- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
malagutif122 #14840 üzenetére
Ez mitől disco hangfal? Magyarázza már el valaki!
Max valami kis helyen hangosításra lehet jó, de nem zenét hallgatni.
(Ne haragudj ha megsértettelek vele!)
Szerk.: bár ott is van, hogy "PA SPEAKER"
(#14845) kikkoman: Hi-Fi-ről általánosságban
-
Tamoo
nagyúr
Tápkábel járatásnak megfelel ha számítógépbe dugom be szünetmentes táp után?
Vagy akkor túl szögletes lesz a hangja a sok kvázi szinusznak köszönhetően? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Old FatBoy #14422 üzenetére
Ha túl vagyok a jittercsökkentésen, nekem is el kell még merülnöm a tápkábelek rejtelmeiben.
-
Tamoo
nagyúr
Ha már témánál vagyunk, egy kis szőrszálhasogatás
sztereó erősítő+concept6:
Dugóforgatással nem tapasztaltam semmit. Túlfeszvédős elosztó helyett átdugtam közvetlenül a konnektorba... nem lett jobb. A túlfeszvédős elosztóba bedugtam még egy alap ~700ft-os elosztót és abba az erősítőt. Láss/hallj csodát lényegesen szebben szól.(aztán lehet ez placebo, vagy csak sikerült alaposan kimosni a fülem!
Nem mintha az utolsó eset egy jobb eredmény elérése érdekében történő próbálkozás lett volna)
-
Tamoo
nagyúr
Kategóriájában szerintem jó... 30ért meg a "hülyének is" kategória.
Nekem mondjuk 15m2-en van, ott lazán elég.(#14201) Jim-X: Lecsapsz rá, használod... ha kevésnek találod 30ért bármikor átveszi Tőled valaki.
(#14205): Nekem proson szub kábelem van, de a kácsásat szokták ajánlani többnyire, bár az azért jóval drágább... (én csak a prosont próbáltam úh nem tudom mennyi különbség van köztük) -
Tamoo
nagyúr
válasz
KisTücsök #14159 üzenetére
Mozira én az "olcsóbb" kategóriából szerintem jbl es-ekből szedném össze a cuccot. Most jó áron is vannak. Egységes szettben kell gondolkozni, pénzkidobás most hátteret cserélned. (pl. háttérnek es30-ak vannak most 35-40 körül használtan... vagy akár frontnak is. Simán megéri)
-
Tamoo
nagyúr
Kövezzetek meg, de szerintem ezen a szinten úgysem fogod észrevenni... Még ha más kábelt használnál azt sem (persze azért hasonló minőségűt/karakterűt). Na de lehet csak nekem van botfülem.
Szerk.: Na jó persze ha teheted vegyél ugyanolyat! Az a biztos! Nem akarok "hülyeségekre" biztatni senkit. -
Tamoo
nagyúr
Sajnos nálunk az átlagember 100e alatti házimoziban gondolkozik.
aztán vagy máshonnan "csoportosít át pénzt" vagy beéri az alja minőséggel..... Én is egy új össztelós bringát akartam, de aztán házimozi lett belőle....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rebell #13859 üzenetére
Szerintem ennek ebben a formában sok értelme nem volt.
Mivel én is kezdő vagyok, nem tudom pontosan leírni hogy miért nem tetszik, de azért megpróbálom... úh nem kell készpénznek venni, illetve nyugodtan ki lehet javítani.
C6 a mély felé húz, erre a H/K még pluszban rá is tesz egy sajátos hangzással, ami nem jó. Közép+magas tartományban nekem együtt gyengének tűnik, olyan mintha kicsit el is mosná a részleteket. A ja66 pont hogy a fordítottja (ez van itthon, ehhez tudom hasonlítani), mélyben gyengébb, középben+élesben talán jobb így pl. olyan mintha szépen kiegészítenék egymást, elfednék egymás hibáit a C6-al...
Lehet hogy aztán nincs igazam, de én így látom/hallom. -
-
Tamoo
nagyúr
Na hazaértem a Soundról. Yonderboi óriási volt.
-
Tamoo
nagyúr
Toobee & Patice: ~10percig amíg hallgattam jónak tűnt, utána elfüstölt a táp, úgyhogy most várok pár hetet az újra. Csak egy Elac slr50 mellé lesz.
-
Tamoo
nagyúr
Általánosságban írtam, ha valaki szándékosan szubbal akar zenét hallgatni. pl. 5.0 sztereó mód vagy egyébként nálam a h/k ha 80Hz-en vannak vágva a frontok (vagy bármi máson kivéve a large beállítást) 2.0 sztereónál is jelet küld a szubra. Hiába van minden eq stb kikapcsolva. Mert ugye itt nincs külön pure direct funkció.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #13244 üzenetére
Nem ragaszkodom egyáltalán, de 460-ra biztos nem váltanék. Az hülyeség lenne. Majd sztereó irányban lépek tovább ha lesz rá fölösleges lóvém, mozira nincsenek nagy igényeim. A jungson hangja tetszett (h/k-tól százszor jobban), de azt most átköltöztetem az öreg cantonokkal máshová.
(#13252) Godimodi: Ha teljesen biztos vagy benne, hogy sokpontegyet akarsz, akkor ne kezdjél sztereó erősítővel (ahhoz még egy tisztességes dac is kell, úgy már nem olcsó mulatság). Bár ha "a zenehallgatás a fő prioritás" jobban járnál. Ahhoz fölösleges sokpontegy és szub. Nekem psw110-em van, de ha zenéhez bekapcsolom agyonvágja az egészet. Azon gondolkozz el, hogy biztosan kell-e 5.1 a későbbiekben. Ha igen, akkor használtan vegyél egy zenére vállalható a/v erősítőt, aztán megveszed hozzá: front+center vagy front+center+surround. A szub legyen az utolsó.
-
Tamoo
nagyúr
Tegnap fájó szívvel száműztem a sztereó erősítőm (csak átköltöztetem máshová), úgyhogy kénytelen vagyok a H/K 360-al zenét hallgatni. Mondhatni számomra élvezhetetlen, pedig dac-ot is elékötöttem ami némileg javít a hangján.
(pedig szerintem nincsenek óriási igényeim)
-
Tamoo
nagyúr
-
-
Tamoo
nagyúr
Ez a Canton nagyon király azt kell mondjam... besz@rás jól szól. Ha lenne helyem simán megtartanám magamnak zenehallgatáshoz.... kemény 15e Ft volt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nebulo5 #13035 üzenetére
(nyilváníthattál volna véleményt) Nem bántam meg. Az ára egy vicc volt ahhoz képest ahogy szól... ezt így egy rövidke hallgatózás után is elmondhatom. Úgyhogy itt a példa arra, hogy kis pénzből is lehet minőségi láncot építeni. (akár genius helyett)
De egyébként az Elac se gáz... egyáltalán nem. Teljesen más a hangzásvilága, ízlés kérdése.
-
-
Tamoo
nagyúr
Erről egy vaterás hirdetés jutott eszembe amit tegnap láttam. Valami Technics erősítő volt.
"Nem tudom a típusát, nem tudom hány wattos, de nincs gond az erejével ... bármilyen hangfalat recsegtetésig hajt!!!"Én nem vennék addig erősítőt amíg csak a geniust tudod rákötni. (ha csak nincs valami extra jó áron, ami kihagyhatatlan)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #12956 üzenetére
Hátsókhoz nekem 2x10m kellett. Spórolás címszóval 2x1.5mm-es inakustik premiumot vettem. Remélem azért nem lett túlságosan alulméretezve. Ilyen hosszban azért nekem anyagilag már fájna egy "jobb fajta" kábel. Frontokhoz+centerhez fenséges közepű (
)bartfay spk2000 van.
-
Tamoo
nagyúr
Na még ez az acoustic research szub kábel se tűnik rossznak: [link]
Valaki próbálta esetleg? Vagy valaki ismerősének az ismerőse? -
Tamoo
nagyúr
Fene a botfülemet... Gumilapok helyett tüskékre állítottam a concepteket de fogalmam sincs, hogy jobb lett-e vagy rosszabb...
-
Tamoo
nagyúr
Le se merem írni, hogy én a 40colost kb. 4méterről nézem.... Nincs lehetőség közelebb rakni...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mandju #12758 üzenetére
Én ilyet használok media player-->erősítő-->tv közé: Kácsa KCE-HH1
Nekem megteszi.Persze azt nem jelentem ki, hogy ugyanolyan mint egy 10-20-30e Ft-os kábel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #12728 üzenetére
Nincs túl sok tapasztalatom, hogy tanácsot osztogassak. Én bajnokpityu cat7 kábelét használom jelenleg, illetve bartfay spk2000-et. Mindkettő messze jobb a star-tól. Sőt nekem még a kácsás KCE-LSW25 is jobban tetszett. Magas tartománya jobban bejött. Gotham-nél pedig a mélyek.
De korrektül nem tudom megfogalmazni a hallottakat.
(#12729) Relaxing: Nem tudom, én csak a költségcsökkentést látom. Csíptetősbe egy 2.5mm átmérőjű kábelt nem lehet tisztességesen bedugni.....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Deadzone41 #12704 üzenetére
Ezt egy bizonyos szint alatt nem hiszem, hogy komolyan kell venni.
mármint persze van spéci tüske is, de pl. nekem hogy ebből melyiket tekerem be ugyan mindegy.
-
-
Tamoo
nagyúr
2órát filmeztem, kegyetlen meleg van, cucc is igencsak melegedett... venti viszont most sem indult be a hátuljában.
Oké, hogy "hőre szabályoz", de nem tudom hogy még mindig nem érte el azt a hőmérsékletet vagy csak szimplán sz@r.
H/K 360
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #12597 üzenetére
Nem tudom... én erre nem cserélném le, bár nem tudom mennyiért vennéd. Inkább valami tisztességes házimozi. Akármennyibe is kerül ez "csak egy bögreszett".
-
Tamoo
nagyúr
Megnéztem már a titánok haragját... Izzadt a technika rendesen ebben a melegben...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #12523 üzenetére
Ahhoz képest kb. minden jobb volt amit próbáltam (bár mind drágább is).
Cat7: Egy kép van bajnokpityu megoldásáról: [link]. Remélem nem haragszik ha megosztom.
(#12521) Csabroncka: Mostani alumínium?
biztos vagy ebben? Szerintem nem az (max annak látszik). De nem vagyok benne biztos én sem.
-
Tamoo
nagyúr
Olcsón tud valaki hangfal állványt? Hangsúlyozom olcsón...
14.000Ft-os hangfalhoz kellene. Szóval jó lenne ha nem kerülne többe mint maga a hangfal. Van erre esély?
Bár gyanítom jobban járok ha asztalossal csináltatok okosban valami egyszerűt... -
Tamoo
nagyúr
Nem a hangfalat akarom lehúzni, mert nem hallottam még, viszont azt tanácsolom hallgass meg minél többet és ha csak lehet ne áruházi körülmények között. Ne ugorj bele gyorsan egy ilyen vételbe, mert később megbánhatod...
(Saját hibámból mondom, bár nekem nem is sok lehetőségem volt hallgatózni. Pestiként viszont kb. végigjártam volna mindent. Bár a C6-ot már vétel előtt meghallgattam 3helyen is. Debrecen, Pest, Miskolc.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest