Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz KisTücsök #41465 üzenetére
HD-val az a helyzet, hogy csak bizonyos szint felett (ezalatt értem a lejátszót és a hangfalakat,de a kábeleket is beleveheted) jön ki az előnye, addig csak annyi hogy ki van irva... Onkyo 6xx-től de ahoz jobb hangfalak is kellenének.
Hogy a film maradék 2 csatornájával mi lesz: mivel a core(mag) 5.1, így kioltódik, nem lesz kikódolva, lejátszva, mintha nem is létezne.. -
törölt tag
válasz soldi3r #41426 üzenetére
Ezek zeneibb részletezősebb hangúak. Onkyo mozisabb ez nem Azt jelenti hogy egyáltalán nem jó zenére, mert átlagigényeknek háttérzenélni teljesen megfelel. De zenei élvezethez már kevés a tudásuk. Hangfalat csak olyat vegyél amihez van többi sugárzó is. Wharfedale csak Denonnal, naddal és Marantzal ad kielégítő hangzást
-
törölt tag
válasz Askformore #41397 üzenetére
Van benne dekóder, igy 5.1 lesz de csak a sima forrásokat ismeri fel,se ES se THX se DD+,se E-ac3...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz g.osseus #41354 üzenetére
Zenei erősítő (denon) mellé zenei(Dali) hangfal ütős erősítőhöz (onkyo) ütős (mission) hangfal való vagy úgy kell párosítani hogy egymás hibáját kijavítsák. Vannak jól(Marantz, Dali) és rosszul (h/k, Wharfedale) párosítható erősítők és hangfalak. Denon-Jbl nem megfelelő egymáshoz ütős hangfal zenei erősítő, Nem passzol a hangzásuk. Legalábbis aki Itt párosította ezeket cserélte hamar valamelyik komponenst másik fajtára. Próbálni kell együtt amit választasz. Ki lehet szűrni hamar mi illik mi nem illik egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz g.osseus #41347 üzenetére
Wharfi csak Denonhoz vétel de tutiezek csa. 1713-ig okék.. JBL esetleg 4xxx yamaha vagy 1xx H/K szintje.. Ha linkeltél volna,akkor anak a boltnak ajánlatából tudunk volna ránypontot adni,és majd eldöntötted volna: megléped vagy kicsit olcsóbbat nézelődnél.. Hiuába, drágábba kerül ujonnan a minőség -ezért irány a hazsnáltpiac...
ezt vagy ez és ez felett kell nézelődni.. -
törölt tag
A holt szezon miatt épp jó a használt cikkek ára... lene rávalom épp most tuti ráugornék egyre.
4k: ha lesz nilyen megjeleníód az tuti fel fog skálázni,forrásul pedig olyan médiajátszó tuti lesz -főleg az első időkben- hogy 2 HDMI kimenetes melyek egyike 4k,másik 1.3 verziójú., ÍGy az nem lenne feltétel.
Harmann jó házimozira, de elég tulárazott,gyakorlatilag 150-ért a 370-el egyenértékü Denon 2112,Pioneer VSX9222 kapható, de a Netdeponál 150-ért nagyon jó eggyel nagyobb,kategóriás 1122 kapható. ha hazsnáltak nem lennének, bomba vétel lenne.
De a hagnfalaid mellé kidobott pénz lenne, elég lenne tudásuknak a 422 is... ami roszabb a jelenlegi 620-nál.
Igy marad józan ésszel Patice ajánlata: add el a falaid és a 620-ast, utána vegyél használtat minddenből. mélynyomót ha bevált nem kell cserélni. (nemrég linkeltem 2311-es Denont, az zzal feljeb is lépsz, és tudja 4k kivételével ami neked kell).
Ha megfogadod tanácsunkat és találsz bármit, ir d be ide és véleményezzük.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #41264 üzenetére
Pontosítani kell téged: már a hdmi 1.0 is tudta az 1080p-t. A 3D-hez kellett a high speed. Alapból eleve az 1080p és a 7.1 LPCM/addig létező szabvány digitális jelfolyam átvitele volt lényeges 1 kábelen, erre hozták létre, az összes többi (cec, dsd, dvd audio, hd szabványok...) utólag kerültek bele az átviteli protokollba.
-
törölt tag
válasz Rebell #41245 üzenetére
A 2. Kérdésed pont a dts-ről szólt ezért írtam meg így részletesen. Valamint a dts 5.1 is alap hangnorma valamint ma már a dts es is Annak mondható erősítőileg. És a tévék legtöbbje nem ismeri fel a dd + -t erre viszont előtte kell gondolni tehát dd + anyagot inkább pc.n vagy médiajátszón kell lejátszani és erősítőre küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rebell #41236 üzenetére
Ha a tévé támogatja DTS-t akkor megjelenik, ha nem akkor nem ismeri fel és nem küldi tovább.. Legtöbbazör sztereóüban de sokan leirtak már 5.1-et,erre biztosabb egy optikai kivezetés, az a kb. 2 ezer már nem osz,nem szoroz, ha sztereóben jelenik meg...
Onkyo 509 ugyan mért ne támogatná a DD-t? Ha idézel az 1 sz hsz.-ból akkor olvasd el és értelmezd legalább a nagyját,: amit minden erősitő tud.. felorolásnál ott fel van sorolva az alap hangnormák dekódolása is, tehát DD 5.1 és DTS miért maradna ki az 509-ből? És PCM és LPCM is ebbe tartozik.Spiky3, Sefter,többiek: Az emlitett Marantz alsó középkategóriás,tehát nem belépő,messze nem nevezném annak. Alsó középnek is a közepe-teteje sztem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jó ajánlat "Újat" keresőknek...
-
törölt tag
válasz Oldfighter #41133 üzenetére
+1.
Chrys_: bocsi ez felett átsiklottam... Dali Ikon-t hozzátenném,zenénél jobb, vagy a KEF Q szettjét:ami zúzos rock kivételével megfelelő lehet (nem ismerem a külföldi árakat).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nehéz a beállitásuk,az erőtlenségük mellett. Erőtlen itt nem azt jelenti hogy wattszegény hanem hogy pl mély nélkül alig érteni a párbeszédet,és ha hangositod,üvölt csak és szétesik a tere-robbanásokkor pláne Garipapir megléte nem helyettesiti a hangzást... sőt: használt nálam annyiból jobb hogy már bizonyitott.
Thuglife: +1, inkáb annyiért egy hazsnált belépő vagy alsó vagy régi közép denon vagy Onkyo..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gepeszgyerek #41025 üzenetére
25 nm.-re szerinted jó?? És biztos vagy bene, hogy épp belépőt akar venni?? Miben különb a Wharfi szettől??Miért ajánlod ha szettben nem tetszik neked??Neki is mozira kell..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oldfighter #40997 üzenetére
Ez pl vállalható..de ebben minden belépő.... és ha csak az új felel meg.. én mondjuk legelőször használtat vettem utána ujat..
-
törölt tag
válasz cintula187 #40989 üzenetére
-
törölt tag
válasz cintula187 #40986 üzenetére
Én megirtam: LX50 mindkettőt veri, kb Pioneer 2022-vel egyenrangú vagy jobb. És a Denontol is jobb valamivel sztem, habár az is jó de a karcok eltántoritanak kicsit... kb. Parson által leirt okokból:mármint müszakilag oké,csak a bánásmód... alkura ad okot...
Thuglife: sztem a Sony is megér egy próbát...sőt, nyerő is lehet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oldfighter #40973 üzenetére
Én is vakon dugdosom, mégsae nézett ki egyik erősitő se igy..
Sztem inkább az elenkezője igaz:sokszor volt ide-oda vive... ettől ugyan még jó lehet... de alku tárgya kell legyen és az LX jobb vétel sztem..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #40938 üzenetére
Azt irtad: friss telepités.
DirectX a legujabb vanb fent? NET keretrendszer a legnagyobb (3.5 vagy 4) fent van??
Telepist éd futtass köcsönzőböl egy Driver Genius-t az lehet megoldja a probléémád.
ATI[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Én volt hogy az előzö munkahelyen egész éjszaka fent, utána szoltak hogy bent kell maradni, bentmaradtam, és mire anak vége lett, 4 óra volt, utána haza,ledőlni 6-ig és utána irány vissza.. ez többször el volt játszva, nem egyszeri alkalom volt.
Dorian: igy igaz,+1..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #40866 üzenetére
De én igen és az a lényeg... 2 évvel ezelőtti HM és Hifi show, topiktalálkozó/belépő, rémlik valami?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz ginola #40853 üzenetére
Igen, normális. Centerhang szintjét állitja át. Vannak filmek ahol lejátszáskor megemelik a dialógus/párbeszéd hangerejét,annak az értékét kiírja az erősitő a film induláskor, legtöbbször 4 dB.
#40857: nincs teendőd. Nem is tudnál mit csináni: ez egy vezérlőjelen múlik. De nem is kell mert különben lehalkulna a centered..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #40851 üzenetére
Szép, nyerő felállás..
-
törölt tag
válasz Daffchy #40836 üzenetére
Korrekt az eladó,hoigy még le is megy megcsináltatni.... viszont csináltasd meg, és lesz egy remek erősitőd. Ritka hogy szállitás után lesz baja,kicsi a rizikó,ép kifogtad, de ezért is mondjuk hogy ne sajnáljuk érte a pénzt ha már beruházunk, majdnem mindegy hogy azzal a pár ezerrel több vagy kevesebb de inkább felvállalnám a pár ezer pluszt, alig drágábbért mint a postaköltség, de legalább ekkora értéknél hallom-látom mit kapok a pénzemért, nem fordul elő hogy netes kép alapján veszem meg és ütött-kopott árut kapok postárol,,egy ismerősöm járt így vaterán.
Majd számolj be a fejleményekről, valamint a hangjáról is.
És inkább ha gondod van irj ide,ez nem szemetelés... (ha ráértem volna segitettem volna én is Patice mellett). -
törölt tag
válasz vargapdavid #40764 üzenetére
Ha csak ez lenne és késöbb se tervezel hangfalat venni akkor a Pioneer vsx 322 a legolcsóbb, az is tökéletes erre a célra, esetleg késöbb vehetsz hozzá használtan JBL scs 178 vagy hasonló kisméretű hangfalakat. Igy 13-16 nm.ig elegendő.
Fejhalgatóknak kólön topikja van a multimédia topikban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz marlboromen #40722 üzenetére
Én a Pio1122-re voksolnék, De erre mozdulnék inkább annyiért pláne ha zenei erősitő kell.
És JBL studio 580 lenne az alap!!!!![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Daffchy #40715 üzenetére
Igen, komolyabb darab, és jóval frissebb a 3802-től..hangban is sztem jobb, vag 1 kat.. vele.
Megéri!#40718 Rebell: Inkább az utána levő 2 közül választanék,(Panasonic DMP BBT01 és Pioneer BDP 450, ha ár szerint növekvőre állitod) de kisebb panasonicok is okék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Daffchy #40696 üzenetére
Pill.. mielőtt helytelen konzekvenciákat vonnál le: maga a H/K mint márka "nem gázos" csak a kis kategóriával nem járnál jól semmilyen márkával,a H/K 1xx vagy alattiak -főleg a régebbiek- nehezen beállithatók, nem kezdőknek valók (más meg nem veszi,igy szinte nincs is létjogosultsága ) nagyobbal viszont jól járnál, komoly kis gépezetek csak az drágább mint 70-100-E..
-
törölt tag
válasz Daffchy #40689 üzenetére
Na azok ezel a Denonnal meg fognak szólalni.. SZtem denonnal jársz igy is a legjobban szvsz.
Se dinamika nem lenne se erő. Kis hangerőn érthetetlen lenne, nagy hangerőn meg orditana,szétesne a tér, pio csak kis hangfalhoz való és nem a teljesitmény miatt irom, bár az is közrejátszik. Denon, régi igaz de jópár évig elégedett leszel vele, ellentétben a kis pióval.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz xtremetuning #40661 üzenetére
Ozmiumból van?
-
törölt tag
válasz xtremetuning #40623 üzenetére
Szóltál volna nekem egy hallgatásért bármikor segítettem volna Már a látávvny és az érzés ismegérte volna hogy kezemben a focaljaid.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Oldfighter #40503 üzenetére
ugy látom sokmindenben egyetértünk...
-
törölt tag
válasz MasterMark #40449 üzenetére
egyik gombnyomásra kiirta mellé, még valamelyik +/- al állittani is lehetett
-
törölt tag
válasz MasterMark #40423 üzenetére
80 (nekem volt anno)
-
törölt tag
válasz garga01 #40240 üzenetére
Létezik D/A konverter..
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem jol tudod:sosem gyártottak, hanem Kiss tipusú, dán gyártmányú erősítöt vettekmeg, pontosaban a know-howt (készterméket,vagyis anak összeszerelési jogát) és azt cimkézték át.
Nem is volt rosz a Kiss: kinai és francia alkatrészeket is használtak és a legelső Divx lejátszó is az ő nevükhöz fűződik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vagy a Denon beállitása: be kel ott is a HDMI-t állitani, és forrást is hozzá kell remmdelni.
Peak jól irt: tehát hogy ezek a feltételek meglegyenek, arra 70 ruppó épencsak elég... az hogy használtan menyiért adják, teljesen más tészta: a szóban forgó denon 3806 ára 400-at súrolta alulról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest