- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
hétalvó
üzenetére
Ezért írtam korábban, h először az akusztikát kell helyre rakni amennyire mód van rá egy lakószobában, és utána foglalkozni kábelezéssel, csatlakozókkal meg főleg. Mert most a sok mélyet a visszhangzó, oda-vissza verődő felesleges magasakkal kompenzálod arányaiban, ami most már tudod, h nem igazán célszerű.
-
gyurczy
őstag
válasz
hétalvó
üzenetére
Azért itt érzek némi zavart az erőben. A hangelnyelő, ha jó helyen van, általában jó irányba változtatja a hangképet. Nyilván lehet vele rontani, de első körben elegendő információt lehet nyerni a neten fellelhető információkból (elsődleges reflexiós pontok, stb.), azok alapján azért egész korrektül meg lehet oldani a dolgot. Ha sok a mély, akkor valószínű, hogy túl közel van a falhoz a hangfal. Nálam a 4,75-ös szobában a membrán 80-90 cm-re van a hátsó faltól. 10-20 cm változtatást is meg lehet hallani azonnal, teljesen más a mélytartomány. Nálad még hely is van, jóval a fal elé helyezném a hangfalakat, egyes ajánlások szerint a helység harmadoló vonala környékén az ideális. Nem mindegy az oldalsó faltól való távolság sem, illetve a szoba aszimmetrikus berendezése sem szokta egyszerűsíteni az ember életét.
Ha ezek után sem feltétlen tetszik a hang, amit kaptál, akkor ismét lehet kábellel buzulni, és/vagy eszközt csereberélni. Jó buli ez, én kétszer nulláztam, és kezdtem előröl az egészet, mire kezdem úgy érezni, hogy valami tényleg lesz az egészből, bár a szoba még mindig nincs teljesen rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Reklámblokkolók topikja
- Jövedelem
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest