 4 (fényerősség): chromanikusok (szinvivők: Pb és Pr) aránya megfeleződik a vízszintes felbontás irányában , 2 lesz mindkettő értéke,és ez csökkenti a sávszélességet és így a tömörítetlen videojelet egyharmadával csökkenti így összességében és alig vagy egyáltalán nem látható lesz a különbség) arányát. De használnak a képárviteli technikában más arányokat is.
Ha több technikai magyarázat kell vagy kérdésed lenne, állok rendelkezésedre bármilyen téren a témából, bár őszintén szólva nem hozom még Béci vagy janos666 tudását. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47894 üzenetére
Full range RGB a legjobb, mert akkor 0-ról és nem 16-ról indul a fekete átviteli karakter egészen 255-ig szinenként, de ezt a tévének is ismernie kell (márpedi a VT30 tudja) a Deep Colour átvitelt és értelmeznie a Full Range RGB-t, és ha tudja a Deeep Colour átvitelt akkor megy rajta a full range rgb. De ha a tévéd nem tudja a Full range RGB-t értelmezni vagy a lejátszó nem képes előállitani a szinteret pl.roszabb forrásanaygoknál akkor a fekete világosabb lesz és a képed zajossá válik,pl gyengébb minőségű rippeknél fordul elő akkor szükebbre kell venni a szinteret és arra legjjobb a Y cb cr 4:2:2-re állitsd. mert ezt a tévé közvetlenül alakitja képpé.
Elvileg az lenne az ideális a tévé részéről.ha nem tudná a Full range RGB-t, ha YCC 4:2:2 jelet tudsz kiküldeni a lejátszóból HDMI-n és minimális lesz a felesleges és nem veszteségmentes oda-vissza konvertálgatás más tévéknél, vagy rosszabb anyagoknál.
A Deep Colour átvitel arra van hogy egy adott szintéren belül jobb elosztást,mintegy kalibrálást tesz lehetővé azáltal, hogy lecsökkenti pl. a fényesség és kontraszt állitáskor a csuszkák méretét, így álllitsd 36-ra mert amelyik tudja a 30-at az kezeli a 36-ot is.
Remélem érthetővé tudtem tenni számodra, tehát: fulllrange RGB és 36 bites D.C. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47879 üzenetére
Akusztikus Jazz lett berakva,térbelileg minden jó volt (sztereó) mélyek jók voltak,még soknak is tünt,magasak visszafogottabbak ugyan de jelen voltak és közép is rendben volt,csak még nyersnek,lassúnak tünt, ami járatással eltünik.
Szerintem és emlékezetem szerint, ami csalhat, mert dec. eleje-közepén rengeteg hangfalat hallgattam meg vásárlási célból. -
törölt tag
válasz
Matthisa #47862 üzenetére
Y Pb Pr+Audio L R mindig tévé boxból:->
Lg felvevő Y Pb Pr+Audio L R in -remélem van rajta), és utána ->
LG felvevő Y Pb Pr+Audio L R outból ->
Tévé Y Pb Pr+Audio L R-
Lényeg: ha van Y Pb Pr bemenete az LG felvevőnek,akkor vagy nyerő. Itt a digitális ki-bemenetek nem játszanak.Kétszer kell 3+2 szál RCA és az Y Pb Pr RCA-ja árnyékolt legyen. A mindig tévé Y Pb Pr kimenetét 576i-re kelll állitani,amennyiben a felvevőre csatlakoztatsz.
Ha nincs az LG-n Y PB PR bemenet, akkor csak a sárga ki-bemenet használható a mindig-box és az LG-felvevő között. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47856 üzenetére
A TSI-t és az LSI-t is volt szerencsém. LSI nyersnek tűnt de járatás után (Polkok járatást igényelnek) kellemesnek ígérkezett volna... Dali ikon fölé helyezném,és elfogadnám még akár a Denonom mellé is..de csak kb 3-4 percet hallgathattam.
TSI-t az az árát megéri,nem túl részletező de kellemes és eléggé mélyszegény. Onkyo 509 vagyis az alsó kategóriába ideális.
s bocsi hogy nem vettem észre a hsz-od. -
törölt tag
válasz
jooker82 #47821 üzenetére
Az a max. áramfelvétele.Mélynyomóval együtt, IEC ben adják meg a csatornánkénti számokat(tehát akkor 100 wW a front,ha egyes egyedül szólal meg) de nem ad le 130-135-nél több energiát a hangfalakon keresztül,
Nézd: ha valakinek tetszik,és elhiszi amit írnak és tetszik neki,nem szólok érte,ha venni akar valaki lebeszélem róla mert mi van,ha tévét és médiajátszót és emellett a gépről is akar filmet nézni?
Rossz válasz:
Ugyanis a jelenlegi térhatások közül az 5.1,6.1,7.1,7.2, (ebben bele kell érteni a DTS HD és a Dolby TrueHD hangokat is!!!)és a 9.1 Wide formában és a DPL IIx források a hallga füle síkjában, tehát 2D-ben adják a hangot. A DPLIIz High, és a 9-nél több csatornák nevezhetők valódi 3D nek de azok is csak félig mert egyelőre csak a felülről lefelé hangot tudják (próbálják) leutánozni.
És mivel az említett LG nem tud DPL IIz High formátumot (legalábbis sehol sem írja és a menüje sem tartalmazza) Így nem nevezhető 3D-s hangnak,ugyanúgy ahogy a dipólokkal sem nő meg az 5.1 hang 7.1-é. -
törölt tag
válasz
jooker82 #47812 üzenetére
Ha Jamo-t hallgattál akkor nem csodálkozok a dobozhangján. Azt még a kis JBL is túlszárnyalja.,Ha pl. Polkot vagy Dalit raktak volna Jamo helyett, elfelejtenéd az LG-t. Mégis 5 hangfallal hogy képzelsz 9.1-et úgy hogy mélynyomóval együtt 150 W? Házi feladat,magyarázd el nekem: a hang hogy lehet 3D-s?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #47800 üzenetére
Nem sorrendben raktam/uk hanem véletlenszerüen és kategóriákra lett bontva hogy lehessen válogatni,mert akadhat olyan is akinek a pio jobban bejön vagy akár a felsoroltakon kivüli készülék jön be. Denon jobb az Onkyónál bizonyos esetekben,pl részletezősebb vagy zenénél de más szempontokban az Onkyo jobb,pl szuflája több van,ütősebb és van akinek ez jön be: ezt előre nem lehet megjósolni egyénileg, de több véleményt figyelembe véve már igen,akkor lehet véleményt vagy konkrét esetet mondani.
Lejátszó tipp.
JBL SCS178 sztem tökéletes.
Szinte mindenhol,,én az ARéna MM,Saturn,Netdepóban de mindenhol ahol jártam, meghallgathattam a cd-t amit vittem meghalgatáskor. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #47784 üzenetére
Attől hogy a pio rosszabb az Onkyónál tapasztalat szerint még lehet valakinek ajánlott..
Anyi hogy az Onkyo jobban szól kicsit a Piónál attóól még valakinek oké lehet azon árkategórián belül. Vagy mindenkinek ajánljam a Denon AVP A1HDA és POA A1HD-t?
Pionak nincs az erősitőjének baja: hangszórójának a hangja pocsékabb az Onkyótól,pedig az is elégge hangfal-upgrade-re szorul. Egyébként az Onkyo annyival jobb hogy erősebb táppal rendelkezik.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #47782 üzenetére
Pedig szerintem elég jól választott. Legalábbis jó irányba indult el.
Lejátszót vegyen külön.Médiajátszót vagyBD vagy DVD lemezpörgetőt akar inkább?
Azt a piót kerülje.
Alternatívaként van Denon 1311Xp vagy Denon 1312+Wharfedale szett.
Igaz drágáb de jobbak a hangszórók is. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47292 üzenetére
Ha nem kell álló és szereted a JBL-t akkor JBL SCS178 oké lene: 5.1-es.
BécI: akkor viszont Az ES-t kellnee megcéloznia? -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47285 üzenetére
Magnatot kerüld el messzire:fals adatokat adnak meg és nem is szolnak olyan jól.
Nem muszáj a Yamaha csak első körben adtam tippet. Árat nem irtál. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47268 üzenetére
Ns33 a hátsó hangfalai.
Jó ár érte,itt kb. 110 ezer. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47265 üzenetére
Yamaha NS50 nem jó? NS P60 és NS33-al kiegészitve.
De választhatod bármelyik belépő ossztályt vagy jobbat, vagy szettet pl. Proson librát is. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47178 üzenetére
Elég.
-
törölt tag
válasz
babuttila #47110 üzenetére
Nekem nem jön ki a kép.
De éppen így vághatod tönkre ha két eltérő karakterisztikájú hangszórót kötsz sorba. Mert különböző hangszórók esetén a teljesítmény egyenlőtlenül oszlik meg és ha netán az egyikre túl sok jut, akkor az megpusztulhat, valamint a hangszórók egymásrahatása következtében nőhet a torzítás. Ezenkívül ha az egyik hangfal lengőtekercse megszakad, akkor a többi se fog szólni
Míg ha szellőzik a H/k,vidáman meghajtja a SAL-jaid. -
törölt tag
Az Audyssey DSX lehetőséget biztosít arra hogy a már megszokottnak számító hátsó háttér (Surround Back) hangsugárzók helyett vagy elől, a center hangdoboz és a filmet néző/hallgató személyek középvonalához képest 60º-os szögben jobbra, illetve balra eltolva is elhelyezhessenek egy ún. „Front Wide” hangdoboz-párt, másrészt magassági front elhelyezést tesz lehetővé, csakúgy, mint a Dolby Pro Logic IIz esetében,mindezt képes 5.1 forrásból elővarázsolni. Mindkét esetben a surr back-ot vagy a DPL IIz kimenetét használja,tehát kell a plusz hangfal csak előre.
-
törölt tag
válasz
krenkoka #47054 üzenetére
Csak akkor vidd egy csatornában ha duplán szigetelt mindkét vezeték. Vagy még akkor se. Nem is az áthúzás, hanem a zaj amit összeszed az lesz zavaró. Eleve a feszültség alatti kábeleket 2 m. felett (plafon alatt kb.20 centivel) vezetik körbe a szobában szabvány szerint, és csak a kapcsolókra, konnektorokra tehát a fogyasztókra ágaztatnak lefelé.
Olcsóbb és praktikusabb ha külön viszed. -
törölt tag
válasz
spiky03 #47006 üzenetére
6.1-7.1 akkor megfelelő ha van legalább másfél-2 méter hely mögötted.
A csatornák számának nem sok köze van a minőségéhez.
Tudom: nem ilyen általánosságokat vársz tőlem. A Discrete 6.1 jobb érzetet ad mint a sima 5.1 ( DTS) de inkább függ a bitrátától mint a csatornák számától. Ezért inkább 5.1 DD TrueHD mint a 7.1,de beszűkítve a mögötted levő tér zsebkendőnyi helyre. -
törölt tag
válasz
powermause #46987 üzenetére
És a AK40 tud full monót? Különben leégés és zárlat lesz a vége, és széthajtod rövid időn belül a ládát mert ugye nem magashangok leadására tervezték.
-
törölt tag
válasz
raycoon #46843 üzenetére
Sztem a szolgáltatások mellett neked inkább a hangminőségnek kellene dönteni, mivel épp zenére is többet használnád. És a jó rendszernek az is az ismérve hogy nemcsak "döngetni tud" hanem pont hogy halkan is szépen,dinamikusan szól,és a párbeszédet is érthetően jeleniti meg, (ehhez a centersugárzó jó elhelyezése is szükséges). A H/K 255-260-ast nézd,de beleférhet a 360 (láttam 100-ért használtan nemrég az AVX-en). Zenére Denon AVR1911-et vagy Onkyo TX-NR609-et is merem ajánlani.Marantzot is bátran ajánlom. 1402-es is már nagyon jó.
Frontokat ne fal mellé hanem attól 70cm-1m.-re kell tenni. Minden erősitő képes külön-külön a hangfalak szintjét beállitani,de ezt úgyis csak egsser kell megtenni,az általam ajánlottmindegyik készülék rendelkezik önbemérővel,ami megteszi ezt és még sokminden mást is beállitanak.
Hangszórókat szerintem először az elitettt összegből inkább sztereót vehetsz (pl. a JBL mellett pl. Onkyo vagy Denon mellépl. Dali concept is jó) és késöbb megveszed a többi részét is (5.0 -majd 5.1-re bővítve).Ne felejtsd el meghallgatni az általad kiszemelt erősitőt a leendő hangfalpárral!! !gy sok bosszúságtól kimélheted meg magad.!
A nyilászárokra tegyél vastag függönyöket,esztétikussága mellett sokat javitanak az akusztikán is..
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest